• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2018 Haziran Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    331
Canim mayis annelerinde bir ebe var o solgar in lesitin diye bir vitamin gibi birseyi var ony oneriyor hepsi kullanmis ve vok memnunlar bir arastir istersen. Bir de bebegi ters emzirmek bayagi ise yariyormus. Bunlari deneyebilursin.

Geçmiş olsun canım benim de bildiğim herşeyi uygulamışsın ileri sevşyedeyse ilaç verir doktor dağılsın diye muhtemelen

Dusta sıcak duş baslıgını her iki gögsunede 15 dk tut masaj yap, bastıra bastıra yap acıycak mecburen dayan, sagarkende masaja devam. Açılırlar. Bende cok cektim. Ucu yara oldugundan ellerimle sağdım

Yarısını bana gönder ikimizinde işi görülsün :KK70:
canım ya sütüm çok aşırı değil aslında ama ilk başlarda bebeğim az az emince var olan da düğümlenip kalmış

Ters emzirmeyi denediniz mi?
Denedim ama yapamadım canım
Sonucu bana da soylermisin? Mastidin

Kzlar çok sağolun, dr a gittim belirgin mastit var ama iltihap yok dedi ilaç verdi bi kaç tane antibiyotikle birlikte 14 gün boyunca onları kullanıcam bu süreçte göğsünü sık sık boşalt dedi dr, eğer 14 günde düzelmezse cerrahi işlemle temizliycekmiş :( büyük bir dirayetle ilaçları kullanıyorum inşallah operasyona gerek kalmaz, size tavsiyem sık sık emzirin ya da sağın

Güzellik merkezleri ile görüş kırmızı iken tedavisi var diye biliyorum

Karnım çatladı aslında 15 kilo aldım 30 kilo alan kuzenim de hiç yok yapı meselesi sanırım çok sinir bozucular aynaya bakasım gelmiyor :KK43: çok evet . Cilt soyucular biraz azaltabiliyormus ama o da emzirirken kullanılmıyor.
Kuzum ben direk sürüyorum inşallah ise yarar
Sağol canım onu da deneyeyim zeytin yağını hafif ısıtın asiti gitsin öyle sürün diyorlar bi Bilgin var mı yoksa direkt mi süreyim
Aynenn benim kanama bu şekilde bitmiyor ara ara vişne çürüğü gibi geliyor
Kizlar sezeryandan sonra kanamalariniz ne durumda? Az az mi gelmeli yoksa adet olur gibi mi? Benim ilk 3 gun falan daha fazlaydi adet olur gibi, sonra azalmaya basladi. Hatta bazen bitti zannediyorum, bakiyorum yine kanama olmus. Kanamanin rengi kirmizi kan gibi degil ama. Visne curugu, bordo - kahverengi arasi koyu bir kan rengi. Sizde de boyle mi?
Çok geçmiş olsun rabbim şifa versin
canım ya sütüm çok aşırı değil aslında ama ilk başlarda bebeğim az az emince var olan da düğümlenip kalmış

Denedim ama yapamadım canım

Kzlar çok sağolun, dr a gittim belirgin mastit var ama iltihap yok dedi ilaç verdi bi kaç tane antibiyotikle birlikte 14 gün boyunca onları kullanıcam bu süreçte göğsünü sık sık boşalt dedi dr, eğer 14 günde düzelmezse cerrahi işlemle temizliycekmiş :KK43: büyük bir dirayetle ilaçları kullanıyorum inşallah operasyona gerek kalmaz, size tavsiyem sık sık emzirin ya da sağın

Mama takviyesi yapab arkadaşlar hangi markayı kullanıyorsunuz ? Ben evolvia yı kullanıyorum ama 2 gündür büyük tuvaletini yapmadı.

hayırlı olsun bebeğin sağlıkla büyüt inşallah. benim 14. gün bitti bugün. hala 20 ml bile çıkmıyor sağımda. saat başı yapsam 10 ml bile çıkmıyor. 2-3 saatte 20 ml. biberonla verdik mamayı da bebek memeyi dahi tutamıyor. eds dediğin memeye beslenme hortumu bağlanan sistem mi? nasıl zor oluyor mu yapmak?
Evet beslenme hortumu bağlanan sistem biraz zahmetli biberonu alıp vermek gibi değil ama anne sütü vermeyi beceremedim bari böyle deneyeyim dedim

Ben iyi bir anne değilim sanırım, bulutların üzerindeyim ama bir o kadar da dipteyim. Bu süt mevzusu çok sinirimi bozuyor yetemiyorum diye kafayı yiyeceğim. Ayrıca 2 saatte bir çocuk uyandırıp emzirme işini de beceremiyorum. Gece 3 kez kalkabildim. Sabah 7 den beride deliksiz uyuyor. 30 cc de mama verdim. Uyandırmak imkansız uyansa 10 dk ya kalmaz memede tekrar dalıyor. Beceremiyorum ben bu işi durup durup ağlıyorum. Uykusuzluk iliklerime işledi.

Sezaryen için kenarda ki dikişler hala acıyor mu sizinde yatıp kalkarken çok acıyor sadece kenar dikişleri bugün 6. Gün

Ben iyi bir anne değilim sanırım, bulutların üzerindeyim ama bir o kadar da dipteyim. Bu süt mevzusu çok sinirimi bozuyor yetemiyorum diye kafayı yiyeceğim. Ayrıca 2 saatte bir çocuk uyandırıp emzirme işini de beceremiyorum. Gece 3 kez kalkabildim. Sabah 7 den beride deliksiz uyuyor. 30 cc de mama verdim. Uyandırmak imkansız uyansa 10 dk ya kalmaz memede tekrar dalıyor. Beceremiyorum ben bu işi durup durup ağlıyorum. Uykusuzluk iliklerime işledi.
Her anne bebeği için mükemmel annedir. Ama bu düşünce sadece sen de değil inan. Hepimiz zaman zaman bebek büyüse de acaba yeterince iyi değil miyim diye düşünüyor Bu yüzden kitap sektöründe annelerin bu yönüne dokunan bir çok kitap var. Öncelikle ilk bebekye ben de çok otur up ağladım sarılık oldu diye . Oysa her cocuk sarılık olur kimi uzun sürer kimi kısa. O yüzden sarılık tehlikesi varsa ve uyanmıyorsa mutlaka ayağının altına fiske altını aç sil pamukla. Biliyorum o kadar zor ki uyandırmak. Çabala. En son hiçemmiyorsa var mama . Emiyor da sütün azsa yine emdikten sonra ver 30 cc şu tehlike geçene kadar Sonra uyusun diye gözünün içine bakıyoruz inan.

Sakın yetersizim diye düşünme. Rabbim seni seçmiş sana göndermiş bebeği. Yalnız değilsin hepimize o duygu geliyor yani merak etme. Oysa bizde başka kimseleri yok bu sabilerin

Her anne bebeği için mükemmel annedir. Ama bu düşünce sadece sen de değil inan. Hepimiz zaman zaman bebek büyüse de acaba yeterince iyi değil miyim diye düşünüyor Bu yüzden kitap sektöründe annelerin bu yönüne dokunan bir çok kitap var. Öncelikle ilk bebekye ben de çok otur up ağladım sarılık oldu diye . Oysa her cocuk sarılık olur kimi uzun sürer kimi kısa. O yüzden sarılık tehlikesi varsa ve uyanmıyorsa mutlaka ayağının altına fiske altını aç sil pamukla. Biliyorum o kadar zor ki uyandırmak. Çabala. En son hiçemmiyorsa var mama . Emiyor da sütün azsa yine emdikten sonra ver 30 cc şu tehlike geçene kadar Sonra uyusun diye gözünün içine bakıyoruz inan.

Sakın yetersizim diye düşünme. Rabbim seni seçmiş sana göndermiş bebeği. Yalnız değilsin hepimize o duygu geliyor yani merak etme. Oysa bizde başka kimseleri yok bu sabilerin
Çok sağol gerçekten kızımın yüzüne bakıp ağlama huyundan vazgeçmem hemen toparlanmam gerekiyor farkındayım. İnşallah su aptal ruh halimden kurtulabilirim

Mama takviyesi yapab arkadaşlar hangi markayı kullanıyorsunuz ? Ben evolvia yı kullanıyorum ama 2 gündür büyük tuvaletini yapmadı.
En başından beri hipp combiotic kullanıyoruz biz. Ve çok rahat yapabiliyor kakasını. Ve çok seviyor. Diğer mamalara göre en az şekerli mama olduğunu düşünüyorum. Tavsiye ederim.

Çok sağol gerçekten kızımın yüzüne bakıp ağlama huyundan vazgeçmem hemen toparlanmam gerekiyor farkındayım. İnşallah su aptal ruh halimden kurtulabilirim

Sen bunun farkındaysan çabuk toparlanırsın etrafında görmüş geçirmiş birisi varsa daha çabuk yoluna girer herşey. İnan herkes aynı duyguyu yaşıyor bebek olunca 2 olsun 3 olsun bebek sayın yine baş sarıyorsun ben 3. Gün ağladım 2.bebeğim olmasına rağmen nasıl yapcam diye. Hepimiz böyle büyüdük hepimiz böyle büyütcez. Senin stresini bebek de hisseder huzursuz olur. Bebeğinle koklaş kucakla. Evet gazı oluyor yok uyanmıyor yok ağlıyor hepimiz uykusuzluktan bunalıyoruz. Ben kaç gündür kabus görüyorum bir de Bi beş dakika içim geçse.

Boşuna demiyorlar cennet anaların ayakları altında diye. Senden sonra en yakını babası ne babası sen gb bakar ne annen ne kaynanan. Allah yavrularımızın acısını göstermesin. Bizim yokluğumuzu da onlara göstermesin. Sağlıkla büyütelim inşallah

Kızlar selam
Sünneti perşembe yaptırdık sünnet sırasında biberonla süt verecektm ama maalesef bizim oğlan biberonu almadı emzik zaten almıyordu bu yüzden biraz huzursuzdu bacağının tutulmadından rahatsız oldu eve gelince 3 saat sonra filan sancıyı hissetmeye başlado ağlamaya fitil yapamdaığımdan calpol verdim bir dire sonra uyudu bu arda pipisi balon gibi inanılmaz şişmişti çok korktum üzüldüm dr şişmenin normal olduğunj çocuktan çoğcuğa şişlik derecesinin farklı olacağını söyledi neyseki 2. Gün şişlik azalmaya başladı bugün 3. Gün çok şükür şişlik gitti tamamen banyosunu da yaptırdım su çok iyi geliyor bugünden sonra daha hızlı iyileşme sürecine gireriz
Bu arada bizim oğlanın 2 ye 3 e kadar uykusu hiç iyi değil hep ya sallanmak istiyor ya da emmek istiyor emzik alda böylr olmaz işte hiç bi iş yapamıyorum 3 e kadar oetim çıkıyor sonra o uyuyunca ben de uyumak zorunda kalıyorum
Diğer 3 yaşındaki oğlum da çaktırmıyor ama şçtrn içe kıskanıyor ve bunun acısını bizden fena çıkarıyor delirmezsem iyidir

Kızlar bebekleriniZ bir öğün de ne kadar süt / mama içiyor ? Ve bebeğiniz emdikten sonra sagdiginizda ne kadar süt çıkıyor?

Canım hepimiz öyleyiz inan dün bizimki yüm gün uykuya dalamadı sürekli mememde sakız gibi olmuştu memelerim yiyecek gibi emiyordu belliki artık yorgunluktan vicudum pes etmişti hemen buzluktan süt çıkarıp vermek şstedim bu sferde biberonu almadı kaşıkla verdim gene yortınarak ağladı en sonunda pes edip uyudu ama ne uyku 5.5 saat sonra ben uyandım hala uyuyor çocuk hemen uyandırıp emzirdim sonra geceleri 4 saate kadar uyumasına izin veriyorum valla benim de uyumam lazım hem o da iyice acıkmış oluyor geçici bir süreç olabildiğince kendini yıpratmadan sakince geçirmeyi çalış 2 aydan sınra daha kolay oluyor her şey inan

Bana doktorumuz ilk çocugumda bir ay sonra sakın uyandırma acık çtıkca emzir ama öncesi sıkı sıkı emzir demişti.

Burdaki doktorların bile görüşleri birbirinden farklı
Canım aynen ben de şuan öyle yapıyorum demekkş doğruymuş çok iyi oluyor bu töntem özellikle de geceleri

Back
X