- 9 Nisan 2015
- 2.390
- 3.486
- 83
- 38
Kiz biz hemen hastaneden cikinca kimliginide cikardik.haftasonu gormeye geldi en sevdigim kaynim ve ailesi.lidyayida mi yazdirdiniz diyo.he amcasi yazdirdik keske sana sorsaydik ya sen kimsin bu ne hadsizlik zaten ismi lidya lidyayida mi yazdirdiniz ne ya nerenin degisigisin senYani bosa yorulmaya gerek yok hastanede bile karisiyolar kiz adamin kafasinami giriyolar ne ben cocukla ugrasiyom adsm bana hala gel kura cekelim diyo en iyisi nufus mudurllugunde karar vermek karisan gorusen ouyo vazgecme sansinda oolmuyo ahH
Evet evet ege ismi güzel onu kullanırsın sen, zaten anne ne derse devamı öyle geliyorege isminin anlamı zaten bizim isimlerimizin baş harfleri canım bende 2 isim var. Yusuf'u da nasıl koyduk bilmiyorum ama maymun iştahımdan yani yoksa çok sevdim, şimdi soranlara söyledikçe alışıyorum sanırım ismine :)
ahaha ay inanmıyorum ben daha hiç aşermedim nasıl oluyo bilmiyorum
ay bende tüm tsortleri ütülüyorum.. bide eşim alırken bozarsa bidahaher sabah o ütü illa açılıyo kat izi olduysa.. takntılar takıntılar...
geçmiş olsun canım şimdi nasılsun ?
bende kocama akşam sevdiği bi yemek yapayım dedm. gelince yetişmezse yardım edersin dedm tamam dedi (adını söylemiyim canınız çekmesin ) peşinden beni hiç aramayan adam arıyo. annemide çağır yardım eder sana akşamada sahile gideriz diyerezene de yokki anacım içiyim rahatlıyım.. sanki benm aklım yok zaten içimdeki şeytanı susturup ben çağırıcaktım, o söyledi şimdi inadım tuttu sinirlerim geriliyo
Ben tabiki fermente mutfagim aliyorum ama kendin yapabiliyosan yap bence yaptikca iyice ogrenirsin bizede satarsin :)
Boyle siseye koydum el degmeden popoya 2 pıspıs mis:) 18 ayda bitiremedik kocaman sise geliyo ordanEki Görüntüle 2174316
Hic yapamadim canim ole seyler evin erkegide benim kadinida benim gecen belim agriyo kasigima vuruyo kocaminda sirti tutulmus geldi isyerinden bana diyo ne naziksin sen egilemiyorum su corabimi cekiversene ahahah neler cekiyom ben varyaa
Evet hatirliyorum canim. Uyku duzeni normalde bizim sagligimiz icinde cok onemli ama yillarin getirdigi aliskanlik. Ben universiteyi 2. Ogretim okudum eve gece gelip oglene kadar yatardim. İse baslayinca duzeliyor. Yillik iznde bile 1 haftada hemencik bozuluveriyor. Beni bebek degistirirse degistirir ancak. Bugun uyumadim erken yatarim ama kendimi biliyorum yarin da sabahtan uyanamam bi isim yok cunkugerci ablamda benim gibi iki cocuk dogurdu ikiside cok uykucuydu yine gec yatip gec kalkardi cocuklarin bi zarari olmadi :))
Bu fisfislar indirime girince stok yap zaten.mesela disarda yemege gidiyosun cocugu oturtucan mama sandalyesine ,hemen minik sirke şiseni cikarip masayi hop dezenfekte ediyosun :)Maşallah canım çok iyi düşünmüşsün bende öyle yapmayı düşünüyorum. Evde kendim yapmaya çalışacağım inşallah başarabilirim. Kantoron bulunur da önemli olan doğal zeytin yağı ve ayarını tutturabilmek. Kendim yapabilsem hediye de gönderirim canım :) bu fıs fıs şişelere zeytin yağı koyup bebeğe masaj için de doğal kullanmak istiyorum. :)
İste nasil alisiyosa oyle gidiyo bizimle uyumlu hale geliyolar. Bizin duzenimz degisince onlarinda degisiyo ister istemez :)ben gec kalktigimda kipirdamiyor canim yaa sanirim osanirim oda eski duzenini istiyor gec galktigim saatler uyusuk oluyor
O gerginlik bendede oluyo uykumu alamayinca. bebekler bize ayak uydurmazsa biz onlara ayak uydurcaz mecburen kendi cocugumz ya kiyamayz bence sinirimizi kocalarimizdan cikartiriz :)Cnm ne diyeyim ki. Herkesin yapısı farklı elbette. Ama ne güzel ayaklarının üstünde duran kimseye muhtaç olmayan güçlü bir kadınsın.
Benim de üniden kalma bşr alışkanlık. Geç saatlere kadar ders çalışma yurt ortamındaki gırgır şamata vs. Bebek ile elbwtte alışacağız ama ben çok sinirli oluyorum. En büyük korkum o benim. Gergin bir anne olmak istemiyorum. Şimdiden alışmam lazım. Ayy inşallah alışırım da alışamazsam da umarım ablana benzerim
aynen kuzum 3 gundur evdeyim boyle mayisik mayisik hareket ediyordu az once esimle markete gittik gittik aman allahim nne tekmelemek yaa :) ayni babaannesi kilikli dedim oda disari cikmadan duramaz :)İste nasil alisiyosa oyle gidiyo bizimle uyumlu hale geliyolar. Bizin duzenimz degisince onlarinda degisiyo ister istemez :)
Ay ben havuz yanından geçerken klora aşerdim yaa :))))Aaaa güzel fikirmis ben de 5taş mi asersem
Aserme nasıl oluyor tarif edeyim canım. Aklına birden birşey dusuyor oyle ki hatta kokusu burnuna, tadı diline filan geliyordaha ileri aşaması olursa onu yemezsen ölecek gibi oluyorsun. Bir defa oturup aglamistim aserdigim seyi yiyemedim diye 1 saat sonra filan eşim getirdi bu sefer de midem bulandı yiyemedim sonra bir de oturdum maddi durumu iyi olmayanlar, savaş ortamındaki hamileler ne yapıyor canları bişe isteyince diye düşünüp bide ona ağladım
Valla benimki de kız istiyodu erkek duyunca bozuldu gibi ki erkeği ben çok istiyodum. Kız olsa bıcır bıcır olurmuş falanmış filanmış. Çok bozulmuştum hala bozuğum ama kendi bilir :))allahım inşallah sesimi duysun eşimde kızına aşık olsun ben diyorum kızı bir kucağına al biraz dillensin o zmn iyi ki erkek olmamış diyeceksin die oda dio işte o dillenmeden korkuorum kızlar susmuyo oglan olsa ıkı sılkelerdım korkardı guresırdık dıo yazarken bıle guluyorum yanı rabbım ne guzel ıkı evladı da vermıs sıze allah ıkısıne de uzun omur saglık versın amın
Kızlar selam. Uzun zamandır hızınıza yetişemedim, ara ara sadece okuyabildim ama döndüm :) umarım herkes miniğiyle beraber iyidir.
İsim mevzuları konuşulmuş. Bugün ben de sınandım bu konuda. Biz baştan beri klasik ve sade bi isim koymak istiyoruz, aileler de ismi siz koyacaksınız diyor. Tanışmamızda anısı olan bir isim var; Leyla, eşim baştan beri Leyla istiyordu ben de sıcak bakıyordum. Yine de içim rahat etsin diye haftasonu oturdum isim listelerini okudum, kulağımıza hoş gelenleri listeledik ama liste başı hala Leyla.
Neyse dün annemle telefonda konuşurken büyük ihtimal Leyla olacak dedim, annemde bi sessizlik bi buz kesme, sonra toparladı aslında bak şu isim de güzel bu isim de güzel diyor bana. Ben onları pek beğenmedim dedim, sonra kapattık konuyu.
Bugün de eşimin ailesiyle whatsapp grubumuz var. Kayınvalidem haftalardır sıkıştırıyor isim için, havlu yapacakmış isimli diye. Eşim dedi anne artık torunun isimsiz değil, Leyla diye. Kadın başladı dalga mı geçiyosunuz, o zaman ben gelmem doğuma falan. Eşim de sinirlendi isim yüzünden çocuğumu mu görmeyeceksin diye, kv diyor ki kötü anım var biliyorsunuz. Eski bir komşusunun adıymış sevmediği. Baktı olmuyor annesi doğuracak o koysun adını sen bana inat ediyorsun diye eşime kızdı. Ben de dedim anne biz ikimiz seçtik ama senin bu kadar tepkili olduğunu bilmiyorduk, önerdiğin bi isim varsa ona bakalım madem diye. Normalde daha sıcak konuşurum hep annecim derim, anladı artık kıvırmaya çalışıyor, yok ben şaka sandım yok aslında güzel isim, ayy ben leylak çok severim onu da leylakım diye severim (leylakım da neyse artıkbeğensek zaten biz leylak koyarız dimi) diye yazıyor. Hiçbirşey demedim, eşim de sinirlendi koymuyoruz isim falan doğunca bulunur öğrenirsiniz diye. Ben de eşime kapatalım isim mevzusu konuşulmasın dedim.
İki gündür o kadar gerildim ki ofiste aklıma geldikçe yaşlar süzülüveriyor. Biraz uzun yazdım ama birilerine içimi dökmek istedim. Sorsan hepsi çok modern, çok anlayışlı, birşeye karışmazlar, siz nasıl istiyosanız öyle olacak sizin çocuğunuz derler ama çam devirmelere doyamıyorlar. Düğün zamanı da böyleydi, sözde herşey bizim istediğimiz gibi olacaktı ama her şeye de bi yorumları vardı iki annenin de. 2 ay nişanlı kalıp her günü ağlamıştım umarım bu 4 ayım öyle geçmez.
Kafamda netken bir anda silindi isim şimdi. Başka isim de bakasım gelmiyor. Sanırım ancak doğumdan önce bir daha açılır bu konu..
Bu da böyle içimi döktüğüm dertli bir postum olsun.. Veya varsa böyle etrafınızda 'ayy benim o isimde sevmediğim biri vardı' diye konuşan birileri ve siz bir şekilde başedebiliyosanız onlarla, alırım güzel önerilerinizi..
Valla ege ismide bizim için anlamsız ama anlamlı. Baş harflerini oluşturacak ailemizin. Bana da Ablam ege nedir ne alaka bilmem ne diyo ama kimseye laf demek düşmüyo. Eğer sizin için anlamı varsa koy canım.. başka isim içine sinmeyecek çünküBen cok iradeliyimdir aslinda ama bebek olunca aciktigimda sanki o acikiyo onu ac birakiyomusum gibi vicdan yapiyorum. Sipa bi de karnim acken daha hareketli oluyo sanki acliktan huzursuzmus gibime geliyo basliyorum yemeye. Aslinda az az sık sık yemek lazim ben evde yalnizim valla bisey atistirmaya useniyorum. İki ogun yiyorum o yuzdende bi oturusta bi dana yiyorum desem yeridir :))
Maşallah canımKızlar ayrıntılımız temiz geçti sukur 30 cm 630 gr :) masallah diyelim mi ? :))
Yusuf u da düşündüm de ilk ben söylemiştim egenin önüne yakışsın diye. Soranlara Yusuf ege diyoruz. İki isimi tek gibi kullanabilirim gibi geliyo. En olmadı egoş diyeceğizEvet evet ege ismi güzel onu kullanırsın sen, zaten anne ne derse devamı öyle geliyoryusufuda eşin illa istiyorsa koy kimlikte formaliteden yazsın ben öle yapcam
Insan oglu iste demekki her lafa maydonoz olmaktan zevk alıyolar ben kimsenin isine burnumu sokmam yani bu insanlar niye böle yapip duruyolarki kime ne. ne isim verirsem veririm yani kimene hee fikrini sorarim eyvallah konusursun ama yok ne haddinize hadsizlerKiz biz hemen hastaneden cikinca kimliginide cikardik.haftasonu gormeye geldi en sevdigim kaynim ve ailesi.lidyayida mi yazdirdiniz diyo.he amcasi yazdirdik keske sana sorsaydik ya sen kimsin bu ne hadsizlik zaten ismi lidya lidyayida mi yazdirdiniz ne ya nerenin degisigisin sen
Bizde de babanne karışmıyo ablam karışıyo. Ege neymiş ne alakaymış diye sanki ben onun çocuklarına karıştımz herkes ilginççInsan oglu iste demekki her lafa maydonoz olmaktan zevk alıyolar ben kimsenin isine burnumu sokmam yani bu insanlar niye böle yapip duruyolarki kime ne. ne isim verirsem veririm yani kimene hee fikrini sorarim eyvallah konusursun ama yok ne haddinize hadsizlerhele bide yine anane babanne amca teyze karisiyo bi vasıflari var bide o disardan hic biseyin olmayanlar yada uzaktan akrabalarin falan burun kiviriyo yaa"o neymis o anlami neymiskii "diyolar ya sanane senin adinin anlamı ne sorn varmi muhtesem isimleri varmis gibiii bole kusuvercem uzerlerine
Cnm ne diyeyim ki. Herkesin yapısı farklı elbette. Ama ne güzel ayaklarının üstünde duran kimseye muhtaç olmayan güçlü bir kadınsın.
Aman millete b.k yemek düser aslinda suratlarina suratlarina S A N A N E E dicen olmicak yani ama haketmiyoda degiller kız ven okadar cok ruzgar ismini istemistimki koraya annem yaaa kendi annem at ismi cocuga at ismimi vercen dedi durdu diyemedim sananeeee diyemedim ya ben ona yaniyorummmBizde de babanne karışmıyo ablam karışıyo. Ege neymiş ne alakaymış diye sanki ben onun çocuklarına karıştımz herkes ilginçç
Iste yani herkes 3 asagi 5 yukari ayni muhabbetleri yasiyo o yuzden hic takilmamak lazim kiz olsaydi lidya ve karya olcaklardi o yuzden dogurana kadar aysegul koycaz demeye kararliydim.oglana babasinin ismini koyduk sülalesi memnun hic sesleri cikmadi.benimkiler zaten hic karismaz hayirli olsun der gecerler bu sefer rahatim...sende ne karar verirseniz kimseye soyleyipte sinirini bozma alican koycaz de gec dogunca ogrensinler hic sesini cikarip gerilme bu seferInsan oglu iste demekki her lafa maydonoz olmaktan zevk alıyolar ben kimsenin isine burnumu sokmam yani bu insanlar niye böle yapip duruyolarki kime ne. ne isim verirsem veririm yani kimene hee fikrini sorarim eyvallah konusursun ama yok ne haddinize hadsizlerhele bide yine anane babanne amca teyze karisiyo bi vasıflari var bide o disardan hic biseyin olmayanlar yada uzaktan akrabalarin falan burun kiviriyo yaa"o neymis o anlami neymiskii "diyolar ya sanane senin adinin anlamı ne sorn varmi muhtesem isimleri varmis gibiii bole kusuvercem uzerlerine
Canim isikli top derken ,bence gozleri etkilenmezmi ben daha yeni yeni eline veriyorum isikli toplari cunku bebekken gozlerini dikip isiga bakiyolarbebegin besigine isikli toplardan assak nasil olur kizlarr :) tecrubeliler siz daha iyi bilirsiniz :)
Iste yani herkes 3 asagi 5 yukari ayni muhabbetleri yasiyo o yuzden hic takilmamak lazim kiz olsaydi lidya ve karya olcaklardi o yuzden dogurana kadar aysegul koycaz demeye kararliydim.oglana babasinin ismini koyduk sülalesi memnun hic sesleri cikmadi.benimkiler zaten hic karismaz hayirli olsun der gecerler bu sefer rahatim...sende ne karar verirseniz kimseye soyleyipte sinirini bozma alican koycaz de gec dogunca ogrensinler hic sesini cikarip gerilme bu sefer
Kiz kv komsusu var kadin 20 kusur yasinda surekli dusuk yapiyodu megersem iki rahmi varmis biri sorunluymus bebek ona tutunup dusuyomus sonra ameliyat oldu kiz bir rahmini aldilar simdi bizimle hamile kaldi demekki ikisiylede kalan varmis
Kiz kv komsusu var kadin 20 kusur yasinda surekli dusuk yapiyodu megersem iki rahmi varmis biri sorunluymus bebek ona tutunup dusuyomus sonra ameliyat oldu kiz bir rahmini aldilar simdi bizimle hamile kaldi demekki ikisiylede kalan varmis
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?