• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2017 Temmuz Anneleri Paylaşım Alanı

Canim gittik norologa.. bas cevresini olctu dogumdaki olcumunu falan sordu hareketlerine bakti gozlerine falan bakti isikla genel muayenesinde sorun yok ama doktorunun cektigi ultrasona gore mr cektircem dedi bende nasil olacagini sordum uyku tozu varmis cocugun poposundan onu yapacaklarmis 15 dk uyuyacakmis size gore tehlikeli birsey mi bu toz hani yan etkisi var mi dedim binlerce cocuga yaptim hic bisey olmadi seninkine denk gelirse bisey artk napalim milyonda bir ihtimaldir dedi ben agliyorum tabi karsisinda..hocam ultrasona gore gonderiyorsunuzda sizce kotu bi durum var mi ki hani cok lazim mi dedim valla cektirmek garanti olir belki hidrosefalidir belki de delinim biri bi kuyuya tas atmistir cikartmaya calisiyoruzdur dedi guldu.. ben o haldeyken ustelik.. anlayacagin guvenemedim daha cok moral bozukluguyla aldim evladimi eve geldim.. simdi eskisinden dahada uzgunum..
Bide baska bir doktora git canım gönlünü ferah tut böyle konusan dotorlardan nefret ediyorum benim cocugumda dogumdan sonra hastaneden cikarken acildeki doktor muayneye geldi hastane cikisini vericek tam elindeki izle ilgili bisey yazdirdu o ne dedim bunu söyleyince genelde anneler bayılıyor ama dedi cocuk down sendromlu olabilir dedi halimi dusunebiliyormusn normal hicbir insanda boyle eli tek cizgi olmaz dedi allahın cezası hala aklıma gldikce deliriyorum o anda esim kendi eline baktı bendede boyle dedi gosterdi a dedi genetikmi acaba sonra kendi doktorumiza gittik hemen olurmu oyle sey dedi benim doktor arkadasimin bile eli boyle dedi hic birseyi yok benzemiyor zaten dedi ama 2ay bu stresle yasadik test sonuclarini bekledik ve gayet normal cikti ki down sendromluda olabilir basimin ustune yavrumuz o bizim hamileykende kalpte parlaklik cikmisi extra bi test yaptirmadik yani boyle doktorlari gorevden almak lazim karsidaki bir anne ya sen canını sıkma arkadasım git baska bir doktora allahım izniylede birsey cıkmaz yavrunda insallah

Başında belirgin damar var mı ? Başı büyük gibi duruyor mu ? Huzursuzluk nöbet falan oluyormuş allah korusun bunlar yok sanırım sizde ? Aşırı uyku hali oluyormuş
Basinin arkasi yassi o yuzden buyuk duruyor bu sekil bozuklugunun sebebide surekli sirt ustu yatirdim oglumu oynarken bile hep yipranmasin diye yatirir konumda biraktim arastirdim duzelecek birseymis zamanla pozisyon yuzunden oluyormus.. onun disinda hic bir seyi yok masallah guler benimle oynar verdgm oyuncagi alir agular bir elinden digerine gecirir nesneleri takip eder.. yani doktor boyle bir seyden bahsedene kadar en ufak suphem yoktu hatta masallah cok zeki geliyodu oglum bana oyle diyim..

Canim gittik norologa.. bas cevresini olctu dogumdaki olcumunu falan sordu hareketlerine bakti gozlerine falan bakti isikla genel muayenesinde sorun yok ama doktorunun cektigi ultrasona gore mr cektircem dedi bende nasil olacagini sordum uyku tozu varmis cocugun poposundan onu yapacaklarmis 15 dk uyuyacakmis size gore tehlikeli birsey mi bu toz hani yan etkisi var mi dedim binlerce cocuga yaptim hic bisey olmadi seninkine denk gelirse bisey artk napalim milyonda bir ihtimaldir dedi ben agliyorum tabi karsisinda..hocam ultrasona gore gonderiyorsunuzda sizce kotu bi durum var mi ki hani cok lazim mi dedim valla cektirmek garanti olir belki hidrosefalidir belki de delinim biri bi kuyuya tas atmistir cikartmaya calisiyoruzdur dedi guldu.. ben o haldeyken ustelik.. anlayacagin guvenemedim daha cok moral bozukluguyla aldim evladimi eve geldim.. simdi eskisinden dahada uzgunum..
Canım cok geçmiş olsun tekrardan baska bi nörologa götür derim ben iyice araştır umarm tertemiz cıkar mr
Nerde oturuyosun

Canım gecmis olsun nesi var yavrunun ben kacırmısın ne salgını var
Hırıltı canım burun akıntısı öksürük hava yollarını daralttı hırıltılı nefes alıyo hava tedavisi uygulanıyo kortizon falan işte acılması için böyle bi hastalık varms hep hastane tıklım tıklm drlar da diyo virüs var ortalıkta cok herkes hasta diyo

Anladım doktorlar çocuğa öze konuşuyorlar sanırım bizimki de başka şeyler önere. 6mayini bitirmeden tek damla bir şey vermeyeceksin demişti. Şimdi bir şeyler deniyorum bakalım inşallah faydasını görürüm
Elbette ki her bebek kendine özel nasıl hepimizin yapısı farklıysa. Bizim kilo problemimiz olmuştu mama destekli ilerliyoduk. 4.ayda başlayacaktık aslında ama 5.aya kadar sabrettik. Ek gıdayla birlikte bir anda topladı kendini maşallah. İnşallah sende faydasını görürsün

Hırıltı canım burun akıntısı öksürük hava yollarını daralttı hırıltılı nefes alıyo hava tedavisi uygulanıyo kortizon falan işte acılması için böyle bi hastalık varms hep hastane tıklım tıklm drlar da diyo virüs var ortalıkta cok herkes hasta diyo
Cok geçmiş olsun rabbim sifa versin su kışı bi atlatsaydık dogru düzgün kış olmadı ortalık mikrop kaynıyor

Sanliurfada ogretmenim esim samsunlu ben maraşliyim izne ayrildim samsunda ev tuttuk burdayiz bu yil
Ben de samsunda yasiyorum. Medical parkta cocuk norolojisi var ama nasildir bilmiyorum. Siz hangi hastaneye gittiniz?

Canim gecmis olsun, benim oglumun bas cevresi dogdugunda 36 cmdi buyuktu yani 4 aylikken de 43 muydu neydi tam hatirlamiyorum. Kimse de bir sorun olabilir demedi :/ sadece nas cevresi buyuk diye mi ultrason cektirdi doktor yoksa baska sikinti mi vardi? Baska doktora da mi gitseniz acaba? Yazik gereksiz biseyse bosuna bebis etkilenmesin. Tabi ihmal edilmesin ama ne bileyim..ben de arada kaldim zor durum canim Allah yardimcin olsun.

Basinin arkasi yassi o yuzden buyuk duruyor bu sekil bozuklugunun sebebide surekli sirt ustu yatirdim oglumu oynarken bile hep yipranmasin diye yatirir konumda biraktim arastirdim duzelecek birseymis zamanla pozisyon yuzunden oluyormus.. onun disinda hic bir seyi yok masallah guler benimle oynar verdgm oyuncagi alir agular bir elinden digerine gecirir nesneleri takip eder.. yani doktor boyle bir seyden bahsedene kadar en ufak suphem yoktu hatta masallah cok zeki geliyodu oglum bana oyle diyim..
Yoktur bişey bencede yan yatır artık sen omu bir tarafa sonra diğer tarafa zaten yan yatmak istiyorlar artık korkma bişeyi yok bencede

Dün kontrole gittik 500 gram almis 1 ayda ek gidayida az az verdim ama demekki yinede kilo alimi saglamis.
Doktor mama miktarini arttirmami söyledi ben hala 60 cc den gunde 5 kere veriyordum emmesi icin zorluyordum ama inatla emmiyor gecede emmek istiyor agzindan cikarmasam sabaha kadar emecek :)
Ek gidayi kontrollu sekilde sürdürüyorum et ve et suyuna 2 hafta sonra gecebilecegimi söyledi kahvaltida yumurta yedirmemi istedi yine 2 hafta sonra basla dedi tam 7 aylik olunca yani sordum
yumurtayi hergün verebilirsin sorun yok dedi.Hatta proteine ihtiyaci var artik bol bol miktari arttirarak bir yumurta sarisina gec dedi.

Kan vermedik istersen diger aya bakariz dedi bende biraz daha buyumus olur diye evet dedim. Hala kan ilaci kullanmiyorum :) d vitamini haric artik pekmez vermeye basliyorum gunde bir cay kasigi keciboynuzu özünden verecegim. Soguk sıkım bu arada kaynatilarak yapilanlardan degil.

Dün kontrole gittik 500 gram almis 1 ayda ek gidayida az az verdim ama demekki yinede kilo alimi saglamis.
Doktor mama miktarini arttirmami söyledi ben hala 60 cc den gunde 5 kere veriyordum emmesi icin zorluyordum ama inatla emmiyor gecede emmek istiyor agzindan cikarmasam sabaha kadar emecek :)
Ek gidayi kontrollu sekilde sürdürüyorum et ve et suyuna 2 hafta sonra gecebilecegimi söyledi kahvaltida yumurta yedirmemi istedi yine 2 hafta sonra basla dedi tam 7 aylik olunca yani sordum
yumurtayi hergün verebilirsin sorun yok dedi.Hatta proteine ihtiyaci var artik bol bol miktari arttirarak bir yumurta sarisina gec dedi.

Kan vermedik istersen diger aya bakariz dedi bende biraz daha buyumus olur diye evet dedim. Hala kan ilaci kullanmiyorum :) d vitamini haric artik pekmez vermeye basliyorum gunde bir cay kasigi keciboynuzu özünden verecegim. Soguk sıkım bu arada kaynatilarak yapilanlardan degil.
Bende sana yazacaktım doktor ne dedi diye..
Herkes bişey diyor valla ne yapacağımızı şaşırdık..
Sonuçta anne biziz içimizden geleni yapalım ozaman..
Inci prensesede MasaAllah;)

Çok kötüyüm Allah aşkına bilen birisi soylesin.. 4 bucuk aylik bebegimin bas cevresi 43.5 cm cikti doktor ultrason istedi sonucu lateral ventriküller ve 3.ventrikül hafif belirgin gozlenmistir yaziyor.. cocuk nöroloğuna yonlendirdi.. hidrosefali olur diye korkuyorum yarin doktor randevum var cildirmak uzereyim endiseden stresten
4,5 aylık erkek bebek için %97 persentilin altında kalıyor baş çevresi ölçümünüz. Erkek bebekte 45 cm ve üzeri çizelgenin dışında görünüyor. Doktorun hidrosefaliyi düşünmesini gerektirecek başka ne etken var bebeğinizde bilemiyorum. Diğer herşeyi normalse başka bir hekime daha görünseniz en iyisi olur bence.

Sanliurfada ogretmenim esim samsunlu ben maraşliyim izne ayrildim samsunda ev tuttuk burdayiz bu yil
Orda iyi bi dr bulda cnm bisey cıkcagnı sanmiyom biz gecen sene esimin basına tugla düşmüştü tomografi cekildi tesadüfen hidrosefalisi oldugunu ögrendik dr dediki bu bi mucize beyin sıvının etrafında sekillenmiş ve ameliyat vs hiç bişey gerekmez bu bebekken olmuş bişey dedi kontrol bile gerekmez dedi .
Subhanallah Rabbim cok büyük o ol der ve olur sen yaradana sıgın
Rabbim şifa bekleyen ümmeti Muhammed e şafi ismiyle şifa versin inşaallahh

Bende sana yazacaktım doktor ne dedi diye..
Herkes bişey diyor valla ne yapacağımızı şaşırdık..
Sonuçta anne biziz içimizden geleni yapalım ozaman..
Inci prensesede MasaAllah:KK66:
Aynen ne yapacagimizi sasiriyoruz bizde :) Sagol canim 6.800 olduk nihayetinde 68 cm guzel uyum olmus bu arada :)))

kızlar uzun zamandır yazamıyorum belki unutmuşsunuzdur beni :)umarım herkes iyidir zaman çok çabuk geçiyor 6 aylık olucaz 17 sinde kocaman kız oldu valla:) biz de yavaştan ek gidaya başladık yavaştan derken yogurt veriyorum bir kahve fincanıkadar arada elma armut püresi veriyorum onları çok seviyor akşam hipp in kaşık mamasını aLDIM onu veriyorum zorla yediyorum tatsız tuzsuz bebişte haklı emmeyi bıraktırıp ialaca başlamıştım çok iyiyim şükürler olsun ilk önce anne sağlıklı olmalıymış ki, bebeişine bakabilsin bunu anladım keşke emseydi ama maşallah sağlıgında bi sıkıntı çok kilo problemi vardı onu da halletik çok özlemişim yazmayı çok çok öptüm hepinizi

Kızlar merhabalar 5 buçuk aylık gündüz uykular çok fena uarım saat uyuyor en fazla sizlerin nasıl kaç saat uyuyorlar gündüz birde gece uykusuna saat kaçta yatırıyorsunuz

Back
X