• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2017 Temmuz Anneleri Paylaşım Alanı

As canım gittik evet geldiği güne göre çok iyi dedi cumaya kadar havaya devam cuma tekrar bi kontrolümüz var çok şükür hırıltımız cok az kaldı oda gecicek inşallah siz naptınız huzursuzluk uykusuzluk düzeldimi?
Süper çok çok geçmiş olsun. Cumaya kadar bişeycik kalmaz inşallah canım. Yokya nerde dayanılmaz boyutta artık 13 saattir yarımşar saatten 1 saat uyudu ve hala ayakta

Bugün 6.ay aşımızı olduk. 6.100gr olmuşuz. Az mi dedim. Hareketli bebek normal dedi. Emsin ek gıdayı artırabilirsin dedi. Bir bebek yemeği sitesi önerdi. Ayy yavrum ağlarken yaş geldi gözünden. Gözyaşları oluşmuş demek ki dedim hoşuma gitti:)) Çocuğunun ağlaması hoşuna giden tek insanım herhalde:)) Aman tek bu sebepten ağlasun . Herkes aşıya annesi kv ile geliyor cok ozeniyorum. Millet ayy dayanamiyorum diyor birakiyor cocugu anasina. Hic yasamadim oyle bir sey. Yanimda olsalar da kendim dururdum zaten. En bastan beri cocugumu asiya kendim getiriyorum( 2kere eşimle getirdik) bacaciklarindan kendim tutuyorum. Aşı olurken biraz aciyip gececek annem diyip gulumsuyorum opucukler yapiyorum. Bazen insan dayanabilecegi birini istiyor yaninda. Ama en azindan karisan virvir eden yok! Yasadigin şehirde yalnız olmak da güzel!!! Bugün çok duygusalim:(( ayy ağlayasım geldi.

Bosuna blw listesi 8aya almamis 9 da olabilir :) Ama ilk verdigimde doktor ver demisti o zman 3 gun verdim hic birsey olmadi simdi neden oldu anlamadim.
Bana da doktor ilk kahwaltısına koyabilirsn demişti ben 6.ayını doldurunca denedim alerji yaptı. Aynen canım blwde 8aydan sonra. Hım ozaman muzdan olmayabilir kuzum

Evet antibiyotiğe başladık kızım 1 haftadır huysuz sebepsiz ağlamaları vardı ben de hep dişten sanıyordum yavrumun kulagi agriyormus fark edememişim:KK43: bana da oyle Dedi doktor ama o Zaman sebebi ne ne yaptım ya da yapmadım da böyle oldu :KK43:
Öncelikle bilememen cok normal diş cıkarma dönemindeyiz suan ve herseyi dişe baglıyoruz.
Enfeksiyon almış cocuk bi şekilde olmus ama bunun senle yada bişeyleri eksik yapmanla alakası yok ilk bebeğin mi bilmiyorum ama bunlar cok normal hasta olacak bu cocuklar kimsenin cocugu hiç hastalanmadan büyümüyor ki bunlar basit seyler tedavisi olan seyler isyan içerikli olmus biraz mesajın Allah tan gelen herseye elhamdülillah oglum 1ayda 2kez bronsiolit oldu evde üstelik hiç bi yere gitmeden Rabbim daha büyük dertlerden korusun yavrularımızı inşallah acil şifalar diliyorum kuzuna

Süper çok çok geçmiş olsun. Cumaya kadar bişeycik kalmaz inşallah canım. Yokya nerde dayanılmaz boyutta artık 13 saattir yarımşar saatten 1 saat uyudu ve hala ayakta
Sagol canım benim inşallah
Atak haftası bu sefer uzun mu sürdü acaba yer degişikligi fln yaptın mı yakın zamanda niye bozuldu ki dengeler umarım düzelir bi an önce

Ilk önce aminn diyorum duana sonra bana en çok lazim olan seyleri aklima geldikce yazayim..
Öyle az kiyafet alin yenidogan hemen buyuyor giyemiyor laflari yalanmis biz nerdeyse ilk 3 ay yenidoganlarla gezdik.
Ince ayakli ayaksiz alt pijama mutlaka al ince corap al gerisi kisa kollu olursa daha iyi oluyor citcitli badi..
Birde altina ustune ben cok kullandigim icin hic yetmiyordu örtülerim battaniye yellunun dedigi gibi sicak oluyor muslin serin tutuyor benim kundaklarim da vardi eski tip kundak onlarda serin tuttu cok lazim oluyor.
Alt acma örtüsunu tek kullanimliklar var onlardan mutlaka al eger bebegin erkekse zaten senide yikayacak ama olsun yinede al kakalari ilk gunler baya sulu oluyor :)
Ben ilk gunden sut pompasi aldim cunku kizim ememiyordu emmedigi icin sagdim mama vermeyeyim diye sutumu verdim. En azindan almasan bile arastir listene ekle ki lazim oldugu anda hemen istedigini aldirabilesin.
Kendin icin Gogus pedi lansinoh al cok guzel lansinohun gogus ucu kreminide tavsiye ederim emzirme atletide super kurtarici bol bol üst pijama al cunku ben gunde en az 5 tisort degisiyordum :)
En onemlisi az insan Çok süt az laf cok iş yapanlar yaninda olsun .☆
Amin inşallah çok güzel şeyler yazmıssınız dedıklerınıze çok dıkkat edıcem :)

Kilo alımı 500gr doktor sınırda dedi onun için başlayalım dedi minyon bir bebek hoş babası da bende öyleyim ama öyle başladık tek pişmanlığım anne sütü konusunda sarılık aman hastane de kalmasın falan diye süt başta çok az diye mama verelim dediler hastane de bende sarılık sebebiyle mama artı anne sütü verdim tabi zamanla beni almamaya başladı sonra da sağmakla Da sütüm azaldı artı kız çok hareketli ne mama ne sütüm en fazla 500gt aldı kilo bizde doktorun tavsiyesiyle başladık ama tek pişmanlığım dediğim gibi kendi sütümde ısrarcı olmamaktı bilmediğim için korktum aman sarılık olmasın aman hastanede kalmasın belki tek benim sütüm olsaydı hem yarardı hemde sütüm bu kadar azalmadı uzun oldu biraz kusura bakma dertliyim bu konuda biraz :)

Sen blw ye başladın mı tam olarak bende altıncı ayı bekliyorum ama dediğin gibi Pütürlü veriyorum biraz yediriyorum sonra kaşığı veriyorum eline:))
Bizim de hep sinirda gitti kilomuz 300 gram filan aldi zaten mama veriyordum ek gidaya erken baslamaya gerek duymadim.
O korku hepimizde oldu mama meme devam ettim kizim hic emme taraflari degildi hala da oyle bir sekilde kandirip veriyorum geceleri ozellikle meme istiyor.
pismanlik duymayin gecti gitti.. Simdiye bakin siz ;)
blw ye baslamadim blw klasik karisimi veriyorum 180 gunu doldurdugunda baslayabilirsin biz 23 haziran dogumluyuz.
Blw den korkuyorum ama arada deniyorum .
Dedigimiz sayfada burdan soylersem ban yiyebilme ihtimalim var msj atarim ;)

Bugün 6.ay aşımızı olduk. 6.100gr olmuşuz. Az mi dedim. Hareketli bebek normal dedi. Emsin ek gıdayı artırabilirsin dedi. Bir bebek yemeği sitesi önerdi. Ayy yavrum ağlarken yaş geldi gözünden. Gözyaşları oluşmuş demek ki dedim hoşuma gitti:)) Çocuğunun ağlaması hoşuna giden tek insanım herhalde:)) Aman tek bu sebepten ağlasun . Herkes aşıya annesi kv ile geliyor cok ozeniyorum. Millet ayy dayanamiyorum diyor birakiyor cocugu anasina. Hic yasamadim oyle bir sey. Yanimda olsalar da kendim dururdum zaten. En bastan beri cocugumu asiya kendim getiriyorum( 2kere eşimle getirdik) bacaciklarindan kendim tutuyorum. Aşı olurken biraz aciyip gececek annem diyip gulumsuyorum opucukler yapiyorum. Bazen insan dayanabilecegi birini istiyor yaninda. Ama en azindan karisan virvir eden yok! Yasadigin şehirde yalnız olmak da güzel!!! Bugün çok duygusalim:KK43:( ayy ağlayasım geldi.
Sen yine eşinle goturmuşsun ben hep yalniz gidiyorum. Haftaya aşı şimdiden stresi sardı beni ve illa ateşte oluyo bizde :( topuk kani alinirken bile eşim yanimdaydi ama aliscaksin deyip kizimi bana tutturdu :/

Canım bence süt pompası şart değil. Özellikle doğumdan hemen sonra makinayla sağım önermiyorlar. Zaten ağız sütü çok az bişey geldiğinden en kötü elle sağımı öneriyolar. O yüzden bence pompa ilk başta şart değil ileride ihtiyaç olursa alınmalı Arzu_Azra Arzu_Azra
Benim sutun cok gec geldi. Bence en gerekli seylerden. Sut erken gelip bebek emerse zaten sikinti olmuyor. Ama Al_pi Al_pi ninde dedigi gibi benim kizi duzgun emziremedim. O yuzden sutum gelmeye basladiktan sonra bile sagim cok fazla yaptim

Yemiyor yemiyor diye dert yaniyodum. Sonra sosyal paylasim sitesinde eski bir reklami gordum gulmekten öldüm. Hani şu ek gidalari gorunce gozleri fal taşı gibi açılan bebeler. İlla ilk bir yil anne sutu, anne sutu yoksa formul mama ana ogun, ek gida ara ogun diyor.sanirim biz kendimizide bebekleride fazla strese sokuyoruz bu yuzden.

2017 lerin güzel temmuz anneleri bende nasıp olursa temmuz annesi olucam ve sizden fikir almak istedim bebişlere ne alıp ne almamalıyız. Aldığınız kullanamadıgınız neler oldu çok sıcak bir zamanda doğucaklar çünkü fikirlerinizi yazarsanız çok mutlu olurum :KK66:
Arzu_Azra Arzu_Azra bebeğini sağlıkla kucağını alırsın inşallah..
Ben de yazayım dedim fikirlerimi.
Ben de süt sağma makinesi kesinlikle olmalı diyenlerdenim bana bir arkadaşım demişti ki sütün çok gelir bebek ememez sağman gerekir sütün gelmez yine sağman gerekir gerçekten de öyle oluyor benim sütüm hemen geldi ama bebeğim ememiyordu ve 3.gün mastit olma tehlikesi yaşadım sürekli sağdım.
Ben kısa kollu çıtçıtlı badi tavsiye ederim askılı kolsuz giyince isilik olabiliyor kolaltı.
Müslinin her boyu lazım büyük küçük..
Hastane çıkışı çok kullanamadım ben uzun kollu bir iki tulum kullandım bu önü çapraz gelip bağlanan zıbınlar alt üst takımlar bence kullanışlı değildi.
Kumaş süslü alt değiştirmeler var annem almıştı hiç kullanmadık bence gereksiz.
Ben sterilazatör de çok kullandım kaynatma bana zor geliyor bi de birkaç kez kaynattınim biberon emzik süt sağma makinesinin silikonu falan hemen yıprqndı gibi oldu tabi tamamen benim fikrim..
Eldiven hiç kullanmadım çorap geçirdik eldivenlerin hepsi çok büyük oluyordu..

Bunlar aklıma gelenler canım yine gelen olursa yazarım..

Arzu_Azra Arzu_Azra bebeğini sağlıkla kucağını alırsın inşallah..
Ben de yazayım dedim fikirlerimi.
Ben de süt sağma makinesi kesinlikle olmalı diyenlerdenim bana bir arkadaşım demişti ki sütün çok gelir bebek ememez sağman gerekir sütün gelmez yine sağman gerekir gerçekten de öyle oluyor benim sütüm hemen geldi ama bebeğim ememiyordu ve 3.gün mastit olma tehlikesi yaşadım sürekli sağdım.
Ben kısa kollu çıtçıtlı badi tavsiye ederim askılı kolsuz giyince isilik olabiliyor kolaltı.
Müslinin her boyu lazım büyük küçük..
Hastane çıkışı çok kullanamadım ben uzun kollu bir iki tulum kullandım bu önü çapraz gelip bağlanan zıbınlar alt üst takımlar bence kullanışlı değildi.
Kumaş süslü alt değiştirmeler var annem almıştı hiç kullanmadık bence gereksiz.
Ben sterilazatör de çok kullandım kaynatma bana zor geliyor bi de birkaç kez kaynattınim biberon emzik süt sağma makinesinin silikonu falan hemen yıprqndı gibi oldu tabi tamamen benim fikrim..
Eldiven hiç kullanmadım çorap geçirdik eldivenlerin hepsi çok büyük oluyordu..

Bunlar aklıma gelenler canım yine gelen olursa yazarım..
Bende kisa kol taraftariyim sifir kolda kol atlari hep pismisti. Eldiven ben cok kullabdim gozunu yoluyordu acinca hemen eldivenlerinde yumusak ince ve boy boy olanlari var. Sterilazatör bana gereksiz gibi geliyor hala kaynatirimhic birseyde olmadi ama durumun musaitse tabiki alinabilir.
Ayy o gunlere dondüm bu soruyla :)) 6 ay gecti gitti bile darisi yeni temmuz annelerine olsun.. Arzu_Azra Arzu_Azra

Yemiyor yemiyor diye dert yaniyodum. Sonra sosyal paylasim sitesinde eski bir reklami gordum gulmekten öldüm. Hani şu ek gidalari gorunce gozleri fal taşı gibi açılan bebeler. İlla ilk bir yil anne sutu, anne sutu yoksa formul mama ana ogun, ek gida ara ogun diyor.sanirim biz kendimizide bebekleride fazla strese sokuyoruz bu yuzden.

Harika anlatmis bende destekliyorum. Esime kalsa kase kase yedirecek :) Yahu bu cocugun cani ne ki kaseyle yesin. Ayy iyiki paylastin simdi iyice rahatladim.

Kizlar iki şey soracagim
1.oto koltugunu 9-18 mi alacaksiniz ?
2.bebeginize su veriyormusunuz ?
Benim.kizim suyu cok seviyor elinden alamiyorum alinca agliyor :) Tam annesi gibi
1.benim kızım zayıf bir bebek olduğu için ben 0-18 aldım 9 kilo olmasını beklersem 1 yaşına kadar beklemek lazımdı ama boyu uzadığı için pusette de olmuyordu şimdi çok rahatız çok seviyor.
2.benim kızım da çok seviyor ben bırakıyorum istediği kadar içiyor doktora sormuştum bırak içsin demişti Al_pi Al_pi

Kizlar iki şey soracagim
1.oto koltugunu 9-18 mi alacaksiniz ?
2.bebeginize su veriyormusunuz ?
Benim.kizim suyu cok seviyor elinden alamiyorum alinca agliyor :) Tam annesi gibi
Su veriyorum canim ek besin aliyolar sonucta ihtiyaclari var içsin o yüzdem hiç degme cocuga:)))
Oto koltugu 9-18yeterli gibi bence

Maşallah canım bizim kız 6aylık oldu 6400 gram olmuş.geçen aydan buyana 100gram almış..ek gıdaya başlıcaz inşallah benım kızımda kilo almaya başlar..çok üzülüyorum..kaburgaları gözüküyor giydirirken..içimi acıtan o..boyu 67 cm ama zayıf ..dk normal desede annelik işte..ağzı olan da konuşuyo elbet..neyse içim bunalmış yazınca rahatladım :KK43:
Zayif ve istahsiz bebek bi de ustune alerjisi problemi atopik dermatitle beraber walla hayirla saglikla bi buyutseydim artik diye paranoyak oldum etrafi hic demiyorum gecen gun bi komsum herkesin icinde aayy yavrum cok zayif bu yaa dedi delirecektim insanlar ne dusuncesiz

Kizlar merhaba:anneadayı: Dün kontrolumuz vardi cok sukur hersey yolunda 9+3 cikmasi gerekirken 10+2 ciktik doktorumuz bi hafta ileriden gideriyor dedi 2 hafta sonra gel cinsiyeti ni soyleyelim dedi:KK49::nazar: tansiyonum ölçtü 14/8 cikti ama heycandan dedi elim ayagim titriyordu çünkü.Ne olur dua edin bana. Bazen cok sakinim hiçbişey olmamis gibiyim herseyi unutuyorum. Bazen herşeyi en bastan yaşıyorum korkularim geri geliyor.Bu da minigimiz:nazar:

Eklentiler

• IMG-20180115-WA0040.webp
    IMG-20180115-WA0040.webp
    16,2 KB · Görüntüleme: 58
Back
X