2017 Şubat Anneleri

Eklentiler

• IMG_20161213_130540.webp
    IMG_20161213_130540.webp
    35,3 KB · Görüntüleme: 92
  • received_233491663755032.webp
    received_233491663755032.webp
    18,1 KB · Görüntüleme: 99
  • received_233491620421703.webp
    received_233491620421703.webp
    18,8 KB · Görüntüleme: 96
Bunlar da çok güzel olmuş. malzemeleri nerden temin ediyorsunuz. belki fikrim değişir kendim yaparım.
Bir kismini adanadan carsidan aldm bir kisminida birmax die internet sitesi war ordan siparis ettim icime sine sine yaptm hazirlari pek begenmemstm maliyet olarakda uygun oldu el becerimde war guzel oldu bnce kapi susude yaptm

doğal doğum derken normal doğum dan mı bahsedıyorsunuz.benım sezaryen 2, bebiş te sezaryen ısteyerek ve severek:)

keşkesiz doğumda deniyor aslında..

KEŞKESİZ DOĞUM NEDİR?

Keşkesiz Doğum, tıbbi bir engel olmadığı sürece kendiliğinden başlayan, doğal hormonların optimum koşullarda aktif olarak salgılandığı, mümkün olduğunca müdahale edilmeden yapılan, bebeklerin doğar doğmaz anne kucağı ile buluştuğu ve doğum şekli ne olursa olsun doğuma şahit olan herkesin doğumdan «KEŞKESİZ» çıktığı doğumlardır. Doktor, ebe/doula ve doğum psikoloğundan oluşan bir ekip tarafından gerçekleştirilir.

Bu doğum felsefesi ilk olarak İstanbul Doğum Akademisi tarafından uygulanmaya başlanmış ve tüm dünyada da ilgi ile karşılanmıştır. Keşkesiz doğumların , keşkesiz bir gelecek yaratacağı inancı çevresinde şekillenmiştir.

1. Bir ekip çalışmasıdır. Ekipte doktor, ebe/doula, doğum psikoloğu vardır.
  2. Tüm çalışmalar hamileliğin ilk yarısında başlar.
  3. Aile mutlaka fiziksel hazırlık ve zihinsel arınma temelli 18 saatlik programa katılır.
  4. Aileler eğitim sonrası kararlara aktif katılırlar.
  5. Tıbbi bir engel yoksa doğum kendiliğinden başlar.
  6. Kadınlar özgürce içgüdüleri ile hareket ederler.
  7. İstedikleri pozisyonda aktif doğum yaparlar.
  8. Anneler doğumdan güçlenerek çıkarlar.
  9. Babalar doğumda aktif rol alırlar. Doğumun vazgeçilmez kahramanı olurlar.
  10. Bebekler kopmayı değil kavuşmayı yaşarlar. Ten Tene Temas için bebek doğar doğmaz anne kucağı ile buluşur.
  11. Bebekler hayata güvenle başlarlar.
  12. Keşkesiz Doğum müdahaleleri ve epidural analjeziyi reddetmez. Ama rutin değil sadece gerekli olduğunda uygulanır.
  13. Sezaryen gerektiğinde anne ve bebek yine ayrılmaz. Anne/Baba/Bebek Dostu Sezaryen uygulanır.

BÖYLECE ANNE BABA ADAYLARININ DOĞUMDAN SONRA KEŞKE YERİNE SÖYLEYEBİLECEKLERİ DAHA DEĞERLİ BİR KELİME OLACAKTIR; İYİ Kİ...

keşkesiz doğumda deniyor aslında..

KEŞKESİZ DOĞUM NEDİR?

Keşkesiz Doğum, tıbbi bir engel olmadığı sürece kendiliğinden başlayan, doğal hormonların optimum koşullarda aktif olarak salgılandığı, mümkün olduğunca müdahale edilmeden yapılan, bebeklerin doğar doğmaz anne kucağı ile buluştuğu ve doğum şekli ne olursa olsun doğuma şahit olan herkesin doğumdan «KEŞKESİZ» çıktığı doğumlardır. Doktor, ebe/doula ve doğum psikoloğundan oluşan bir ekip tarafından gerçekleştirilir.

Bu doğum felsefesi ilk olarak İstanbul Doğum Akademisi tarafından uygulanmaya başlanmış ve tüm dünyada da ilgi ile karşılanmıştır. Keşkesiz doğumların , keşkesiz bir gelecek yaratacağı inancı çevresinde şekillenmiştir.

1. Bir ekip çalışmasıdır. Ekipte doktor, ebe/doula, doğum psikoloğu vardır.
  2. Tüm çalışmalar hamileliğin ilk yarısında başlar.
  3. Aile mutlaka fiziksel hazırlık ve zihinsel arınma temelli 18 saatlik programa katılır.
  4. Aileler eğitim sonrası kararlara aktif katılırlar.
  5. Tıbbi bir engel yoksa doğum kendiliğinden başlar.
  6. Kadınlar özgürce içgüdüleri ile hareket ederler.
  7. İstedikleri pozisyonda aktif doğum yaparlar.
  8. Anneler doğumdan güçlenerek çıkarlar.
  9. Babalar doğumda aktif rol alırlar. Doğumun vazgeçilmez kahramanı olurlar.
  10. Bebekler kopmayı değil kavuşmayı yaşarlar. Ten Tene Temas için bebek doğar doğmaz anne kucağı ile buluşur.
  11. Bebekler hayata güvenle başlarlar.
  12. Keşkesiz Doğum müdahaleleri ve epidural analjeziyi reddetmez. Ama rutin değil sadece gerekli olduğunda uygulanır.
  13. Sezaryen gerektiğinde anne ve bebek yine ayrılmaz. Anne/Baba/Bebek Dostu Sezaryen uygulanır.

BÖYLECE ANNE BABA ADAYLARININ DOĞUMDAN SONRA KEŞKE YERİNE SÖYLEYEBİLECEKLERİ DAHA DEĞERLİ BİR KELİME OLACAKTIR; İYİ Kİ...
İçimde bir sizi normal doğum yapmamak. 2 sezeryan ve genel anestezi ile. Hic gorememek ben onu bekleyecekken onu n beni beklemesi. Sezeryan gerekli hallerde tabi bir nimet. Ki ben de o sanslilsrdan biriyim. Iyi ki sezeryan var diyorum hep. Ama bu sefer Kısmet olursa normali denemeyi düşünüyorum. Ayyy inşallah başarabilirim.

herkese merhaba güzel anneler,

benim gibi bu doğal doğum, aktif doğum vs gibi şeyleri araştırıp kafasını patlatan varmı acaba başka aramızda merak ettim?:oops:
var ben O.o
daha erken olduğu için doktorumla konuşmadım ama hastanenin doğum katını ziyaret ediyorum her gidişimde gözlemliyorum ve hiç içime sinmiyor ne yazık ki..nerde kitaplarda yazılanlar nerde bu yaşananlar maalesef canım sıkkın bu konuda, sen ne düşünüyorsun hastanen hakkında?

İçimde bir sizi normal doğum yapmamak. 2 sezeryan ve genel anestezi ile. Hic gorememek ben onu bekleyecekken onu n beni beklemesi. Sezeryan gerekli hallerde tabi bir nimet. Ki ben de o sanslilsrdan biriyim. Iyi ki sezeryan var diyorum hep. Ama bu sefer Kısmet olursa normali denemeyi düşünüyorum. Ayyy inşallah başarabilirim.

inşallah gönlümüze göre bir doğum olur, sağlıkla alırız hepimiz yavrularımızı kucağımıza:anne::KK46::nazar::KK36:

Back
X