• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2018 Haziran Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    331
Canim merhaba.kayisi hosafi gaz siskinlik yapar diye kayisi bile yemiyorum ben.gaz icin masaj videolari izle youtubedan bi kadin izledm fena degil arada ise yariyor masaji.doktorum da yuz ustu yatirip popodan sirta dogru dairesel masaj yapmami soyledi.hem emdigi fazlaligi kusar hem gazi cikar dedi.insaallah duzene girer miniklerimizin bagirsaklari da uykusu da.bizim kirkimiz cikti hala ayniyiz.kirki ciktigi gece sabaha kadar uyumadk kivranmaktan:KK70:
Canım sen nerelerdeydin yaa? Özledik valla.. Myhsa da yok..
Valla 40'ına göz dikmişler bende.. Pek umutlanmayayım o zaman :) Bugün annem de dedi kayısı gaz yapıyor olabilir mi diye.. Bende hergün birkaç bardak içtim.. Emzirenanne diye bir site var orada yediklerinizden bebeğe gaz geçmez diyordu . İnandım.. Ama artık dikkat edeceğim, en azından kayısı hoşafını bırakayım.. Sağolasın canım yine aydınlattığın için.. İnşallah hepimiz atlatırız bu dönemleri de tadını çıkarırız..

Valla 40'ına göz dikmişler bende.. Pek umutlanmayayım o zaman :) Bugün annem de dedi kayısı gaz yapıyor olabilir mi diye.. Bende hergün birkaç bardak içtim.. Emzirenanne diye bir site var orada yediklerinizden bebeğe gaz geçmez diyordu . İnandım.. Ama artık dikkat edeceğim, en azından kayısı hoşafını bırakayım.. Sağolasın canım yine aydınlattığın için.. İnşallah hepimiz atlatırız bu dönemleri de tadını çıkarırız..
Canım ara ara girip okuyorum öyle yoğunum ki iki çocuk fenaymis valla, hele şu gazlı dönemi bı geçsin diyorum. Şimdi de bı yandan emzirp bı yandan yazıyorum :) 3 yaşındaki kızım da baya değişti, daha isyankar ama zarar vermeye çalışmadı Allah'tan. Bi-bac D3 kullanıyorum ben h d vitamini hem de gaza iyi geliyormuş. Alttan gazı olduğunda zorlanıyor. Emziriyorum sürekli maşallah iyi kilo alımı, 1200 Gr almış ilk ay ki kontrolde. İki gün sonra kirkimiz çıkıyor, nasıl hevesle bekliyorum sanki sihirli değnek değecek gibi geliyor :) Biz de durumlar böyle. Havalar çok sıcak bı de. Napacamizi bilemedik, klimayı açıyoruz bazen,doktorumuz açın dedi 25 derecede. Karnının üstüne mutlaka yatirin bebisleri boyun kaslarını güçlendirir. Yine yazmaya çalışırım, hepinizi opuyorum :)

Kemikli ilikli et dedim eşime dana gerdan almış onda da olur mu ilik tam olarak ne alacak bilemedi . Hayvanin neresi diye aliyorsun canim sen

Dereotu ve inciri duymamistjm demek oda mi yagli yapiyor sütü . Evet canim ebe demişti bana bir göğsünü bosalt digerine öyle gec diye sondan gelir yagli süt diye . Gün icinde kalkan takiyorum ben kalkana süt akıyor su gibi resmen :KK43:

Bana kimse birsey demedi tiroid ilacim ve tansiyon ilacıni kullanıyorum onlar hayatimda standart kaldi artık:KK12: he bide ebem kan ilacını iç dedi. Decavit hamilelik zamanında kalma var icsem mi ki doktorum ic demedi o_O

Bnimde var dekavit bide bana kan ilacini 3 ay kullan dedi

Biogaia damla verdi doktoru ama nekadar işe yaradığı tartışılır. Sabaha kadar 5 dk uyutmadı sürekli memede kalmak istedi
Mama vermeme rağmen ağladığı için istediği pozisyonda sabahlamasina izin verdim. Şimdi anası pert yavrusu uyuyor. Hayır bide 4 saatten fazla uyumasın mevzusu var ya deli eder insanı 4 saatte uyuttum zaten keske uykusunda doyup gazı çıkabilse tekrar başa sarıcaz şimdi

Benimki de o çıldırma anı geldiğinde asla durmuyor. Beni de emmiyor deli gibi elini kolunu bacaklarını kafasını sallıyor. Deli oluyor çocuk resmen ya. Sab smex diye bir damla vermiş bize de pek bir işe yaramadı.

Ben 5. Günde 5 damla anca gelmiştir.. Hatta hastaneye gitmiştik, çocuk bakım odasına girdim, bayanın biri benimle doğum yapmış, erken doğum ve sezaryen.. Maşallah bir sağdı kadın kendini.. Çok üzülmüştüm benim yok diye.. Ama bir haftadan sonra olmaya başladı.. Sürekli bulgur, kayısı hoşafı ve hurma hoşafı tükettim.. Tavsiye ederim canım..
Gazı da ne yapacağız cidden bilemiyorum artık.. Birr yandan çıkarıyor tamam diyorum ama bir yandan ıkınıyor hâlâ ve ben nasıl gaz çıkarılır bilemiyorum.. Ne yaptım ise ben yardımcı olamıyorum yavruma

Vişne hoşafı var onu içiyorum. Hurmanın kendisini yiyorum. Yoğurtla Yulaf ezmesi ve rezene çayı tüketiyorum.süt v Gaz için de iyiymiş. İşe yararlar mı görcez bakalım. Bulgur da duymuştum sağol canım.
Bu arada gaz için Ayşe önerin gaz masajı var. Bakabilirsin ona da. Şu an göbeği düşmedi oğlumun ondan sonra yapıcam ben o masajı. Rahatlatır herhalde çocuğu.

Canim bebekten tele bakabildigim yok hamileyken ne bosmusum elim bos gonlum hosmus:D ben de ozluyorum sizi eski muhabbetleri ama katilamiyorm takip edemiyorum artk pek
Benm kiza direkt etki ediyor gibi yedigim ictigim seyler..humana kimyonlu rezene aldim icinde laktoz varms ilk icisten sonra fark ettim o gece bebegim hic uyumadi 40indaydi iste acidan kivrana kivrana cok uzuldum.kendim zaten rezene ve kimyonun tohumundan demleyip yapiyorum ama pratik de olsun diye almistm pisman oldum kullanmadim bi daha.insaallah canim bi an once duzene girseler de rahat etsek hep birlikte ama bi sure sonra gulmeye tepki vermeye basladiginda daha katlanilir oluyor gulusuyle her sey bitiyor tum uykusuzlugun tahammulsuzlugun:)) az daha sabir

Kızlaeir selam dün dikiş yerimde ağtı vardı tüm gün gece 38,5 ateşim oldu 4 saat sonra geçti ve inanılmaz bir yorgunluk halsizlik vardı şimdi iyi hissediyorum geçen hafta kontrole gittiğimde doktorum her şeyin normal yolunda olduğunu hiç bi sorun olmadığını söylemişti sizde de böyle bi durum oldu mu acaba
Ateş değilde benim dikişimin üstü kısmı komple şiş bana da dr geçen hafta herşey gayet iyi dedi ama bilmiyorum ağrı falanda YÖK

1 saat ara vermek imkansızki çıldırıyor resmen, 5 ten bu yana uğraşıyorum. Belki birikmiştir mamasız uykuya dalar dedim ama olmadı. Kıyameti kopardı uykusuzluktan ölüyorum
Uyanmadan karar ver bu sefer mama vereyim yada bu sefer süt vereyim diye çok riskli biz çok çektik ya.bile bile iş açarsın basina

Uyanmadan karar ver bu sefer mama vereyim yada bu sefer süt vereyim diye çok riskli biz çok çektik ya.bile bile iş açarsın basina
Tek seferde sütümün yettiği olmuyor ki 1 saat bile emzirsem ayırdığım anda çığlık kıyamet ağlıyor. Peşine mama verirsem sakinleşiyor. Çok üzülüyorum bu süt mevzusuna birde nerdeyse tüm gün memede kalıyor. Sürekli emme modunda o yüzden birikip emmesi gibi birşey olmuyor

Selam kızlar yarın kırkımız çıkıyor:nazar: Hamdolsun bu günlere.:KK200:
Bizimde bu aralar gündemimizde gaz var. Ben emzirirken kafayı yukarda tutuyorum nasıl ki biz yatarak bir şey içersek zorlanırız bebeklerde öyledir. Emzirme esnasında alıp sırtına vurup gazını çıkarıyorum. Sonra emmeye devam ediyoruz. Kaka ve alttan gaz içinde ayaklarını bisiklet sürüyor gibi yapıp sonra alaturka tuvalette oturur gibi yapıyorum kolayca çıkarıyor. Ameliyattan sonra bol bol yürüyün gaz çıkarın diyorlardı ya bebekler yürüyemiyor en azından yürüyor gibi yapınca gayette basarili oluyor :emir_bebek: Kaka yapmakta zorlandığı anlarda ısıtılmış soğutulmuş zeytinyağından 1 tatlı kaşığı veriyorum.
Uyku durumu için şimdi nasıl alışırsa öyle gider o yüzden asla sallamıyorum kimseye sallatmıyorum :anne: yarim kundak yapip tan çevirip pış kış yapıyorum

Evet bizimde en son 10 gun once deger 15'ti, kilo alimi normal oldugu icin yatirmaya gerek yok dedi doktor, sık beslemeye devam edin dedi. Masallah diyeyim bir suredir normale döndü, gozlerinde de kalmadi sarılıgı, yavrumun rengi acıldı resmen. Kan uyusmazligi oldugu icin direkt combs diye bi test var ona bakiyorlar sizde de bakildi mi? Test sonucu negatif olmali, bebegim dogdugunda pozitif+ idi. 2 gun sonra pozitif++ olunca 1 gece yatis yapilmisti. 3 gun sonrasinda negatif sonucu gormustuk cok sukur.. anne bebek kan uyusmazligi oldugunda annenin kandaki antikorlari bebege geciyor ve bebegin bagisikligi bu antikorlarla savasmaya basliyor, sarilik gelistiginde de bagisiklik zayif oldugundan cabuk iyilesemiyor bebek. O yuzden sordum, direkt combs sonucu negatif oldugunda bebek daha hizli atlatiyor. Sizdeki kan uyusmazligi da AB0 uyusmazligi mi?

Evet bizimde en son 10 gun once deger 15'ti, kilo alimi normal oldugu icin yatirmaya gerek yok dedi doktor, sık beslemeye devam edin dedi. Masallah diyeyim bir suredir normale döndü, gozlerinde de kalmadi sarılıgı, yavrumun rengi acıldı resmen. Kan uyusmazligi oldugu icin direkt combs diye bi test var ona bakiyorlar sizde de bakildi mi? Test sonucu negatif olmali, bebegim dogdugunda pozitif+ idi. 2 gun sonra pozitif++ olunca 1 gece yatis yapilmisti. 3 gun sonrasinda negatif sonucu gormustuk cok sukur.. anne bebek kan uyusmazligi oldugunda annenin kandaki antikorlari bebege geciyor ve bebegin bagisikligi bu antikorlarla savasmaya basliyor, sarilik gelistiginde de bagisiklik zayif oldugundan cabuk iyilesemiyor bebek. O yuzden sordum, direkt combs sonucu negatif oldugunda bebek daha hizli atlatiyor. Sizdeki kan uyusmazligi da AB0 uyusmazligi mi?
ewt ben sifir babasi A bebegimde A .
ilk kizimdada ayni sorun du.ortanca kizim 0 Pozitif o olmadi sarilik.
hic boyle bir t3st oldugunu bilmiyordum.

Kemikli ilikli et dedim eşime dana gerdan almış onda da olur mu ilik tam olarak ne alacak bilemedi . Hayvanin neresi diye aliyorsun canim sen

Dereotu ve inciri duymamistjm demek oda mi yagli yapiyor sütü . Evet canim ebe demişti bana bir göğsünü bosalt digerine öyle gec diye sondan gelir yagli süt diye . Gün icinde kalkan takiyorum ben kalkana süt akıyor su gibi resmen :KK43:

Bana kimse birsey demedi tiroid ilacim ve tansiyon ilacıni kullanıyorum onlar hayatimda standart kaldi artık:KK12: he bide ebem kan ilacını iç dedi. Decavit hamilelik zamanında kalma var icsem mi ki doktorum ic demedi o_O
ben saglik ocagina her gitmemde aliyorum bi kutubi sure devam etmeyi dusunuyorum

Memeyi boşalttığını nasıl anlıyoruz, ben anlayamıyorum her göğsü ne kadar süre ile emzirme li bu konuda da kafam karışık
meme yumus yumus oluyor.benimki memeyi 3mzik gibi kullandigi icin artik emmekten uclari sizliyor.bide yumusadi diye agzinda duzgun kavrayamiyor diye kiziyor bide hasbam
..

Back
X