• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2018 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Sen yazımı,düşüncelerimi tamami ile yanlış değerlendirip öyle anlamışsın. Öncelikle “yanlış anlaşılmasın,amacım kimseyi tenkit etmek değil” diye özellikle belirtmiştim,gayet naif konuşmaya çalıştım.Kırıcı olacak en ufak bir yorumum ithamım olmadı hele kişisele yönük hiç olmadı.
Uzatmayacağım çünkü burada herkes hamile gerginliğe gerek yok.Hepiniz gibi bende fikrimi belirttim sadece.Çünkü inan daha hamileliğin nasıl oluştuğunu bilmeyip o toylukla sorular yönelten insanlar gördüm burada.
Kimisi teorilere inanır,kimisi tevekkül eder doktorundan neticeyi bekler.
Allah herkese-hepimize sağlıklı,hayırlı evlatlar nasip eylesin.
Bencede durduk yere ortami germeye gerek yok.. Allah herkese hayirlisiyla bebegini kucaklamayi nasip etsin

Yok her zaman vardı doktorum gebelikte çıkan tansiyon cok daha tehlikeliymiş demişti.
Benim bildiğim bir tansiyon sorunum yoktu ama bugün dahil bi kaçmkere dir şu sorunu yaşıyorum : Ateş çıkıyor başım boynum ağrıyor ağırlık var gibi garip bi his , kalbim çarpıyor , başım dönüyor, nedir bu anlayamadım , yüksek tansiyon diye tahmin ediyorum ama bilmiyorum , bi tansiyon aleti alacaz, sende belirtileri nedir

Sen yazımı,düşüncelerimi tamami ile yanlış değerlendirip öyle anlamışsın. Öncelikle “yanlış anlaşılmasın,amacım kimseyi tenkit etmek değil” diye özellikle belirtmiştim,gayet naif konuşmaya çalıştım.Kırıcı olacak en ufak bir yorumum ithamım olmadı hele kişisele yönük hiç olmadı.
Uzatmayacağım çünkü burada herkes hamile gerginliğe gerek yok.Hepiniz gibi bende fikrimi belirttim sadece.Çünkü inan daha hamileliğin nasıl oluştuğunu bilmeyip o toylukla sorular yönelten insanlar gördüm burada.
Kimisi teorilere inanır,kimisi tevekkül eder doktorundan neticeyi bekler.
Allah herkese-hepimize sağlıklı,hayırlı evlatlar nasip eylesin.
Kimsenin bişeye inandığı yok sadece muhabbet olsun eğleniliyor bu konunun dile getirilmesi bile geriyor geregi yok yani herkesin istediği bu sağlıklı hayırlı bi evlat gerisi onemli degil

Benim bildiğim bir tansiyon sorunum yoktu ama bugün dahil bi kaçmkere dir şu sorunu yaşıyorum : Ateş çıkıyor başım boynum ağrıyor ağırlık var gibi garip bi his , kalbim çarpıyor , başım dönüyor, nedir bu anlayamadım , yüksek tansiyon diye tahmin ediyorum ama bilmiyorum , bi tansiyon aleti alacaz, sende belirtileri nedir
Canım 7.8. Haftalarda tansiyon düşebiliyormuş bunu hemşire demişti ama kendiliğinden düzene girer demişti ayağa kalkınca yavaş yavaş hareketlerle kalk

Kızlar hastaneden geliyorum doktor 48 saat kalkmadan yat Dedi bebeğimin kalp atışını gördük kanama Alanı da Yok Dedi dua edin Kızlar çok korktum
Cok sukur canim korkma insallah hic bir sıkıntı olmicak ilac olarak progestan vermistir zaten o cok etkili kanama kesme de sen olumlu dusun ki vücudunda olumlu yonde islesin gercekten cok etkisi var

Ilk gebeligi olan fistik hamileler :) masallah zaman hizli geciyor bazilariniz 10. Haftalara gelmissiniz bile nacizane bi tecrubemden bahsetcem size :) hamileligin 12. Haftasinda falandim sanirim kahvalti hazirliyordum Allahim elim ayagim bosaliyor gozum karariyor bayilacak oluyorum hop atiyorum kendimi koltuga neyse az toparlayinca kendimi kalkiyorum oglen oluyor disari çıkıyorum gorumcemle avm evime cok yakin yuruyerek. Gidiyoruz avmye girdik benim durum leylaaa :) bas dönmeleri mide bulantisi halsizlik gozum karariyor elim ayagim bosaliyor terliyorum falan :) sonra gorumcem dedi ki sen acıkıyosun farkinda degilsin kan sekerin dusuyor tansiyonun dusuyor farketmıyorsun bebegin senden besleniyor artik biraz daha fazla yemen gerekir dedi ben kendimi attim avmnin yemek bolumune hominigirtlak :) cin gibi oldum:) yani sizde boyle durumlar olursa bir seyler atistirin kendinize gelirsiniz baktiniz yine halsizlik durumu ayni devam ediyor hersey birtansiyon baktirin akliniza takilirsa da doktorunuza danisin doktora danismaktan asla cekinmeyin icinizi kemirmesin aklinizdaki sorular bu sizede bebege de stres olur hic gerek yok :) ben neler sormamisim ki doktoruma :) :oops: uzun oldu hadi Allah sabir versin okurken :)

KIzlar g ergenlikten stresten bebeğe bişey olur mu ya :KK43:( Bazı sebeplerden dolayı ciddi geriliyorum karnım beynim sırtım kasılıyor tüm vücudum sıcak su dökülmüş gibi alev alıyor o zamanlarda maalesef , bebeğime zarar vermekten çok korkuyorum

Canım geçenlerde bilimsel bir araştırma sonucu dinledim. Stres sağlığa zarar, insanı kanser bile yapar diye biliriz ya. Stresli insanlar üzerinde araştırma yapmışlar. Stressizler, stresli olanlar fakat bu stresin kendileri için kötü olduğunu düşünmeyenler ve stresli olup sağlığının bozulacağını düşünenler olarak 3 ayrı gruba ayırmışlar. 3 gruptaki insanların da sağlıklarının gidişatını uzunca bir süre izlemişler. Sonuçta sadece stresli olanların sağlık durumu 20 yıl sonra stressiz olanlardan bile daha iyi çıkmış. Çünki stressizler rahatsızlıklarını ciddiye alıp üzerine gitmemişler, streslilerse genel olarak önlem almışlar. Stresli olup sağlığının bozulacağını düşünenlerin ise sağlığı cidden kötüye gitmiş. Kendi kendini gerçekleyen kehanet gibi...

Dolayısıyla stres yapabilirsin, sonuçta stresli olunca risk faktörlerini daha fazla ciddiye alıp gerekli önlemleri alacağın için hamileliğinin hayrına olabilir, böyle düşünmeye çalış. Neye inanırsan o olur, iyi düşün iyi olsun.:nazar:

Cok sukur canim korkma insallah hic bir sıkıntı olmicak ilac olarak progestan vermistir zaten o cok etkili kanama kesme de sen olumlu dusun ki vücudunda olumlu yonde islesin gercekten cok etkisi var
Akıntıyı kesti ama çok fena bel ve bacak agrularım ar Çanım çok sıkmışım kendimi galiba

Bende herhangi bi belirti yok alıştım artik yillardir var. Her ölçümde 14-15/9-10 bu değerlerden hic aşağı düşmedi. Senin yerinde olsam bi doktora giderdim

Ilk gebeligi olan fistik hamileler :) masallah zaman hizli geciyor bazilariniz 10. Haftalara gelmissiniz bile nacizane bi tecrubemden bahsetcem size :) hamileligin 12. Haftasinda falandim sanirim kahvalti hazirliyordum Allahim elim ayagim bosaliyor gozum karariyor bayilacak oluyorum hop atiyorum kendimi koltuga neyse az toparlayinca kendimi kalkiyorum oglen oluyor disari çıkıyorum gorumcemle avm evime cok yakin yuruyerek. Gidiyoruz avmye girdik benim durum leylaaa :) bas dönmeleri mide bulantisi halsizlik gozum karariyor elim ayagim bosaliyor terliyorum falan :) sonra gorumcem dedi ki sen acıkıyosun farkinda degilsin kan sekerin dusuyor tansiyonun dusuyor farketmıyorsun bebegin senden besleniyor artik biraz daha fazla yemen gerekir dedi ben kendimi attim avmnin yemek bolumune hominigirtlak :) cin gibi oldum:) yani sizde boyle durumlar olursa bir seyler atistirin kendinize gelirsiniz baktiniz yine halsizlik durumu ayni devam ediyor hersey birtansiyon baktirin akliniza takilirsa da doktorunuza danisin doktora danismaktan asla cekinmeyin icinizi kemirmesin aklinizdaki sorular bu sizede bebege de stres olur hic gerek yok :) ben neler sormamisim ki doktoruma :) :oops: uzun oldu hadi Allah sabir versin okurken :)
Walla bn hamile kaldım kalalı homini gırtlak yiyorum :eek:çok çabuk acıkıyorum :dondurma: bugün ilk kez birseyden tiksindim icim bir fena oldu :KK57:

Walla bn hamile kaldım kalalı homini gırtlak yiyorum :eek:çok çabuk acıkıyorum :dondurma: bugün ilk kez birseyden tiksindim icim bir fena oldu :KK57:
Ye canim ye afiyet bal seker olsun :) ben yiyemiyorum herseyden tiksindim 2 gundur disaridan yiyebiliyorum bi de kendimi yokluyorum ne yapsam yesem tiksinmeden diye onlari yapmaya calisiyorum :)

Back
X