2018 Haziran Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    331
Anladim canim sen iyi olda bizde seni ozledik. Merak ettim iyi olmana sevindim. Minigindende guzel haberler alırsin insallah:KK200::KK200::KK200:
İnşalah Can'ım bugun hemşire sende baya ödem. Olmuş dedi bı idarar tahlılı yap dedi ödem normal diye biliyorum ama o erken başlamiş dedi şeker yüklemesini sordu artık yarın doktora danışırım:KK200:

Önümüzdeki ay yapılacak ama emin değilim doktor bana bıraktı,rutin tarama dedi 50 Gr ile baslaniyormus aslında merak ettiğim sonucunda bebekte olup olmayacağı anlaşılıyor mu yoksa sadece anne için mi yapılıyor

Gebelik sekeri sadecr hamileliktr cikiyomus bebegi de etkiliyormus her konuda asiri kilo almasina neden oluyormus

Düşük kalsiyum seviyesi kasların düzgün çalışmasına engel olabilir. Ancak bebek rahim dışındaki yaşama adapte oldukça bu durum düzelir.
* Doğum sonrası sarılık görülme riski artabilir.
* Kanda alyuvar sayısı çok olur; bu da sarılığı ağırlaştırır.
* Doğumdan sonra solunum zorluğu ortaya çıkabilir.
Gebelik şekeri olan annelerin bebeklerinin, çocukluklarında şişman olma ve ileri yaşlarda şeker hastalığı görülme riskleri de diğer anne bebeklerine göre anlamlı derecede yüksektir. Tedavideki temel uğraş; anne ve bebekte sorun çıkmadan kan şekerini kontrol altına almak olmalı. Çoğu kadın bu amacı önerilen dengeli beslenme kurallarına uyarak gerçekleştirebilir. Diyetle düzen altına alınamayan hastalarda hamilelik sırasında insülin iğneleri kullanmak gerekebilir.

Korkma canim bende aynen oyle hicbir sey bilmiyordum hatta hastanede hemsirilere soruyordum nasil alayim.kucagima bezini nasil.degistircem gösterirmisin diye rica ettim hemsireden yani alisirsin hic stres yapma
Annem de gelecek inşlah beraber hakederiz cnm

merak etme 1-2 haftaya her şeye alışıyorsun :) ben de ilk zamanlar ne tutabiliyordum ne giydirebiliyordum bir süre sonra alışılıyor. 1 haftalıkken doktor kontrolüne gitmiştik dr kaka yapmış anneis temizler misin dedi bi baktım bütün kıyafetleri batmış haliyle komple üstünü çıkarmak gerekti nsl panik olmuştum zaten çok yavaştım sonra hemşire allahtan ben size yardımcı olayım diyip o giydirmişti çocuğu :)
Haha aynen dün bende bezine bakarmısın dedi nasıl bakacağımı bilemedim ztn okdr hassaslarımı tv bakmaya çalışıyordu başını çevireyim dedim yumuşacık dokundum korktum valla

İnşalah Can'ım bugun hemşire sende baya ödem. Olmuş dedi bı idarar tahlılı yap dedi ödem normal diye biliyorum ama o erken başlamiş dedi şeker yüklemesini sordu artık yarın doktora danışırım:KK200:

ayy canım hosgeldin nerelerdesin sen :)

tuzlu tüketmenin etkileri işte birde hamilelikte ödem toplamaya meyilli vücut doğal olarak dikkat edilmeyince nüksediyor.. bol su tüketmek ödemin gitmesini sağlıyormuş canım

gmzckr gmzckr Babylicious Babylicious @Amazing_GNC kronik_unutkan kronik_unutkan anadolu yakasından bildiklerimi etiketledim haftaya ya da sonraki haftasonu bir buluşma düzenleyelim mi herkese uyarsa? ilçe olarak pendik, sancaktepe, kadıköy sanırım ortada bir yerde buluşabiliriz havalar soğuk olduğundan avm olabilir benim aklıma hiltown avm geldi metro var yakınında diye biliyorum önerileriniz nedir?

Haha aynen dün bende bezine bakarmısın dedi nasıl bakacağımı bilemedim ztn okdr hassaslarımı tv bakmaya çalışıyordu başını çevireyim dedim yumuşacık dokundum korktum valla

:)) bu arada annelik babalık eğitimleri oluyor mesela benim gittiğim hastane central hospitalda yapılıyor ücretsiz herkes gidebiliyor bu eğitimlere de gidebilirsin çok faydalı oluyor

geniz akıntısı varsa yüksek yastık kullanın muhakkak ve sabah akşam bir su bardağı ılık suya 1 tatlı kaşığı tuz atıp gargara yapın.cok iyi gelecek ben bu şekilde atlattım.

çalışmasında eşiniz SSK li ise PTT ye hiçbir başvuru yapmasanizdq adınıza yatacak bir kereye mahsus ayrıca birçok ncı bebeğe 300 ikinciye 400 üçüncüye 600 aile ve sosyal bakanlığa başvurup alacaksınız sakın unutmayın bu hakkınızı.

bebeğin tırnağını uyurken kesmek lazım .yada emzirirken ben kesiyorum.o nasıl bir tırnak keskisiymis nasıl çocuğun parmağını kesmişler Allah alah

alabiliyoruz canım hem süt parası hemde ikinci çocuk sahibi 400 TL devletten alacağız unutmayın bu hakkinizi
Teşekkür ederim cnm peki doğumdan oncemi sonramı başvuruyorum ben ilk çocukta almadım hiçte haberim yoktu burda öğrendim

Paylaşır mısın canım burda. Neler var bende merak ettim.
Sabah: 9.00 domates salatalık 2 tane yumurta avuç içi büyüklüğünde peynir 3 zeytin 1yada 2 dilim tam buğday ekmek çay yada süt
Ara ogun 11.30 1 bardak ayran ÖĞLEN 13.30 bir tabak sebze yemeği sulu degil yanlız yada et tavuk balık bir kase yoğurt bir dilim tam buğday ekmek. Ara öğün 15.30 birtane meyve yanında ayran süt yada yoğurt

Sabah: 9.00 domates salatalık 2 tane yumurta avuç içi büyüklüğünde peynir 3 zeytin 1yada 2 dilim tam buğday ekmek çay yada süt
Ara ogun 11.30 1 bardak ayran ÖĞLEN 13.30 bir tabak sebze yemeği sulu degil yanlız yada et tavuk balık bir kase yoğurt bir dilim tam buğday ekmek. Ara öğün 15.30 birtane meyve yanında ayran süt yada yoğurt
Tekrar ara öğün 17.00 10 tane fındık 3 tane ceviz akşam. 19.00 et yemeği yada sebze yada köfte yada tavuk balık bir porsiyon bir dilim ekmek yada bir kase corba yanında salata yoğurt yada ayran saat 9.30 bir bardak süt birtane meyve

ay canım bende gideceğim önümüzdeki hafta aslında çok kilom yok fazla almadım ama sağlıklı beslenmek adına gitmek istiyorum.. aç kalmıyorum evde ne bulsam yiyorum..:kk77::kk77:

senin listeyi de merak ettim bakalım bana ne verilecek

Birde acaba kalori hesabıyla mı verdi merk ettim

Eklentiler

• 20180302_151553.webp
    20180302_151553.webp
    20,5 KB · Görüntüleme: 107
ay canım bende gideceğim önümüzdeki hafta aslında çok kilom yok fazla almadım ama sağlıklı beslenmek adına gitmek istiyorum.. aç kalmıyorum evde ne bulsam yiyorum..:kk77::kk77:

senin listeyi de merak ettim bakalım bana ne verilecek

Birde acaba kalori hesabıyla mı verdi merk ettim
Hem kalori dedi hem gebelik son 3 ayında bebek beslenmesi için daha çok verdi ben 14 kilo aldim coktu kilom korktum gttim suan daha iyi hissediyorum kendimi acta kalmıyorum

merhaba kızlar haziran annesi (2017) yazıyor şuan.
nur topu gibi 25 kilo almıştım. üstelik 55 ile hamile kalmıştım:(
çocuk 9 aylık ve 15 kilosunu ancak verdim.
o yüzden ne kadar az kilo alırsanız o kadar iyi. diyetisyen olayını yabana atmayın
sevgiler

Hamile kalmadan önce diyetisyene gitmiştim kilo aldım kilo vereyim diye.genelde diyet listeleri böyle insan aç kalırım sanıyor ama hiç kalmıyor ve çok işe yarıyor.simdi de dikkat etmeye calisiyorumama zaman zaman kacamaklar oluyor özellikle yasaklı şeylere .

Devlet hastanesi de şeker testi yaptıran arkadaşlar şekeri dışardan mi aldınız yoksa hastane mi verdi,devletteki doktordan memnunum ama yanındaki sekreter sürekli hastalara bağırıyor en son gittiğimde yaşlı bir teyze aynı gün 2 doktora girsem olur mu dedi bende evet deyince sohbet yeri mi burası diye bağırdı eşim şikayet edelim diyor bende yok dedim siz olsanız şikayet edrmisiniz bu arada başhekim eşimin yakın arkadaşı.

Hiç diyetisyene gitmedim ama benim yemek düzenine benziyor bu gününe kadar 5 kilo almışım,gözümde sürekli ekmek ve poğaça dönüyor onları yemezsem çok iyi olacak ama yapamıyorum

Devlet hastanesi de şeker testi yaptıran arkadaşlar şekeri dışardan mi aldınız yoksa hastane mi verdi,devletteki doktordan memnunum ama yanındaki sekreter sürekli hastalara bağırıyor en son gittiğimde yaşlı bir teyze aynı gün 2 doktora girsem olur mu dedi bende evet deyince sohbet yeri mi burası diye bağırdı eşim şikayet edelim diyor bende yok dedim siz olsanız şikayet edrmisiniz bu arada başhekim eşimin yakın arkadaşı.

Şekeri hastane veriyor canım

Teşekkür ederim cnm peki doğumdan oncemi sonramı başvuruyorum ben ilk çocukta almadım hiçte haberim yoktu burda öğrendim
Kaymakamlıklara yada aile sosyal bakanlıklara başvurup doğumdan sonra bebeğin ve annenin kimliğiyle alicaksin ikinci olduğu için 400 TL alırsınız
PTT ye anne adına yatıyor
Süt parası bir kere likit veriliyor ona başvurmaya gerek yok
PTT ye yatıyor oda 148 gibi bir tutar
Sakın ihmal etmeyin alirsiniz
Haklarımızı bilip almalıyız

Back
X