2018 Ekim Anneleri

Geçmiş olsun sana da..Bende aslında ilk hamileliğimde safra kesem çamur oluşturdu be Bebişim 11 aylıkken safram alındı. O yüzden korkuyorum böbrek kum taş olmasın diye

Çok geçmiş olsun arkadasım safrA kesen ilk gebeliğinde alınmış bi şey sorcaktım ilk gebeliğinde aşırı bulantı kusma yaşamış mıydın? İkinci gebeliğinde bulantı kusma oldu nu? Ben her iki gebeliğimde de aşırı bulantı kusma yaşıyorum da safrA kesemden şüpheleniyorum artık.

yok canım normalde kanamalı da riskli de değilim.cok şükür. doktor sorun olmaz.kanama olmadığı surece dedi ama.insan endişeleniyor

Teşekkür ederim cnm.Evet ilk gebeliğinde neredeyse her gün kusuyordum..Sabahları da değil geceleri üstelik.Ekmek salatalık ve kaşar peyniriyle besledim bebeği desem yalan olmaz :)) Ama kusma yeterli bir etken değil anlatılmaz bir de agrı yaşıyordum sürekli.Geceleri uykudan uyandıracak kadar.Acillere az taşınmadım yani.O yüDen içini ferah tut.Safra da taş çamur öyle kolay bir ağrı deil,mutlaka farkedersin hatta duramaSın agrı kesicisiz falan..

Bı gebeliğimde bulantı kısma konusunda çok rahatım şükür..Ama yaşlanmış gibi ara ara çürüklerim çıkıyor işte :))

İyi akşamlar kızlar, bebeğini hisseden var mı. Ben uzanınca karnımda bi köşesinde böyle bi sertleşme toparlanma hareketi hissettim iki kere ilk defa. Bebeğim miydi acaba, çok farklıydı

Kizlar birileri eşime her ay kontrole gerek yok demiş sinirlerim bozuldu her kafadan bir ses . Gerçekten gerek yok mu ? Ben her ay merak icinde gidiyorum endişeliyim zaten. Ilk gebeligim ne nasil olacak cevremde de kimse yok.

Gerçekten cahil insan çok. Kesinlikle her ay doktora gitmelisin tabiki. Ben bir ay bile beklemiyorum canım

Geçmiş olsun sana da..Bende aslında ilk hamileliğimde safra kesem çamur oluşturdu be Bebişim 11 aylıkken safram alındı. O yüzden korkuyorum böbrek kum taş olmasın diye
Dedem babam ve kardesim tas dusurduler bizde genetik sanirim. Onlar acı esigi yuksek insanlar olmalarina ragmen kivranip durdular. Tas olsa agrin daha cok olurdu diye dusunuyorum. Kum tikanma yapamaz diye biliyorum ufak taneli oldugu icin kanalda kalma riski cok cok daha az bobrekte agriya sebep olmaz diye dusunuyorum o yuzden. Canim bide ben doktugumde farketmistim. Sut kesigi akinti olir ya sagliksiz bi durum. Onun gibi bisey gelmisti ama akinti degildi kumdu bariz

Sağol cnm..Bira daha hafifledi gibi sanki..Sanırım üşümek ve ayakta durmak bile etkiliyor artık bizleri..

Gerçekten cahil insan çok. Kesinlikle her ay doktora gitmelisin tabiki. Ben bir ay bile beklemiyorum canım
Avrupa’da Amerika’da da ilk kontrollerden sonra yani 3 aydan sonra 7. Aya kdar kontrol olmuyor. Türkiye de de bunu uygulayan anneler olmaya başladı benim çevremde tanıdğım iki kişi var. Ama bu herkesin yapabileceği birşey değil.

Sağol cnm..Bira daha hafifledi gibi sanki..Sanırım üşümek ve ayakta durmak bile etkiliyor artık bizleri..
Ben spor gecmisi olan biriyim am sokagin basimdam sonuna yuruyunce bile yoruluyorum şaştım kaldım
Evet en ufak seyler bile etkiliyo sanirim bizleri. Bide endiseliyiz normal zamanlardakinden daha cok dinliyoruz kendimizi :)

Her ay dr kontrolune gitmeyen yada bunu tasdk etmeyen insanlara cahil demek sacmalik. Herkesin kendi tercihi. Banada durmadan acile gidip bahaneyle bebegi gormek icin acili bosa tutmalri sacma geliyor. Ama cahil demiyoruz! Her anne kendi nasil istiyrsa onu yapmali bence. Hele riskli gebeler doktrun sozundn cikmamali bana gore.

İyi akşamlar kızlar, bebeğini hisseden var mı. Ben uzanınca karnımda bi köşesinde böyle bi sertleşme toparlanma hareketi hissettim iki kere ilk defa. Bebeğim miydi acaba, çok farklıydı
Göbeğin yaklaşık bir karış aşağısında kas seyirmesi ya da barsak guruldamasi benzeri bir his verir bu aylarda. Benim yeni yeni başladı

Bisey soracağım bulantı da var afedersin istifra sırasında ya da oksururken hapşırırken karnım kasiliyor geriliyor batıyor bazen
Bebeğe bisey olur mu
Olmaz insallah dün ben de aşırı derecede kustum. İlaç içerken benim çok kasılma oluyo bulantıdan. İçini ferah tut cnm. Allah'ın izni ile bişey olmaz. İyi düşünelim. Bak bu benim 4. Gebeligim. Çok korkuyorum ama onu düşünüp mutlu oluyorum sonra. Sen de oyle yap

Canim ben bayaa erken hissettim.
2.gebeligim ona bagladim.
Artik disardan bile goruyorum,kameraya bile yakaladim hatta :)
O toplanma tam da bebisin❤

Insanin hayatinda herseyi kendine özgü..
En geneli okul,evlenmek,cocuk vs mesela.
Cok var ama hep bambaska hikaye.
Bence en en onemliside hamilelik.Herkes yasar ama herkesin yasadigi o kadar ayri bir durum ki.Cunku kisiliklerimiz,durumlarimiz,gecmisimiz,aile yapilarimiz,yasadigimiz yerler bambaska.

Bu hamilelik ve dogum konusunda insanlarin kendi yasadiginin disinda bi konuya 'onemsiz' gb davranmasina,dogrusunun hep kendi olduguna inanmasina sasiriyorum...
Hayat tam da bu inancla yanlislara goturuyor sanirim.'Sanmak' insanin en buyuk hatası...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…