Ben 32 de çalışabilir alıcam canım bi aksilik çıkmazsa 37 ye kadar da çalışmayı planlıyorum bakalım. Benimde işim rahat çok yorulmuyorum, hamileyim diye göreve falan da pek çıkmıyorum idare edebildiğim kadar edicem. Evet canım inşallah alabiliriz rapor, olmadı ücretsiz izine çıkarım bir süreaynen öyle canım ben de 37 ye kadar calısmak ısterdım arkdasınınkı gıbı olurdu ama dayanamıyorum işim cok rahat butn gun oturuorm ama oturmaktan ve sıcaklardan heryerım agrıyor yapamıycam ayrılcam sen de mı 32 de ayrılcaksın artıo napalım dogumdan sonra ohal var ama bı sekılde heyet falan almaya calısıcam
Canim oje yasak ters birsey olursa morarma tirnaklardan anlasiliyor diye biliyorum..ama hastanen tolerans gosterirmi sorman lazimBenim yeni dr da otoriter gibi.İzin alamayabilirim.Bir de doğuma benimle birlikte üç kişinin daha girmesini istiyorum,eski dr izin vermişti.Bakalım bu ne diyecek.Doğum fotocusu,hikayecisi ve eşim.Eşim bebişimizin göbek bağını kessin istiyorum.Bizim hastanede öyle bir uygulama var.O da keserim diyor :)Ojenin ne zararı olacak ya da makyajın sanki elle yüzle işleri var.
Canim ben askiligin bir kismini kiza bir kismini oglusuma ayirdim tulumlarini yelek hirka takimlarini astim.Kızlar bebişlerin dolap düzenini nasıl yaptınız?? Takım olan kıyafetleri ayırdınız mı, kısa kollular, uzun kollular, zıbınlar vb.. gibi.. yarın odamız gelecek pratik ve düzenli nasıl yapılabilir?? Benim biraz dolap düzenine takıntım var.. renkler, modeller herşey ayrı ve düzenli olmalı.. bebiş konusunda bilgim yok..
canim basortulerin nasil? tulbent, şal... uzerine almak icin sabahlik ya da ince hirka koyacak misin?Bende dün bebeğin çantasını hazırladım. Aldigim sirt cantasi aldi herseyi.. ceyizimdeki seccade takiminin keselerine iki ayri hastane cikisi takimlarini koydum. İclerinde hersey var zaten.. onlarin iki penye battaniyesi bide ayriyetten penye bir battaniye koydum. 5 tane tekli alt açma koydum, 10 tane bez. İslak mendil, yedek çıtçıtlı takimi (sapkali eldivenli), yedek tulum, süslediğim tulum takımı. Biberon, emzik. Kimisi her ihtimale karşı mama da alın diyor bilemedim. Bide pamuk alıcam islak mendili oylesine koydum asıl pamukla silmeyi dusunuyorum. Kendi cantamin agzi acik aklima geldikce atarim diye. Oncelikle kendime bir tane havlu koydum olurda dus gerekirse diye bir tane sampuan. Bornoz takimimdaki havlu terligi koydum. 3 başörtü(kapalıyım) 2 alt üst pijama takımı, bi tane tuvalet kagidi, lohusa takimim utulu askida, depend kulot yada hasta bezi henuz almadim hurma ve zemzemde konulcak aklima geldikce atiyorum iste cantaya :)
Kuru kayısı daha çok işe yarıyor kabızlığa :)) teşekkür ederim sweetwitch
Anladim o canım Bebisler saglikli olsun da canim bizde onlar da Allah a emanetiz
Şu anda da Batıda kundak yapmak yaygınmış.Büyükanne kundaklarını önermiyorlar tabi.Bebeğin bacaklarını dümdüz yapmak çok sakıncalıymış,kalça çıkıklığı yapıyor.Biz her şeyi geriden takip ettiğimiz için drlarımız bir 10 yıl sonra kundak yapın demeye başlarlar.
Kiz teyze seni basindan salmis ha hurc ha kese 1 kiyafet koyuyorsun zaten icine :))pazara gittim pazarı hallettik kızımla daha sonra terziye uğradım bi kaç diktirilecek bir şey vardı...keselerden bahsettim...teyzenin cvbı kızım onun içinde kıyafetler puruşur bence hurç hazırla dedi kafama yattı o işide iptal ettik...ohhh ne güzel benim kadar kolay hazırlık yapan olmamıştır...bi kaç takım bi iki çorap bi hastane çıkışı neymiş hediyesi süsü...onlara vereceğim paraya büyüdün de bol bol oyuncak alırım...çünkü istekleri bitmiyor....
Düz renk başörtülerim vardı desensiz onlardan koydum, oyali da koydum ne olur ne olmaz diye pijamalara gorecanim basortulerin nasil? tulbent, şal... uzerine almak icin sabahlik ya da ince hirka koyacak misin?
Benim ablamda yurt disinda ilk uc gun hastanede kundak yapiyorlar kiyafet giydirmeden direk kundakliydi bebekleri..sonrasinda evdede sikmadan yaptilarŞu anda da Batıda kundak yapmak yaygınmış.Büyükanne kundaklarını önermiyorlar tabi.Bebeğin bacaklarını dümdüz yapmak çok sakıncalıymış,kalça çıkıklığı yapıyor.Biz her şeyi geriden takip ettiğimiz için drlarımız bir 10 yıl sonra kundak yapın demeye başlarlar.
Plasenta yani eşi arka duvar yerleşimli.. Kanama ile doğum başlayabilir ya da doğum sırasında çok kan kaybına sebep olabilir. Ayrıca benim aşağıda eşi.. Riskli yani.. İlk doğumum sezaryen.. Bekleteceğini sanmıyorum. Karın yağlarından dolayı da normal yapamazsın dedi bana ayrıca.
Hayırlı olsun canım :) Allah analı babalı büyütsün.Amiiin, insAllah cnm. Sagolasin...Hayata popodan merhaba dedi Yusuf Akif deyip gülüyoruz kardeşimle. Rabbim erken gelen bütün bebeklere bu gücü versin inşallah...
Adi fatma ana eli otu :) sizde fadimemi deniyo canim. Bende bu otu kullandim 2 saatte 8 cm acildim tabi bol yuruyusve pilateste yapmistim tabi oglumun kalp ritmi azaldigi icin sezeryan olmak?zorunda kaldim .bu fadime ana eli otunu hacıdan annem getirmişti....ben 36 da sancı başladı erken sancı diye ilaç iğne serrum yatış doğumu ertelemeye çalıştı drum...39.haftada
dr beni sezeryana hazırlarken ben bu ot açıldıkça açılmam oldu ve normal doğum yaptım...
Karin yaglarinin normal doguma ne gibi bir engeli oluyor ki? Benim karnim da baya yaglidir. Normal istiyoru. merak ettim.
Senin abi abla yurt disinda sen teksin burda heralde :)Benim ablamda yurt disinda ilk uc gun hastanede kundak yapiyorlar kiyafet giydirmeden direk kundakliydi bebekleri..sonrasinda evdede sikmadan yaptilar
Aynen canim onlar ciktilar burdan bi ben kaldim :))Senin abi abla yurt disinda sen teksin burda heralde :)
Sancın olmaz ve ıkınamazsın dedi bana canım.. Ama senin nasıl bilemem.
Türkiye'de doktorlar ufacık bir bahane ariyorlar sezeryan yaptirmak için.
Avrupa'da onca kilolu insan var doktorlar önce normal doğumu mutlaka denettiriyorlar olmausa sezeryana aliyorlar, bizim doktorlarımız kesip biçmeye ne kadar da meraklilar
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?