2018 Mayıs Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    349
Ben yaklasik 3. Aydan beri osteocare kullaniyorum. D vitaminimde 4 hafta once sınırda cikti. Gerek var mi diye sordum ee devitte kullanabilirsin gebelikte bu degerler hic yuksek olmaz dedi. Söylemesem vermezdi yani. Bnmde 27+1 de 950 gr 33 cm di. Yani aslina bakarsan seninle ayni. Bizde bir hafta geriden geliyoruz. Gec dollenme mi bilmiyorum. Ama ilerlerse diye cok korkuyorum. Ilk detaylida ortaya cikti 1 hafta gerilik. Ondan beri hep ilerledi.

Doktorum d vitamini verdi aslında ama osteocare vardı ekstra d vitaminine ihtiyac var mı dedım yok dedi bakalım benim hep sınırda genelde zaten seninde gec döllenmedir cnm takma kafana gayet iyi kilosu

B

Ben de kullanıyorum canım. Gunde 1 tane.fazlası da zararlı. D vitamini de kullanıyorum. 9 damlaydi hatta sonuç düşük çıkınca 15 damlaya cikardik

Ekstra vermedi banada bakalım buda iyi gelir umarım

Haftana göre ideal kiloda canım bebiş zaten darısı başına 1000 gramı görsem bu hafta uça uça gelirim heralde hastaneden Rabbim esirgesin bıdıklarımızı

Dualarımız seninle kızın büyüdü Allah ın izniyle ben inanıyorum

Ayva çekirdeğini bende biriktirmeye başladım kızlar zaten sürülen yer azıcık biyer ama günde Kaç defa sürülecek o var tabi ben çok az az yapıp sürekli yenilemeyi düşünüyorum çünki karbonatlı suyu muhakkak yapıcam pamukcuk ve mikrobu önlüyor 2 oğlumdada yaptım hiç pamukçuk olmadık şükür sizede tavsiye ederim 1 çay bardağına 1 çay kaşığı karbonat koyucam ağzı kapalı bi cam kutuya sonra her emzirme öncesi sürüp memeyi öyle vericem İnş.. Denenmiş ve onaylanmıştır...
Msjinin ekran görüntüsünü aldım.çok tskler Zeynepcim.

günaydın kızlar
12 sinde tetanoz 2. dozu yaptırmam lazımdı ama doktorum şu enfeksiyon işini çözmeden yaptırma dedi erteledi
en geç ne zamana kadar yapılıyo acaba

Merhaba kizlar
Neredeyse bir hafta olacak hareketlerinin azaldigini hissediyorim bebegin yani bu haftalardan itibaren gunde 10 tane tekme hareket saymamiz lazim degil mi?

Gecen haftalarda saysam 100 filan olan hareketleri 5 gundur filan zarzor 10 oldu. Doktoruma mesaj attim bugun yokmus hastanede. Sizce ne yapayim bekleyeyim diyorum gereksiz ultrasona girmeyeyim. Ama ya bir sikinti varsa. Sizin bebekler ne kadar ve saat kac gibi hareket ediyor?

canim zaten odada buzfolabi oluyor kullandikca buzdolabina koyarsin ben az az yapmayi dusunuyorum yani 8. cekirdek .8 cekirdek sirayla zaten ilk bikac gunu sorunsuz gecirfikmi tamamdir insallh
Ayva cekirdegi jelini ilk haftalar mi surmemiz lazim? Sonra gerek olmuyor mu

Kızlar bebegi 2 hafta onden gidenler, kac haftlkken boy kilo kac dendi sizlere. Ben 29+1 dim bugun 41cm 1710gr cıktı. Iki hafta onde dedi boy ve kilosuna. Oglum 30 haftalikken 2kiloydu. Onada 2 hafta onde diyordu dr. Acaba cihaz farki oluyormu bu olcumler neye gore önde
Can'ım bence cihaza göre değişiyor. Çünkü dün bi arkadaşla aynı zamanda muayene gittik. Benim 1390 gr onun 1400 den fazla. Haftamızda aynı hatta. Ama benim dr 1 hafta önde dedi onun dr u haftasıyla uyumlu demiş.

Bunumu surcez ozaman .
Cok kokulumu acaba
Ben oldum olası Hindistan cevizi aroma kokusunu sevmem. Midemi bulandırır hatta. Kızardım sabunda şampuanda kullananlara. Bunu da sevmedim. Eşim hatta en başta dalga geçti. Böceğe laf eden adamın hikayesini hatırlattı :)) böceğe laf ediyor niye yarattı seni Allah diye. Bi süre sonra amansız bi hastalığa yakalanıyor. Tek çaresi o böcekten yapılmış olan ilacı yemek :KK45:
Ben yağı sürünce tülbent koyuyorum karnıma Can'ım. Kıyafetlerime kokusu geçmesin diye.

Merhaba kizlar
Neredeyse bir hafta olacak hareketlerinin azaldigini hissediyorim bebegin yani bu haftalardan itibaren gunde 10 tane tekme hareket saymamiz lazim degil mi?

Gecen haftalarda saysam 100 filan olan hareketleri 5 gundur filan zarzor 10 oldu. Doktoruma mesaj attim bugun yokmus hastanede. Sizce ne yapayim bekleyeyim diyorum gereksiz ultrasona girmeyeyim. Ama ya bir sikinti varsa. Sizin bebekler ne kadar ve saat kac gibi hareket ediyor?
Can'ım ben saymadım ama bizimkinin de bazen gıkı çıkmıyor. Tüm gün tık Yok. Bazı gün hareketleniyor. Bence yeri daralmış olabilir seninkinin de.

Bunumu surcez ozaman .
Cok kokulumu acaba

canım kokusu var, rahatsız olur musun bilemedim, beni rahatsız etmiyor, diğer arkadaşlarda gratisten başka bi marka almışlar fiyatı daha uygunmuş orayada bak istersen

günaydın kızlar
12 sinde tetanoz 2. dozu yaptırmam lazımdı ama doktorum şu enfeksiyon işini çözmeden yaptırma dedi erteledi
en geç ne zamana kadar yapılıyo acaba

benim sağlık ocağındaki dr ve hemşire 32. haftaya kadar aşı yapıyoruz dediler kendi dr bana gerek yok olma demişti ben de peki 35. haftada elime bişey batsa aşı olabilir miyim demiştim olursun demişti , herkes bişey söylüyor canım ben de güvenemedim aşımı oldum ilk dozu , 2. doza daha var

Dolunay22 Dolunay22 haklisin canim yeri daralmis olabilir. Arada biraz hissediyorum da rahatliyorum neyse ki. Umarim bu sessizlik uslu cocuklarimiz olacaginin bir isaretidir :D

Dolunay22 Dolunay22 haklisin canim yeri daralmis olabilir. Arada biraz hissediyorum da rahatliyorum neyse ki. Umarim bu sessizlik uslu cocuklarimiz olacaginin bir isaretidir :KK70:
İlk hamileliğim ama ne bileyim bana da sakin gibi geliyor. Çok hareketli değil. İnş uslu olur tabi :) hareketli durmayan çocukların anneleri karnımda da böyle çok hareketliydi diyor.
Ama bu mızmız sürekli ağlayan bi bebek olmayacağı anlamına gelmiyor :))
En çok ondan endişeliyim. Ben çok sakinmişim hiç ağlamazmışım sevmek için uyandırırlarmış o derece:) ama eşim tam tersi :( sürekli ağlarmış :KK45: inş bana çeker :dua:

Ben olsam degisirdim .erkege daha uyum saglar gibi.

Kedin kacrdim :KK43:

Ins olmustur .canim bnde sabirsizlaniyorum bi muayeneye gitsemde. Haber alsak

Maalesef benim vucudumda oldu.islak birakmaya calis mantar kremleri yasak ama durumun kotuyse veriyorlar

Nezman kontrolun canim .git derim yinede acil degil ama icin rahat eder

3 gun gecerli diye yaziyordu canim. Daha bitmemistir.

Dun kontrolum vardi. Cok sukur her sey yolunda. Tansiyonum da normal cikti. İcim rahatladi resmen. Bebegim henuz donmemis ama doktor bir sey demedi. Ben sordum. Daha ters ama doner dedi. Bu haftalardan sonra donmeye basliyor dedi. Bebegim 32 haftalik cikti kilosu 2.200 galiba ben sat i yanlis hatirliyorum 3-5 gun ya da iri bir bebis geliyor :KK200: gecen hafta 1.800 du kizlar bir haftada 400 gram almasi fazla degil mi? Doktor bir terslik gormuyor. Ama ben endise ediyorum, allah korusun obezite falan dogar diye. İnsallah saglikla kucagima gelsin bebegim.

Kızlar bebegi 2 hafta onden gidenler, kac haftlkken boy kilo kac dendi sizlere. Ben 29+1 dim bugun 41cm 1710gr cıktı. Iki hafta onde dedi boy ve kilosuna. Oglum 30 haftalikken 2kiloydu. Onada 2 hafta onde diyordu dr. Acaba cihaz farki oluyormu bu olcumler neye gore önde
Canım benimki 3 hafta önden gidiyor.28+4 ye 1700 gr 38 cm çıktı.oğlun kaç haftada kaç kilo doğdu?korkuyorum ben de çok kilolu olursa diye.

Kızlar arabamızı aldık.şükürler olsun.ustumden bir yük kalktı.kraft xlx kardesimde de ahşap sepet beşik vardı.sadece iki ay kullanılmış.yeğenim biraz tombisti sığmadı içine:)sonrasında oda yapicaz kismetse.sepet besikler için de yarı ortopedik yatak var midir acaba?bilen varsa yazabilir mi?marka önerisi olan varsa çok sevinirim.

Eklentiler

• Screenshot_2018-02-21-10-48-00.webp
    Screenshot_2018-02-21-10-48-00.webp
    13,9 KB · Görüntüleme: 73
Kizlar bu arafa az once cantam geldi. Pazartesi siparis etmistim. Ben cok begendim. Cok kullanisli duruyor. İcinden alt acma ortusune benzer bir sey de cikti. Yaninda termal gozu ve islak mendil gozu var. Ayrica ic tarafanda da iki tane biberon gozu var. Ben cok kullanisli buldum. Kargo dahil 80 liraya aldim. Piyasadaki en ucuz sekliydi. N11den aldim. Dusunen olursa ozelden yazsin kullanici adini vereyim ben cok memnun kaldim. Siparisi gectim 2 saat sonra kargoya vermislerdi.

Eklentiler

• 992CB30C-0320-4ADD-8410-B25F500BDE8A.webp
    992CB30C-0320-4ADD-8410-B25F500BDE8A.webp
    17,7 KB · Görüntüleme: 90
  • BE1A5291-3E19-4FE2-83A1-6525CD2BFF58.webp
    BE1A5291-3E19-4FE2-83A1-6525CD2BFF58.webp
    17,3 KB · Görüntüleme: 81
  • EF0AF79D-63A5-4D33-8166-CF379B8AEDAB.webp
    EF0AF79D-63A5-4D33-8166-CF379B8AEDAB.webp
    13,1 KB · Görüntüleme: 93
  • 24527B99-2AE5-4E8A-B5C4-BDE293EC0360.webp
    24527B99-2AE5-4E8A-B5C4-BDE293EC0360.webp
    12,3 KB · Görüntüleme: 91
Kızlar kasıklarımın arasındaki bölgede ultrasyonla bakılan yerin altı gibi düşünün cok agrım var üç gündür yürürken özellikle sizce bi sorun mudur bu

Canım benimki 3 hafta önden gidiyor.28+4 ye 1700 gr 38 cm çıktı.oğlun kaç haftada kaç kilo doğdu?korkuyorum ben de çok kilolu olursa diye.
Aramizda 4 gün var. Kiloları nerdeyse aynı. Benim doktorum hic sorun yapmiyor iriligine hatta cok cok iyi maşallah filan diyo. Oglum 38+5 te doğdu 4100gr. 40 i gorseydik 4500 olurdu rahat. Bence korkma en kötü benim gibi sezeryan oluyorsun birde yenidogan kiyafetleri olmuyor :) birde ilk zamanlar süt yetmiyor mama takviyesi gerekiyor iki hafta kadar. Yani bende oyle olmuştu.

Canım şöyleki ben evde takip ediyorum şekerimi. Sabah ogle akşam bakıyorum. Degerlerin normal dedi doktor. Tatli ekmek vs seyleri yemiyorum. Canım cok çekerse cikolata yiyorum sekerimi yinede yukseltmiyor. Mesela dun pirinç pilavi canm istedi yedim yine sinirin altında. Bu sebepten doktor seker yüklemesi istemedi benden. Ama hep takip et dedi. Zaten genel olarak diyetli gibi besleniyorum. Birde ilk bebegim 4100gr dogdu. Seker yüklemesi yaptirmistim çıkmadı. Doktorum yine aynı. Genlere bağlıyor iriliği.
Anladım canım ben de arada bakayım ozaman 28.haftada börekler çörekler tatlılar yiyip bir kaç defa ölçtük düşük çıktı ben o yüzden yaptırmadım.çok yükselse anlarmıyız acaba ben hiç diyet yapmadım normal yiyorum :110:

Kızlar arabamızı aldık.şükürler olsun.ustumden bir yük kalktı.kraft xlx kardesimde de ahşap sepet beşik vardı.sadece iki ay kullanılmış.yeğenim biraz tombisti sığmadı içine:)sonrasında oda yapicaz kismetse.sepet besikler için de yarı ortopedik yatak var midir acaba?bilen varsa yazabilir mi?marka önerisi olan varsa çok sevinirim.
Ben de aynı arabayı hiç araştırmadan aldım, inşallah memnun kalırız :)
Sepet beşik alırsam ben içine reflü yatağı koymayı planlıyorum.

Dun kontrolum vardi. Cok sukur her sey yolunda. Tansiyonum da normal cikti. İcim rahatladi resmen. Bebegim henuz donmemis ama doktor bir sey demedi. Ben sordum. Daha ters ama doner dedi. Bu haftalardan sonra donmeye basliyor dedi. Bebegim 32 haftalik cikti kilosu 2.200 galiba ben sat i yanlis hatirliyorum 3-5 gun ya da iri bir bebis geliyor :KK200: gecen hafta 1.800 du kizlar bir haftada 400 gram almasi fazla degil mi? Doktor bir terslik gormuyor. Ama ben endise ediyorum, allah korusun obezite falan dogar diye. İnsallah saglikla kucagima gelsin bebegim.
Maşallah tosunuma :anneadayı: Gözünaydın.
Can'ım stres yapma. Her bebek bir değil malum. Obezite sonradan da olabilir. Doğum kilosuyla ilgili değildir sanırım.

Güle güle kullan canım. Bu twistleri ben de çok beğeniyorum. Biz de düşünmüştük en başta. Ama yalnız kullanamam diye vazgeçmiştim. Ama çok sık ve konforlu.

Kizlar bu arafa az once cantam geldi. Pazartesi siparis etmistim. Ben cok begendim. Cok kullanisli duruyor. İcinden alt acma ortusune benzer bir sey de cikti. Yaninda termal gozu ve islak mendil gozu var. Ayrica ic tarafanda da iki tane biberon gozu var. Ben cok kullanisli buldum. Kargo dahil 80 liraya aldim. Piyasadaki en ucuz sekliydi. N11den aldim. Dusunen olursa ozelden yazsin kullanici adini vereyim ben cok memnun kaldim. Siparisi gectim 2 saat sonra kargoya vermislerdi.
Güzelmiş canım. Baya da büyük. İyi günlerde kullan inş.

Kızlar kasıklarımın arasındaki bölgede ultrasyonla bakılan yerin altı gibi düşünün cok agrım var üç gündür yürürken özellikle sizce bi sorun mudur bu
Can'ım kemik ağrısı mı içte bi ağrı mı? Vajina kemiği ağrısı ise bu çok konuşuldu burda. Ben 16. Haftadan beri çekiyorum. Bazı arkadaşlarda da oldu hatta

Aramizda 4 gün var. Kiloları nerdeyse aynı. Benim doktorum hic sorun yapmiyor iriligine hatta cok cok iyi maşallah filan diyo. Oglum 38+5 te doğdu 4100gr. 40 i gorseydik 4500 olurdu rahat. Bence korkma en kötü benim gibi sezeryan oluyorsun birde yenidogan kiyafetleri olmuyor :) birde ilk zamanlar süt yetmiyor mama takviyesi gerekiyor iki hafta kadar. Yani bende oyle olmuştu.
Normal doğum istiyordum ben de ama bu gidişle olmayacak gibi :( benim doktorum da pek sorun yapmadı genetik diyor.şeker filan da çıkmadı.babası iri ben de 3800 filan doğmuşum çocuk da bize benzedi herhalde :))

Back
X