2018 Ekim Anneleri

@limonlutarcinlikek Gözünüz aydın :nazar: Uzun sağlıklı mutlu bir ömürleri olsun :KK36:
geranio geranio Dün doktor randevumuz vardı 34.haftaya girdik. Tek şikayetimin parmaklarımdaki uyuşma olduğunu söyledim. Serçe parmaklarım dışında iki elimde de parmak uçlarım uyuşuk dedim. Normal ödemden oluyor dedi. Yapacağım bir şey var mı atel demiştiniz şunu takıyorum diye gösterdim meğerse yanlış ateli takıyormuşum. Karpal tünel için özel atel varmış. Bunu takma başka bir şey de takma, egzersiz yapayım mı dedim onu da yapma kendi haline bırak güç kaybı yaşarsan bakarız o zaman dedi. Şimdilik Benexol B12 yazdı günde 3 defa bu seni rahatlatır dedi. Zaten iMom, Gyno Tardyferon ve Tera D3 kullanıyordum. 4 oldu takviyeler. Böyle...
Sanırım kilo vermeden geçmeyecek bu uyuşma.
B Bir mucize Şu mesajda yazdım ben de. Ödemden oluyormuş. Suyu bol iç tuzu azalt ve bol bol yürüyüş yüzmeye git dedi. Benexol B12 yazdı bir de.

Son düzenleme:
Kzılar ben dün nst de idim bir kadın sezeryan olacak ilk sezerayn yanyana uzamdık,haftalarımız yakın ,dedi ki sezeryanda sırta yaptıkları iğne upuzunmuş çoook ağrıuımuş,sonda takılırken bas bas bağırmak isteniyormuş daynılmazmış,doğum anında bebeği çekerken aşırı zorluyorlarmış çok ağrıyormuş,ameliyet sonrası saatlerce ayağa kalkılmılyırmuş,ha birde ameliyat sonrası kum torbası çok ağrıuormuş!!!!şokk geçirdim,y dedim ben kısa zaman önce 3 sene evvel sezeryan ile aldım oğlumu kucağıma, bunları kim neresinden uyduruyor.1. İğne kısmı teknik bir kısım bıyunu posunu görmiyorsun seni de ilgilendirmiyor,anestezici var.ayrıca sana morel için asla demiyorum,kesinlikle ağrımıyor,bunların canı şeker mi şeker mi,adet sancısı çekiyoz,Yere düştük mü canımız ağrıyor,yemek dokunsun karnıj ağrıyor,bunlar ömür billah asla ağrı bilmiyormuBebek ameliyatta alınırken evet hissediyorsun ama ağrı filan yok,salladılar ,çocukken hiç mi üst üste oynamadınız aynı onun gibi ya,sonda sanşyelik bişi,bana anestezi ile takıldı ama ben demedim,5 saniye de kadınların dayanamayacağı bişi olsa eminimki onu da genel uygulama ile anestezi sonrası yaprlar,vs vs,dığum yapmamış birine bu kdar korkytmak neden anlamadım,bu kadınlrın tek kaydettiği doğum maceraları sanırım dünyada başka hiç
Bir başarıları ,etkinlikleri olmamış,tek bu kadıncağız değil,beni de kırkutmuşlardı,asla korkmayın ,ya insan stres oluo zaten allah korusun terz bişi giderse vs die birde iğnenin sondann derdine düşmek ne gerek var.allah hepimize yrdım etsin bitip geçio be kızlar:))
Bende sezaryen oldum hiçte aklımda kalan bir acı hatırlamıyorum şahsen :) sadeve narkoz verileceği anda çok korktum sonrasını hatırlamıyorum:) bebeğim kucağıma verildikten sonra zaten giçbir acıyı ağrıyı falan hissetmedim açıkcası 1 hafta sonrasındada hiçbirşeyim kalmamıştı zaten sezaryen korkulacak birşey değil bana göre her doğum şekilşnin zorluğu var muhakkak doktorlarımız ne öngörüyorsa ona göre hareket etmeliyiz

Bende sezaryen oldum hiçte aklımda kalan bir acı hatırlamıyorum şahsen :) sadeve narkoz verileceği anda çok korktum sonrasını hatırlamıyorum:) bebeğim kucağıma verildikten sonra zaten giçbir acıyı ağrıyı falan hissetmedim açıkcası 1 hafta sonrasındada hiçbirşeyim kalmamıştı zaten sezaryen korkulacak birşey değil bana göre her doğum şekilşnin zorluğu var muhakkak doktorlarımız ne öngörüyorsa ona göre hareket etmeliyiz
Aynen ya bebeğin anneliğin heyecanı hele ki ilkse bitip geçio:))an be an abarta abarta kayıt edenler var demek

Bi arkadasim söyledi ebe karnina bastiriyormus kanama kontrolü yapiyormus
Hiç hatırlamıyorum canım öyle nirşey olduysada akılda kalacak kadar acımamış demekki :) inan okadar zor birşey değil benim sezaryen oluğ aynı gün ayaklanan arkadşım var :)) ilk gün biraz zorluğu var belki ama bebeğini görünce herşey geçiyor inan unutuluyor hepsi

Amin. Ne şekilde olursa olsun sağlıkla doğsunlar yeter ki =)

Erkeklerin askerlik kadınlarım doğum anıları bitmez derler :KK70: benim de kayınvalidem 3 kere doğum yapmış, biri maalesef ölmüş doğumdan hemen sonra. Hala bunun sebebinin bebek karnındayken çok sevmeleri olduğunu ve bu yüzden kordon dolandığını söyleyip, karnına elini çok koyma, hareket ederken karnını okşama diyor :KK70: 3 çocukta da vakumla doğum yapmış, görümcem de suni sancı ile doğum yaptı beni bu hikayelerle doldurmaya çalışıyor. Niye normal istiyorsun, canına mı susadın şeklinde :KK70: Senle ben bir değiliz dedim geçtim. Korkutmaya çok hevesli bir milletiz nedense. Bire bin katarak anlatmakta üstümüze yok. Allahtan çevremde doğum yapan çok kişi yok ve olan gençler de hep korkulacak bişey yok, güzel tecrübeydi diyip geçiyorlar sağolsunlar :)
Aynen ya bazı şeylerş abartıyor bazıları,şöyle de böyle de ...ilk gece maceralarında da abartanlar olmuyormuydu sanki genç kızları/((

Aynen ya bebeğin anneliğin heyecanı hele ki ilkse bitip geçio:))an be an abarta abarta kayıt edenler var demek
Benim hatırladığım amelyata gireceğim anki korkum sonrasında bebeğim gelince yanıma kalan hiçbirşeyi hatırlamıyorum inan :) ağrı sızı var tabi ama büyütülecek gibi değil kesinlikle öyle olsa ertesi gğn kalkıp yürüyemezdik herhalde ..

Hiç hatırlamıyorum canım öyle nirşey olduysada akılda kalacak kadar acımamış demekki :) inan okadar zor birşey değil benim sezaryen oluğ aynı gün ayaklanan arkadşım var :)) ilk gün biraz zorluğu var belki ama bebeğini görünce herşey geçiyor inan unutuluyor hepsi
Ben ameliyattan değilde ameliyathaneden korkuyorum canim. Anesteziyi hemen verirlerse bana sıkıntı yok zaten uyuyacagim tamamen

Sana katılıyorum canım ya dünyadaki birçok annenin yaptığı gibi doğum yapıyoruz binlerce yıldır olmuş ve olnaya devam edecek. İster normal olsun ister sezeryan bir şekilde doğuyorlar bunu meziyet sanmanın mantığını ben de çözemiyorum. İlk hamilelikte çevremden Allah var fazla duymadım doğum hikayesi ve mantığım her doğum kendine özeldir yaşayacaklarımızı o an belirliyor. Çocuk sonsuza kadar karnımızda kalmayacak elbette biz artık ağırlaşmış halimizden kurtulmaya çalışırken o da kendi sıkışık durumundan kurtulmaya çalışıyor. Doğumdan sonra da mümkün mertebe doğum yapmamış bayanların yanında konuşurken ılımlı konuştum detaya girmedim. Yaşanan şey o kadar mucizevi ve güzelken korkularla onu lekelemeye gölgelemeye çalışmak anlamsız geliyor. Burada da mutlaka korku yaşayan arkadaşlar var tavsiyem sonucundaki güzelliğe odaklanmak. Olumsuz bir şeyler düşünmeye başladıkça yolun sonu görünmez olur. Sonunda tatlı bebişlerimiz bizi bekliyorken acıyı kim düşünür:) ne yaşarsak yaşayalım Allah sonunda güzellikler yaşatsın bizim için hayırlı olan neyse o olsun.
Bir kadının yaşayacağı en şahane mucize:))dayanılmayacak,katlanılmayacak bir ağrı da asla değil kimse kimseyi kandırmasın...grip kabalulak sancılı adet ve hatta idrar yolu enfeksiyonu hastalıkları çok daha zor :))

Aynen ya bazı şeylerş abartıyor bazıları,şöyle de böyle de ...ilk gece maceralarında da abartanlar olmuyormuydu sanki genç kızları/((

Bir arkadaşım sırf o yüzden evlenmek istemiyordu, nasıl korkuttularsa kızı. İnsanımız çok acımasız maalesef.

@limonlutarcinlikek Gözünüz aydın :nazar: Uzun sağlıklı mutlu bir ömürleri olsun :KK36:
geranio geranio Dün doktor randevumuz vardı 34.haftaya girdik. Tek şikayetimin parmaklarımdaki uyuşma olduğunu söyledim. Serçe parmaklarım dışında iki elimde de parmak uçlarım uyuşuk dedim. Normal ödemden oluyor dedi. Yapacağım bir şey var mı atel demiştiniz şunu takıyorum diye gösterdim meğerse yanlış ateli takıyormuşum. Karpal tünel için özel atel varmış. Bunu takma başka bir şey de takma, egzersiz yapayım mı dedim onu da yapma kendi haline bırak güç kaybı yaşarsan bakarız o zaman dedi. Şimdilik Benexol B12 yazdı günde 3 defa bu seni rahatlatır dedi. Zaten iMom, Gyno Tardyferon ve Tera D3 kullanıyordum. 4 oldu takviyeler. Böyle...
Sanırım kilo vermeden geçmeyecek bu uyuşma.

Ne yapsak geciremeyecegiz sanırım doğum olmadan. Senin doktoruna normal demiş ya en azından biliyoruz bi sıkıntıdan ötürü olmadığını. Bende 3 takviye günde 4 kere alıyorum toplam ama hiç değişiklik yok sabah eller benim değil sanki. En azından kramp vs yok buna da şükür.
Ödem, kilo bi gitse doğumdan sonra kuş gibi olacağız bu ağırlığı çekmeye alıştığımız için :D

Benim hatırladığım amelyata gireceğim anki korkum sonrasında bebeğim gelince yanıma kalan hiçbirşeyi hatırlamıyorum inan :) ağrı sızı var tabi ama büyütülecek gibi değil kesinlikle öyle olsa ertesi gğn kalkıp yürüyemezdik herhalde ..
Ya cnm bir heyecan elbet oluyor.insan heyecanlanıyor ama çooook normal:))normal kdın doğum muayenesi de heyecanlandırır beni,ameliyatta kızlar 9 ayki doktorumdu,ekiple sohbet muhabbet geçio:)) laflaya laflaya bitip gidiyo ya yarım saatlik bişi:))

Ben
ben oğlumda 3. Gün arefeydi,alışverişe çıkmuştım akşam eşimle değişiklik olsun die,bebeğme bayramlık alıp grlmiştim nasıo mutlu olmuştum bizimde zor oldu kzılar,kaç sene somra e yaşta ileriydi malım,anneliğimin tadını çıkartıyordum,bşr bebek mağazasına girip bebek için bayrama bişilerbakıyorz dedim,anla ne kadarşık dedi görevli dğnyalae bnm oldu,valla abartmıyorum ameliyatın 3. Günüydü,ne ağrısı ne bişi ,36 da anne olmuşm ilk :))

Senin de ellerinin uyuştuğunu bilmiyordum. Bir tek ben ve geranio geranio nun uyuşuyor sanıyordum. Yukarıya mesaja da yazdım. Benim de derdim bu parmak uçlarımın uyuşması, serçe parmaklarım dışında.
Aynı durumdayım ve çok rahatsız edici olmaya başladı hiç bir işimi yapamaz oldum umarım geçer bi yerde okudum çare ararken doğumdan sonrada devam edenler varmış

Bugün sinir oldum nasıl cahil insanlar var ya. Kayinvalidemle dışarı çıkmıştık hem yürüyüş yaptık hem alışveriş falan onun bi komsusuna rastladık kadının yanında torunu da vardı bizimkinin kız olacağını öğrenince olsun ya bizdede kız var dedi torununu göstererek. Manyak mıdır nedir çok şükür kızım oluyor ne terbiyesizler dedim. Böyle insanlarla aynı havayı soluyoruz kurban olsunlar kızlara kendisinin cinsiyeti başka sanki.

Back
X