- Konu Sahibi kardelen384
-
- #8.301
Ben zeytinyağını yüzüme sürüyorum vücuduma denemedim kıyafetlerim yağ olur ve kokar diye.Bende şimdi bebe yağı kullanıyorum cnm dört. aydan sonra bioil çatlak kremi ne basliycm bide tavsiyem daha önce iki çocuk doğurmuş biri olarak uzun süreli yaptığınız banyolarda zeytin yağı ile güzelce yağların gobusu banyonun buharinda çok az catlagim var oda göbek bolgemde değil iç bacak kısmında ben ilk hamileliğinde deneyimsizdm biraz oraların catliyagini hiç dusunmuyodum hiç bişey sürmesini ama göbek bel çevrem bekarliktaki gibi
Yani yine de Allah razı olsun bizimki de ayda bir yapıyor Ama ayda bi ne kiÇok doğru söylüyorsun. Benimde eşim yapıyor. Bana da sakin yapma diyor. Bende ütü yemek bulaşık toz alma ayakta yapabileceğim kadar yapıyorum. Daha hiç ev süpürmedim. Eşim supuruyor ben viledayla arkasından siliyorum dün yaptık mesela eşim bu bir ay gider diyor. Bir ayda ev ne hale gelir yavaş yavaş supurmeye baslasammi diye düşünüyorum bende. Ayarını düşürüp yapabilirim sanırım.
Estetik değil ama işlevli. İlk etapta bizim için önemli olan da o sanırım Can'ım. Hem odadan odaya da rahat taşınır :))Evet bende park yatak dusunuyorum cok kullanisli oluyor ilk etapta. Toplanip kaldirilmasida kolay ilerde kalici bir yatak dusunmek daha dogru bence biraz buyudugunde
Salı günü kontrolüm vardı bi sıkıntı yoktu bebeğim iyiydi gayetÇok endişeleniyorsan acile git canım hemen ultrasona giriver baksınlar İçin rahat eder Bende daha olmadı ama olsa hemen gideceğim kendime söz verdin
Aman canım sende dikkat et. Aynen onlar bizim kadar önemsemiyorlar ama enfeksiyon mikrop vs kapmamamiz içinde şart özellikle bu durumda. Yavaş yavaş yapicaz artık.Yani yine de Allah razı olsun bizimki de ayda bir yapıyor Ama ayda bi ne ki
Ben iki günde bi yapıyordum önceden. Onlar için önemli değil temizlik o kadar.
Valla kızıyor ama o kadar kızıyorsa bir yardımcı alalım :))
Sen yine de dikkat et Can'ım. Doktorum bana kesinlikle temizlik yapma ama sürekli de yatma dedi. Ben dinlemedim o ayrı
Can'ım et yemeyen bir arkadaşıma doktoru et, kemik suyundan çorba yap iç demiş. Öyle yapabilirsin. Ya da kurubaklagiller de aynı şekilde faydalıdır. Ben de et yiyemiyorum maalesefİyi akşamlar arkadaşlar ben hiç et yiyemiyorum midem almıyor nasıl telafi edebilirim acaba sonuçta önemli bir besin
Allah can sağlığı versin diğer şeyler gelip geçici bu Bebeğinde kullanırsın inşallah
ilk aylarda midenin almamasi normal bende cogu seyi yiyemiyorum ama bebek henuz minik oldugu icin senin depolarin beslenmesi icin yeterlidir. Bulantilar gecince yiyebilirim diye düşündüğümden dert etmiyorum. Ciddi manada kan degerlerinde bi problem yoksa yiyememek bu zaman için cokda onemli degil dert etme benceİyi akşamlar arkadaşlar ben hiç et yiyemiyorum midem almıyor nasıl telafi edebilirim acaba sonuçta önemli bir besin
Bilmiyorum ki canım 5 gündür eleviti kullanmayı bıraktım ondan mı acaba
canim bende yiyemiyorum ayni durumdayim yesil mercimekte de etin aynisi varmis cnm onu yiyebilirsnİyi akşamlar arkadaşlar ben hiç et yiyemiyorum midem almıyor nasıl telafi edebilirim acaba sonuçta önemli bir besin
İğne falan oluyor diye duymuştum yengeme vurdular hamileyken neden sağlıklı doğmuyor anladım tıp ilerlemişken... Tamam bazı şeylere tıp yetmiyor ama kan uyuşmazlığı tedavi olan bişey. Hatta burda bi kaç arkadaş ta var konuşulmuştu bu konu seni aydınlatırlar canımArkadaşlar bu kan uyuşmazlığı konusunda bişey bilen var mı benim sorunum bizim kan uyuşmazlığımız olduğu gibi bide bunu vücudumun çok erken farketmesi 3 doktorla görüştüm sağlıkla doğması imkansız çok erken farketmiş vücudun dedi üstelik ne bir kürtaj veya düşük geçmişim olmamasına rağmen siz neler yaptınız bu durumda olan var mı indireks coombs adında bi test yaptılar normalde negatif çıkması iyiymiş bende pozitif çıktı çok telaşlıyım
Canim ben de var pihtilasma malesef bebegimi kaybettikten sonra anlasildi devletin proseduru uc kayip yasamadan test yapmiyolar genetik bolumu yapiyor bu testi ama sen ozelde yaptirabilirsin ben duysaydim onceden yaptirirdim 500-1000 gibi fiyatlara yapiyolar laboratuar merkezleri hastaneden yari yariya daha uyguna yapiyor bilgin olsunKizlar merhaba
Daha onceki gebeliklerinde kan pihtilasmasi problemini yasayip bebeklerini kaybedenler olmus aramizdaInsallah Allah bebeklerinizi size bagislar ve saglikli bir gebelik gecirirsiniz. Bu benim ilk gebeligim. Hic haberim yoktu boylesi bir problemden ama sanirim bilince onlenebiliyor yasanabilecek sikintilar. Acaba sikinti yasamadan ogrenebilme yolumuz var midir kan testi vs ile onlem alabilmek adina?
Allah razi olsun canim arastiracagim laboratuarlari. Allah saglikla kucagina almayi nasip etsin bebeginiC
Canim ben de var pihtilasma malesef bebegimi kaybettikten sonra anlasildi devletin proseduru uc kayip yasamadan test yapmiyolar genetik bolumu yapiyor bu testi ama sen ozelde yaptirabilirsin ben duysaydim onceden yaptirirdim 500-1000 gibi fiyatlara yapiyolar laboratuar merkezleri hastaneden yari yariya daha uyguna yapiyor bilgin olsun
Allah razi olsun canim arastiracagim laboratuarlari. Allah saglikla kucagina almayi nasip etsin bebegini
Insallah bu gebeligin sorunsuz gecer canim. Ben pihtilasma problemini ilk defa duydugum icin hani belki vardir dusuk olmadan bileyim onlem alabileyim diye sordum. Ama pihtilasma problemi olmasa da yasanabiliyor sikintilar tabi ki Allah herseyin hayirlisini nasip etsin hepimiz icin.Yalnız soyle bir durum var pıhtılaşma problemi olmasa bile düşük yapmış olana sonraki gebeliginde önlem olarak iğne ve ilaç verilebiliyor ben de bunlardan biriyim
Bizdede var kan uyuşmazlığı ama indirekt coombs testim negatif çıktı buna göre 28. Haftada iğne vurulacağım. Pozitif çıktığında nasıl bir önlem alınıyor bunu bilmiyorum. Ama mutlaka bi önlem olmalı.Arkadaşlar bu kan uyuşmazlığı konusunda bişey bilen var mı benim sorunum bizim kan uyuşmazlığımız olduğu gibi bide bunu vücudumun çok erken farketmesi 3 doktorla görüştüm sağlıkla doğması imkansız çok erken farketmiş vücudun dedi üstelik ne bir kürtaj veya düşük geçmişim olmamasına rağmen siz neler yaptınız bu durumda olan var mı indireks coombs adında bi test yaptılar normalde negatif çıkması iyiymiş bende pozitif çıktı çok telaşlıyım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?