9-10 da yuruyen var :) 5bucukta basliyorlar emeklemeye ne kadar yere koyarsan o kadar hareketleri gelisiyor aslinda kucakta kanepe yatakta olduklari gibi kaliyorlar. Ben ayakta destekliyorum adimlarini öyle guzel atiyor ki koltuga tutunup duruyor tek basina desteksiz uzun sure oturabiliyor.Ay seni okuyunca heyecanlandım canım cünkü bizimkide cok hareketli maşallah hepsine Rabbim nazarlardan korusun onları, bende ayagına destek verince itiyor kendini, bir de done döne gitmedigi yer yok kollarıyla döndürüyor kendini ssnırım bazen itiyorda oyun matından odanın ortasına geliyor ams ayagıyla sürünerek görmedim hic, bizimki bugün tam 6 aylık belki sneinkine yetisir.benım bildigim 9-10 aydan sonra oluyor emekleme demekki olabiliyoröuş masallah
Masallah o zaman o yürüyenlere bende erken yürümüsüm pek emeklemeden :) 5 bucukta emekleyen hic duymadım, etrafında dönerler o zamanlar, ayaklarıyla pıtır pıtır yürüyerek yapılan tüm odaları gezebilecek emeklemedn bahsediyorum9-10 da yuruyen var :) 5bucukta basliyorlar emeklemeye ne kadar yere koyarsan o kadar hareketleri gelisiyor aslinda kucakta kanepe yatakta olduklari gibi kaliyorlar. Ben ayakta destekliyorum adimlarini öyle guzel atiyor ki koltuga tutunup duruyor tek basina desteksiz uzun sure oturabiliyor.
Iki eline oyuncak alip tekini atip diger eline alabiliyor.
çok guzel agzima gozume tekmeler yumruklar atiyor :) sabah yanimdaysa uyaninca sacimi cekiyor yada elini sallayip beni dövuyor :)
+1 Eşime bazen derim ki eline bir çicek alip gelsen derki söyle alayım :)) Yahu söyleyince olmaz al gel aman aklima omu geliyor der :))Erkekleri dahil etme konusuna katılıyorum. Annelik içgüdüsel, ilk bebek bile olsa biz çoğu şeyi hissederek yapıyoruz. Babalık öğrenilen birşey. Bence yapabilecekleri herşeyde işin içine dahil etmek , öğretmek gerek.
Şimdiye kadar çok önemli toplantıları olduğu günler dışında hep bizle yattı eşim. Bebek bakmak kolay değil. Hamileliğin son aylarından bu güne deliksiz bir uyku çekemedik hiçbirimiz.
Hele de birden çok küçük bebek , uzun süre destek almadan, dinlenemeden, deşarj olamadan bakılıyorsa insanın yaşama enerjisini sömürür.
Eşimizle Paslaşarak bakımı üstlenmek gerek. Tamam bebeğimiz oldu ama hayat devam ediyor.
Var var 8 aylikkende yürüyen var :)) Vakitlice yapsinlar herseylerini öylr level atlamasinlar :)Masallah o zaman o yürüyenlere bende erken yürümüsüm pek emeklemeden :) 5 bucukta emekleyen hic duymadım, etrafında dönerler o zamanlar, ayaklarıyla pıtır pıtır yürüyerek yapılan tüm odaları gezebilecek emeklemedn bahsediyorum
Senin iki bebekle bunalman çok normal Canım. Haftada bir gece cumartesi falan sen ayrı uyusan. 1 gece bile seni daha enerjik yapar. Eski hayata duyduğun özlem ise bir süre daha devam eder, hepimiz geniş davranmayı, bol gezmeyi, eğlenmeyi çok özledik. Yalnız değilsin. Eşmle yapabildiğim tek aktivite evin eksiklerini belirleyip hızlandırılmış alışveriş. Arada bir de film izlemek. Hep böyle yoğun gitmeyecek tabi ki durum, Bebekler büyüdükçe kendimize zaman açılacak.Cok sağolun kızlar sizin yazdıklarınızı okuyunca duygulandım cok dolmuşum..
aslında oğluma zor kavuştuk geç oldu 4yıl bekletti bizi..doğunca sanki hayal dünyasındaydım saatlerce izlerdim. İkinci plansız hemen oldu bu sarstı beni sanırım. Üstesinden gelirim dedim ama uykusuzluk mahvediyor beni çünkü oğlumda gram uyku yok boş ağlamaları canımızı sıkıyor ve bu sabaha kadar böyle devam ediyor ne zaman düzelecek diyorum. Eşime bırakıyorum bi kuaför olsun bi ihtiyaç olsun çıkıyorum.. sanırım muhabbeti rahatça gezip tozmayı sıkıldığımda bi arkadaşımın kapısını çalıp gitmeyi özlemişim.. gündüz sürekli oyun halindeyim tv cok nadir açıyorum oğlum için... şöyle arada birileri el atsa diyorum bi nefes alsam ..
Maşallah cnm amin amin evet biraz erken e emekledi doktorumuzda şaşırdı bildiğin emeklior bizde şaşırdık çekmeceleri filan açıyor çok tatlı oluyor maşallah 1 ay erken doğmuştu aceleci oğlan diyor doktorumuzAy seni okuyunca heyecanlandım canım cünkü bizimkide cok hareketli maşallah hepsine Rabbim nazarlardan korusun onları, bende ayagına destek verince itiyor kendini, bir de done döne gitmedigi yer yok kollarıyla döndürüyor kendini ssnırım bazen itiyorda oyun matından odanın ortasına geliyor ams ayagıyla sürünerek görmedim hic, bizimki bugün tam 6 aylık belki sneinkine yetisir.benım bildigim 9-10 aydan sonra oluyor emekleme demekki olabiliyoröuş masallah
Eşim oğlumun odasında kalıyor ben kızımla kalıyorum.. bunu eşim istedi tüm gün cocuklarla cok yorulursun üstüne uykusuzluk dayanamazsın ki haklı ama işte budefa eşim uykusuz bi şekilde işe gidiyor koştur koştur eve geliyor ikimizde çok yıpranıyoruz.. geçicidir biliyorum yanlız olmadığımıda biliyorum ( şükür sağlıklılar) ama cok dolmuştum rahatlamak istedimSenin iki bebekle bunalman çok normal Canım. Haftada bir gece cumartesi falan sen ayrı uyusan. 1 gece bile seni daha enerjik yapar. Eski hayata duyduğun özlem ise bir süre daha devam eder, hepimiz geniş davranmayı, bol gezmeyi, eğlenmeyi çok özledik. Yalnız değilsin. Eşmle yapabildiğim tek aktivite evin eksiklerini belirleyip hızlandırılmış alışveriş. Arada bir de film izlemek. Hep böyle yoğun gitmeyecek tabi ki durum, Bebekler büyüdükçe kendimize zaman açılacak.
Allah sağlıkla kavuştursun canım benimKizlar merhabaDün kontrolumuz vardi cok sukur hersey yolunda 9+3 cikmasi gerekirken 10+2 ciktik doktorumuz bi hafta ileriden gideriyor dedi 2 hafta sonra gel cinsiyeti ni soyleyelim dedi tansiyonum ölçtü 14/8 cikti ama heycandan dedi elim ayagim titriyordu çünkü.Ne olur dua edin bana. Bazen cok sakinim hiçbişey olmamis gibiyim herseyi unutuyorum. Bazen herşeyi en bastan yaşıyorum korkularim geri geliyor.Bu da minigimiz
Gecmis olsun canim .. topikte sayili kisiler arasindasin hastaneyi su yolu yapan yazik kuzuya kiyamam ya nerden gelir şu alerjiler iltihaplar minicik bedenine..Bu arada idrar tahlili ve kültürü yaptırmıştık iltihap varmış.7tane iğne verdi doktorumuz her gün vurulacağız.bu ara suyu biraz fazla ver içine de bir kaç damla limon damlat,bol idrarını yapsın dedi inşallah bir an önce geçerçok ağladı yawrum vurulurken,huysuzluk da var.alerji testi sonraya kalacak galiba
Bazen sesimi yükseltip inciii diyorum sonra Allahim affet diyorum.. Nasıl üzülüyorum sesimi yükselttim diye bizimde 4sene sonra hemde iki kaybin üstüne geldi çok diledim çok istedim o yüzden hiç birseye sikayet etmiyorum şükrediyorum..Hepimiz hemen hemen benzer seyler yasiyoruz hamilelikten itibaren iyi ki bu sayfaya gelmisim diyorum... kizlar oglumu cok bekledim ben 5 sene mucize bir bebek olmama ihtimali cok yuksekti ama Rabbim nasip etti ol deyince oldu buna ragmen cok bunaldigim adapte olamadigim eski hayatimi ozledigim zamanlar o kadar cok oldu ki hala da oluyo ama eskisi kadar degil zamanla alisiyo sanirim insan bakmasi daha kolay oldugundan degil ama durumu kabulleniyosun ben boyle zamanlarda diyorum ki uzun donem askerlik gibi dusun 2 sene sonra Allah izin verirse konusacak derdini anlatacak sana arkadas olacak bir gulusune degmez mi bu dunya deger her seyiyle yalniz degiliz herkes uc asagi bes yukari ayni slklntlLaril yasiyo canlari saglikli mutlu olsunlar bu da anneligin sanindanmis demek ki..
Canım Allah yardimcimiz olsun uyku olayı zor biz 1 tane nin yorgunluguna yeri geliyor dayanamiyoruz. Kac yasinda peki oglus ?Eşim oğlumun odasında kalıyor ben kızımla kalıyorum.. bunu eşim istedi tüm gün cocuklarla cok yorulursun üstüne uykusuzluk dayanamazsın ki haklı ama işte budefa eşim uykusuz bi şekilde işe gidiyor koştur koştur eve geliyor ikimizde çok yıpranıyoruz.. geçicidir biliyorum yanlız olmadığımıda biliyorum ( şükür sağlıklılar) ama cok dolmuştum rahatlamak istedim
Cok sağolun kızlariyiki varsınız
Oğlum 22 aylık kızım 6 aylıkCanım Allah yardimcimiz olsun uyku olayı zor biz 1 tane nin yorgunluguna yeri geliyor dayanamiyoruz. Kac yasinda peki oglus ?
Canım yazamadım. Melisa hastalandı gece acildeydik. Nefes alamıyo burnu akıyo hırıltı öksürük ne ararsan var. Önceki gece sabaha kadar ağlamıştı boğazı ağrıyodu sanırım ardından hastalık başladı siz nasıl oldunuzSagol canim insallah 10.5-13.5 referans aralıgı bizim 10 çıktı inşallah kabız yapmaz suan kullanmamız gerek çünkü 5damla veriyodum günlük ama cogu zaman unutuyodum falan benim hatam galiba birazda 1tatlı kasıgını doldurmuyo canım söyleyince fazla gibi oluyo ama
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?