2018 Ekim Anneleri

Benim gece yarısı uyanip 1 saat dolanmam adet oldu sanki. Son bi kaç sayfayı okuyayım dedim aklıma bişey takıldı konuşmalarda. Bilen varsa aydınlatsın beni :)

Kısmetse normal olacak dogumum. Sezaryen olunca aç çağırıyorlar sanırım ama normalde yemekten sonra da doğum başlayabilir malum. Doğum anında da ikiniyorsun falan afedersiniz de doğum esnasında tuvaletini yapma gibi bi durum oluyor mu? Ben bunu düşünmekten ikinamam da rezil olurum diye. Var mı önlemi bunun nasıl oluyor ayy düşündükçe kötü oluyorum :KK70:
Sırf bu amaçla sancın başladığında lavman uyguluyolar doğumdan önce bağırsaklarını boşaltıyosun banu çiftçinin videosunda izlemiştim ıkınma dediğimiz sanki tuvalete çıkmaya çalışmak gibi bişey o yüzden bu gerginlik yaşanıyor ama lavman yaparak bunu önlüyoruz bu konuda kendinizi rahat hissedin diye çok güzel anlatmış application store dan indirip yada youtubedan izleyebilirsin doğum ile ilgili videoları canım çok rahatlatıyo beni

Benim bebegimin kilosu az yaa..:KK43:
Cok uzuluyorum..hic istahim yok..
Istahla yemek yiyenlere o kadar hayranim ki
Omrum boyunca hic istahli birisi olmadim
simdi bile yediklerimi zorla yiyorum resmen
Bu aralar birde migdem cok kotu yaniyor zaten..:kızgın:
Bende kendime liste yaptim...:KK53:
Geçen bir kilo kiyma aldirdim esime....
Hepsini kofte yaptim 5.tane olacak sekilde porsiyonlayip buzlugu attim..... her gun yemek icin..

GUNLUK YEMEK LISTEM ise soyle :KK51:

Iki haslanmis yumurta
bes tane kofte
Iki bardak sut
Bir bardak kefir ( yogurt yerine )
Bir dilim kasar
Bes tane ceviz
Bes tane badem
Ve bir tane muz

Tabi arada corba yemek vs yiyecem ama bunlar mutlaka zorlada olsa yiyeceklerim

Sizce son haftalarda ( bu arada 34.4 gunlugum bu gun.. 1900 di kilosu 34 haftakikkken ) bir haftada 500 gram alirmi bebekler...yoksa imkansiz bir sey mi bu
Offf bu cuma gidecegim...tekrardan baska doktora
Insallah listeyi eksiksiz uygularim ve bebegim kilo alir...
Zaten daha once dusuklerim oldugu icin her an tetikdeyim erken dogum icin...

Bu arada dogum icin korkmayan bir tek ben varim sanirim....
Daha once dusuk yaptigim icin olsa gerek dogum sekli cokda umrumda degil..sagsaglim dogurayimda nasil olursa olsun...
Birde daha once dogum sancisinin krali cekmis birisi olarak sanirim bu sefer dogum sancini ayirt edebilirim... dogum sancini nedir bildigim icin su an acabalarim yok...
Esim bile sasiyor bana...o kadar sanci cektin simdi nasil bu kadar cok rahatsin diye...
Ben hedefe odaklandim sanirim..bebegim sag saglim dogsun ben sanci cekmeye sezaryan olmaya raziyim..yeterki o saglikli olsun..kuveze girmesine gerek kalmasin..yeterli kiloda olsun..fazlasinda gozum yok...2500 kilo olsa rahat bir nefes alacam....

Hayir doktorumda o kadar rahat bir adam ki anlatamam..kilosu biraz az ama onemli degil dedi
Herkes 4 kilo doguracak degil ki diyor
Ben sormasam az degil mi kilosu diye hic bir sey demiyecek
Iyi mi kotu mu bilemedim
Neyseki suyu gelisimi iyi....sanirim ondan o da bu kadar rahat...
Senin yediğinle bi alakası yokki canım bebek ihtiyacını seni sömürerek zaten almıştır benimki 3 kilo oldu minyon bebek diyo doktorum genel itibariyle ama 4 kilo olması istediğimiz bişey değil yanlış beslenmeye bağlı olarak 4 kilo oluyo çoğu bebek doktor eğer aşırı beslenmeye bağlıysa bu(genetik faktörler hariç) ilerde diyabet adayı dedi sen içini ferah tut dopplerin temizse bebeğine yeterli kan sağlıyosan o ihtiyacı kadarını alıyo rahat ol ki son aylarda çok büyüyolar

Gece uykularim tamamen sifirlandi artik hic uyuyamama degilde saat basi uyaniyorum zaten derin uyku yok. Dogum olsa yorgun sis kirmizi gozlerle gidicem yani. Deliksiz sabaha kadar uyuyamayali cok oldu. Aslinda agiriz yorgunuz kesintisiz uyumamiz gerekmez mi aksine
Ben bebek gelmeden beni uyandırıcak olmaya alıştırıyo gibi hissediyorum tuvalete uyanmaktan alışkanlık her ağladığında ister istemez uyanırım gibi sanki :KK53:

Sizede bebek zamanindan erken gelicek gibi geldiği oluyor mu ilk dogumun olucak sadece hissiyat ama bu aksam oyle bir ittirdiki kendini ayaklariyla kaburgamdan destek alarak kanala soktu kendini sanki simdide surekli igne batmasi cisim gelmis hissi dogrumu hissediyorum acaba

Sizede bebek zamanindan erken gelicek gibi geldiği oluyor mu ilk dogumun olucak sadece hissiyat ama bu aksam oyle bir ittirdiki kendini ayaklariyla kaburgamdan destek alarak kanala soktu kendini sanki simdide surekli igne batmasi cisim gelmis hissi dogrumu hissediyorum acaba
Bende sürekli ha geldi ha gelecek havasındayımda bakalım bekletmesinlerde :))

Ben de humana still tee aldım. Onceden mi başlamak gerekiyormus?
ÇÖnceden kullanıldığını hiç duymadım araştırmadım da... doğum yapmış arkadaşlarım kullanmadılar ama zaten yeterince su tükettiğimiz sürece ve bebeğimizi göğsümüze yatırıp sakin olduğumuz sürece bol bol sütümüz olucak İnşallah ben diyetisyenim doğum sorası hastalara eğitim verirdim emzirme ve emziklilikte beslenme anlatırdım cidden hangi hastam kafa rahat emziririm diye düşünüyosa çok sütü oluyodu acaba gelicek mi yeticekmi tedirginliği yaşıyanların gelmiyodu afrikada kısıtlı besin ve su erişimi olan çocuğun bile sütü var bence şimdiden başlamayı düşünmek psikolojik anlamda strese neden olur ha tam tersi ben herşeyi kullandım diyip rahatlatıcaksa seni başka :KK54:

Özellikle de ikinci bebeği bekleyenlere bir sorum var : Humana kimyonlu rezene Çayı aldım süt getiriyormuş.Şimdiden içmeye başlamalı mıyım ? Kullanmadan önce doktora danışmak gerekir mi ?
plojovic plojovic pixielix pixielix @yalansindunya Nazz3416 Nazz3416 @tinimini_hnm @kubra2553 ve diğer arkadaşlar
Ben kullanmadım doğumdan önce hiçbirşey kremde dahil göğüs ucu için..göğüslerim çok hassastır ama yara olmadı ,sütüm eve gelir geşmez aşırı derecede gelmişti ama ben yinede o çaylardan alnıştım 1-2 defa içtim doğum sonrası ama birdaha içmedim sütüm vardı çünkü ..bileemiyorum hiç dıymadım öncesinde içildiğini..ben bol su içiyordum hep..

Bugün dediklerinin aynısı bnada oldu ama banada tam tersi hiç gelmicek gibi gelio:))

Kizlar hepiniz merak etmissiniz beni ve bebeklerimi. Allah hepinizden razi olsun. Bebeklerim kuvezdeler. Sagliklari iyi ama yine de cok uzuluyorum yanimda olmadiklari ve koklayamadigim icin. Onlari orada yalniz birakip geldigim icin. Bende hala hastahanedeyim. Ama farkli yerlerdeyiz her istedigimde gidip goremiyorum

Saglikla kucagina al canim insallah. Seninle iki ortak yanimiz var. Kendi dogum tarihim 6 agustos. Ve nasip olursa benim bu bebegime de 8 ekim diye konustuk dr la. :)
Cidden guzel tesaduf olmus canim ^_^ ayy gun sayiyoruz artik resmen, hayirlisiyla saglikla alalim bebisleri de gelelim eve insallah ❤

pixielix pixielix @okyns-okyns kizlar benimde 8 ekim Allah izin verirse. Sizinde sezeryan sanirim cok heyecanli yaaa :)))))

Ne kadar rahatsiniz ya ne guzel
Esim cok kiziyor bana dunya da bi sezeryan olan senmisin diyor. Sakinlestirici de veremezler önceden kuzu kuzu gideceğim doguma :)))
Sonrasinj düşününce büyük mutluluk tabi
Kuzucuklarin dogum gunu ayni olacak desene canim ❤ endiselerin onceki ameliyat tecrubelerinden sanirim. Zihnini rahatlatmaya calis inan dusundugun kadar kotu degil. Bebegi gorunce dunyamiz degisecek, bebek dogal sakinlestirici olacak oyle dusun ^_^ insallah hepimiz sorunsuz, saglikla sihhatle kavusuruz yavrularimiza ❤

Huuu huuuu kizlaaaar güzel haberlerim vaarr sizeee minnakim 1465gr oldu. Yarin emme refleksini kontrol edicez insallah tutar memeyi simdilik iyiyiz şükür. Solunum apnesini de atlatirsak bizden iyisi yok
Gozun aydin canim cok seviniyoruz biz de boyle guzel haberler alinca. Cok sukur, insallah doya doya emsin ve apne sorunu da gecsin cabucak ❤

Sağol canım :) Doğurmadım,iyi çıktı sonuç.Cuma sabahı yatış yapacağız nasipse artık ❤
Haftalar bitti artik cidden sadece gun sayiyoruz ^_^ hadi insallah saglikla hayirlisiyla gelsin minik hanim ❤

2017 ekim annelerine girip baktım biz doğurmanın derdindeyiz onlar doğum günü organizasyonu:KK70:
Ahhhah cok tatlisin canim buna cok guldum valla ^_^ annelik dedigin her zaman farkli telas iste :D

Kalemliler değil de bunlardan canım. Instagramda varda güvenilir bi hesap bulamadım az takipcili yeni hesaplar sanki.

Buradan alan memnun kalan varsa ona göre bakayım diye düşündüm.Eki Görüntüle 2190184
Canim ben ilk oglumda her ay yanina fularlarimla şallarimla rakam yazip cekmistim, foto bulup paylasayim. Illa hazir bi materyale de ihtiyac yok aslinda bence ^_^ yilbasinda da şallardan agac ve hediye paketi yapip oyle cekmistim :)

Özellikle de ikinci bebeği bekleyenlere bir sorum var : Humana kimyonlu rezene Çayı aldım süt getiriyormuş.Şimdiden içmeye başlamalı mıyım ? Kullanmadan önce doktora danışmak gerekir mi ?
plojovic plojovic pixielix pixielix @yalansindunya Nazz3416 Nazz3416 @tinimini_hnm @kubra2553 ve diğer arkadaşlar
Canimcim ben hic oncesinde kullanmamistim ama emin degilim. Sut kanallari falan genisliyo gebelikte belki de onceden kullanim etki eder. Ama bence sut isinde asil dogum sonrasi anne vucudundaki hormon degisimleri ve bebegin emmesiyle sut kanallarinin uyarilmasi etkiliyor en cok. Nacizane fikrim :)

Kizlar hepiniz merak etmissiniz beni ve bebeklerimi. Allah hepinizden razi olsun. Bebeklerim kuvezdeler. Sagliklari iyi ama yine de cok uzuluyorum yanimda olmadiklari ve koklayamadigim icin. Onlari orada yalniz birakip geldigim icin. Bende hala hastahanedeyim. Ama farkli yerlerdeyiz her istedigimde gidip goremiyorum
ĺ
Insallah en kisa surede yani basinda koynunda olurlar. Cok sukur ki sagliklari iyiymis. Rabbim tez zamanda, saglikla kavusmayi nasip etsin insallah canim ❤

Allah kavustursun diyelim o zaman. Gecmis olsun. Gozunuz aydin.

Canim gozun aydin olsun saglikla buyusun bebisler bir an once ev

CANın biranönce kavuşur çıkarsınız inşallah evinize

Sırf bu amaçla sancın başladığında lavman uyguluyolar doğumdan önce bağırsaklarını boşaltıyosun banu çiftçinin videosunda izlemiştim ıkınma dediğimiz sanki tuvalete çıkmaya çalışmak gibi bişey o yüzden bu gerginlik yaşanıyor ama lavman yaparak bunu önlüyoruz bu konuda kendinizi rahat hissedin diye çok güzel anlatmış application store dan indirip yada youtubedan izleyebilirsin doğum ile ilgili videoları canım çok rahatlatıyo beni
Uygulama var bende o videoyu izlemedim bakayım bi :) Lavmanin etkili olmadığı illaki kacabildigini okudum. Felaket senaryoları yazdım bile bakalım o zaman gelince ne olacak :)

Canim ben ilk oglumda her ay yanina fularlarimla şallarimla rakam yazip cekmistim, foto bulup paylasayim. Illa hazir bi materyale de ihtiyac yok aslinda bence ^_^ yilbasinda da şallardan agac ve hediye paketi yapip oyle cekmistim :)
Evet biliyorum onlar çok yaratıcı şeyler çıkıyor gerçekten :) Eşim çok beğendi o örtüleri kolay kolay bunu alalım demez heves ettiği bişey bu benimde aklıma yattı o yüzden almak istiyorum. Birde her ay yaratıcı bişey bulamayabilirim hatıra kalsın kızıma büyüyünce albümünde görsün ay ay gelişimini :)

Beth18 Beth18 gözün aydın en kısa zamanda kuvözden çıkıp annelerine kavusurlar inşallah. Sen üzme kendini hisseder onlar seni su an.

Cidden guzel tesaduf olmus canim ^_^ ayy gun sayiyoruz artik resmen, hayirlisiyla saglikla alalim bebisleri de gelelim eve insallah ❤

Kuzucuklarin dogum gunu ayni olacak desene canim ❤ endiselerin onceki ameliyat tecrubelerinden sanirim. Zihnini rahatlatmaya calis inan dusundugun kadar kotu degil. Bebegi gorunce dunyamiz degisecek, bebek dogal sakinlestirici olacak oyle dusun ^_^ insallah hepimiz sorunsuz, saglikla sihhatle kavusuruz yavrularimiza ❤

Gozun aydin canim cok seviniyoruz biz de boyle guzel haberler alinca. Cok sukur, insallah doya doya emsin ve apne sorunu da gecsin cabucak ❤

Haftalar bitti artik cidden sadece gun sayiyoruz ^_^ hadi insallah saglikla hayirlisiyla gelsin minik hanim ❤

Ahhhah cok tatlisin canim buna cok guldum valla ^_^ annelik dedigin her zaman farkli telas iste :KK70:

Canimcim ben hic oncesinde kullanmamistim ama emin degilim. Sut kanallari falan genisliyo gebelikte belki de onceden kullanim etki eder. Ama bence sut isinde asil dogum sonrasi anne vucudundaki hormon degisimleri ve bebegin emmesiyle sut kanallarinin uyarilmasi etkiliyor en cok. Nacizane fikrim :)

ĺ
Insallah en kisa surede yani basinda koynunda olurlar. Cok sukur ki sagliklari iyiymis. Rabbim tez zamanda, saglikla kavusmayi nasip etsin insallah canim ❤
Benim de aklimdan sen geciyordun
Hastanenin belli prosedürleri var ameliyattan once uygulanan onlar geriyor beni ama sonu iyi olsun
Ben dogumdan sonra subatta göreve baslayacagim hani normal memur yada meb ogtetmenine sut izni oluyor ya bizde de oluyor degil mi o izinler

Uygulama var bende o videoyu izlemedim bakayım bi :) Lavmanin etkili olmadığı illaki kacabildigini okudum. Felaket senaryoları yazdım bile bakalım o zaman gelince ne olacak :)

Evet biliyorum onlar çok yaratıcı şeyler çıkıyor gerçekten :) Eşim çok beğendi o örtüleri kolay kolay bunu alalım demez heves ettiği bişey bu benimde aklıma yattı o yüzden almak istiyorum. Birde her ay yaratıcı bişey bulamayabilirim hatıra kalsın kızıma büyüyünce albümünde görsün ay ay gelişimini :)

Beth18 Beth18 gözün aydın en kısa zamanda kuvözden çıkıp annelerine kavusurlar inşallah. Sen üzme kendini hisseder onlar seni su an.
Canim ne farkli dertlerimiz var benim derdim de ameliyat.
Bosver düşünme o doğal bir surec olacak. Bu arada hamileligin sonundaki kadınlara tuvalette ikinma demelerinin sebebi bu
Teyzem anlatmisti hastanede tuvalette dogum yapan kadin gormus ikindigi icin. Anlatmak istedigim ayni sey sen o sanci ile o refleks ile ne yaptigini dusunecek halde olmazsin emin ol :)
Lavman yapinca cikmayadabilir cunku bagirsaklar tamamen bosaliyor

Beth18 Beth18 canim gozun aydın Allah ömürlerini uzun eylesin. Tez vakitte beraber evinize gidersiniz insaallah

Canim ne farkli dertlerimiz var benim derdim de ameliyat.
Bosver düşünme o doğal bir surec olacak. Bu arada hamileligin sonundaki kadınlara tuvalette ikinma demelerinin sebebi bu
Teyzem anlatmisti hastanede tuvalette dogum yapan kadin gormus ikindigi icin. Anlatmak istedigim ayni sey sen o sanci ile o refleks ile ne yaptigini dusunecek halde olmazsin emin ol :)
Lavman yapinca cikmayadabilir cunku bagirsaklar tamamen bosaliyor
Normal gittiği için su an bu vallahi derdim :) Insallah lavman ile halledilir de doğumda kasmam yoksa sıkıntı büyük :D

Sezaryende çok kolayda olabilir çok zorda o bünye meselesi sanırım canım.

Allah hepimize hayırlı kolay doğumlar versin insallah şekli ne olursa olsun.

Back
X