2018 Ekim Anneleri

Ben aldım çok güzel ve uygun ama ikiz olduğu için 0 pramitüre bulamadım sleepy den sipariş le getirticem zaten 2 buçuk yaşında kızım var onada sleepy kullanıyorum

Kızlar boğazım şişmiş yutkunamiyorum ballı süt içtim şimdi çorba falan yaparım geçmezse akşama giderim başka tavsiyeniz var mi

Ben de aynı durumdayım canım Yedim soğuk soğuk kavun karpuzları, ceremesini şimdi çekiyorum. Dün hafif yanma gibiydi boğazımdaki, yatmadan önce sirkeli su içtim biraz da karabiberle bal karıştırıp yedim ama nafile. Gece bi uyandım yine kilitlenmiş boğazım, yutkunamıyorum Hemen yine bol karabiber attım biraz bala ve ikisini karıştırıp yedim. Bir de ılık suyla tuz ve karbonatı karıştırıp onunla bolca gargara yaptım. Çok şükür daha iyiyim, işe gelebildim. Karabiber + balı tavsiye ederim, en çok o etki ediyor. akşam yatarken de zeytin ezip sararım yine. İnşallah atlatırırz hemen.. Geçmiş olsun..

Ihlamur neyse de kuşburnu zararlı değil mi
Kuşburnunda çok fazla C vitamini var. Ben hem marmelatını yiyorum hem de kurusunu kaynatıp çayını içiyoruz. İlk gebeliğimde de bolca içmiştim canım bi zararı yok sanırım. Yine de miktarı abartmamak kaydıyla tabii

ıslak mendil stoğum sağlam sağolsun sağdan soldan da geldi :)
sanırım ben evde o su ve pamuk işini yapamayacağım. yapanlar hem her defasında külfet olduğunu hemde yeterince streil olmadığını söylüyor ama yaşayıp göreceğiz bakalım.. sleepy bebek bezi için memnun kalanlarda var kalmayanlarda ben ilk etapta en azından yenidoğan için prima alalım diyorum hem sızdırma olayını en aza indirgeriz çünkü önümüz kış ha deyince nasıl yıkıcaz bebekleri.. belki sonraki aylarda sleepy diyoruz bizde. ıslak mendil sleepy ile unı baby içeriği tamamen aynı paket arkalarını okuyabilirsiniz ama unı baby 2 kat fiyat..

bu arada boyner bebek ürünlerinde indirim var 9 lira uzun kol çıtçıtlı badiler

bu arada deneyimli anneler; yenidoğan olarak yalnızca 2 set hastane çıkışım var. diğer aldığım her şey 0-3 yada 3-6 ay sizce yenidoğan için bir kaç parça bir şeyler daha alalım mı? anneler hep 1 ay sonra bile küçük geleceğini söylüyorlar ama bana sanki çok az geliyor..

Selam ...

Insallah yureginde tedirginlik korku olan anne adaylari aldigi hayirli guzel haberlerle bir bir huzura erip rahatlar..

Muayine icin gun sayanlarada Allah guzel saglikli haberler almayi nasip eylesin..

Canlar e bebekde anne bebek cantalrinda i dirim varmis az once gordum belki almayi dusunen vardirda indirimli fa6dalanir ..

Ben okideog marka olandan alsammi acaba varmi kullanan nasipse onu begendim ..

Allah yardımcın olsun. Yanlız.degilsin artık sürekli.seninle.olan bir minnak var annesi. Zor bir süreç ama az kaldı öyle düşü n . Bebesin için dr dan sonrada haber ver muhakkak güzel haberlerini bekliyoruz.

İlk oğlumda ilk 6 ay sadece kaynatılmış soğumuş su+pamuk kullandım ben dışarı çıkarken bile yanıma alıyodum. Hiçbir külfeti yok ki neden olsun Bir kettle suyu kaynatıp soğumaya bırakıyodum onu farklı bir şişede bekletiyodum. Kapalı plastik kap içerisine de e-bebek'in bebek temizlik pamuklarından alıp ıslatıyodum kabın içinde ağzı kapalı duruyodu. Günlük hazırlayabilirsin, bence en güvenlisi ilk aylarda. 6. aydan sonra içinde paraben ve alkol olmayan yenidoğan ıslak mendiline geçtim yine e-bebek'in baby&me marka. Çok memnun kaldım o da alerji ya da herhangi bir sorun yapmadı. 1 yaşından sonra da yine parabensiz ama yenidoğan olmayan (fiyatı biraz daha uygun bunların) devam mendilini kullandım. Hala da kullanıyorum lazımlığa kaka yaptıktan sonra onunla siliyorum popişini. E-bebekte kutulu 12'li satılıyor sıkça da indirime giriyor, düşünürseniz bu ürünlerin içinde hiç alkol paraben yok. Tavsiye ederim...

Bence 2 set yeterli canım. İlk oğlum iri bi bebekti, yenidoğan setini zor giydirmişti hemşire "maşallah tosuncuğa annesi" diye diye 0-3 almak çok daha mantıklı bence. Ben henüz alışverişe başlamadım ama ben de en fazla 2 küçük hastane çıkış seti alırım diye düşünüyorum. Battaniye müslin örtü, yaka bezi gibi şeyler diğer oğlumdan kalanlar var nasılsa. İnşallah sağlıkla kullanabilmek nasip olur Biraz da uzun kollu çıtçıtlı body takımı alırım, tamamdır. İlk oğlum ağustos doğumlu olduğu için onunkiler hep kısa kollu, sanırım onları kullanamam. Ama ilk etapta çıtçıtlı body ler can kurtarıcı oluyo, yine onları stoklarım

Ya canim ne kadar dogru bilemiyorum aama genelde hep boyle duyum aldim bebegi hangi marka beze alistirirsan ilerde cildi onu istiyormus marka degisinde pisik oldu dediler hep bana aklinda olsun.

Haftan ne cnm merak ettim bizi. Minnaklar yakın

Bu arada herkese selam hanımlar, uzun süredir yine giremiyorum girdiğimde de son 5-10 sayfayı anca okuyabildim. İnşallah herkesin bebişleri sağlıklı ve iyidir Okuduğum kadarıyla maşallah 600-800 gram olmuş bile minikkuşlar Sağlıkla büyüsünler inşallah.. Ben en son kontrole 3 hafta önce gitmiştim ve bu kez oğlumu da götürdüm kardeş fikrine belki biraz daha ısınır diye. Ama nerdee 5 dk. durmadı yaramaz sürekli bi şeyler soruyo. Odaklanıp doktoru dinleyemedim bile doğru dürüst Zaten arkası dönük duruyodu kuzucum hiç göstermedi yüzünü özledim vallahi Hoca 1 ay sonra gel dedi ama 9'unda gidicem bi aksilik olmazsa inşallah. Bu arada önceki gidişimde şeker yüklemesini de yaptı çok şükür bir sorun çıkmadı. Yalnızca coraspine başladık önlem amaçlı. Ona başladım başlayalı diş etlerin çok kanıyor ama sonraki kontrolde bi sorucam hocaya

Merak içindeyim bakalım pazartesiye kadar nasıl sabredicem İnşallah bu sefer yüzünü gösteriri balkuzum

Geçmiş olsun canim
3.trimester de ilaç vermiyorlar mi benim bu pek ilaçsız geçmeyecek gibi hafif grip te basladi

Hoşgeldin canım geçmiş olsun bu arada üşütmüşsün inş geçer bir an önce. Yukarıda ıslak mendil pamuk konusu konuşulmuş naçizane tavsiyem pamuklardan da evde bulundurulması. Kızımda pamuk da uni baby nin yeni doğanından da vardı pişik kremi falan da sıkıntı olmasın diyerek kullanıyordum derken 5. Ay kontrolünde çocuk dr umuz vajinal yapışıklık olduğunu söyledi genel olarak belli bür sebebi olmasa da daha doğrusu tam sebebi bilinemese de ıslak mendik ve krem kalıntıları da sebep olabiliyormuş sonra hep pamuk kullandım ben neredeyse iki yaşına kadar aman bir daha yaşamayalım diye pişik kremini de kızarıklık olursa diye kullandım. Tabi ki de herkeste aynı sorunlar olmaz kızlar ama pamuk ve su yani ne kadar zararı olabilir ki. Bez konusunda da belki ilk aylar çok sorun olmaz ama 2.-3. Aydan itibaren felaket kakalar yapıyorlar sırta kadar çıkıyor bezinizin içinde tutan bir şeyler olması önemli. Ben kızımda ilk iki ay prima premium care sonra molfix kullandım arada sleepy falan denedim bize gitmedi iki yaşa yaklaşırken de tekrar primaya döndüm pişik yapmaya başlamıştı. Alıştırmakla pek alakasının olmadığını düşünüyorum her bebeğin hassasiyeti farklı o yüzden kimine prima kimine huggies kimine de bimde satılan bez iyi geliyor. Yani demem o ki bebişin durumuna göre hareket edersiniz fazla stok yapmayın. Kusura bakma canım sana yazarken hepsini aradan çıkarayım dedim

Mrb, ben henüz hiçbirşey almadım, 28.haftayı bekliyorum, şimdilik internette sepete atıp bırakıyorum almıyorum.kardeşim de ben Doğunca Alcam totem yaptım diyor, o günleri görmek nasip olsun inşallah hepimize

Ben de daha bir şey almadım tatile gidip dönmeyi bekliyorum alışveriş için hem kızımdan kullanabileceğim bir şeyler olup olmadığına bakacağım. Kız olsaydı çoğu şeyi hazırdı şimdi sil baştan alacağız erkek olunca

evet haklısınız, bakalım yaşayıp göreceğiz olmadı bende pamuk alayım sonradan karar değiştirirsem çıkıp almak zor olur çünkü.. o zaman 2 tane yeterli diğerleri 0-3 3-6 diye gidiyor

ben sadece kıyafet aldım onun dışındakiler benimde henüz duruyor canım sağlıkla kullanmamız nasip olsun hepimizin

Ya canim ne kadar dogru bilemiyorum aama genelde hep boyle duyum aldim bebegi hangi marka beze alistirirsan ilerde cildi onu istiyormus marka degisinde pisik oldu dediler hep bana aklinda olsun.

evet canım bu dediğini bende duydum misal en iyisini alıp hiç memnun kalmayan bile var.. deneyimleyip göreceğiz ama primadaki mantığım açıkcası ilk zamanlar sızdırmaması için çünkü dediğim gibi kış önümüz herhalde sürekli yıkayamayız bebişleri

Bu aralar kafama, cocugumu nasıl yetiştirmem gerektigi takıldı, günlerdir düşünüyorum. Özellikle Eylül-Leyla ve kaybolan diğer yavrularımızın haberlerini izledikçe daha da tedirgin oluyorum. Sokaklar tehlikeli artık, evde dursalar da teknolojinin gereksiz ayrıntısından kendilerini alamayacaklar.. Allah yardımcımız olsun.. iyilerle karşılaştırsın..

Müslin örtünün farkı ne ne işe yarıyor extra bir özelliği var mı ona göre alacağım penye bataniyesi çok oldu çünkü gerek var mı ?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…