- 16 Ağustos 2017
- 416
- 368
- 23
- Konu Sahibi kardelen384
-
- #25.021
Tamam canım araştırayım daha sonra alırım bir tane duruma göre. Gerçi yaşadığım yerde istediğim zaman alabilirim her şeyi. Gerekirse eşim ben hastanedeyken de gidip alır da. Alıp kenarda bekletince psikolojik olarak rahatlıyoruz.Canim bence 1 adet al.. Nedense hastahane cantasina 1 adet koyun demisti hastahane hemşiresi.. Demekki var bir bildikleri ne olur ne olmaz bulunsun.. En kötü ileride su içirmek için kullanırsın...
emzirme zayiflayamaya cok yardimci.ekstradan kalori yakiyorsun.kizim 2aylik oldugunda diyete basladim.karatay tarzi.beyaz ekmegi kestim tuzu sekeri azalttim gitmeye basladi kilolar kendiliginden.bide zamanim olunca mekik falan cekiyodum gobek de gitmisdi.simdi tekrar kocagobekli oldum :))Bende tedavi sirasinda cok almistim neredeyse 25kg.. Sonra tedaviyi biraktim.. Biraz kilo vermeye baslamistim ki baktim yine aliyorum.. Dedim herhalde insulin direnci sonucta kortizonlu ilaclar kullandim.. Hic aklima gelmiyor ki gebelik olacağı.. Bir öğrendik 2 aylık.. O yüzden tam bilmiyorum ne kadar aldigimi başından beri.. Ne güzel aldığını vermişsin hemde bayağı bir fark atmışsın.. Özel bir diyet uyguladın mi yoksa emzirmekle doğal bir süreçte mi verdin..
Teşekkür ederim canımGünaydın :)
Emzik 0-3 avent sothie
Göğüs kalkanı
Avent süt saklama kabı özellikle tavsiyem sağıp işe götürecek olanlar için
Şimdi lazım değil ama avent pipetli bardak Büyük kızım hala kullanır ama erken olabilir :)
Ne Zaman hastaneye gitsem karnım da agrısa hamile oldugum için tansiyonumu ölçerler normalim 9 5 falan orda 11 falan cıkar büyük. Hep normal derler ama bana göre değil. En son bi doktora demiştim o da hastaneye gelme süreci ve burda olma düşüncesi tansiyonu biraz yükseltir demişti. Ama sen takipte kal ihmal etme ve yediklerine sürekli dikkat et azıcık basın agırlasır gbi olsa hemen tansiyonuna bakGecen gun hastaneye gittigimde 2 sefer olculdu araliklarla. İlki 14 sonra 15 cikti. Doktor yatis verecekti takip icin ama ben istemedim. Sonra takip et o zaman dedi. Hafta icin de gunde iki sefer olacak sekilde eczane de olcturdum ara ara hepsinde normal cikti. Buyuk ihtimal, o gun yemek yeyip gitmiştim yemegi de tuzlu yerim acikcasi, o yuzden yuksek cikti diye dusunuyorum. Tuzu azalttim simdi.
O kadar sakar bi insanımdır ki normalde çok korkuyorum bende allah korumus hem yavrunu hem seni bence dinlenmeye devam et elini dahi uzatma yukarılaraKızlar bu arada geçen gün yağmurda kaydım ve düştüm..Bir-çok yerim morardı ve karnımın bir kısmını da malesef koruyamadım yere çarptım.. Sıcağı sıcağına anlamadım ise gittim.. Yaklaşık 1 saat sonra ağrı başladı.. Hemen doktora gittim bebeğin eşinin ayrılma riski olduğunu kanama olursa erken alacaklarını söylediler ;( neyse ki 2 3gun yatak istirahatinden sonra ayrılmanın risk oluşturacak düzeye gelmediğini gördüler nasıl rahatladım anlatamam.. Çok çok çok dikkatli yürüyün özellikle yağmurda...
Kızlar ya benim bebiş geçen hafta pek hareketliydi ama kaç gündür çok sessiz günde bir iki kere hafif hafif hissediyorum hareketlerini. Benim gibi olanlar var mı? Bide sanki tetanoz aşısından sonra böyle oldu :/
Bende daha hiç bişey almadım hiç sıkma canını paranı cebine koyunca bir günde bile halledersinn. Arkadasım demiştiki avm ye gittim idil baby e girdim herseyi aldım ordan da e bebeke girdim ordan da alacaklarımı aldım cıktım bitti dedi. Ama evin yükü agır geliyosa bi bayan kesinlikle cagır. Dünyayı ve devleti biz kurtacak degılız bununda unutmaBu arada ben daha hicbirsey almadim birkac zıbın disinda.. odayı ve salonu boyatmak gerekiyor.. ayrı bir oda yapamayacağım için yatakodasinda düzenleme yapıp oraya uygun bir dolap ve beşik almam gerekiyor.. Ayrıca bebek arabası banyo gereçleri hastahane çantası gibi önemli parçaları da almam gerekli... Hastahane icin foto çekimi istiyorum ama kararsizim.. Çevreme hastahane odası süslemesi yapmama rağmen kendime yapacak enerjim yok.. Bütün gun uyumak istiyorum.. Içimden hiçbirşey yapmak gelmiyor.. Enerjim sıfır... hafta ici işteyim okulda yöneticiyim ve öğlenciyiz o yüzden sabah 9 akşam 6 çalışıyorum eve gelmem istanbul trafiginde 7yi geçiyor.. Yemek ye yat ertesi gün kalk ise git seklindeyim.. Evin temizligi çamaşırı bile işkence gibi geliyor hafta sonu.. Hafta sonu da eve ayırınca alışverişe ya da yukarıda saydığım diğer düzenleme işlerine ne vaktim ne de enerjim kalıyor.. 37 haftaya kadar çalışmak istiyorum ki sonrasında daha çok bebegimle vakit geçireyim.. Ama ya erken olursa ne ara bu işleri halledeceğim bilmiyorum.. Sıkıntıdan uykularım kaçıyor artık Gun geçtikçe birazda doğum korkusu sarıyor.. Ne çok yazdım.. Yoruldum.. Bana bir yol gösterin..
tek deilmisim demekki 2 gundur benim bebisde sakin bendede oluyor o tedirginlik sanirim yerleri genisledi cunku karnimda buyumus hissediyorum ve farkettim 2 haftada bir bole oluyor sankiBen bir donem karatay tarzi beslenmistim. Gercekten cok rahat ve guzeldi. Fazla yemememe ragmen saatlerce acikmiyordum . Ama o kadara kati kurallarinin olmasi bir sure sonra bebi zorladi. Yani tatliyla zaten fazla aram yoktur meyveyle falan. Ama insan bir sure sonra gercekten ihtiyac duyuyor :) meyveyi falan yasaklamasi, dogal bal, pekmez olmamasi sîkıktı :)
Canim yavastan basla artik. Eve ayirdigin vakti kisalt. Gerekirse bir yardimci tut calisiyormussun zaren. 2 haftada bir yardimci alabilirsin.
Dunden beri benimki de sessiz :) yeri genislediyse demek :) 3-4 gun once deli dana gibi tepiniyordu :)
Benim de hastane de yuksek cikiyor iste. Yuruyerek gidiyorum o yuzden de olabilir. Bir de kalabalik oldugundan hep ayakta kaliyorum. Normalde soluklanip biraz donlenip oyle olcmeleri lazim.Ne Zaman hastaneye gitsem karnım da agrısa hamile oldugum için tansiyonumu ölçerler normalim 9 5 falan orda 11 falan cıkar büyük. Hep normal derler ama bana göre değil. En son bi doktora demiştim o da hastaneye gelme süreci ve burda olma düşüncesi tansiyonu biraz yükseltir demişti. Ama sen takipte kal ihmal etme ve yediklerine sürekli dikkat et azıcık basın agırlasır gbi olsa hemen tansiyonuna bak
tek deilmisim demekki 2 gundur benim bebisde sakin bendede oluyor o tedirginlik sanirim yerleri genisledi cunku karnimda buyumus hissediyorum ve farkettim 2 haftada bir bole oluyor sanki
Kızlar bu göğüs kalkanı çok gerekli mi?daha önce kullananlardan tavsiye alsak?kararsız kaldım alsam mı diye?
Çarşıya çıkarım iki saatliğine sütü sağar biberona koyarım dolapta durur annem verir öyle düşündüm mamaya inş ihtiyaç olmazEmzirmek de biberon gerekli mi? Mama için ve anne olmadığında sütünü vermek için mi kullanılıyor?
Inşallah canım, öyle bir durumda gerekli olursa ben de alırım. Ya da dayanamam doğumdan önce alırım belkiÇarşıya çıkarım iki saatliğine sütü sağar biberona koyarım dolapta durur annem verir öyle düşündüm mamaya inş ihtiyaç olmaz
doğal yada değil bal pekmez türü her seye karşı malesef.Doğal olduğunu düşünmediği için söylüyor canım meyveyi bile öyle tohumları değiştiği için hormon olduğu için az yiyin diyor
Canım bazen duruluyorlar. Bizimki de çok hareketli değil sanırım. Dün bütün gün uyumadı hiç. Sürekli hissettim hareketlerini. Ama bugün şu saat oldu tık Yok nerdeyse.5gün oldu canım. Tek doz vurdurdum ben. Senin de ilk gebelik mı? Ya bakıyorum milletin bebişleri çok hareketleymiş insan ister istemez endişeleniyor.
Canım doktoruma da gösterdim sonucu gayet iyi dedi.parmaktan aldık. 75 lik benimi de.netten de baktım gayet iyi atıyorum hattaCanim ikinci kan 162 normal demissin. Bi yanlislik olmasin. 140 in altinda olmasi lazim. Ben 75 grlik seker ictim. 2 Saat sonrasi 165 cikti doktor diyetisyene yonlendirdi. Bir de parmaktan cihazla olcumle damardan alinan kanla olcum hassasiyet olarak farkediyor aklinda olsun.
canım bu arada yanlış anlaşılma olmuş. Benim açlık 74 1 saat sonra glikoz içince ilk kan 162 ikinci kan 144.seninki birazcık yüksek cikmis.ben ikinci derken açlık kan şekerinden Sonra 1. Kan demek istedimCanim ikinci kan 162 normal demissin. Bi yanlislik olmasin. 140 in altinda olmasi lazim. Ben 75 grlik seker ictim. 2 Saat sonrasi 165 cikti doktor diyetisyene yonlendirdi. Bir de parmaktan cihazla olcumle damardan alinan kanla olcum hassasiyet olarak farkediyor aklinda olsun.
Amannn boşa çıkanları ikincide kullanırız inşallah nolacakInşallah canım, öyle bir durumda gerekli olursa ben de alırım. Ya da dayanamam doğumdan önce alırım belki
Kullanmayacaksam evi doldurmayım diyorum, aldıklarımız da ucuz şeyler değil. Sonra dayanamıyorum alıyorum yine. Ilk çocuğun acemiliği herhalde.
Benimde ikinci tetenoz aşısından sonra hateketsizleşmişti baya günde üç dört kez çok içerden hissediyodum hemde tam senin haftandayken . Sağlık ocağına gittim hatta kalp atılını dinledik gayet iyi dedi hemşire spnra yine hareketlendi sanırım pozisyon değiştirdi şimdi maşallahı varKızlar ya benim bebiş geçen hafta pek hareketliydi ama kaç gündür çok sessiz günde bir iki kere hafif hafif hissediyorum hareketlerini. Benim gibi olanlar var mı? Bide sanki tetanoz aşısından sonra böyle oldu :/
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?