- 15 Şubat 2018
- 312
- 2.929
- 63
- 31
- Konu Sahibi Blackbluee1
-
- #39.541
Merhaba canim bizde 25 günlük olduk bugün. İlk 15 gün benimde sütüm yetmiyordu mama veriyordum hepsini agzindan cikariyordu emmek istiyordu sürekli süte alisti tabiMerhaba kızlar, siz tecrübeli annelere bişeyler danışmak istiyorum :)
12 günlük kızım var. İlk çocuğum biraz acemiyim. 3260 doğdu 3.gün kontrolde 3 kgya düşmüştü doktor kilo kaybı var mamaya başlayalım sütün artana kadar dedi, emzirdikten sonra mama veriyordum 15 cc kadar alıyordu. 2-3 gün günde 3-4 kere mama takviyesiyle devam ettik. 4-5 gündür gayet güzel sütümde geliyordu emmede de problem olmuyordu. Mamayı vermiyorduk. 2 saatte bi tek gögsümü emiyordu. Ne olduysa dünden beri sütüm gelmiyor. Gögüslerim boş çok az doluyor bende hissediyorum. Bebeğim aç kalıyor, mama veriyorum çocuğunu çıkartıyor gögsüme saldırıyor. Emerkende süt 20 dk sonra falan bitiyor sanırım gögsümü çekiştiriyor sağa sola geriye atıyor kafasını sinirleniyor, yine yara olmaya başladı bugün sızlıyor uçları, oysa yeni iyileşmişti gögüslerim. Iki gögsümü tek seferde veriyorum yine de yetmiyor.
Humana, incir ve dut kompostosu, hurma, kimyon çayı tüketiyorum 3-4 lt su içiyorum. Bir anda neden sütüm azaldı anlamadım aranızda bilen böyle bi durum yaşayan var mı?
Bide çok fazla gazımız var çıkartamıyoruz, uykudan çığlıklarla uyanıyoruz, doktor damla verdi ama pek işe yaramıyor sanırım. Tekrar uyumak için yine emmek istiyor ve uyuması süt az geldiği için 1 saati geçiyor iki gögsümü tek seferde bitiriyor üstüne mama veriyorum zorla alıyor. Ne yapmalıyım kendimi çaresiz hissediyorum
Dereotu dışındakileri zaten tüketiyorum canım. Dereotunuda deniyim. Inşallah benimde düzene girer böyle çok zormuş, derdinide anlamıyorum çok korkuyorum başka bişeyi varsa diye.Merhaba canim bizde 25 günlük olduk bugün. İlk 15 gün benimde sütüm yetmiyordu mama veriyordum hepsini agzindan cikariyordu emmek istiyordu sürekli süte alisti tabiçok şükür suan sütüm yetiyor emdikce artiyor diyorlardi doğruymuş. Dereotu su ve dut cok süt yapiyor bende dene istersen canim.
Evet cok zor canim kizim geceleri acliktan agliyordu dayanamayip bende agliyordum bizim gaz sancilarimiz daha baslamadi insallah baslamaz sizin ne zaman baslamistiDereotu dışındakileri zaten tüketiyorum canım. Dereotunuda deniyim. Inşallah benimde düzene girer böyle çok zormuş, derdinide anlamıyorum çok korkuyorum başka bişeyi varsa diye.
Bizim 3.günden beri sancısı var canım. Çok erken başladı, biz gaz için götürdük doktor gazı normal ama kilo kaybı var deyip mamaya başlattı ama mama daha çok gaz yapıyor sanırım. Bide biberon vermek istemiyorum memeyi bırakmasın diye kaşıkla veriyorum mamayı, o sırada daha mı çok hava yutuyor acaba yanlış mı yapıyorum.Evet cok zor canim kizim geceleri acliktan agliyordu dayanamayip bende agliyordum bizim gaz sancilarimiz daha baslamadi insallah baslamaz sizin ne zaman baslamisti
Uyurken nasıl giydiriyorsunux
Memeyi unutmamasi icin siringayla vermen gerek canim kendi emerek icecekBizim 3.günden beri sancısı var canım. Çok erken başladı, biz gaz için götürdük doktor gazı normal ama kilo kaybı var deyip mamaya başlattı ama mama daha çok gaz yapıyor sanırım. Bide biberon vermek istemiyorum memeyi bırakmasın diye kaşıkla veriyorum mamayı, o sırada daha mı çok hava yutuyor acaba yanlış mı yapıyorum.
Kızlar günüm geçti ve ben hâlâ adet olmadım hamilelik şüphelerim artıyor galiba 2. bebis geliyor. Test yapmaya da korkuyorum bebeğim daha çok küçük diye. Hayırlısı.
Onu nasıl yapacağımı bilmiyorum nasıl şırıngayla veriliyor internetten baktım ama net bi anlatım bulamadım tarif edebilir misin biliyorsanMemeyi unutmamasi icin siringayla vermen gerek canim kendi emerek icecek
Ben bu şekilde veriyorum. Doktoru mamayı günde 300 cc yapalım demişti. Bizim 220 oluyor 4 saat arayla veriyorum. Önce emzirmeyi deniyorum 1 saat sonra mama veriyorum. Geceleri vermiyorum genelde emzirip onunla sabahlıyorum. Mama yiyince çıkarıyor korkuyorum o yüzden gece. Bu yöntemde hava yutma şansı minimumda memenin başıyla ince ucu ağzına veriyosun o çektikçe mama geliyor. Arada açıklığı olmadığı için normal emzirmeyle birebir aynı gibi mama bitince ucunu hafifce geri çekiyorum. İstifini bozmadan emmeye devam ediyorBizim 3.günden beri sancısı var canım. Çok erken başladı, biz gaz için götürdük doktor gazı normal ama kilo kaybı var deyip mamaya başlattı ama mama daha çok gaz yapıyor sanırım. Bide biberon vermek istemiyorum memeyi bırakmasın diye kaşıkla veriyorum mamayı, o sırada daha mı çok hava yutuyor acaba yanlış mı yapıyorum.
Allah'ım neden bekliyorsun gününde geçmiş yapsana test neden bu heyecanı yaşıyorsun yap işini garantiye alKızlar günüm geçti ve ben hâlâ adet olmadım hamilelik şüphelerim artıyor galiba 2. bebis geliyor. Test yapmaya da korkuyorum bebeğim daha çok küçük diye. Hayırlısı.
Valla iyi yöntem:))Ben bu şekilde veriyorum. Doktoru mamayı günde 300 cc yapalım demişti. Bizim 220 oluyor 4 saat arayla veriyorum. Önce emzirmeyi deniyorum 1 saat sonra mama veriyorum. Geceleri vermiyorum genelde emzirip onunla sabahlıyorum. Mama yiyince çıkarıyor korkuyorum o yüzden gece. Bu yöntemde hava yutma şansı minimumda memenin başıyla ince ucu ağzına veriyosun o çektikçe mama geliyor. Arada açıklığı olmadığı için normal emzirmeyle birebir aynı gibi mama bitince ucunu hafifce geri çekiyorum. İstifini bozmadan emmeye devam ediyor
Ben 22 haziranda doğum yaptım. Hala daha devam ediyor.
Ben de sıkıldım bitti diyorum tekrar başlıyor bu arada adet ne zaman oluruz ki
Canim serce parmagini agzinin bi kenarina gelecek sekilde koy emsin diger tarafa siringanin ucunu koy zaten o parmagini emerken mamanin hepsini cekecek sen sıkmicaksin. Insallah anlatabilmisimdir :)Onu nasıl yapacağımı bilmiyorum nasıl şırıngayla veriliyor internetten baktım ama net bi anlatım bulamadım tarif edebilir misin biliyorsan
Ayy ciddimisin . . Bence test yap hemen ben bile cok heyecanlandm . Herhangi bir belirti varmi yoksa sirf adetn gecikti diyemi dusunuosu.dogum sonrasi adet duzensizligi olabiliyor cnku
Allah'ım neden bekliyorsun gününde geçmiş yapsana test neden bu heyecanı yaşıyorsun yap işini garantiye al
Bizde merak ediyoruz hem:))
Bizede heyecan yaşatma hemen git testini yap.birde çok hızlısı iz masalhh demeden geçemeyeceğim:))
Biz doğumdan 3 ay sonra ilişkiye başladık oda korka korka dikislerime bişey olacak diye cesaret edemiyorum su an ikinci gebelik kirkimiz çıkacak nerdeyse ama ben hala dusunmuyorum
Ben iki gündür filan iki memeyi veriyorum önceden koca gün tek meme Ancak boşaltıyordu diğerini sağıyordum şimdi iki üç emzirme de ara az ise bi meme öğleden sonra diğer memeKızlar ekziririem tek memeyi mi bosalttiriyirsunuz ben tek memeyi 30dk vermeye çalışıyorum ama olmuyor.birkac günden beri bırakınca diğer memeyi veriyorum siz nasıl yapıyorsunuz
Canım bebekler zaten ilk 10 gün içinde kaybettiği kiloyu alır ancak Doğum kilosuna ulaşır 3. Günü mama başlatması çok saçma olmuş Benim kızım 3.020 doğdu 9. Gün 2.995ti dr iyi dedi boş olsada emzir canım bebek ne kadar emerse beyne bu süt yetmiyor daha da üretmeliyim diye msj giderMerhaba kızlar, siz tecrübeli annelere bişeyler danışmak istiyorum :)
12 günlük kızım var. İlk çocuğum biraz acemiyim. 3260 doğdu 3.gün kontrolde 3 kgya düşmüştü doktor kilo kaybı var mamaya başlayalım sütün artana kadar dedi, emzirdikten sonra mama veriyordum 15 cc kadar alıyordu. 2-3 gün günde 3-4 kere mama takviyesiyle devam ettik. 4-5 gündür gayet güzel sütümde geliyordu emmede de problem olmuyordu. Mamayı vermiyorduk. 2 saatte bi tek gögsümü emiyordu. Ne olduysa dünden beri sütüm gelmiyor. Gögüslerim boş çok az doluyor bende hissediyorum. Bebeğim aç kalıyor, mama veriyorum çocuğunu çıkartıyor gögsüme saldırıyor. Emerkende süt 20 dk sonra falan bitiyor sanırım gögsümü çekiştiriyor sağa sola geriye atıyor kafasını sinirleniyor, yine yara olmaya başladı bugün sızlıyor uçları, oysa yeni iyileşmişti gögüslerim. Iki gögsümü tek seferde veriyorum yine de yetmiyor.
Humana, incir ve dut kompostosu, hurma, kimyon çayı tüketiyorum 3-4 lt su içiyorum. Bir anda neden sütüm azaldı anlamadım aranızda bilen böyle bi durum yaşayan var mı?
Bide çok fazla gazımız var çıkartamıyoruz, uykudan çığlıklarla uyanıyoruz, doktor damla verdi ama pek işe yaramıyor sanırım. Tekrar uyumak için yine emmek istiyor ve uyuması süt az geldiği için 1 saati geçiyor iki gögsümü tek seferde bitiriyor üstüne mama veriyorum zorla alıyor. Ne yapmalıyım kendimi çaresiz hissediyorum
Birde emme isteği sırf aç diye değil Anne kokusu istiyordur benim kızım süt fazlasını çıkarsa bile emmeye devam etmek istiyor geçen gün tıkandı ters çevirdim fazlalığı çıkardı koluma daha onları da emmeye başladıAslında benimki de öyle sürekli emmeye çalışıyor. Emme refleksi çok gelişmiş. Gazdandır belki çok emmek istemesi diyorum çünkü mamadan sonra bile ağzını açıp aranıyor. İşin enteresan tarafı geceleri çok güzel sorunsuz geçiriyor maşallah diyeyim, gündüzleri sürekli uykusundan ağlayarak çığlık çığlığa uyanıyor ayaklarını karnına çekip emmeye çalışıyor. Aile hekimim kilo kaybı sayılmaz ödemdir o dedi ama bakalım pazartesi netleşir umarım.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?