• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2017 Temmuz Anneleri Paylaşım Alanı

Canim bende sinif ogretmeniym sut izni yok bize cnku zaten yarim gun calisiyoruz gerci simdi merkezlerde tam gun oldu okullarin cogu ama su an yok izin diye biliyorum
Bizim okul tam gün canim .o yüzden bazı okullar kullanabiliyormuş bakalım idareyle gorusecegim

Dün kontrole gittik 500 gram almis 1 ayda ek gidayida az az verdim ama demekki yinede kilo alimi saglamis.
Doktor mama miktarini arttirmami söyledi ben hala 60 cc den gunde 5 kere veriyordum emmesi icin zorluyordum ama inatla emmiyor gecede emmek istiyor agzindan cikarmasam sabaha kadar emecek :)
Ek gidayi kontrollu sekilde sürdürüyorum et ve et suyuna 2 hafta sonra gecebilecegimi söyledi kahvaltida yumurta yedirmemi istedi yine 2 hafta sonra basla dedi tam 7 aylik olunca yani sordum
yumurtayi hergün verebilirsin sorun yok dedi.Hatta proteine ihtiyaci var artik bol bol miktari arttirarak bir yumurta sarisina gec dedi.

Kan vermedik istersen diger aya bakariz dedi bende biraz daha buyumus olur diye evet dedim. Hala kan ilaci kullanmiyorum :) d vitamini haric artik pekmez vermeye basliyorum gunde bir cay kasigi keciboynuzu özünden verecegim. Soguk sıkım bu arada kaynatilarak yapilanlardan degil.
Maşallah annesi gayette güzel almış. 4.aydan sonra beklenen zaten 400 gram. Mama ek gıda arttıkça azalacak zaten zamanla. Yumurta da benim drda senin dr gibi. Bizde hala başlamadık kan ilacına. Üzüm pekmezi veriyorum bende

Bizim okul tam gün canim .o yüzden bazı okullar kullanabiliyormuş bakalım idareyle gorusecegim

Bende sınıf öğretmeniyim şu an izindeyim gerçi ama bakmıştım daha önce.maalesef her şeyde olduğu gibi bunda da mağduruz ama şöyle bir şey olabilir branş dersin varsa ona göre ayarlayabilirler.iş biraz da müdür de bitiyor açıkcası

Ben kanda bakilmadan kullanmak istemedigimi belirttim doktorda kansizlik var mi sende dedi ben hic hayatim boyunca kansizlik yasamadim dedim anne sutu agirlikli beslendigi icin o zman kizindada yokturdur dedi ve 6.ayi bekle tahlil yapip öyle kullanalim dedi.
Saglik ocagi kullaniyorum biliyor bidi bidi konusup duruyor ona laf anlatmaktansa kullaniyorum dedim :)
Birde o yaramadiysa baska kullan degistir gercekten onemli demir eksikligi ama ben bakilsin gerek yoksa bosuna kullanmak istemiyorum.
evet canim ya hastaliktandir senin ki insallah atlatsin hayirlisiyla kilo alinir :KK66:

Okuyorum ama yazamadım bir türlü,güzel kilo almış alpi senin minnoş..kan ilacınını bende bugün ilk defa verdim.geçen gün bir doktora gittim burada üç farklı kan ilacı söyledi.şunda paraben var bunda şu var sen bilirsin dedi.sidefer i almayı seçtim paraben yokmuş dişleri boyamaz tadı güzel diyormuş firma:)) voonka marka almıştım kuzum direkt öğürmeye başladı.kolay kolay öğürmez.onu değiştirdim kan tahlili de istemedim daha alerji doktoruna gireceğiz çünkü bir de oralarda isterlerse on kere deldirmek istemedim..

Ek gıda da yazdıkların önemli benim için doktordan dolayı:) gerçi mamayı kestim raporlu mamalardan alacağım doktora gitsek de bir kesinleştirsem süper olacak.erteleyip duruyorum sanıyorum duymaktan korkuyorum.yumurtayı nasıl vereceksin yanında nelerle onu unuttum yazdıysan da

Y Yellu pekmezi üç gün kuralıyla mı verdin canım

Okuyorum ama yazamadım bir türlü,güzel kilo almış alpi senin minnoş..kan ilacınını bende bugün ilk defa verdim.geçen gün bir doktora gittim burada üç farklı kan ilacı söyledi.şunda paraben var bunda şu var sen bilirsin dedi.sidefer i almayı seçtim paraben yokmuş dişleri boyamaz tadı güzel diyormuş firma:)) voonka marka almıştım kuzum direkt öğürmeye başladı.kolay kolay öğürmez.onu değiştirdim kan tahlili de istemedim daha alerji doktoruna gireceğiz çünkü bir de oralarda isterlerse on kere deldirmek istemedim..

Ek gıda da yazdıkların önemli benim için doktordan dolayı:) gerçi mamayı kestim raporlu mamalardan alacağım doktora gitsek de bir kesinleştirsem süper olacak.erteleyip duruyorum sanıyorum duymaktan korkuyorum.yumurtayı nasıl vereceksin yanında nelerle onu unuttum yazdıysan da

Ben yumurtayi sabah avakado labne lor tereyagi ile karistirip veriyorum hepsinden az az ama yani bir cay kasigi kadar.
Gecen hafta 4 gun verdim 3 gundur vermiyorum yarin tekrar verecegim. Hippin bebek biskuvisinden aldim mamasina katip yine avakado ile karistirip onu verdim 1 tane bisküvi kullandim 30 cc mama ile onuda guzel yedi.

Ben her ögünü tadimlik olarak hazırlıyorum simdilik öglen yogurt elma ögleden sonrada havuc patates iki damla zeytinyagi ile buharda pisirip yedirdim.
Sonrasi meme mama :)
Ben 3 gun kurali ile baslayip öyle devam edecektim yalan oldu :)) Sabrim gelmiyor 3 gün ayni seyi vermeye Allahtan alerji durumumuz olmadi insallah olmazda ..

Kizlar sınıf öğretmeni olup süt izni kullanan var mi.ikinci dönem go reve başlıycam.ama yönetmelikte net bir durum yok.
Canım tam ya da ikili fark etmez öğretmenlere süt izni Yok.8 beş çalışmadığımız için.ben de sınıf öğretmeniyim.ikinci dönem ücretsiz izne ayrılacağım.maddi açıdan sıkıntı çıkacak ama yapacak birşey yok.emzik almıyor.biberon almıyor.ek gıda istemiyor.

Ben yumurtayi sabah avakado labne lor tereyagi ile karistirip veriyorum hepsinden az az ama yani bir cay kasigi kadar.
Gecen hafta 4 gun verdim 3 gundur vermiyorum yarin tekrar verecegim. Hippin bebek biskuvisinden aldim mamasina katip yine avakado ile karistirip onu verdim 1 tane bisküvi kullandim 30 cc mama ile onuda guzel yedi.

Ben her ögünü tadimlik olarak hazırlıyorum simdilik öglen yogurt elma ögleden sonrada havuc patates iki damla zeytinyagi ile buharda pisirip yedirdim.
Sonrasi meme mama :)
Ben 3 gun kurali ile baslayip öyle devam edecektim yalan oldu :)) Sabrim gelmiyor 3 gün ayni seyi vermeye Allahtan alerji durumumuz olmadi insallah olmazda ..

Bende üç gün verecektiö bazılarını verdim bazılarını veremedim dediğin gibi yalan oldu:) hippin bisküvisi ile ekmeğini aldım.bisküvinin üzerinde 12-24 ay mı ne yazıyordu vermedim daha öyle olunca aslında dokunmuyorsa verilebilir.benim sıkıntım işte yoğurt yasak lor yasak tereyağı yasak mama yok :) gülüyorum artık halime şaştım kaldım.aman olmasın alerji çok zor bugüne kadar hele çektiklerim süt alerjisi yüzündense gittiğim tüm doktorlara hakkımı helal etmiyorum :KK43:(

Bir de benim zilli ne elmayı sevdi ne armutu ağzını kilitliyor :)))

Yok canım 6.ayına ilk girişinde vermiştim alerji yaptı 15gün ara verdim 1 hafta önce tekrar denedim bu aefer alerji yapmadı. HErgün kahwaltısına koyuyorum 1 tatlı kaşığı kadar.
Öneri olsun istersen ben kahwaltıya tuzsuz peynir bebe bisküvisi hipp in pekmez be yumurta sarısı koyuyorum. Kaynamış su ile açıyorum

Bende üç gün verecektiö bazılarını verdim bazılarını veremedim dediğin gibi yalan oldu:) hippin bisküvisi ile ekmeğini aldım.bisküvinin üzerinde 12-24 ay mı ne yazıyordu vermedim daha öyle olunca aslında dokunmuyorsa verilebilir.benim sıkıntım işte yoğurt yasak lor yasak tereyağı yasak mama yok :) gülüyorum artık halime şaştım kaldım.aman olmasın alerji çok zor bugüne kadar hele çektiklerim süt alerjisi yüzündense gittiğim tüm doktorlara hakkımı helal etmiyorum :KK43:(

Canım yanlış bisküviyi almışsın sanırım 6ay itibariyle olanı var hippin melisa bayılara yiyor. Ağzını kitliyorsa henüz hazır olmayabilir 2-3 gün ara ver. Süt alerjisi çok zor olsa gerek:( patates püresi dene istersen. Yumurta verebiliyorsan yumurta sarısı bebe bisküvisi avakado ya da elma ya da alerjisi yoksa muz ya da armut :)) üstüne de pekmez suyla aç dene bi

Yanlış bısküvi almışsın sanırım elmalı olanı..

Canım yanlış bisküviyi almışsın sanırım 6ay itibariyle olanı var hippin melisa bayılara yiyor. Ağzını kitliyorsa henüz hazır olmayabilir 2-3 gün ara ver. Süt alerjisi çok zor olsa gerek:KK43: patates püresi dene istersen. Yumurta verebiliyorsan yumurta sarısı bebe bisküvisi avakado ya da elma ya da alerjisi yoksa muz ya da armut :)) üstüne de pekmez suyla aç dene bi

Çok sağol canım bi deneyeyim yanlış aldım herhalde dikkat etmemişim yaşına süt var mı içinde diye bakarken:( ne vereceğimi şaşırmış vaziyetteyim o zorluyor

Uc gun oldu ek gidaya basladik ama yemek istemiyor agliyor.Dr zorlama dedi annem de zorla yedir diyor.Ne yapsam bilemedim.Boyle bir sorun yasayan var mi?

Ben bugun kızın saçlarını 3 numaraya vurdum. Bir tatlı oldu masallah:)) ön taraftaki konakları geciremedim bir turlu. Zeytinyağı karbonat yapıyorum ama yok fayda etmiyor sanki. Başka ne yapılabilir?

Sende mi kan ilacı vermiyorsun, bizimde kaka yapamayınca doktor kes dedi ilacı başka da hiç bişey demedi ne güzel doktorun var anlatıyor herşeyi,sağlık ocağında aşı olduk hemşire kan ilacını sordu kullanmıyoruz deyince alternatif ara kullanman lazım önemli dedi :KK43:
Slm canimcim bende vermedim gecen ay asida hemsire yanimiza yanasti sevdi oglan kansiz bak kizin dudakici pembe oglanin beyaz dedi..aaa bir yusufcuk oldum salliyordum ilaci simdi duzenli veriyorum.birde 1 cay kasigi pekmez ve tahin onerdi bize.sizde drunuza danisarak takviye edersiniz belki..

Slm canimcim bende vermedim gecen ay asida hemsire yanimiza yanasti sevdi oglan kansiz bak kizin dudakici pembe oglanin beyaz dedi..aaa bir yusufcuk oldum salliyordum ilaci simdi duzenli veriyorum.birde 1 cay kasigi pekmez ve tahin onerdi bize.sizde drunuza danisarak takviye edersiniz belki..
Bende ondan korkuyorum bu oğluşum bembeyaz ya kime çekti bilmem kansız mı nedir anlayamıyorum ben verecem artık ama kabızlıktan korkuyorum tahin de ver dedi he hıımm faydalı tabi de uygun mu ay olarak acaba

Bende ondan korkuyorum bu oğluşum bembeyaz ya kime çekti bilmem kansız mı nedir anlayamıyorum ben verecem artık ama kabızlıktan korkuyorum tahin de ver dedi he hıımm faydalı tabi de uygun mu ay olarak acaba
Doktorum da bişey anlatmıyor ki ya ketum çok gıcık :) teşhisleri iyidir ama laf almak zor maalesef sormam lazım sorarım gidersem çok hastalık var diye kontrole bile gitmiyorum bazen hastaneye

Back
X