2018 Mayıs Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    349
Bugün yeniden lekelenmelerim başladı. Plesanta aşağıda olduğu için dr um uyarmıştı zaten. 30 da yeniden başlayabilir diye. Biz 29+3 olduk. Öğleden sonra nst ye gireceğim. İnşallah herhangi bir şey çıkmazda bebeğimi zamanında kucağıma alırım.
İnşallah bir sıkıntı olmaz Allah'a emanet yavrularimiz

Ah bu erkekler :KK43: bizimkine de hamileliğin başında 2 haftada bir yarım gün yardımcı alalım dedim. Tamam falan dedi. Ama nerdeeeee. Ben yaparım diyor. Onun yapması ayı buluyor. Arada annem geliyor Zaten. Arada ben yapıyorum. Hatta birazdan kalkıp benim de yapmam lazım ama halim Yok. Artık iyice yorucu oluyor bizim için Can'ım
Parkeleri süpürmede sıkıntı yok ama halıda zorlanıyorum bide banyosu temizlemek sıkıntı illa eğilmek zorundasın camlar desen inanki yazdan beri el surulmedi yağmurda yıkanıyor sadece artık bende doğuma birini çağırıp dip köşe temizleticem kimseye diyemem yardıma gel diye

Valla ben 3 cekirdege iki yemek kasigina yakin su koydum daha jellesmedi. Sanirim daha fazla cekirdege koymak lazim 2 gun olacak. Haftada bir surmeye baslamayi dusunuyorum.

Benimkide bu ara oyle. Dun doktora sordum. Suan gayet hareketli dedi gosterdi hatta oynuyordu ama ben hissetmedim. İc tarafa falan vuruyor herLde :)

2. Dozu vurulunca korumasi 5 yila cikiyormus. İlk dozu vurulduysan dogumda seni koruyacaktir. 5 doz vurulduyumuzda hayat boyu koruma sagliyor. Ebe bana 3. Dozun tarihini bile verdi. Haziranda :KK70:

Yaa:KK43: ozelde mi yaptin dogumu devlette mi? Ben normal istiyorum. Ama galiba bebim bebis de iri gelecek. Devlet hastaneleri iri gelse bile normal dogum yaptiriyorlarmis diye duydum.

Tekrar bebege emzigi verirken yikayip mi veriyodun peki?

Bence dogumdan once bir iki gece yalniz birakin babasiyla. Hastanede sizle kalmasin. Sizi yatakta hasta gibi yatiyor gorunce kardesini suclayabilir, annem onun yuzunden hasta gibi dusunebilir. Siz minigi emzirmek icin kucaginiza aldiginiz da o da kiskanip gelmek isteyebilir. E o zaman sezeryan dikisleriniz zorlanir. Almazsaniz buyuk olan yine uzulebilir. Bence hastanede sizinle kalmasin. Direk dogum gecesi yalniz birakmamak adina oncesinde farkli gunlerde ayri kalmayi deneyin bence.

İnsallah canim.

Ben de karar veremedim battaniye konusunda ama alirim heralde ya. Cunku ogleden once cikartiyorlar hastaneden. Kayserideyim bir de ne kadar sicak desek te bir ayazi olabilir.

Gecen hafta benimki de oyleydi resmen iceride top koşturuyordu:)

Cok normal :) yalniz degilsin :KK70: bence kuruluktan kaynakli oluyor ama. Ben cok isteksiz oluyorum, resmen kupkuru oluyorum ister istemez canim cok aciyor.

Bence de insan fark etmeden asiri stresleniyor. Bazen diyorum keske su foruma hic bulasmasaydim. Burasi bile inan bizi strwse sokmaya yetiyor. Bak iki saattir surda iyi kotu biriken mesajlari okuyorum. Tamam faydali seyler gordugum kadariyla moralimi bozacak seyler de goruyorum.

Puff benim ev de oyle ama asla yapacak halim yok. Mecbur yine esimin tatil gununu bekleyecem. O da eskiden ara sira yapinca guzel yapardi. Simdi ben yapamadigimdan hep o yapiyor bastan savmaya basladi :KK70: iki kisiyiz iste evde. Duzgun yapsan bu kadar kirlenmez ev ama di mi :110: sen de ben de rahat ederiz.
Kız boşver o kadar yapsın yine yeter :)

@tired cim bende katılıyorum toist e kendini bu kadar yıpratma yazık. Kaçamak yaptığında şekerin çıkıyor mi hemen ölçümlerde. Zaten yiyemiyorsun ve yürüyüş yapıyorsun. Aslen az yemek daha sağlıklı midelerimiz küçülüyor bu bizi rahatsız etmeye başlayacak az az ama sık yemek en iyisi.
@arpasuyu canim bende sonuç gösterirken ağlamaya başladım. Oradan çıkıp dahiliyeye gittiğimde o doktorun karşısında da ağladım. Seni çok iyi anlıyorum. Ama bu üzüntüler de bebisimizi etkiliyor sende benim gibi çok tatlıya düşkün değilsin bebeğimiz için sağlıklı beslenicez gerisini Allah a bırakacağız.

Bu kitapçıkta kuru üzümü falan yasaklamış ama ben her sabah yiyordum ne yapsak acep kuru kayısı uzum tahin pekmez sizinle yollarımız burada ayrılıyor mu demem mi lazim

Canım ben malatyalıyım kuru kayısı dediğin gün kurusu falan da yükseltir şekerini.ama biz yarma deriz sizler hoşaflık diyede bilirsiniz onların ekşi olanlarından tüketebilirsin.kayisninda ekşi olanı var bi sor aktaralar yada pazarlara bak

Kızlar çok özür dileyerek bir şey sormak istiyorum :KK22:
Eşimle uzun bir aradan sonra bir beraberlik oldu. 2 ay kadar falan. Ama çok Can'ım yandı. İlk kez böyle bir şey geliyor başıma. İlk birliktelikte olduğu gibi. O zamanda çok zor olmuştu.
Sanki orası kapanmış gibi :oops:
Böyle bir durum yaşayan var mı? Normal mi acaba?

Benim arkadasimda hamileligin basindan sonuna kadar esiyle hic birlikte olmayip son haftalarinda doktoru kolay dogum icin tavsiye ettikten sonra birlikte olmus ve oda senin dedigin gibi sanki ilk gecedeki gibi agridi ve sanki kapanmis gibi demisti diye hatirliyorum. Yani normal diye dusunuyorum. Risk yoksa bukadar ara vermeye gerek yok bence. :oops:

Ah bu erkekler :KK43: bizimkine de hamileliğin başında 2 haftada bir yarım gün yardımcı alalım dedim. Tamam falan dedi. Ama nerdeeeee. Ben yaparım diyor. Onun yapması ayı buluyor. Arada annem geliyor Zaten. Arada ben yapıyorum. Hatta birazdan kalkıp benim de yapmam lazım ama halim Yok. Artık iyice yorucu oluyor bizim için Can'ım
Ya ben başından beri kendim yapıyorum temizliği :) hatta geçen hafta kardeşimle koltukları sildim :olamaz:

Tamam canım teşekkür ederim:KK200:

bende burada duydum ve arkadaşlarımın yüzlerinde de kullandığını öğrendim.simdi 3-4 taneyi az bi suya koyuyorum jellesmeye başlayınca yüzüme sürüyorum sabahları bi 20 dk sonra yıkıyorum mis gibi yüzüm bu gidişle doğuma kadar bitirecem çekirdekleri

Canım bende aynı durumdayım ama yardımcı bulamıyoruz, geçen hafta birisi geldi, temiz evi kirletti resmen diyeyim ben sana. Eşyaların yerini değiştirdi, yeni yıkanmış halıları siliyorum diye lekeledi, sürekli kullandığım malzemeleri en alt rafa yerleştirdi ki eğilemiyorum diye defalarca söyledim. Arkasından kaç gün temizlik yaptım resmen, eşim de dediğin gibi ben yaparım diyor ama uyduruk yapıyor sinir oluyorum

Benim arkadasimda hamileligin basindan sonuna kadar esiyle hic birlikte olmayip son haftalarinda doktoru kolay dogum icin tavsiye ettikten sonra birlikte olmus ve oda senin dedigin gibi sanki ilk gecedeki gibi agridi ve sanki kapanmis gibi demisti diye hatirliyorum. Yani normal diye dusunuyorum. Risk yoksa bukadar ara vermeye gerek yok bence. :oops:
Cinsellik konusu yaramı deşiyor resmen :) bende risk yok ama eşime sorsan riskin alası var. Bebek bilinçlenmiş, rahatsız olurmuş, ayıp degilmiymiş, ya bi şey olursaymış. Normal Doğum istiyorum, doktorda öyle diyor ama benimkinde tık yok, erkenden uyuyakalma numaraları, sen yat ben birazdan geliyorumlar falan bilemiyorum ne olacak halimiz.. :KK48::KK48::KK45:

Cinsellik konusu yaramı deşiyor resmen :) bende risk yok ama eşime sorsan riskin alası var. Bebek bilinçlenmiş, rahatsız olurmuş, ayıp degilmiymiş, ya bi şey olursaymış. Normal Doğum istiyorum, doktorda öyle diyor ama benimkinde tık yok, erkenden uyuyakalma numaraları, sen yat ben birazdan geliyorumlar falan bilemiyorum ne olacak halimiz.. :KK48::KK48::KK45:
Hahaha güldürdün beni ya :deli:ay bu erkekler çok değişikler ya cocuk bilinçlenmesi he :KK49:benimkinde hiçbir değişiklik yok hergun razı gelsem olacak o_Oben gecistiriyorum çoğu zaman

Hahaha güldürdün beni ya :deli:ay bu erkekler çok değişikler ya cocuk bilinçlenmesi he :KK49:benimkinde hiçbir değişiklik yok hergun razı gelsem olacak o_Oben gecistiriyorum çoğu zaman
Ortasını bulamıyorlar herhalde şaşkınlar :KK45: yaa ama yani hamileyken eşleri uzaklaştırmayın diyorlar, nasıl yapıcam bilmiyorum, sen de pek meraklısın diye dalga geçiyor üstelik:KK16: o değil gözü dışarı falan kayar diye ödüm kopuyor, ona güveniyorum da çevreye güvenmiyorum :rolleyes::rolleyes: zaten hamilelik hormonları malum, aklıma kötü kötü şeyler geliyor

:KK70:Hayrett ya sizde durum tam tersi olmus. Normalde kadinlar korkar bisey olacak diye. Ebeler bize haftada 2-3 kez normal dedi fazla abartmadan yani :KK22:

Adacim ben sabah ac karnına kayısı ve kuru üzüm yiyorum. Kuru üzüm kan için kayısı kabızlık için. O biraz zorlayacak sanki. 1 kaç gün yiyip bakıcam ölçümlerde ne çıkacak. 140 altı yeter benim için diyabet hemşiresi bu değerleri söyledi sonuçta. Kitapçık da da bu değer verilmiş.
@tired cim senin de kaçamak yapsan da değerin 140 in altı çıkıyor sıkma germe kendini bu kadar.

Bugün ilk açlık tokluk baktım 72 -120 cıktı
Kahvaltıya 1 kuru kayısı 3 kuru üzüm 1 yumurta roka dereotu 3 domates 4 zeytin ufak bi peynir 1 dilim kaşar peyniri tam buğday ekmeği büyük dilim ve tatlı kaşığı tahin pekmez. Ilk lokmadan 1 saat sonra ölçtüm 120 cıktı. Bir kaç gün böyle deneyeceğim diyetisyen gidene kadar.
Canan karatayda tokluk icin 140 alti demis.degerlerin guzel.benimde karatayin lilere uyuyor.yedigin seyler diyetisyen menusu zaten canim ama kuru meyvelere bisey diyemicem.

sofiarya sofiarya canım nasılsın nasıl gidiyo kızçelern nasıl hersey yolundadır umarım sana bişey sormak istiyorum ya şimdi bu göğüs ucu kremlerinin icindeki lanolin göğsü iyileştiren sanırım lansinohtada o var bende oğlumda bi işe yaramadı sanki pek cokta hatırlayamıyorum tavsiye edebilcen baska bişey var mı bide sunu duydum birinden doğal bi ürün buda sen ne dersin bu konuda

Eklentiler

• 465096F2-1056-48A3-9AB2-F9A312634C77.webp
    465096F2-1056-48A3-9AB2-F9A312634C77.webp
    11,7 KB · Görüntüleme: 40
Kızlar çok sıkışmış bir şekilde lavaboya koşuyorum, üç dört damla ancak idrar yapıyorum. Dışarı çıkacağımda lavaboya girip çıkıyorum, 5 dk sonra sanki 3 saattir lavaboya gitmemişim gibi tekrar sıkışıyorum. Dışarıda lavabo kullanmaktan hiç hoşlanmam. Bebek mesaneye baskı yapar yazıyor internette, bu kadar çok mu yapıyor, var mı aynı durumda olan?

Bir de alakasız olacak ama lohusa terlik ve tacı için ne düşünüyorsunuz? Benim oğlum olacak ama mavi taç bana yakışmaz, kırmızı takayım diyordum geceliğimin rengi yavru ağzı.. Yine kafamda deli sorular, o kadar çok yapılacak ayrıntılı işler var ki, kapı süsüymüş, terlikmiş, hediyelikmiş:işsiz: bu unutkanlıkla hangisi halledilecek nasıl yetişecek bilmiyorum :110:

Bende korkuyorum eşinden korkuyor doktor bizede risk yok dedi ama ne bileyim. Kıymetli gebelik olunca kardeş kardeş yatıyoruz.:KK19:

Evet az öncede yazdım arada bir silirsen ne ala yok yapamadın sıkıntı yok zaten bebiş onu memeye ağzına sürüyor emziktede aynen dediğin doğru ama o suyu ayrı tutmak lazım mikrop almasın diye

Ayriydi canim kapalı bir kutu içinde önce emziği kaynatıp sonra yaptığım suyun içine bırakıyordum ağzınızda kapatıp karbonatlı suda soguyordu.
Pamukcuk için bebeğim ağzında süt kalıntıları kalıyor o yüzden pamukcuk oluyor emzirme sonrası biraz su damlat ağzıma olmaz demişlerdi. Ama ben onu denemedim. Zaten ağzında hafif beyazlılar görür görmez aile hekimimizle konuştuk ilaç tavsiye etti çevremdekiler de karbonatlı su. Yani tam pamukcuk olmamıştı ama Emzik kullanması oğlumun çok rahatıma geldi. Emziği pamukcuk olsa da olmasa da hep böyle kullandım.

Bence bosuna pimpirikleniyoruz diyorum dusunmeyeyim normaldir ama ilk bebek iste boyle heyecan yapiyorum.. Eminim senin de doktorun hersey yolunda diyecektir :KK66:

Canim benim kız geçen hafta hiç durmadı hep aksiyon hep aksiyon hatta doğunca böyle olursa abisiyle ona yetişmek zor olur diye endişelendim. Ama bi kaç gündür pek sesi soluğu yok sabah kahvaltı sonrası az bi kıpırdadı sonra durdu. Normal diye düşünüyorum .

Back
X