- 24 Nisan 2013
- 1.641
- 1.788
- 133
Dün oğlumun ağzına bir tane nar verdim patlatmadan takip edip eğlenmek içindi aslındaama oğlum o kadar bizi trollemeye alıştı ki o bizimle kafa buluyor artık. Ağzında nari çevirdi on dişlerine getirmeye çiğnemeye çalıştı beceremeyince de tükürdü ama patlayınca güldü
Sağol canim fayda etti cok şükürİkiside olur ama sade versen etkisi daha iyi olur enazından bende öyle oldu
Selam canım naptın götürdünüz mü doktoraDün atesi 37.5oldu koltuk altından eger düşmeseydi götürcektim acile dr gel demişti ya ates düşürücü vermedim bekledim soydum altını baktım düştü ateş gitmedik hırıltı azaldı sanki ama hala var bakalm dr yarn ne dicek kontrolumuz var
Ates bana sanki dişten gibi geldi sabah cünkü bi 2kez ishal gibi yapmıştı tuvaletini de doktora yinede hafif ateslendi derim.
Canım muz alerji yapmış olabilir ağır bişey çünkü. Bizde alerji yaptı kusmadık ama kızardı huzursuzlandı baya bida veremedim 3 haftadırBen bugun dedim ki muz vereyim azcik ne olacak yesin yedi agzindan burnundan kustu nasil korktum sonra mama verdim yedi yine agzi sekilde ama nasil atiyor sanki musluk takili coook korktum. Acaba muz mu yapti farkli hic birsey vermedim cunku. Sonra uyudu kuzum kendine korktu kusarken.
Icini ferah tut insallah kullandigin mamalarda birsey yokturdur. Az ihlamur ver icsin iyi gelir insallah bogazina da. Donem donem degisiyor istekleride bizim canimiz bile istemiyor bazen yemek yemek bazen salcali olmasin yogurtlu bisi olsun diyoruz onlarida anlamak lazim aslinda :)
Merhaba Allah sağlıkla kucağınıza almayı nasip etsin inşallah. Yenidoğan çok uzun kollu tulumdur üsttür almayın derim zira benim çok fazla giydiremediğim kaldı. Yazın için yeleğe de ihtiyaç olmuyor. Bol ağız mendili ıslak mendil stoğu yapabilirsiniz :) eldiven de çok aman aman olmasına gerek yok 3 haftadan sonra ellerini açık kalmasını bebeğin keşfetmesini öneriyorlar. Yaz için 4-5 tane muslin bez alabilirsiniz üstünü örtmek için battaniyeler çok kalın kalıyor. English home unkiler güZel ebebekte de büyükçe olanlar var. Kısa kollu çıtçıtlı badiler çok is görecektir sıcakta atlet bile giydiremedim sadece kısa kollu çıtçıtlılarla tutabildim. Bu arada mothercare ınkilerden memnun kalmadım geniş ama boyları kısa oluyor. Üste kısa giysede alta mutlaka ince patikli altlar giydirdim ayaklar çok çok önemli. Zaten gaz sürecinden geçeceği için çorap ve patikli altlar bol olabilir. Aklıma gelenler bunlar, yardımcı olabildiysem2017 lerin güzel temmuz anneleri bende nasıp olursa temmuz annesi olucam ve sizden fikir almak istedim bebişlere ne alıp ne almamalıyız. Aldığınız kullanamadıgınız neler oldu çok sıcak bir zamanda doğucaklar çünkü fikirlerinizi yazarsanız çok mutlu olurum
Canım bence süt pompası şart değil. Özellikle doğumdan hemen sonra makinayla sağım önermiyorlar. Zaten ağız sütü çok az bişey geldiğinden en kötü elle sağımı öneriyolar. O yüzden bence pompa ilk başta şart değil ileride ihtiyaç olursa alınmalıAcikcasi alip kullanmadigim pek birsey olmadi herseyi dusunup almistim. Sut pompasi sart bi kere sutun hemen gelmesi acisindan. Bol bol çıtçıtlı sifir kol ve kisa kol. Yenidogan almadim. 0-3 ay aldim. Benim kiz zayif olduğu için yenidogan kiyafetlerini 2 aylik olana kadar giydi.. cogu bebis giyemedi ama :) bez stoğu yapmayin. Aniden kilo alabiliyolar. Benim 2 numara elimde kalmisti..
As canım gittik evet geldiği güne göre çok iyi dedi cumaya kadar havaya devam cuma tekrar bi kontrolümüz var çok şükür hırıltımız cok az kaldı oda gecicek inşallah siz naptınız huzursuzluk uykusuzluk düzeldimi?Selam canım naptın götürdünüz mü doktora
Çook tesekkur ederım çok yardımcı oldun canım benim :) Amin inşallah hamıle olan herkes sağlıkla bebegını kucağına alır :) Evlat sahıbı olmak isteyenler de en kısa zamanda bu güzel duyguyu tadar:)Merhaba Allah sağlıkla kucağınıza almayı nasip etsin inşallah. Yenidoğan çok uzun kollu tulumdur üsttür almayın derim zira benim çok fazla giydiremediğim kaldı. Yazın için yeleğe de ihtiyaç olmuyor. Bol ağız mendili ıslak mendil stoğu yapabilirsiniz :) eldiven de çok aman aman olmasına gerek yok 3 haftadan sonra ellerini açık kalmasını bebeğin keşfetmesini öneriyorlar. Yaz için 4-5 tane muslin bez alabilirsiniz üstünü örtmek için battaniyeler çok kalın kalıyor. English home unkiler güZel ebebekte de büyükçe olanlar var. Kısa kollu çıtçıtlı badiler çok is görecektir sıcakta atlet bile giydiremedim sadece kısa kollu çıtçıtlılarla tutabildim. Bu arada mothercare ınkilerden memnun kalmadım geniş ama boyları kısa oluyor. Üste kısa giysede alta mutlaka ince patikli altlar giydirdim ayaklar çok çok önemli. Zaten gaz sürecinden geçeceği için çorap ve patikli altlar bol olabilir. Aklıma gelenler bunlar, yardımcı olabildiysem
Öncelikle gecmiş olsun orta kulak iltihabı antibiyotikle tedavi ediliyor diye biliyorum kızım olmustu tedavi bi kac güne işe yaramaya baslar diş yada üşütmeden orta kulak iltihabı olmaz diye biliyorum dr öyle söylemişti bizeKızlar merhaba aranızda bebesi ortakulak iltihabi olan var mıne Zaman geçer? Dışımız çıktı ondan mı ki yaa (. Yoksa üşüttük mu
Sorun olacagini sanmiyorum bende yaptiriyorum adim atiyor yuruyor birsey olmaz cunku destekli tek basina yaptigi birsey degil.Kızlar şimdi aklıma geldi size birşey sormak istiyorum benim kız yere basmak ve yürümek istiyor kendini doğrultup yere basıyor adım atmaya çalışıyor biz de ağlamasın diye yapıyoruz ama bir taraftan da korkuyorum sorun olmaz inşaallah sizin bebekler nasıl bu konu da
Evet antibiyotiğe başladık kızım 1 haftadır huysuz sebepsiz ağlamaları vardı ben de hep dişten sanıyordum yavrumun kulagi agriyormus fark edememişimÖncelikle gecmiş olsun orta kulak iltihabı antibiyotikle tedavi ediliyor diye biliyorum kızım olmustu tedavi bi kac güne işe yaramaya baslar diş yada üşütmeden orta kulak iltihabı olmaz diye biliyorum dr öyle söylemişti bize
Ilk önce aminn diyorum duana sonra bana en çok lazim olan seyleri aklima geldikce yazayim..Çook tesekkur ederım çok yardımcı oldun canım benim :) Amin inşallah hamıle olan herkes sağlıkla bebegını kucağına alır :) Evlat sahıbı olmak isteyenler de en kısa zamanda bu güzel duyguyu tadar:)
Bosuna blw listesi 8aya almamis 9 da olabilir :) Ama ilk verdigimde doktor ver demisti o zman 3 gun verdim hic birsey olmadi simdi neden oldu anlamadim.Canım muz alerji yapmış olabilir ağır bişey çünkü. Bizde alerji yaptı kusmadık ama kızardı huzursuzlandı baya bida veremedim 3 haftadır
Evet ters tarıyorum yumuşadıktan sonra ama olmadı geçmedi. Iyice sarardılar. Bugün aile hekimi krem verdi banyodan sonra sürülecekmiş. Tek seferde geçirir desi bakacağım içeriğine bakalimgeriye doğru tarıyorsun değil mi? ben uzun bi süre normal yönde taramıştım da geçmemişti tabi :)
Kilo alımı 500gr doktor sınırda dedi onun için başlayalım dedi minyon bir bebek hoş babası da bende öyleyim ama öyle başladık tek pişmanlığım anne sütü konusunda sarılık aman hastane de kalmasın falan diye süt başta çok az diye mama verelim dediler hastane de bende sarılık sebebiyle mama artı anne sütü verdim tabi zamanla beni almamaya başladı sonra da sağmakla Da sütüm azaldı artı kız çok hareketli ne mama ne sütüm en fazla 500gt aldı kilo bizde doktorun tavsiyesiyle başladık ama tek pişmanlığım dediğim gibi kendi sütümde ısrarcı olmamaktı bilmediğim için korktum aman sarılık olmasın aman hastanede kalmasın belki tek benim sütüm olsaydı hem yarardı hemde sütüm bu kadar azalmadı uzun oldu biraz kusura bakma dertliyim bu konuda biraz :)Sorun olacagini sanmiyorum bende yaptiriyorum adim atiyor yuruyor birsey olmaz cunku destekli tek basina yaptigi birsey degil.
birde 5 aylikken mibasladiniz ek gidaya erken degil mi neden 6.ayi doldurmadiniz.
Bu arada teşekkür ederim canım aynı şeyleri yaptıklarını bilmek rahatlattıSorun olacagini sanmiyorum bende yaptiriyorum adim atiyor yuruyor birsey olmaz cunku destekli tek basina yaptigi birsey degil.
birde 5 aylikken mibasladiniz ek gidaya erken degil mi neden 6.ayi doldurmadiniz.
Sen blw ye başladın mı tam olarak bende altıncı ayı bekliyorum ama dediğin gibi Pütürlü veriyorum biraz yediriyorum sonra kaşığı veriyorum eline:))O yuzden dedim eline ver tadina bakarsa agzinida acar :) Bende korkuyorum blw den esim diyor ki biz blw ile mi buyuduk bak kasigida tutabiliyoruz kiloda aliyoruz buyudukte :)))
Hatta yemek yerken eliyle yiyip kızim bak baban blw ile yiyor diyor
Klasik iyidir ama cok ezme ben çatalla eziyorum az puturlu birakiyorum zaten buyuk parca gelince diliyle disari itiyor bazen ogurup kendi cikariyor yani reflekslerine güven.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?