2018 Ekim Anneleri

Kizlar hepiniz merak etmissiniz beni ve bebeklerimi. Allah hepinizden razi olsun. Bebeklerim kuvezdeler. Sagliklari iyi ama yine de cok uzuluyorum yanimda olmadiklari ve koklayamadigim icin. Onlari orada yalniz birakip geldigim icin. Bende hala hastahanedeyim. Ama farkli yerlerdeyiz her istedigimde gidip goremiyorum

Allah sabrini versin canim insallah.
Iyiler ya buna bin sukur❤
Sana ne kadar zordur tabii bi sen bi Allah bilirsin.Insallah en kisa zamanda evinize her birlikte donersiniz❤

Sezaryende de sonda mıdır nedir onu takıyorlar ya o var benim kabusum :))

Onu genelde uyustuktan sonra takiyorlar.
Cikartirkende sadece kayiyor.
Aksi bisyler olmasinda bu normal prosedurler yine bi gececek diyebiliyor insan.Bende heyecan yaptim iyice :)
biara korki gelmisti yine nasil yapacam.Nasil oturacam oraya fln diye ama simdi cidden guc hissediyorum.❤

Purpplee Purpplee Canim ilk gunde sivi,sari fln geliyor sut.Az az.Bu da sut yok demek degil inan.Bebek emdikce geliyor devami.Beyaza dönüyor.Sonralarda akmaya basliyor.Daha da sonra ayarlanmis oluyor bebege gore akmiyor mesela o zamanda anneler genelde azaldi saniyor.
Tek dusmanimiz 'sanmak'
Allah'a guven.
Bak 9 aydir ne haldesin,hic elinden bisy geldi mi.Her ayin duzeni neyse onlari yasadik,vucudumuz bu duzen icinde.
Sut olmamasini gerektirecek hicbi durum yok.Sadece psikolojik inan.

Kizlar hepiniz merak etmissiniz beni ve bebeklerimi. Allah hepinizden razi olsun. Bebeklerim kuvezdeler. Sagliklari iyi ama yine de cok uzuluyorum yanimda olmadiklari ve koklayamadigim icin. Onlari orada yalniz birakip geldigim icin. Bende hala hastahanedeyim. Ama farkli yerlerdeyiz her istedigimde gidip goremiyorum
Allah'ım sana da bebeklerine de şifa versin tez zamanda kavusun inşallah canım sağlıkla büyüsünler

Ayy onu hiç düşünmedim, düşünmek istemiyorum :KK70:

Ayy evet çok uzattım sanırım bu konuyu :bicak:
Yok hiç yaptırmadım lavman, nasıl yapıldığını öğrendim sadece. O da sıkıntılı bi süreç evimden başka tuvalet kullanamıyorum ben neredeyse psikolojik galiba. Gerçi lavmanda bu mazeret olmayacak sanırım :KK70:

Doğum anı onu düşünmem rahat ederim inşallah. Kısmet artık :KK70:
Yok canim uzatmadin herkesin sıkıntısı neresindeyse canı orada olur bunlari konuscaz ki birbirimize yardimci olalim
Merak etme lavmam yapildiktan en fazla 10 dk.sonra tuvalet arayacaksin :KK70:

Benimde bi pompa sorunsalim vardi. Arkadasim lansinoh tekli pompasini yolladi hastaneye gotursem mi dedim. Sezeryan sonrasi memelere masaj yapmak icin kullanabilirim diye dusundum. Birde bu kolostrum kac gun geliyor? plojovic plojovic pompa hastane de gerekli mi canim

Bu arada 18 gunum kaldi insaallah :KK17::KK17::KK17:

Benimde bi pompa sorunsalim vardi. Arkadasim lansinoh tekli pompasini yolladi hastaneye gotursem mi dedim. Sezeryan sonrasi memelere masaj yapmak icin kullanabilirim diye dusundum. Birde bu kolostrum kac gun geliyor? plojovic plojovic pompa hastane de gerekli mi canim

Ben bizim hastanedeki ebeye sordum. Pompa hastanede var çantaya koymana gerek yok dedi. Sadece ne olur ne olmaz biberon lazım olursa diye koyacağım.

Ilk 3 gun fln canim.
Pompa hastanede olur.
Cok yuklenmeyin kendinize :)
Eve dönüp duş alinca fln cok farkediyor.
Cidden işin aslı bunu kafaya takmamak lazim.
Mesela cok sık emecek hemen ac kaliyor diye dusunmemek lazim.En buyuk yanilgi bu bence.Insan emecek uyuyacak fln diye hayal ediyorda oyle olmuyor.Sadece doymak icin emmiyorlar.Hem sutlerini ayarliyorlar,hem anneyi istiyorlar❤
Bebislere ayak uydurmak lazim herseye hakim olma cabasindan ziyade❤

Onu ben doktorumla konusup ameliyathanede taktircam yoksa bende taktiramam canim. Çıkarırken hissetmiyorsun zaten kayip gidiyor
Sondayi ilk dogumumda ameliyathanede takmislardi insallah yine oyledir ya oyle olmasi mantikli :) bi de takilmasi 3sn. Falan suruyo canim endise etme ^_^

Bir de izin konusunda anlasmali olarak mi calisiyosun canim sanirim anlasmali ya da isci statusundekilerde izin olayi (daha dogrusu sut izni) biraz farkli oluyo. Ama devlet memuruysa standart.

Çikolatayı ne zaman sipariş vermek lazım? Ekim başı gibi düşündüm ama geç ya da erken olur mu bilemedim 37. haftada söylesem uygun olur sanırım değil mi?

Teşekkürler arkadaşlar haklısınız.Aslında benim böyle bir kaygım yoktu eşimin fikri ve Baskısı bu.Bir yerlerden duymuş illa içtirecek.Ben sütüm gelmeyecek olarak şartlanmak istemiyorum eğitimde de söylemişlerdi psikolojik bir olay bu.Neyseki Doktıra danışayım da ona göre başlarım dedim de kurtuldum doktor onaylamadı dicem :KK53:yoksa olur da ilk gün gelmeyecek olursa ben sana söylemiştim deyip canımı sıkmasın
Sezaryende ilk gün gelmeyebiliyor ama benim az az gelmişti hastahanede 3.gün yani evr geldiğimizdede aşırı derecede bianda dolmuştu göğüslerim umarım yine bol bol sütümüz olur hepimizin :) tamamen psikolojik bencede içini ferah tut hiç düşünme süt olayını gelir merak etme ;)telaş yapma yani hastahanede gelmezsede eve gelince gelir mutlaka

Çikolatayı ne zaman sipariş vermek lazım? Ekim başı gibi düşündüm ama geç ya da erken olur mu bilemedim 37. haftada söylesem uygun olur sanırım değil mi?

Cİkolatayi eve gelen misafirlere ikram etmek icin dusunuyorum bende. Dogumdan sonra 1 hafta gecer artik insanlar hayirli olsuna gelmeye baslar o zamana siparis vermeyi dusunuyorum zaten 1 haftada olur demislerdi. Hastanede lokum dusunuyorum onu ne zaman almak lazim acaba? Normal olacagi icin her an olabilir. Lokumu alip evde tutsak bozulur mu ki

Sondayi ilk dogumumda ameliyathanede takmislardi insallah yine oyledir ya oyle olmasi mantikli :) bi de takilmasi 3sn. Falan suruyo canim endise etme ^_^

Bir de izin konusunda anlasmali olarak mi calisiyosun canim sanirim anlasmali ya da isci statusundekilerde izin olayi (daha dogrusu sut izni) biraz farkli oluyo. Ama devlet memuruysa standart.
Ameliyathanede taktirmak istiyorum diger türlü bana zor olur

Onu genelde uyustuktan sonra takiyorlar.
Cikartirkende sadece kayiyor.
Aksi bisyler olmasinda bu normal prosedurler yine bi gececek diyebiliyor insan.Bende heyecan yaptim iyice :)
biara korki gelmisti yine nasil yapacam.Nasil oturacam oraya fln diye ama simdi cidden guc hissediyorum.❤
Burda nedense her dr kabul etmiyor falan demişlerdi hatta 2 arkadaşıö sezaryen oldu aynı hastane farklı dr lar biri narkozlu takılmış biri odasında yalvardım resmen yine takmadılar falan demişti ilginç yani bayıldıktan sorada oluyorsa bu iş neden insanlara eziyet ediyorsunuz sonra takın n3 var yani :KK62: bende diyorum mi cesaretli olduğum anlarda sancım gelsede 2 3 ıkınmada doğursam :))) sürekli değişiyor ruh halim bi korku içindeyim bi çocuk gelse ıııııı diyip evde doğururum tek başıma o derece :KK71:

Sondayı benim ameliyathaneye gitmeden takmışlardı biraz rahatsız edici olsa da saniyelik bir şey ne oldu diyene kadar takmış oluyorlar

doktora danışmak gerek, su an bi sikinti olmasın diye.. Arkadasimin oğlu 2 yaşında ve dogum sonrası o çayın cok faydasını gördüğünü söyledi..
Cuma kontrolüm var sorcam mutlaka canım
Ben ilkinde de dogumdan aonra denemistim.Hatta Hipp daha iyi gelmisti canim.
Bunda da once baslasam mi dedim hatta haftasi daha erken dogacak diye ama gogsumden geliyor kreme basladim sadece kiruyup kabuklanmasin diye.
Bence baslama cunku sut cidden mucizevi bisy ve birden cok olmasina gerek yok,ekstradan gogsun siserse daha cok zorlanirsin.Mastit cok acı bisy.
Maşallah canım bende hiçbir ibare yok göğüslerim bile şişmiyor progestan kullandığım dönemde şişmişti sonra indi kaldı öylece.Şişmesi gerekmez mi sonra mi şişecek acaba?çaya da ihtiyaç olursa başlayım ben ihtiyaç olmaz inş

Purpplee Purpplee Canim ilk gunde sivi,sari fln geliyor sut.Az az.Bu da sut yok demek degil inan.Bebek emdikce geliyor devami.Beyaza dönüyor.Sonralarda akmaya basliyor.Daha da sonra ayarlanmis oluyor bebege gore akmiyor mesela o zamanda anneler genelde azaldi saniyor.
Tek dusmanimiz 'sanmak'
Allah'a guven.
Bak 9 aydir ne haldesin,hic elinden bisy geldi mi.Her ayin duzeni neyse onlari yasadik,vucudumuz bu duzen icinde.
Sut olmamasini gerektirecek hicbi durum yok.Sadece psikolojik inan.
Doğru canım Sağol :KK200:
Psikolojikmiş aynen.Allah onun rızkını verecektir inanıyorum.Bu düşünceyle gidicem doğuma inş.Yeter ki sağlıkla gelsin de.Biraz beklemem gerekecekse de mama ve Çay hazırda bekliyo olacak.O Sırada yine de denemelerimizi yaparız memeyi uyarmak için.:anne:

Sezaryende ilk gün gelmeyebiliyor ama benim az az gelmişti hastahanede 3.gün yani evr geldiğimizdede aşırı derecede bianda dolmuştu göğüslerim umarım yine bol bol sütümüz olur hepimizin :) tamamen psikolojik bencede içini ferah tut hiç düşünme süt olayını gelir merak etme :KK66:telaş yapma yani hastahanede gelmezsede eve gelince gelir mutlaka
Gelecek inşallah :dua:Sağol csnım

Back
X