- 14 Temmuz 2016
- 4.839
- 5.584
- 108
- 45
masallah kuzuya :)) sağlıkla buyusun..Ya bu bebek benim diye mi bilmiyorum çok tatlı maşallah öleceğim toka taktım yiyesim geliyor ağlayınca bile
O yasa gore de degisiyor. Ben 157yim ama diyetisyene gittigimde 52.5 olmam gerektigini soylemisti.Ben de 165 boy ve 56 kiloda 38 beden oluyorum. Kadınlarda ideal kilo basit hesapla:
1,60 için : 60-10=50
1,70 için : 70-10=60
Erkekler için de direk virgül sonrası, yani 1,80 boyunda erkek için ideal kilo 80.
Bir de işin sağlık boyutu var. Mesela benim için sağlıklı üst kilo sınırı 65. Ondan yukarısı dizlere yük oluyor. O yüzden mümkün mertebe 60'ı gecmemeliyim. Bu yaşta zayıflamak biraz zor ama boğazımı tutarsam olabilir kanımca :)
Ben anladim canim. Benim de 25 sonrasi oldu ne olduysa. Her sene bir kilo aldim. Yani bir anda alsa insan farkeder. 65 olunca aklim basima geldi.Nilsibel kendi yazdığımı okudum, ne biçim yazmışım. 25 yaşıma kadar 50 kg gittim, 56 kg iyi oldu :) özetle :)
onemli olan kilo almak degil. saglikli bir sekilde verebilmek. insan kilo verince daha rahat hareket ediyor, ben yorgunluk ve uykusuzluktan hamilelik kilomu verdim, vermeseydim de diyetisyen eşliğinde vermeyi denerdim..Ben anladim canim. Benim de 25 sonrasi oldu ne olduysa. Her sene bir kilo aldim. Yani bir anda alsa insan farkeder. 65 olunca aklim basima geldi.
Ek gıdaya tam 6.ay olunca mi geçeceğiz
Ekim 6 doğumlu nisan 6.da 7.ayın içine giriyoruz o zaman mi başlamalıyım
Doktoru meyve yalatabilirsin dedi iki defa muz bi defa elma yaladı muzu sevdi :)
3 gün kurali var ya ona gore devam edeceğiz dimi
Ek gıda hazırlıkları yapiyorum buharda pisirici ve via kaplar aldim
Sandalye mama tabağı önlük ve suluk alacagim
Başka ne alabilirm
Ben her ay aldım 1 kiloyu :))) bir de baktım 6 ayda 56 olmuşum :)) geri kalan 6 kiloyu 9 yılda aldım :) düğünümde 62ydim. Evlilikte 64 sabitlendiBen anladim canim. Benim de 25 sonrasi oldu ne olduysa. Her sene bir kilo aldim. Yani bir anda alsa insan farkeder. 65 olunca aklim basima geldi.
Bilmiyordum şimdi baktim onada canim sagolasinTam gun gb dusunmesende olur.
Doktorunda bebisine gore fikirlerini soyleyecektir.
Ben 6 ay dolmasina 1 hafta 10 gun kala fln tadimlara baslayacagim nasipse.
Sebze meyvelerin ay ay verilebilirligi var yalniz onu da arastir.
1.aşama 2.aşama olarak yani.
Malzemeler kullandikca daha net oturur alirsin :)
Oturmuyor daha ya nasıl yediricem yayarkenBen 5.5 aylikken baslamayi dusunuyorum. Bizde hersey hazir abladan kalma bazi seylerimiz var. eksikleride tamamladim. Liste ciktilarimi da aldim.
Meyve yakıyoruz şimdi valla heyecan bastı beni insaallah kilo da alirAz kilo alan bebeklere 4. Aydan itibaren baslanabiliyor diye biliyorum.
Kucakta oturuyor ama oyle koltuga koyayim otursun olmadi.oturtmaya basladiniz mi, ben çekiniyorum daha
Ben her ay aldım 1 kiloyu :))) bir de baktım 6 ayda 56 olmuşum :)) geri kalan 6 kiloyu 9 yılda aldım :) düğünümde 62ydim. Evlilikte 64 sabitlendi
Bilmiyordum şimdi baktim onada canim sagolasin
Nasıl tepki verecek çok merak ediyorum :)
Bence bu yaz olursun :) ben oğlum yürürken 59'a indim.. şimdi 2 çocukla çok rahat inerim diye tahmin ediyorum. Duble koşturmaca :)) sen de fazla kilo almamışsın zaten. Benim gibi 10 kilo almışsın :) eski kiloya dönüş olmuş. Ben ikisinde de 10 kg aldım. Kızımda daha hızlı döndüm, zira oğlum da ilgi bekliyor, iki katı hareket var ve yemek yemeye vaktim kalmıyor :)) 60 olmalıyım ama. Yaza olurum inşallahMasallah cok degisiklik olmamis o zaman :)
Ben düğünümde 50ydim :)
İlk hamileliğe 55le ikinciye 58le kaldim.
Ilk dogum 69la ikinci 68le bitti :)
Suan 58im yine :)
Bi 55 olmak istiyorum :)
Biliyorum o hesaplamayı da:)) neyse bana çok geliyo demekki.Ben de 165 boy ve 56 kiloda 38 beden oluyorum. Kadınlarda ideal kilo basit hesapla:
1,60 için : 60-10=50
1,70 için : 70-10=60
Erkekler için de direk virgül sonrası, yani 1,80 boyunda erkek için ideal kilo 80.
Bir de işin sağlık boyutu var. Mesela benim için sağlıklı üst kilo sınırı 65. Ondan yukarısı dizlere yük oluyor. O yüzden mümkün mertebe 60'ı gecmemeliyim. Bu yaşta zayıflamak biraz zor ama boğazımı tutarsam olabilir kanımca :)
Ya o bebekten bebeğe değişir. Benm büyük kızım daha harktli ve daha dirençliydi ama zeynep öyle değil gibi. Hem artık destekleyerk kısa kısa çok dik olmayan oturtuyorum. Kucağımda falan özellkle tabi..Oturmuyor daha ya nasıl yediricem yayarken
Ne zaman oturur?
Oturmak ister gibi doğruluyor ama acaba musade etsem mi illa 6 ayı bekliyorum
oturtmaya basladiniz mi, ben çekiniyorum daha
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?