2017 Temmuz Anneleri Paylaşım Alanı

Kızlar iyi akşamlar
Bugün alerji bölümüne gittik koruyucu tedavi basladi dr bakalm bi kac ay kullancaz iyi gelir insallah kan degerlerine bakti kani 10 düsük dedi günde 5damla ferrum kullaniyoduk 15-20damla yap sen onu dedi düzelir insallah degerler bi an önce

Netten bakacağım bu kitaba da beyazpeynir1 bugüm doktor önerdi.kitapçığı da daha çekemedim bizim zilli bugün daha da mızırdak yeni mamaya başladık ondan mı idrar yolları iltihabından şüpheleniyoruz tahlil sonuçlarını bekliyoruz daha doğrusu ondan mı bilemedim.en kısa zamanda yükleyeceğim

Oğlumun tepkisi mukuslu kaka ve kızarıklık oluyor yüzünde canım bak şimdi yeni başlıcaksın galiba ilk olarak sebzelerden bal kabagı meyvelerden elma ile başladım buharda haşlayıp ezme haline getirdim zeytinyagı ile tadına baktırdım daha sonra brokoli , ıspanak , armut, muz şeklinde gittim ilk zamanlar tek tek verdim daha sonra meela havuçla kış kabagını birleştirdim daha sonra irmikle vermeye başladım elmayı hafif haşlayıp irmik koydum içine pekmez koydum zeytinyagı ile verdim sabahları. Direk pirinç unu ile başlamadım sonraları 1 kaşık pirinç ununu kendi sütümle pişirip içine cam rendeden geçirdiğim elmayı kattım biraz da pekmez çok sevdi. Yavaş yavaş kademe kademe gitmen bebek için iyi olur zeytinyağı mutlaka kullan doğal olsun . pirinç unu ben marketten alıyordum bebek maması için yazanlardan.
Şimdi kemik suyunu da kuzu iliği alarak yaptm iliği 3 saat sirkeli suda 3 saat normal suda beklettim. Daha sonra kereviz yapragı sarımsak koyarak ocagın kısık hslinr koydum 24 saat pişirmekti niyetim lakin 16 saat de kaynamaya başladı kapattım. Balkona soğuğa koydum üst yagı olusunca attım ve suyunu buz poşetlerine koydum.

Selam kızlar oglum 6 ayını doldurcak yarın birkac gecedir aglayarak uyanıyor ki yapmazdı böylemdis cıkarma belirtisi olabilir mi sizce

Birde bebislerinizi gündüz uyanıkken nasıl oyalıyorsunuz? En cok ilgisini çeken neler? Biz artık anakucagınds cok az duruyoruz sıkılıyor orda, oyun matına koyuyotum orda yarım saat takılıyor onun dısında hep ilgi istiyor

Ben doğudayım burda alerrji doktoru yok 5 saatlik yolumuz var kar yağıyor normalde bu ayın sonunda gitmem gerekiyordu ama gidemicem gidene kadar diyete devam edicem tarhana şehriye buğday ruşeymi irmik bunların hepsini doğal aldım sana tavsiyem herşryi kendin yap. Birdr ben oğlumun önüne ne ydirdiysem koydum yavaş yavaş ögrrndi şuands önüne konulan şeyleri yemeyi ögrendi kendim sabahları tam buğday unundan zeytinli kek yaptım önünr koydum ve yedi elhamdülillah bebeğin yediği şeylere dokunması önemli onun için ayrıcs eline de ver.

Çok geçmiş olsun canım inşallah acil şifa bulur. Kan için minimum değer kaç gösteriyor sonuç kağıdında. 15-20 damla kan ilacı çok fazla geldi bana kabızlık sorunu çekmeyin sonra

tamam canım hepsini not aldım çok iyi geldi yazdıkların teşekkür ediyorum inşallah bir an evvel düzelir yavrularımız.

ben şuan elma ve armut püresi yedirdim direk olarak. yarım çay bardağı kadar yiyor meyve püresini. ondan önce patates havuç balkabağı ayrı ayrı püre tattırmıştım. dün ve bugün de patates havuç kabak çorba yaptım ama hiç sevmedi ve yemedi. çok sulu şeyleri yiyemiyor biraz kıvamlı olunca ağzında döndürüp yutabiliyor. fazla sulu yapmışım çorbayı. zeytinyağı herşeye damlatıyorum kendi zeytin bahçemiz var kendimiz yapıyoruz yağı. henüz alerjik bir durum gözlemlemedim bu besinlerde. bakalım inşallah da olmaz.

biz alerji doktoruna gittik fakat çok aman aman birşey söylemedi. doktorların ek gıda tavsiyeleri hiç aklıma yatmıyor. çok baştan savma geliyor. bir de çok yoğun istanbuldaki doktorlar. hemen aceleyle geçiştiriyorlar sanki. pazartesi cerrahpaşaya gideceğiz belki orda daha iyi ilgilenirler. aklımdaki soruları soracağım.

henüz eline birşey vermedim biraz panik bi tipim eşim de öyle. cesaret edemedik. boğazına kaçarsa ne yaparız bilmediğimizden.

Evet sulu şeyleri sevmiyorlar koyı kıvam daha rahat oluyor

Hangi haber bu kızlar , biz aptamil kullanıyoruz. Paylaşırsanız sevinirim.
Bir haber çıktı lactalis diye bir mama üreticisi bakterili mama satmış 83ülkeye bende mama hem anne sütü veriyorum onun için merak edip baktım tabi ama mamanın adı ne bulamadım bulamayınca dedim ki herhalde mamanın adı da lactalis arkadaş öyle yazınca marka bu mu dedim

Ben hala tam olarak başlayamamıştım sadece bir kere verdim,bugün gittiğimiz alerji uzmanı da bu ara vermesen iyi edersin demişti sanırım idrar yolu enfeksiyonu olma ihtimali yüzünden dedi,instagramda anasayfada okudum bu yazıyı şimdi paylaşmak istedim

Biz ilk defa karşılaştığımız için çok önemli görüyoruz lakin şuan bir çok bebekde bu sıkıntı var malesef çok sık karşılaşıyorum doktorlar da artık normal görüyolar bu süreci hasta işi gerçekten zor.
Benimde eşim panik yaptı baya ama alıştırdım beraber ilk yardım videoları izledik filan öğelerini bizim yemek saatimize göre ayarladık beraber oturuyoruz masaya.
Birde ilk zamanlar gerçekten herşeyi yemiyolar ikinci kaşıkta kitleniyor agızları bu bir süreç bebeğin buna alışması uzun sürüyor onun için sabırlı olmasın .
Elhamdülillah oğlum bu aralar alıştı ek gıdaya her geçen gün daha fazla yiyor.

Hatta yenidoğan bebeklerde vefat olmuş birçok ülkede bebekler tedavi altına alınmış 12 milyondan fazla mama geri toplanılıyormuş şimdi yine baktım ama sadece lactalis adı var

Eski sayfalara gitmişim cevap yazmışım pardon kızlar:)

Son düzenleme:
Çok zor oluyor oyalaması birde sürekli farklı oyunlar istiyorlar anne olarak yeterli olmaya çalışma duygusu agır basıyor. Bazen dışarıya bakıyoruz , kitap okuyorum dokunmasına izin veriyorum ,plastik bardaklar almıştım tabi kaliteli onlardan kule yapıyorum yada içine tesbih tarzı şeyşler koyuyorum ses çıkarıyor emeklediği iiçin çok sıkılmamaya başladı çünkü heryeri kurcalıyor :)

Ne kadarlıkken emeklemeye başladı

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…