• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2018 Haziran Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    331
Sinirimden aglicam wallahi ya://
Kaynanamin evi bana yakin hala gunduzleri geliyor bana yardima yemek yapiyo sadece.temizligimi filan ben kndim yapiom diger islerimi.daha once yazmismiydim bilmiom oglum surekli memede olmak istiyor uyanikken felaket agliyor.doktor 2 satte bi emzir dedi ama yapamiom fena aglio.kaynana tutturdu ac bu cocuk sutun yetmiomu acaba kizim demeler.kayinbaba desen oyle beden aglio bu diyo karisina git bak cocuga dio.sanki cocugu karisi dogurdu:///benim kucamdayken cocuk ver sen bana dio kadin.olay cikmasi an meselesi.eşim desen sesi cikmiyor.sutum gayet gelio cocugun yutkunma sesini duyuyorum.kusuyo emdikten sora kakasida guzel.kadinla kocasi tutturdu mama ver doymuyo bu cocuk die..bana bi akil verin nasil davranayim.kirmakta istemiom ama zorluuolar artik.
Mama ver kısmı dışında kendim yazmış gibi okudum benim kayınvalide de bana yakın her gün geliyor sabah yıkıyor gidiyor akşam yemek getirirse getirir eşim gece 1 de geliyor güya benimle kalıyor elinde tablet okey oynuyor ev almış başını gidiyor çocuğun çamaşırları ütülenecek dağ gibi dün ikidir ütü açtım 20 dk falan yapıyorum uyanıyor benimki de memeye yapışık dün yatsı okunurken yemek yedim eşime isyan bayrağını çektim anneme gidicem diye o da kaynanayı haşlamış bugün ütüledi çamaşırlar ı sözde yardım edecek mutfağı dağıttı gitti ön tarafa süpürge açtım bu halimle arka tarafa sen açarsın dedim süpürge ortalıkta pas pas ortalıkta bende bıraktım valla gelsin oğlu görsün :KK12:

Benimde sulu kan gibi geliyor o da arada birden boşalıyor az birşey 20 haziran da Doğum yaptım kuzuma da sadece body giydiriyorum evde dışarı çıkarsak bi kat da ha birşey

Eşi yardımcı olmayan tek ben varım herhalde :( :( ağlayınca kucağına veriyorum. Saniyesinde ama emmek istiyor bak diyip gerisi geriye bana veriyor. Aksam zaten geç geliyor. 10,11 gibi o saatte de Gündüz ceremesini ben çekiyorum. Ilk defa uyudugu saatler o oluyor. Çocuk uyumus oldugu icin yine bakma derdi olmuyor. Sabah bir uyandiginda sakin oldugunda seviyor. Bende anca Sevmesinde varsın diyorum. Dert yanıyorum suratına suratına "abartıyorsun" diyor. Tek dediği laf bu. Ya da hiçbir cevap vermiyor. Ağladığında bir ateşi var mı demeyi öğrenmiş. Her haltta ateşi var mı ateşi var mi... Ben de ateş dışında daha basit problemleri de oluyor bu cocugun dedim. Yeminle artik bunaldimm. Aglasam çocuğa yansiyor yazık diyorum. Destek çıkıp yok bak şöyle yok böyle diye de rahatlatmiyor. Ben hasta olsa bile yok nane limon yapayim mi yok aman ne derdin var derim. Konuşup iletişim kurmaya calisirim. Ama arkadas da Asla böyle yardimci olmak yok. Arkadaş diyorum çünkü sinir olmaya basladim artik :D gülsem mi ağlasam mi... Esim icin de kotu düşünce beklentim yok. Ama bu davranışları cok zoruma gidiyor dert yanmak istedim :)

Eşi yardımcı olmayan tek ben varım herhalde :KK43: :KK43: ağlayınca kucağına veriyorum. Saniyesinde ama emmek istiyor bak diyip gerisi geriye bana veriyor. Aksam zaten geç geliyor. 10,11 gibi o saatte de Gündüz ceremesini ben çekiyorum. Ilk defa uyudugu saatler o oluyor. Çocuk uyumus oldugu icin yine bakma derdi olmuyor. Sabah bir uyandiginda sakin oldugunda seviyor. Bende anca Sevmesinde varsın diyorum. Dert yanıyorum suratına suratına "abartıyorsun" diyor. Tek dediği laf bu. Ya da hiçbir cevap vermiyor. Ağladığında bir ateşi var mı demeyi öğrenmiş. Her haltta ateşi var mı ateşi var mi... Ben de ateş dışında daha basit problemleri de oluyor bu cocugun dedim. Yeminle artik bunaldimm. Aglasam çocuğa yansiyor yazık diyorum. Destek çıkıp yok bak şöyle yok böyle diye de rahatlatmiyor. Ben hasta olsa bile yok nane limon yapayim mi yok aman ne derdin var derim. Konuşup iletişim kurmaya calisirim. Ama arkadas da Asla böyle yardimci olmak yok. Arkadaş diyorum çünkü sinir olmaya basladim artik :KK70: gülsem mi ağlasam mi... Esim icin de kotu düşünce beklentim yok. Ama bu davranışları cok zoruma gidiyor dert yanmak istedim :)
Valla ben şunu bilir şunu söylerim
Bebek bakmak sanat yetiştirmek sanat çok zor bişey anne olmak baba olmak
Heleki eşi yardım etmeyenler Allah sabır versin.bebek hem annenin hem babanın bakmasınlar büyüt annemin üstüne herşey atılmaz.
Yoksa anne kafayı bozar çok ciddiyim.ben eşim yardım ettiği halde ilk bebekte psikolojim bozulmuştu.cok ciddi ilgi ve destek lazım lohusalık döneminde
Bu işi bir cinnet çözer ben sana diyim:KK53::KK8:

Kızlar bgn kayınvalidem bebeği banyo yaptırdıktan sonra göğüslerini yağlayıp sıktı ve gözüme inanamadım süt aktı hep göğüslerde süt doluyormuş sizin de böyle bişey oldu mu
Kesinlikle ne masaj yapılmalı ne de sıkılmalı dokunmayın ve doktorunuza danışın. Eskiler sıkarmış çok yanlış

Aynı durumdayız süt olmamasına rağmen gun boyu askıda yaşıyoruz
Bende varım ben de :KK31: Ya uyuyacak ya da memede olacak yoksa hep ağlıyor , kucağıma yatırıyorum ama yok illa meme. Sütüm var şükür hatta çok aglarsa 30 CC mama da veriyorum yinede ağlıyor. Gaz yok altı temiz vs. Bilmiyorum nasıl geçecek bu. Artık totom koltuğa yapıştı , koltuk çöktü oturmaktan:KK48:

Sabaha karşı Ateşlendim sonra titreme oldu yün ceket giydim yatakta ağlarken uyumuşum uyandım yine şişmis memeler sıcak duş aldım banyodayken süt gelmeye başladı hemen çıkıp emzirdim 2 göğsümüde. Karnı doydu ama süt tamamen bosalmadi sıcak suya tulbenti bastirip memelere koydum sonra sagdim onuda verdim bebeğime. Ama pompa kullanıyorum. Ve cok can yakıyor sağma makinesi alicam daha az acı veren makine ne önerirsiniz bu iş hemen gececege benzemiyor teşekkür ederim bilgiler için
Ateş kızarıklık varsa doktora danış canım, mastite çevirmesin

Şimdi ilk bebeği olanlar geriye döndüğünüzde ne kadar boş vaktim varmış diyorsunuz değilmi:)
Benim ikinci bebeğim yine diyorum meğer ne çok boş vaktim varmş. Şuan sıfır bebekle ilgilenmediğimde cocuk la cocugum da uyutabilirsem ev işi bulaşık çamaşırla hiç oturmuyorum gb bişey artık

Heleki eşi yardım etmeyenler Allah sabır versin.bebek hem annenin hem babanın bakmasınlar büyüt annemin üstüne herşey atılmaz.
Yoksa anne kafayı bozar çok ciddiyim.ben eşim yardım ettiği halde ilk bebekte psikolojim bozulmuştu.cok ciddi ilgi ve destek lazım lohusalık döneminde
Ben de şunu bilir şunu söylerim. Bebeğin olunca kendin hep ikinci plandasın. Babası dahil kimse cocugunu senden daha iyi anlayıp bakamaz. Anaların hasta olmaya bile vakti yoktur. Cocugum olduğundan beri hastalıkları ayakta atlatıyorum mesela. Aman evlatlar hasta olmasında Kendim olmayı tercih ederim

Bebeklerin uzun süre meme istemesini ben açlığa değil kesinlikle gaza bağlıyorum . Allah o gazların belasını versin .meme de bile kıvranıyor yavru.

Bi de meme yumuşak diye süt yok sanmayın kızlar yanılgıya düşmeyin. Yenidoğan günlük kilo 20 _30 gr olmalı bunu alıyorsa sütünüz tavan demektir. Evham yapmayın Almadıyaa da zaten doktor mama takviye edelim der. Bebekler mamaya da büyür memeye de o ada üzülmeyin . Her stresi bizden iyi hissediyor bu sabiler. .

Bi de şu yemeğini temizliğini yapan kaynanaları annleie öpüp başınıza koyun.

Sütün yetmiyor bu çocuk aç diyenle de direk kavgaya tuttuşun... Ben Anneme dedim al sen emzir hadi mama yap al bak diye. Bi lohusa ya söylenecek en son şeyi söylüyorsun anne dedim. Bi dah da bu cocuk aç demedi :) diyemedi :))
Tavsiye ederim

Zaten ben de bunaldim. Dedigin gibi cocuk bakma işi sanat. Ayni dusuncedeyim. Cinnet geçirmeden duzelir insallah

Back
X