2018 Haziran Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    331
Bu akşam instagramda bazı yorumlar okuyunca endişelenmeye başladım. 25 haftalık birisi 5 kg aldığını yazınca fazla almışsın, dikkat et yazmışlar. Ya insanlar kilo takıntısı yüzünden abartıyor ya da bu haftalar için gerçekten aldığımız kilo fazla. Bana normal geliyor ,o ayrı. İlk hamilelikte daha hareketliydim ve 11 kg almıştım ama sanki bunda daha çok alırmışım gibi geliyor.

Eve abur cubur almamak belki çözüm olabilir. Bir haftadan sonra bence duruma alışırsın. Su, kuruyemiş ve kuru meyveyle isteğini azaltmayı deneyebilirsin. Her şeye rağmen vazgeçemiyorsan da yapacak bir şey yok. Belki geçicidir.
Aslında zayıf hamile kalanlara Dr birşey demiyor son 3 ay kilo alımı daha hizli oluyor bence de dikkat etmek lazım tüm gebeliği 30 kilo ile tamamlayan bile var sende iyi gidiyorsun takma kafana ilk gebelikte almamissin bunda da çok almazsin sıkma canını

Kizlar ya ben bu abur cuburdan nasil kurtulurum :KK43: hamilelikten once de duskundum suanda bisey degismedi gunde nerdeyse 1 cikolata mutlaka yiyorum baska seyler varsa kendimi durduramayip onlardan da yiyorun cips gofret gibi :KK43: az once yine yedim mesela :KK43: varmi benim gibi olan. Cok uzuluyorum aslinda ya :KK43:
O yediğin abur cubur da çin tuzu var bağımlılık yapıyor bir tane alsan da yeme isteği artıyor bunu düşün bebeğine ve kendine verdiğin zararı ölç ona göre yenezsin ben bekarken kola,cips,çikolata ile yaşadım evlendim hamile kalınca asla eve almadım ki çocuğum beni örnek almasin şükür onlarda göre göre anne sen pasta yap anne sen meyve suyu kaynat diyor bebeğini düşün yeme lütfen.

Kizlar ya ben bu abur cuburdan nasil kurtulurum :KK43: hamilelikten once de duskundum suanda bisey degismedi gunde nerdeyse 1 cikolata mutlaka yiyorum baska seyler varsa kendimi durduramayip onlardan da yiyorun cips gofret gibi :KK43: az once yine yedim mesela :KK43: varmi benim gibi olan. Cok uzuluyorum aslinda ya :KK43:
Bende yiyiyorum hergün degil ama haftada 2-3 defa hergün nescafe içiyorum
. Nescafe bagımlılıgım var resmen. Hamile kalmadan günde 2-3 tane içiyordum sigara kullandıgım için. Şimdi sigarayı bıraktım günde 1 nescafe içiyorum.

Bende yiyiyorum hergün degil ama haftada 2-3 defa hergün nescafe içiyorum
. Nescafe bagımlılıgım var resmen. Hamile kalmadan günde 2-3 tane içiyordum sigara kullandıgım için. Şimdi sigarayı bıraktım günde 1 nescafe içiyorum.
Türk kahvesini içmen daha iyi olur canım ,nescafelerin ne olduğu tartışılır şeyler hemen eriyip gitmesi için birsürü fabrikasyon işleme maruz kalıyormuş.normal zamanda da tüketimden kaçınmak gerek.filtre kahve ve Türk kahvesi kahvelerin en sağlıklısı ama filtre kahvede kafein oranı çok yüksek olduğundan (nescafede de yüksek) gebelikte tavsiye edilmiyor.ancak Türk kahvesi eğer gün içinde çay tüketmiyorsan 3 fincana kadar içilebilir diye okumuştum bi makalede

Türk kahvesini içmen daha iyi olur canım ,nescafelerin ne olduğu tartışılır şeyler hemen eriyip gitmesi için birsürü fabrikasyon işleme maruz kalıyormuş.normal zamanda da tüketimden kaçınmak gerek.filtre kahve ve Türk kahvesi kahvelerin en sağlıklısı ama filtre kahvede kafein oranı çok yüksek olduğundan (nescafede de yüksek) gebelikte tavsiye edilmiyor.ancak Türk kahvesi eğer gün içinde çay tüketmiyorsan 3 fincana kadar içilebilir diye okumuştum bi makalede
Türk kahvesinin ne kokusunu seviyorum ne içmesini tadı cok kötü geliyor. Arada içmiyormuyum içiyorum misafirlikte ikram edilirse o kadar. Dedigin cok dogru nescafe zararlı ama ben hep kötü seylere alışmışım ya bırakamıyorum :) bi kola içerdim günde bazen 2.5 lt millet yeter artık miden delinicek derdi. Kolayıda 3-4 defa içtim hamileligimden beri. Bazen onuda cnm cekiyoe onun yerine meyveli soda alıyorum.

Türk kahvesinin ne kokusunu seviyorum ne içmesini tadı cok kötü geliyor. Arada içmiyormuyum içiyorum misafirlikte ikram edilirse o kadar. Dedigin cok dogru nescafe zararlı ama ben hep kötü seylere alışmışım ya bırakamıyorum :) bi kola içerdim günde bazen 2.5 lt millet yeter artık miden delinicek derdi. Kolayıda 3-4 defa içtim hamileligimden beri. Bazen onuda cnm cekiyoe onun yerine meyveli soda alıyorum.
Alışkanlıkları bırakmak çok zor oluyor tatlım çok haklısın.önemli olan çaba göstermek.:anneadayı:

Bak bende öyleyim ama ben özellikle tuzlu şeylere.Ben cips alacaksam sade olanını ve patates den olanını tercih ediyorum. Bimde lays'e benzeyen bir ürün var onu alıyorum arkasını okudum çin tuzu yok.Eğer baharatlı bir ürünse içinde muhakkak çin tuzu oluyor istersen bak sende.Ama tabi palm yağında kızartılıyor çoğu,en azından çin tuzu olmasın diyorum artık.Bide ben fırına ince ince patates dilimleri yapıyorum üzerini zeytin yağı ve baharatlıyorum (özellikle köri ama arkasını oku içinde tarçın olmasın bazı markalar içine tarçın koyuyor berbat bir şey oluyor) döküyorum oda yatıştırıyor abur cubur isteğimi.Bir arkadaşta yazmış kuruyemiş gerçekten işe yarıyor kavrulmamış kabak çekirdeği,fıstık ve antep fıstığı kurtarıcı oluyor.Ha tabi cips daha cezbedici ama naapçan azalatacaz tatlım ya.

Sütlü türk kahvesi de guzel oluyor hem kafein azaliyor hem sertligi

Ben sırt üstü yatmanın çok aşırı olmadıkça zararı olduğunu düşünmüyorum canım,tabiki sola yatmanın faydaları var ama yüz üstü hariç sağ sol sırt üstü yatıyorum ki doktorumda bunla ilgili hiç bi uyarı yapmadı olsa kesin söylerdi. Sen bu konuyu doktoruna danıştın mı hiç?

Hayır canım hiç danışmadım ben okuduklarım kadar birde bebeğime göre hareket ediyorum. Ne zaman sırt üstü yatsam ve uyanıksa muhakkak ard arda vurmaya başlıyor bende acaba rahatsız mı oluyor diye düşünüyorum. :/

Canm arada sirt ustu yatmak hemen zarar vermiyor bebege sen sirt ustu yatistan rahatsız degilsen tabi . Zaten uyku modunda iken sirt ustu de yatiyoruz bilmeden .

Ama bu kadar agri normal degil bi doktora danis istersen

Iki gündür yatıyorum zaten çünkü artık çok ağrı çekiyorum. Doktorumuza sorsam kesim yat der çünkü her konu da rahat bir doktor.

kızlar bursa da olan arkadaşlar kimlere gidiyorsunuz ben bu ay itibari ile dr değiştiriyorum bugün 9 marta hayat hastanesi sami kalaycıya randevu aldım ilk defa gidicem yalnız dr cumartesi çalışmıyor hafta içi 2-4 arası çalışıyormuş
bende dun gittim doktorum yeni hayat hastanesine gecti naile gokce akagunduz.erken gittim hastaneyi dolasayim odalarina bakayim dogum paketi hakkinda bilgi alayim diye.
doktorumdan zaten memnundum.hastanede iyi ama bana cok uzak.giderken yolda dogurmassam iyidir

Kızlar mutlu hafta sonları :KK200:
Benim yavrucak çok hareketli geceleri daha çok ama gündüz de az denemez.
Bütün gün hareket halinde.. hiç mi uyumuyor diye düşünüyorum bazen. Hemşire bile dedi aşı da bu ne kadar hareketli diye..
uyuması gerekmez mi kızlar çoğu zaman bilmiyorum Ya

Kızlar şimdi komşumdan geliyorum 2 buçuk aylık bebeği var hastaneye gitmesi gerekti annesinin de eli alçıda olduğu için benden rica etti gidip bakarmısım diye bugüne kdr hiç başkasının bebeğini kucağıma bile almadım çok zorlandım anneannesi altına bakabilirmsn dedi onda bile bi yerine bişey olcak diye çok korktum kucağıma almam gerekti nasıl tutucağımı bilemedim kundak yapalım dedi onu bile zor yaptım şuan ben kara kara düşünüyorum bebeğime nasıl bakıcam diye çok korktum ya kursa falan mı gitsem annem gelcek yanıma ama oda kaç senedir bebek falan bakmamış inşlah annem yardımcı olur yoksa ben oturup ağlarım heralde
korkmayin rabbim gercekten yardimci oluyor ilk bi kac gun zorlanirsiniz sonrasi geliyor zaten.ben gobegi dusene kadar zorlaniyorum sanki acitacakmisim gibi geliyor.gobegi dusunce giydirmeside soymasida kolay.youtube da yeni dogan bakimi ile ilgili vudeolar var.nasil giydirilmeli guzel anlatiyor.

Aslında zayıf hamile kalanlara Dr birşey demiyor son 3 ay kilo alımı daha hizli oluyor bence de dikkat etmek lazım tüm gebeliği 30 kilo ile tamamlayan bile var sende iyi gidiyorsun takma kafana ilk gebelikte almamissin bunda da çok almazsin sıkma canını
Dediğim gibi bana aldığımız kilo gayet normal geliyor. Canımı sıkmıyorum. Ben hamileyken 37 kg alan biriyle tanışmıştım. O kadar da almamak lazım. İlaç, iğne vs nedeniyle fazla kilo alanlar hariç tabii

Bende kendimi tek sanıyordum,lolita'da bizden çıktı.Anşlattığın herşeyiyle benim menü.Gelsin tostlar gitsin sandviçler....Bacım dur dememiz lazım.Aslında ben dur dedim 1 aydır ama sanki pek işe yaramıyor şöyleki ayda 1 kilo aldım şuan 73 üm geçen ay 72ydim.
Bacim suan 74 üm. Bu ayin 2 haftasi kilo almadim aynrn o da ishal arti kusmadan dolayi. Bu ay 1 1.5 kilo almis olcam galiba. Bu bi rekor benim icin:) cunku 3 kilo alirdim normalde. Ay insaALLAH su son 3 ayi fazls kilosuz saglikli sekilde atlatiriz amin:)

Ben turk kahvesi Nescafe çay hamile kaldığımdan beri içmiyorum.tiksindim mide bulantılarim varken o yuzdenhala icemiyorum.
Kilo konusunda benim doktorum çok hassas 21haftada 4.5 kilo almıştım .şimdi 23 bitmek üzere 5.5 olmuştur.ayda 2kg geçme dedi doktor .ama biraz haraket etmek yürümek istiyorum günler uzamaya başladı artık yürürüm işten gelince diye düşünüyorum.
Yemek konusunda öyle abartılı yiyemiyorum zaten midem el vermiyor el verse yerdim ve kiloya elverişliyim.sabah öğle akşam bir dilim kepek ya da tam buğday ekmeği yiyorum.

bende dun gittim doktorum yeni hayat hastanesine gecti naile gokce akagunduz.erken gittim hastaneyi dolasayim odalarina bakayim dogum paketi hakkinda bilgi alayim diye.
doktorumdan zaten memnundum.hastanede iyi ama bana cok uzak.giderken yolda dogurmassam iyidir
Fiyat ne dediler sana ben eski yerinde sormuştum 2017 de 1500 tl dedi hem normal hem sezaryen 2018 en fazla 300 tl artar dediler ben de sami kalaycıya aldım bakalım haftaya cuma saat 16 da gidicem ne tarafta oturuyorsun bende biraz yürüyeceğim gökdereden aşağa doğru

Back
X