2018 Ekim Anneleri

Mama veren annelere sorum.
Arkadasim bana toz mama kabi vermisti. Daha dogrusu mama kabi dedi. Simdi ebebek sitesine bakarken gordum. Yorumlari okuyup anlamaya calistim. Cok manasiz geldi bana. Aslinda bununla ilgili ne soracagimi da bilmiyorum.
Valla ben dışarı çıkarken besleyip çıkıyorum. Ola ki biberon götüreceksem buzdolabı poşetine koyuyorum ölçekle

Aslinda hep almaya cok musaittim ve hamileliklerimde kesin yuvarlanirim diyordum ama bende de ilginc bi durum oldu :)
Evet ilkinde de ozellikle cocuk hareketlendikce daha hizli toparlayarak gitti.Bunda zaten dedigin gb hizla gitti.
Ama yiyorumda :)
Tam dubble kosturmaca :)
Sende de ilkinde zaman yok diye dusundugun seyler ikincide hala ne vakit var dedirtti mi? :)

Arkadasim bana toz mama kabi vermisti. Daha dogrusu mama kabi dedi. Simdi ebebek sitesine bakarken gordum. Yorumlari okuyup anlamaya calistim. Cok manasiz geldi bana. Aslinda bununla ilgili ne soracagimi da bilmiyorum.

Disari cikarken kolaylik :)
Gerekli mi degil gb :)
Farkli seyler icin kullanirsin :)

1 kiloluk mamayi tasimamak icindir belki

Yani mantikli. Ben de mama verirken kucuk kavanoza koyup disari goturuyordum ama bunun icin bir sey satin almak aklima gelmemisti.
aman onu al bunu al. uğraşamam.. eskiden mama kavanozu mu vardi. evdeki mini bir saklama kabı yeterli olur. ben buzdolabı poşetine koyuyorum mesela..

Yaniii şuan bunu makarna için kullanmak geldi aklıma:)))
Ben ilk zamanlar için düz bölmeli tabak kullanmıştım. Böyle aldım ama kullanmadm nedense. Hatta bugn çıkardm piyasaya kullanılsın diye:))
Yine altı böyle vakumlu bambu bölmeli tabak resmi yükledim. Bayada kullandım. Öğünlere başlayıncada kolaylık sağladı. Kahvaltıda bölüm bölüm koydum domtes peynr yumurta. Hatta şimdide 1.5 yaşındaki kızıma bunun büyüğünü almayı düşünyrm. Bu da miniğime inş

Eklentiler

• 46E81759-CBC8-4F46-93BD-45A637123E29.webp
    37,5 KB · Görüntüleme: 31
Selam annisler.Bebegim 5 aylik olmak uzere.1 ay sonra ek gidaya gececegimiz icin mama sandalyesi almak istiyorum.ama hangi model alacagima karar veremiyorum.kullanipta memnun kaldığınız bi model var mi? Yardimci olursanız cok sevinirim.ikea veya joie mimzy multiply falan dusunuyorum.sizce hangisi kullanislidir?

vakumlu mu bu..

chicco polly bizimki. digerlerini bilmiyorum ama kullanan arkadaslarimiz bilgi verir..

Kaşık maması denilen bir mama var canım, koyu kıvamlı oluyor. Onun için vermiştir. Ek gıda döneminde veriliyor yavaş yavaş. Şu an bebeklerin içtiği aslında formül süt

Oğlum sakin bir bebekti, gündüz uykuları da uzundu, haliyle işler pek aksamadı. Taa ki yürümeye başlayıp beni oyunlarına katma peşine düşene kadar.. bulaşık yıkıyorum, tezgahla arama girip iteklerdi beni, odaya sürüklerdi.. bu epey sürdü, taa ki ben çocuk uyanıkken mutfağa gitmekten vaz geçene kadar.. hep yanında, oyununda istedi beni.. o düzenin ortasına geldi kızım. Benzer şekilde devam ediyor karmaşa :)) elim ağır benim, pek pratik sayılmam. Akşam eşim gelsin de, çocuğu oyalarken beni de lafa tutsun, mutfağı topliyim diye bakıyorum. Çene çalarak iş yapıyorum :)) ondan ağır gidiyor :)) ama başka türlü çok sıkılıyorum :)

Ek gıda donemi icin neler alacağız, listesi olan var mi arkadaslar?

Cam rende,buharli pisirme aparati,mevsim meyve sebzeleri,önlükler ve silikon kaşık :)
Ilk zamanlar elde tutup bisy verirken fincan gb tutma yeri olanlar kolaylik oluyor cunku bidiklar eliyle vuruyor yukari dogru genelde kasiklarada :)
Sonra zaten onune koyulabilir.
Vakumlu tabak kolaylik ama zaten ondanda mama sandalyesine döküp devam ediyorlar :)
Ama duzeni ve masada kendi alani acisindan guzel tabak yine de.

Bebek arabasinin pusetini kaldirmak ise yaramadi.

Yaa..Hamak acaba hafif cukur etkiyi yapar mi ki..Gerci oyle farkindalar ki herseyin bunca zamanin aliskanligi kolay degismeyecektir.Ama kararli olursaniz 3-4 gune buyuk olcude degisebilir.
Ama boyle köklü degisiklikler cocuktada degisklige sebep olabilir.
Pusetteki malzemeleri yatagina sermeyide deneyebilirsiniz.Belki o dokudan ve kokudanda aliskanlik olabilir.

Aslinda mama sandalyesi basli basina kolaylik.Hangi model olursa olsun.Hatta banyoya sokup yikayabileceginiz ya da hemen sileceginiz cok arasi,kivrimi fln olmayanlar daha buyuk kolaylik.
Ilk zamanlar icin buyuk tepside kolaylik aslinda kendi ugrasip yerken.

hem herseyi alip doldurursak ev bir sure sonra cop ev olur..
alırken ~gercekten~ihtiyacım var mi yok mu denmeli...

Mutlaka alternatif yapilabilecek bisy var mi diye dusunmek gerek bide.Buzdolabi poseti gb :)❤

Hic gerekte yok zaten bosver :)
Bence insan hangi isi ne kadar pratik yapacagini degilde,nasil mutlu olacagini bilirse daha kisa sürüyor ve keyifle :)

Senin oglanla benim kiz ayni diyecem ama o kadar cok cocugun buyumesine sahitlik ettim ki geneli ayni :)
Benimkide o donemler tezgahla arama girer beni ittirirdi :) sonra anne gel basladi :) Asil is buyudukce :)
Hep hareketli ve merakliydi zaten :)

Hareket aslinda her alanda cok fazla oluyor cocukla.Kaldirip indirmek bile spor :)
Sıkılaşarak zayıflamak dileğiyle yine de :))))

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…