• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2018 Haziran Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    331
Selam kizlar bebisten dolayi bayadir giremiyorum bizim bebis bi ayi gecti 2.hepatiti olduk dun.bu zamana kadar hafif sarilik atlattik sutum yeterince gelmedi mama vermemekte israr ettik her gun kilosuna baktik yetmeyince aksamlari 90cc mama verdik uc dort gun.sutum gelsin diye yaptiklarim hurma dut kurusu bulgur ama soganla piserse.tek basina bulgur da sogan da gaz yapiyor.rezene kesinlikle tohumundan demleyip bol bol icin gazi da aliyor sutu de arttiriyor.milk tea diye bisi aldim yakin zamanda ise yaradi.bi ara malt icecek aldm ebebekten cok etkisi oldu ama bebekte o gunden itibaren kivranma uykudan uyanip uyanip aglama olunca onun dokunmus olabilecegini dusunup biraktim ama herkese ayni etkiyi yapmiyor.ha o kivranmalar gecmedi hala ayri mesele.nurse harvey diye eczaneden bitkisel gaz damlasi aldm zinco fln hafif kaliyor.aksamlari mama yerine sutumu sagip veriyorum eger gogsum sertse.ama bazen sert olmuyor o zaman sagmiyorum
Ben annemle memlekete geldim 26gunluktu bebegim ucakla geldik esim getircekti arabayla ama 13-14 saat yol gelemezdik bebekle zor olurdu.suan 33gunluk olduk bin sukur moral oldu ve ablamlar annem herkes hevesle yardim ediyor.kesinlkle oyle bi ihtimaliniz varsa memlekete gidin hic tek kalmadigim halde yasadigim yyerde annemle bas edemedim agliyordum hep sürekli agliyordu bebegim ben de onunla agliyordum surekli emmek istiyordu uyanikken ya emecek ya aglicak.sutum olsa amenna ama o kadar sutum de yoktu.cok sukur burda kalabaligiz bi sekilde oyalamaya calisiyorlar moral sutume de etki etti.cok sukur
Dogum yapan arkadaslar baştaki listeden baktim artk kalan yoktur zaten haziran da bitti hayirli olsun gule gule buyutun bebislerinizi

Bide mamayi inek sutu olandan almstim cok zorlandi sindirmekte degistirdim smdi keci sutu olandan veriyorum verirsem.anne sutune en yakini en kolay sindirilen oymus

Bizim gobek 10.gun dustu son 2 gun sadece bakim kiti kullandim fakat dustukten sonra 3 gun hafif bir kanama oldu sizde benzer durum oldu mu bir de gaz sancilari basladi bebegin neler yapiyorsunuz gaz sancisi icin arkadaslar

Bebeğiniz kaç günlük ve sarılık değeri kaçtı biz hastenden 10.6 ile çıktık iki saate mutlaka uyandır emzir dedi ertesi gün kontrole gittik 10.3 düşmüş getirmeyin tehlikeli değil ama sık sık emsin yine uyandırın dedi . Kilosu d 3060 doğdu 100 gr falan almış .

Sizin doktor uyandırmayın demiş ya o garip geldi bana. Biz uyandıralım diye yapmadığımızı bırakmıyoruz yavruma çünkü
Orada ölçülen sayı ile aynı değil ama 160 dedi doktorumuz, bilgisayar ekranından görüyoruz normal sarılık değerinin altında ama var yani. Ben yurtdisindayim burda herşey farklı :) doktorların düşünceleri , yöntemleri vs. Ben de burdan okuduklarım ile uyandırayım dedim Dr bana kendi uyanmadigi sürece elleme ( Max.4 saat) Yoksa emzirme olayı daha zor olur bebek kızar ,uyku bolundugu için emmez falan dedi ve yenidogan bebeklerin bir hafta kendilerini idare edecek enerji depoları oluyormuş. Sarılık için de evde kısa kollu bacaklı dursun gün ışığı alsın , üstünü gündüz örtme dedi.

Kullanabilirsin bi sıkıntı yok dedi, benim için iyi oluyor hem silikonlu uçlu meme hem biberon ile götürüyoruz emzirme işini çok şükür
Benimde mastitten sonra meme ucu da memeyle birlikte odun gibi oldu.o yüzden memeyi hiç almıyor simdinya silikon uc ya da çok az emiyor

Kızlar fırsat bulamıyorum pek girmeye 22 hazirandan sonra doğum yapan arkadaşları listeye ekleyememişim. Takip te edemedim herkesin gözü aydınn bana yazarsanız tarihleri ekleyim müsait olduğumda :KK28::KK15:

Bugün 5.günümüz ve 3.geceden başladı gaz bizim kızın..

Kim yonu denemiştim büyükte işe yaradı.
Sab simplex diye bir gaz ilacı işe yaramıştı.
Acı elma yağını zeytinyağı ile seyreltip ayak tabanına sürüyordum. O da ile yaramıştı

Inşallah bu miniktede işe yarar. Size de fikir olsun diye yazıyorum.

Normal de gaz 15-20 dgün sonra başlar bu kız beni üzmez inşallah erkenden

Orada ölçülen sayı ile aynı değil ama 160 dedi doktorumuz, bilgisayar ekranından görüyoruz normal sarılık değerinin altında ama var yani. Ben yurtdisindayim burda herşey farklı :) doktorların düşünceleri , yöntemleri vs. Ben de burdan okuduklarım ile uyandırayım dedim Dr bana kendi uyanmadigi sürece elleme ( Max.4 saat) Yoksa emzirme olayı daha zor olur bebek kızar ,uyku bolundugu için emmez falan dedi ve yenidogan bebeklerin bir hafta kendilerini idare edecek enerji depoları oluyormuş. Sarılık için de evde kısa kollu bacaklı dursun gün ışığı alsın , üstünü gündüz örtme dedi.

Bana doktorumuz ilk çocugumda bir ay sonra sakın uyandırma acık çtıkca emzir ama öncesi sıkı sıkı emzir demişti.

Burdaki doktorların bile görüşleri birbirinden farklı

Vallahi canım bende çaresizim, humana still tea, promalt içiyorum. Bebelak damla, imom vitamin kullanıyorum. Elimden su komposto düşmüyor. Hurma iyi gelir dediler hurma yiyorum sürekli sıcak suyla masaj yapıyorum. Mümkün olduğunca emziriyorum. Mamayı emzirme destek sistemiyle vermeye başladım. Sağım yapıyorum. Bunca şeye rağmen 20 ml bile çıkmadı biberonun dibinde kaldı çıldıracağım
hayırlı olsun bebeğin sağlıkla büyüt inşallah. benim 14. gün bitti bugün. hala 20 ml bile çıkmıyor sağımda. saat başı yapsam 10 ml bile çıkmıyor. 2-3 saatte 20 ml. biberonla verdik mamayı da bebek memeyi dahi tutamıyor. eds dediğin memeye beslenme hortumu bağlanan sistem mi? nasıl zor oluyor mu yapmak?

Kızlar bebelerinizi uyandırıyor musunuz ya ben 2 saatte 1 uyandırıp emziriyorum kendi uyanmazsa 11 günlük olduk . Yoksa geceleri bölmesem mi uykusunu çok kararsız kaldım. Acıkınca zaten kendisi uyanıyor ama bilemedim..

Kızlar bebelerinizi uyandırıyor musunuz ya ben 2 saatte 1 uyandırıp emziriyorum kendi uyanmazsa 11 günlük olduk . Yoksa geceleri bölmesem mi uykusunu çok kararsız kaldım. Acıkınca zaten kendisi uyanıyor ama bilemedim..
Benim doktorum uyandırma kendi uyansın dedi , Zaten en fazla uykusu 4 saat, o zaman hem ben dinleniyorum hem memeler doluyor hem de kızım daha bir farkindalikla emiyor

Sarılık tehlikesini atlattığı için ben de gece uykusuna kontrollü bir şekilde uyumasına izin veriyorum 4-5 saat sonra uyanmazsa alıp emziriyorum ama uyanabiliyoe artık

Back
X