• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2017 Temmuz Anneleri Paylaşım Alanı

Hırıltı canım burun akıntısı öksürük hava yollarını daralttı hırıltılı nefes alıyo hava tedavisi uygulanıyo kortizon falan işte acılması için böyle bi hastalık varms hep hastane tıklım tıklm drlar da diyo virüs var ortalıkta cok herkes hasta diyo
Aynı hastalık bizdede var bir haftadır ömrümden ömür gitti ateş ve balgamlı kusmayla başladı.istah azalınca Kusamadı ve blagamı atamıyor hava tedavisine başladık ciğerlerine inecek diye ömrümden ömür gitti resmen kusaun diye dua ediyorum aman kızlar dikkatli olun salgın var

Canim gittik norologa.. bas cevresini olctu dogumdaki olcumunu falan sordu hareketlerine bakti gozlerine falan bakti isikla genel muayenesinde sorun yok ama doktorunun cektigi ultrasona gore mr cektircem dedi bende nasil olacagini sordum uyku tozu varmis cocugun poposundan onu yapacaklarmis 15 dk uyuyacakmis size gore tehlikeli birsey mi bu toz hani yan etkisi var mi dedim binlerce cocuga yaptim hic bisey olmadi seninkine denk gelirse bisey artk napalim milyonda bir ihtimaldir dedi ben agliyorum tabi karsisinda..hocam ultrasona gore gonderiyorsunuzda sizce kotu bi durum var mi ki hani cok lazim mi dedim valla cektirmek garanti olir belki hidrosefalidir belki de delinim biri bi kuyuya tas atmistir cikartmaya calisiyoruzdur dedi guldu.. ben o haldeyken ustelik.. anlayacagin guvenemedim daha cok moral bozukluguyla aldim evladimi eve geldim.. simdi eskisinden dahada uzgunum..

Bilmiyorum içini rahatlatır mi ama benim kızımın baş çevresi de şuan 41 ve doktor hiç anormal demedi karnındayken de hep küçük çıkardı diğer bebeklere bakınca kafası küçük ama ben hiç öyle birşey düşünmedim inşallah iyi sonuçlar alırsınız

Aynı hastalık bizdede var bir haftadır ömrümden ömür gitti ateş ve balgamlı kusmayla başladı.istah azalınca Kusamadı ve blagamı atamıyor hava tedavisine başladık ciğerlerine inecek diye ömrümden ömür gitti resmen kusaun diye dua ediyorum aman kızlar dikkatli olun salgın var
Sizede cok gecmiş olsun Rabbim acil şifalar versin bizde bu duruma yatkınlık var 3.kez oluyo toparlasın allerji bölümüne götürücem koruyucu tedavi için

Dün kontrole gittik 500 gram almis 1 ayda ek gidayida az az verdim ama demekki yinede kilo alimi saglamis.
Doktor mama miktarini arttirmami söyledi ben hala 60 cc den gunde 5 kere veriyordum emmesi icin zorluyordum ama inatla emmiyor gecede emmek istiyor agzindan cikarmasam sabaha kadar emecek :)
Ek gidayi kontrollu sekilde sürdürüyorum et ve et suyuna 2 hafta sonra gecebilecegimi söyledi kahvaltida yumurta yedirmemi istedi yine 2 hafta sonra basla dedi tam 7 aylik olunca yani sordum
yumurtayi hergün verebilirsin sorun yok dedi.Hatta proteine ihtiyaci var artik bol bol miktari arttirarak bir yumurta sarisina gec dedi.

Kan vermedik istersen diger aya bakariz dedi bende biraz daha buyumus olur diye evet dedim. Hala kan ilaci kullanmiyorum :) d vitamini haric artik pekmez vermeye basliyorum gunde bir cay kasigi keciboynuzu özünden verecegim. Soguk sıkım bu arada kaynatilarak yapilanlardan degil.
Teşekkürler cnm bilgiler için bizde 2ayda 500gram almışız ama sanırm araya hastalık fln girince ondan olsa gerek gibi

Ben de samsunda yasiyorum. Medical parkta cocuk norolojisi var ama nasildir bilmiyorum. Siz hangi hastaneye gittiniz?
Benim doktorum liman hastanesinde dr.harika o yonlendirdi medical park ta hulya hanima gittik mr istedi ultrason cekmeden.. cekilmis ultrason uzerinden yorum yaparak istedi korktm cektrmedim

4,5 aylık erkek bebek için %97 persentilin altında kalıyor baş çevresi ölçümünüz. Erkek bebekte 45 cm ve üzeri çizelgenin dışında görünüyor. Doktorun hidrosefaliyi düşünmesini gerektirecek başka ne etken var bebeğinizde bilemiyorum. Diğer herşeyi normalse başka bir hekime daha görünseniz en iyisi olur bence.
Ultrason yaptirdi lateral ventrikuller ve 3.ventrikul hafif belirgin gozlenmistir yaziyodu norologa yonlendirdi norologda goturdgmz ultrasona bakip mr istedi kendisi ultrason yaptirmadi korktm cektrmedim.. bebegim 5 aylik bebekten beklenen tum gelisim ozelliklerini gosteriyor benim hic sikayetm yoktu halbuki..

Dün kontrole gittik 500 gram almis 1 ayda ek gidayida az az verdim ama demekki yinede kilo alimi saglamis.
Doktor mama miktarini arttirmami söyledi ben hala 60 cc den gunde 5 kere veriyordum emmesi icin zorluyordum ama inatla emmiyor gecede emmek istiyor agzindan cikarmasam sabaha kadar emecek :)
Ek gidayi kontrollu sekilde sürdürüyorum et ve et suyuna 2 hafta sonra gecebilecegimi söyledi kahvaltida yumurta yedirmemi istedi yine 2 hafta sonra basla dedi tam 7 aylik olunca yani sordum
yumurtayi hergün verebilirsin sorun yok dedi.Hatta proteine ihtiyaci var artik bol bol miktari arttirarak bir yumurta sarisina gec dedi.

Kan vermedik istersen diger aya bakariz dedi bende biraz daha buyumus olur diye evet dedim. Hala kan ilaci kullanmiyorum :) d vitamini haric artik pekmez vermeye basliyorum gunde bir cay kasigi keciboynuzu özünden verecegim. Soguk sıkım bu arada kaynatilarak yapilanlardan degil.
Sende mi kan ilacı vermiyorsun, bizimde kaka yapamayınca doktor kes dedi ilacı başka da hiç bişey demedi ne güzel doktorun var anlatıyor herşeyi,sağlık ocağında aşı olduk hemşire kan ilacını sordu kullanmıyoruz deyince alternatif ara kullanman lazım önemli dedi :(

Sende mi kan ilacı vermiyorsun, bizimde kaka yapamayınca doktor kes dedi ilacı başka da hiç bişey demedi ne güzel doktorun var anlatıyor herşeyi,sağlık ocağında aşı olduk hemşire kan ilacını sordu kullanmıyoruz deyince alternatif ara kullanman lazım önemli dedi :KK43:
Ben kanda bakilmadan kullanmak istemedigimi belirttim doktorda kansizlik var mi sende dedi ben hic hayatim boyunca kansizlik yasamadim dedim anne sutu agirlikli beslendigi icin o zman kizindada yokturdur dedi ve 6.ayi bekle tahlil yapip öyle kullanalim dedi.
Saglik ocagi kullaniyorum biliyor bidi bidi konusup duruyor ona laf anlatmaktansa kullaniyorum dedim :)
Birde o yaramadiysa baska kullan degistir gercekten onemli demir eksikligi ama ben bakilsin gerek yoksa bosuna kullanmak istemiyorum.
Teşekkürler cnm bilgiler için bizde 2ayda 500gram almışız ama sanırm araya hastalık fln girince ondan olsa gerek gibi
evet canim ya hastaliktandir senin ki insallah atlatsin hayirlisiyla kilo alinir ;)

Maşallah canım bizim kız 6aylık oldu 6400 gram olmuş.geçen aydan buyana 100gram almış..ek gıdaya başlıcaz inşallah benım kızımda kilo almaya başlar..çok üzülüyorum..kaburgaları gözüküyor giydirirken..içimi acıtan o..boyu 67 cm ama zayıf ..dk normal desede annelik işte..ağzı olan da konuşuyo elbet..neyse içim bunalmış yazınca rahatladım :KK43:

Kizlar sınıf öğretmeni olup süt izni kullanan var mi.ikinci dönem go reve başlıycam.ama yönetmelikte net bir durum yok.

Maşallah canım bizim kız 6aylık oldu 6400 gram olmuş.geçen aydan buyana 100gram almış..ek gıdaya başlıcaz inşallah benım kızımda kilo almaya başlar..çok üzülüyorum..kaburgaları gözüküyor giydirirken..içimi acıtan o..boyu 67 cm ama zayıf ..dk normal desede annelik işte..ağzı olan da konuşuyo elbet..neyse içim bunalmış yazınca rahatladım :KK43:
ayy bosver milleti diycem ama bosverilmiyor banada herkes ac bu cocuk bu cocuk ac acikmis elini emiyor bak emzigi nasil cekiyor ac bu :)))
Anasi benim açsada aç bilerek vermiyorum diyorum :-/
Sagliklari yerinde olsunda kilo kolay alinir ne var ki daya mamayi cocuk 10 kilo olur aninda zaten git gel ver agzina bak nasil yer mamayi. Ben anne sutu alsin diye bunca zamandir direndim esim hala mama yapalim doymadi diyor sanki cocuk bu dunyaya sadece ac olarak geliyor. Yahu aclik disinda baska bisi dusunsenize cocuk bu aglarda gulerde..
ayy ben senden doluyum :)

ayy bosver milleti diycem ama bosverilmiyor banada herkes ac bu cocuk bu cocuk ac acikmis elini emiyor bak emzigi nasil cekiyor ac bu :)))
Sagliklari yerinde olsunda kilo kolay alinir ne var ki daya mamayi cocuk 10 kilo olur aninda zaten git gel ver agzina bak nasil yer mamayi. Ben anne sutu alsin diye bunca zamandir direndim esim hala mama yapalim doymadi diyor sanki cocuk bu dunyaya sadece ac olarak geliyor. Yahu aclik disinda baska bisi dusunsenize cocuk bu aglarda gulerde..
Evet önemli olan sağlıklı olmaları..şu kaburgaları gözükmücek bir kilo alsa mutlu olucam

bende vermiyorum kan ilacı kabızlığını çok artırdı ebemiz verme 6. aydan sonra kan tahlili yapalım duruma göre bakalım dedi d vitaminini ihmal etmiyorum ama yegenim bir yaşında ürt ön iki dişi büyük çıktı biraz doktoru d vitamini eksikliğinde böyle olur demiş kan tahlili yapıldı gerçekten eksikmiş kardeşim hiç ihmöal etmezdi su sağlık ocağının verdiğini kullanıyordu şimdi başka marka aldı baya yükselmiş değerleri ocean mı ne tam hatırlamıyorum içeriği doğal falan diyordu d vitamini çok önemli kızlar boyu kilosu çok azdı uyumazdı hiç d vitamini eksikliği düzelince bir anda boyu kilosu uykusu hepsi düzeldi kuzumun ya

canım karen in kilosu azdı mamayı artırmıştım şimdi 6 aylık 73 cm boyu 7.500 kilosu çok mu allah aşkına boyuna göre çok iyi diyor doktor ne fazla ne az diyor gören ofhh tombiş diyor nasıl sinir oluyorum millet bir değişik zayıf olsa da normal olsada çocuk illa bi kulp bulcaklar takmıyorum artık öğrendim umursamamyı

Selam kizlar biz 6 ay kinasi yaptik kizima :)
canım biz antalyalıyız bizim eskilerde yaparmış ama şimdi ki nesil hiç yapmıyor ama ben çok istiyorum kına diş buğdayıyla beraber yapsam olur mu illa 6 ayda mı olması gerekiyor kına yakılıyor mu gerçekten yoksa göstermelik peçeteyle mi koyuluyor inşallah gelin kınalarınıda görürüz tabii içimiz el verir mi bilmem de :)

canım karen in kilosu azdı mamayı artırmıştım şimdi 6 aylık 73 cm boyu 7.500 kilosu çok mu allah aşkına boyuna göre çok iyi diyor doktor ne fazla ne az diyor gören ofhh tombiş diyor nasıl sinir oluyorum millet bir değişik zayıf olsa da normal olsada çocuk illa bi kulp bulcaklar takmıyorum artık öğrendim umursamamyı
Masallah karene cok iyi ben mamayi arttirmiyorum yoksa yemeyi seviyor kac cc versem yok demiyor ama ben emsin diye ugrasiyordum bunca zamandir simdi biraz daha saldim kendimi ek gida mama anne sutunude kahve niyetine devam edecegiz bakalim.

Kizlar sınıf öğretmeni olup süt izni kullanan var mi.ikinci dönem go reve başlıycam.ama yönetmelikte net bir durum yok.
Canim bende sinif ogretmeniym sut izni yok bize cnku zaten yarim gun calisiyoruz gerci simdi merkezlerde tam gun oldu okullarin cogu ama su an yok izin diye biliyorum

Back
X