• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2017 Temmuz Anneleri Paylaşım Alanı

6E75ED9C-9EBA-4DB3-AF41-EBD263CCA89C.webp 5221A9F5-1A82-4E13-87B2-E675C7E91EDE.webp
Günaydın anneler. Sizlere bir sorum olacak. Malum oğlumun süt alerjisi olduğundan süt ürünleri tüketemiyoruz. Sabah ilk ek gıda öğünü olarak nele verebilirim şimdiye kadar hep meyve püresi verdim başka ne olabilir tavsiye edebilir misiniz? Pirinç unu veya yulaf unu ile muhallebi yaptınız mı? Günde iki kere ek gıda veriyorum üç gün kuralına kısmen uyarak. İlk bebeğim, yanımda kimse de yok. Tecrübesizlik ne zor :KK43:
Blw facebook grubunda instagramda blw tarifi veren yerlerde çokça tarif var alerjik bebekler için canım hazır almana gerek yok blw kitabının arka sayfasında da tariflerde alerjisi olanlar için şunun yerine bunu kullanın yazıyor mesela onlardan yararlanabilirsin. Benim alerjik bebeği olan bir arkadaşım yollamıştı tarifleri ekliyim belki işine yarar..daha önce hiç fotoğraf yüklemedim umarım düzgün gözükür:)

Eklentiler

• 5BB57343-93C1-497B-90E2-E5ED3A324841.webp
    5BB57343-93C1-497B-90E2-E5ED3A324841.webp
    16,7 KB · Görüntüleme: 47
Aptamil kullanan arkadaşlar malum haberlerden sonra mamayı degiştirmeye karar verdim. Hangisini secsem. Sma hipp arasinda kararsizim. Sma tuvaletini yemyesil yapmisi

Ayy ben sana gelmeyeyim o zaman zaten korkuyorum birde yabanciyim diye beni yer :))
Hayvanlar genelde bebekleri cok sever ve korurlar .. Bende diyorum ki heralde evi bahceli ördek besliyor :))) Ama senin sarı ordegi unuttum . Kuş çok cırpınıyor her yer tüy oluyor incide cok korktu görümcede vardı baska odaya koyduk :)
Alpicim şimdiye dek çok pet besledim. Başkalarınınkini uzaktan severek en doğrusunu yapıyorsun . Tanımadığın, sahibinden huyunu öğrenmediğin bir hayvanla güvenli mesafeni korumalısın. Bu zilli ısırmaz, ama korkunun kokusunu alırsa üstüne üstüne gelir terletir adamı. Sen gel tanıştırırız birşey yapmaz, İnci bebek alışsın sevsin köpecikleri. Hayvan tüyleri zor. Temizleyene de iş. O yüzden evde yaşam alanlarımız dar bölgelerde kesişiyor. Allahtan bizim bebeğin alerjisi falan Yok.

Kimyasal yoğurtlara su tutması ve kıvamı için domuz derisinden jelatin ekleniyormuş. Bu doğruysa Türkiye ‘ de olay olur. Nohuttan maya üretip mayalamak lazım. Bir arkadaş 3 günde olan bir maya yazmıştı. Hiç değilse bebeklere onu yapmak lazım.

Kimyasal yoğurtlara su tutması ve kıvamı için domuz derisinden jelatin ekleniyormuş. Bu doğruysa Türkiye ‘ de olay olur. Nohuttan maya üretip mayalamak lazım. Bir arkadaş 3 günde olan bir maya yazmıştı. Hiç değilse bebeklere onu yapmak lazım.
Hazır yogurt almiyorum kendim evde yapiyorum hazir yogurtlu olan seyler artik tatsiz geliyor bana önceden nasil yiyormusum diye.
Elimden geldigi kadar bebegime herseyi evde yapmayi dusunuyorum. Insallah yapabilirim yetebilirim..

Aptamil kullanan arkadaşlar malum haberlerden sonra mamayı degiştirmeye karar verdim. Hangisini secsem. Sma hipp arasinda kararsizim. Sma tuvaletini yemyesil yapmisi
Canım o haber aptamil için miymiş :KK43:
Ben baştan beri hipp combiotic kullandım gaz nedeniyle doktor onu önerdi ama şimdi sma gold da ekledim ikisi karışık kullanıyorum sma gold u önerdiler benim bebişin kilo alımı yavaş çok hareketli çevremde kullananlar sma gold u önerdiler sma gold u o yüzden ekledim ama hipp combiotic ten memnundum

Merhaba cnm bnm oğlumunda süt ürünleri yumurta havuç kapya bibere alerjisi var. Hiç bir ürünü paketli olarak alıp yemiyoruz yedirmiyoruz. Yumurta verebiliyor musun bebeğine ? Biz 7 ay 7 günlüğüz ilk zamanlar kahvaltı ögünündw muhallebi verdim pirinç unu ve yulaf unu ile ögle saatlerinde haşlanmış sebzeleri verdim önüne kendi yedi akşam saatlerinde evde kendim kemik sıyu yaptım mevsim sebzeleri ile özel ev yapımı şehriye ile çorbalar yaptım pirinç ,irmik kullandım 7 aya kadar püre şeklinde verdim ama şimdi tane olarak yiyior. 1 aydır da bebe bisküvisi yaptım kahvaltıda veriyorum bazen. Bazende hurma elma armut cam rendeden geçirip katıştırıp ara ögün yapıyorum. Netten yoğurtsuz bebek tarhanası aldım onu içiriyorum. Bebe biskuvisini pirinç unu ile pişirip de verdim. Mutlaka her yemeğine zeytinyağı koydum . şimdi ise sabahları zeytinli dereotlu kek tarzı şeyler veriyorum . Araştırmak lzm ben instagramdan çok araştırıyorum kendi çapımda tarifler yapıyorum

Yoğurtsuz tarhanayı aldığın yeri paylaşırsan çok sevinirim.bizimde diyetimiz var ben uzun süredir kestim süt ve süt ürünlerini.kızımda bir süre yiyemeyecek çok zorlanıyorum bende

Günaydın anneler. Sizlere bir sorum olacak. Malum oğlumun süt alerjisi olduğundan süt ürünleri tüketemiyoruz. Sabah ilk ek gıda öğünü olarak nele verebilirim şimdiye kadar hep meyve püresi verdim başka ne olabilir tavsiye edebilir misiniz? Pirinç unu veya yulaf unu ile muhallebi yaptınız mı? Günde iki kere ek gıda veriyorum üç gün kuralına kısmen uyarak. İlk bebeğim, yanımda kimse de yok. Tecrübesizlik ne zor :KK43:
Pirinç unu 1 tatlı kaşığı bir çay bardağınsuya koyarak yaptım canım.bugün doktor yeni bir mama verdi onunla hazırlanan tariflerde var.ekleyeyim mama kullanıyorsan belki işe yarar

Ben yapmıştım canım nohut mayasini hala yoğurdum güzel tutuyor MasaAllah.

Yoğurtsuz tarhanayı aldığın yeri paylaşırsan çok sevinirim.bizimde diyetimiz var ben uzun süredir kestim süt ve süt ürünlerini.kızımda bir süre yiyemeyecek çok zorlanıyorum bende
İnstagramda makarnavitma diye geçiyor vitmadoğalgıda yazınca arama motoruna çıkar cnm allah yardımcımız olsun çok zor.

Ben baştan beri hipp combiotic kullandım gaz nedeniyle doktor onu önerdi ama şimdi sma gold da ekledim ikisi karışık kullanıyorum sma gold u önerdiler benim bebişin kilo alımı yavaş çok hareketli çevremde kullananlar sma gold u önerdiler sma gold u o yüzden ekledim ama hipp combiotic ten memnundum
İste sma bizede yaradi ama yemyesil yapti tuvaletini. Hippte daha cok ufakken 1 kutu denemistik

Hangi haber bu kızlar , biz aptamil kullanıyoruz. Paylaşırsanız sevinirim.

Biz bu hafta başlıyoruz ek gıdaya. Ben de bebek konusunda yalnızım, ilk bebeğim. Tecrübesi yeni arkadaşlar ve doktorlarımızdan öğrendijlerimle hazırlandım. Kendim de kaşık mamaları , içeriklerini, yüzdelerini, menülerini inceledim. Alışveriş de yaptım. Sebze ve taze bulabileceğim meyveleri zamanım oldukça kendim hazırlamayı düşünüyorum. Onlardan bana örnek olacak şekilde tek tük aldım. Et, balık, tavuk ve hindili mönüleri ise birkaç ay boyunca satın alacağım. Sen sebze meyve tadımlarını geçtiysen mamalara bir göz gezdir istersen.Kullanacağım markanın Menülerinde Süt ve süt ürünleri hiç gözüme çarpmadı. Proteinli olduğu için besleyici de olur.Zaten adı üstünde ek gıda. Günde 1 öğünü sadece

teşekkür ederim tavsiyen için, bakacağım. hazır ürünleri kullanmak istemiyordum fakat mecbur kalacağız sanırım çeşitlendirmek için.

Merhaba cnm bnm oğlumunda süt ürünleri yumurta havuç kapya bibere alerjisi var. Hiç bir ürünü paketli olarak alıp yemiyoruz yedirmiyoruz. Yumurta verebiliyor musun bebeğine ? Biz 7 ay 7 günlüğüz ilk zamanlar kahvaltı ögünündw muhallebi verdim pirinç unu ve yulaf unu ile ögle saatlerinde haşlanmış sebzeleri verdim önüne kendi yedi akşam saatlerinde evde kendim kemik sıyu yaptım mevsim sebzeleri ile özel ev yapımı şehriye ile çorbalar yaptım pirinç ,irmik kullandım 7 aya kadar püre şeklinde verdim ama şimdi tane olarak yiyior. 1 aydır da bebe bisküvisi yaptım kahvaltıda veriyorum bazen. Bazende hurma elma armut cam rendeden geçirip katıştırıp ara ögün yapıyorum. Netten yoğurtsuz bebek tarhanası aldım onu içiriyorum. Bebe biskuvisini pirinç unu ile pişirip de verdim. Mutlaka her yemeğine zeytinyağı koydum . şimdi ise sabahları zeytinli dereotlu kek tarzı şeyler veriyorum . Araştırmak lzm ben instagramdan çok araştırıyorum kendi çapımda tarifler yapıyorum

merhabalar canım öncelikle çok teşekkürler yazdıkların benim için epey ufuk açıcı oldu. tecrübe ne güzel şey..
benim minin 6 ay 10 günlük. henüz yumurta denemedik doktor 7.ay deneyin dedi. 3 gün boyunca yedirmeden sadece ağız çevresine sürerek alerjik durum oluşacak mı bakacakmışız. yumurta, havuç ve bibere nasıl tepki verdi oğlun?

muhallebi henüz hiç yapmadım. pirinç unu yulaf unu nerden temin ettin? fos kilo yapar diyorlar ya o yüzden emin olamamıştım. markette satılan klasik pirinç unu dışında bebekler için özel varmış. ayrıca evdeki pirinci de çekip un haline getirenler de oluyormuş. sen hangisini kullandın? aynı şekilde kemik suyunu nasıl yaptığını da yazar mısın? seni bunaltmam inşallah sorularımla.. bi sitede tarhanayı gördüm, şehriye de varsa sütsüz yumurtasız ona da bakayım. lazım bize bunlar. bende araştırıyorum fakat kafam iyice karıştı.. defter tutup not almaya başladım bugün.

doktorunuz ne diyor peki? bize 9.aya kadar diyete devam, 9.ayda ayran içip deneyecekmişim..

Eki Görüntüle 2096074 Eki Görüntüle 2096075
Blw facebook grubunda instagramda blw tarifi veren yerlerde çokça tarif var alerjik bebekler için canım hazır almana gerek yok blw kitabının arka sayfasında da tariflerde alerjisi olanlar için şunun yerine bunu kullanın yazıyor mesela onlardan yararlanabilirsin. Benim alerjik bebeği olan bir arkadaşım yollamıştı tarifleri ekliyim belki işine yarar..daha önce hiç fotoğraf yüklemedim umarım düzgün gözükür:)

teşekkür ederim canım bunları da not aldım.

Back
X