2018 Mayıs Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    349
Bu şeker olayından bişey anlamadım bende.canan karatayda gebelerde açlık için referans değeri 92-125 mg. Tokluk için 1-2 saatlik kan sekeri değeri 140mg altı vermiş.ötekiler başka değerler veriyor.bugün kontrolum vardı.ağladım doktorun karşısında.diyet yapıyorum.sinirlerim çok bozuk.olcumlerim aclik 93-95 tokluk ikinci saatimde 110-120gibi çıkıyor.kilomda yok.bebegimde bugün 1151gram olmuş.gayet iyi dedi ama seker ölçmek psikolojisi ve diyet beni cok yoruyor.

Ya canım kesinlikle haklısın sanırım yürüyüş ayakkabısı yaptı. Skechers mıdır nedir ondan aldım işyerinde rahat edeyim diye. Galoş geçirince ayağımı terletti sonra oldu bu mantar. Bir daha giymedim ayakkabıyı okulda ama birlere terledi ayak tabi. Çünkü yıllardır abdest sonrası kurularım muhakkak ayaklarımı nemli bırakmayı sevmem hemen hasta olurum.
Ayy o halkalar fena terletici dediğin gibi ondan olmuştur bazı ayakkabılarda yapiyo bide hamileyizya herşey bizi buluyor :deli:

toist toist canim doktor tam 32 olunca gel dedi. 1 agustos benim sat. 1 agustos Sali gunuydu. 13 mart sali gunu gidecegim. 31 bitip 32nin basladigi gun. Hatta 12 mart pzt geleyim dedim olmaz dedi. Gunugunune hesap yapti oyle gel erken olmaz sgk sorun cikarir dedi
Benim de 2 ağustos canım sat ama Doğum 10 nu görünüyor neden acaba seninkiyle üç gün var arada. Ben 14 üne randevu aldım ozaman tarih doğru

Kızlar bugün ikinci defa oluyor. Karnım sertleşiyor ve kaburgamın sağ alt tarafına ağrı giriyor. Normal mi bu, doktora gitmeli miyim?
Canım bunun kaç kez oldugu olma süresi önemli ben cok problem yasayanlardanım. Hele bugun afakanlar bastı sayısını hatırlamıyorum. Ama benım yerim gobek delıgı cevresi 10 dan fazla olursa süresi de cok uzun olursa doktoruna haber vermelisin

Ayy o halkalar fena terletici dediğin gibi ondan olmuştur bazı ayakkabılarda yapiyo bide hamileyizya herşey bizi buluyor :deli:
Haha :) valla çekiyoruz resmen ya kilo hiç Almam normalde Şuan rekora koşuyorum. Basen hak getire Şuan maşallahım var depoları fulledim. Ayaklar desen şişmeye başladı. Tatlı şeker ağzıma sürmem gidip gelip tatlı krizi yaşıyorum. Cips hamburger falan çok karşıyımdır hamileyken kaç kez yedim bilmiyorum valla hamileliklerim zor geçiyor. Şu iki haftadır bir daha doğurmam dedim resmen :-)

Bende cuma gidicem kontrole 1 ay oluyor tam acaba diyorum 1 kilo olmusmudur 600 grdi1 ay önce :)
Olmuştur annesi belki daha da büyük çıkıcak minnak benimde pazartesi kontrol meraktan çatlıyorum resmen inş herşey yolundadır bende 28+1 olucam ogun inş kilo almıştır yavrum gerileme olayı sona ermiyo bari ilerlemesin inşİ... Yavrularımız Allaha emanet sabırla bekliyoruz inşallah sonunda çook mutlu olucaz hepimiz ....

Fikri olan yok mu? Bugün biri daha buna benzer bir şey yazmıştı sanki.
Canım önemli olan ard arda olmasıymış. Düzenli mesela 10 dk da bir 5 dk bir. Atıyorum beş saat üstünden geçtiyse sıkıntı Yok. Rahim alıştırma yapıyormuş Doğuma. Hatta annem bebek yer açıyor kendine der hep.

Haha :) valla çekiyoruz resmen ya kilo hiç Almam normalde Şuan rekora koşuyorum. Basen hak getire Şuan maşallahım var depoları fulledim. Ayaklar desen şişmeye başladı. Tatlı şeker ağzıma sürmem gidip gelip tatlı krizi yaşıyorum. Cips hamburger falan çok karşıyımdır hamileyken kaç kez yedim bilmiyorum valla hamileliklerim zor geçiyor. Şu iki haftadır bir daha doğurmam dedim resmen :-)
Az kaldı canım biraz daha sabır benim çok bir sıkıntım yok Allah'a şükür oglumdada rahattim buda öyle

Canim aklimin uctugu yer aon haftan bile olsa ölü doğum olabilir dedi. Valla onu söyleyince diğer söyledikleri aklımdan cıktı. Sonuçta ilaç kullanmayacağım. Diyet yürüyüş ve takip. Ama dediğin gibi benimde aklımı kurcalıyor bazı şeyler.
Mesela gebelik başından beri HBA1C değerime bakılıyor 4.9 ile 5.1 arasi
Açlık tokluk değerinde açlığı göremedim ama tokluk 105 çıkmış

Nette okuyorum 100 lük yüklemede 2 degerin yüksek olması diyor ama zeynep kamilden diyabet eğitim kitapçığı verildi. Orada 1 değerin yüksek olması ile diyabet tanısının konur diyor. Ekte sayfanın fotosu var canim
Aynen hba1c benim de hep düşük açlık toklukta sorun yok ve belirtide kilo kaybı falan diyor bu kadar dikkat edip yüruyerek bile almışım toplam 9 kilo...korkutup ayarlarımızı bozduklarına değer mi bilmiyorum o zaman zorla herkese yapılması lazım yüklemenin...böyle bebek ölümü nerde ne zaman olmuş tövbe ya rabbim yaaa...bir dilim ekşi elma yesem vicdan azabından kaç km yürüyorum bu ne çiledir...

Olmuştur annesi belki daha da büyük çıkıcak minnak benimde pazartesi kontrol meraktan çatlıyorum resmen inş herşey yolundadır bende 28+1 olucam ogun inş kilo almıştır yavrum gerileme olayı sona ermiyo bari ilerlemesin inşİ... Yavrularımız Allaha emanet sabırla bekliyoruz inşallah sonunda çook mutlu olucaz hepimiz ....
İnşallah canım Allah'ın izniyle hepimiz gününde sağlıklı doğumlar yapicaz seninki de büyüdü ben inanıyorum

iyi aksamlar hanimlar randevum vardi aksam benim bebis 30+2 olmus 2 hafta onde gidiyor bole giderse erken dogururum heralde oglumda ondeydi onuda 37 de dogurmustum hayirlisi artik. suyu iyi cikti durusuda bas gelis dedi ama ilki sezeryan olunca malesef gelis sekli pek farketmiyor..kilosunu solemedi malum devlette solemiyorlar kan uyusmazligi ignemide oldum bu arada tansiyonum yujsek cikti yanliz eve gelince olctum tekrar normaldi hastanede niye bole oluyor anlamadim
Hadi gözünaydın canım benim kız hep önden giderdi ama 40+1 de geldi valla :-) bu da gününe yakın gidiyor inşallah sürpriz yapmaz bana ya :)suyu iyiymiş dönmüş de maşallah hastaneye gidince stres mi yaptın acaba tansiyon için

Fikri olan yok mu? Bugün biri daha buna benzer bir şey yazmıştı sanki.
Sertlesmesi bu haftalarda artık normal. Bugun kontrolum vardı. Benimde kasilmalarim basladi hatta sıklaştı. Doktorum adet sancısı gibi agrida eslik ediyorsa ve duzenliyse tehlikeli dedi. Bol su ve kasilma aninda dinlenmek lazımmış .

Bu şeker olayından bişey anlamadım bende.canan karatayda gebelerde açlık için referans değeri 92-125 mg. Tokluk için 1-2 saatlik kan sekeri değeri 140mg altı vermiş.ötekiler başka değerler veriyor.bugün kontrolum vardı.ağladım doktorun karşısında.diyet yapıyorum.sinirlerim çok bozuk.olcumlerim aclik 93-95 tokluk ikinci saatimde 110-120gibi çıkıyor.kilomda yok.bebegimde bugün 1151gram olmuş.gayet iyi dedi ama seker ölçmek psikolojisi ve diyet beni cok yoruyor.
Niye bu kadar yıpratıldığımızı anlamıyorum...gebelik diyabeti diye bir şey varsa ve o kadar korkunç bir şeyse herkese yükleme yapsınlar o zaman hem de garanti olsun diye 100lük yapsınlar...ya zaten ağzımın tadı yok çorbanın içindeki şehriyeyi bile düşünüyorum şekeri yükseltir mi diye...herhangi bir rahatsızlık da hissetmiyorum yani nedir bu çektiğimiz

Kizzlarr besigimiz aldik anne yani cok sevdim. Bir chicco next2me kalitesinde degil ama yine de guzel kullanisli olacak gibi. Baby&plus safe side. Ebebekten aldim 350 tlye.
Çok şirin görünüyor ya. Çok rahat uykular çekeceksin mis gibi Bebişin yanında çünkü. Güle güle kullan canım inşallah
Az kaldı canım biraz daha sabır benim çok bir sıkıntım yok Allah'a şükür oglumdada rahattim buda öyle
Maşallah ya keşke bem de rahat olsam, benim bünye hamilelikleri kaldıramıyor :-)

Niye bu kadar yıpratıldığımızı anlamıyorum...gebelik diyabeti diye bir şey varsa ve o kadar korkunç bir şeyse herkese yükleme yapsınlar o zaman hem de garanti olsun diye 100lük yapsınlar...ya zaten ağzımın tadı yok çorbanın içindeki şehriyeyi bile düşünüyorum şekeri yükseltir mi diye...herhangi bir rahatsızlık da hissetmiyorum yani nedir bu çektiğimiz
Ya valla doktorculuk yapmayayım diyorum ama bence sende şeker Yok ya. Okadar yürüyüş yapmışsın 9 kg almışsın. Canan hoca haklı valla bu çektiğimiz stres bebeği yoruyor asıl

Çok şirin görünüyor ya. Çok rahat uykular çekeceksin mis gibi Bebişin yanında çünkü. Güle güle kullan canım inşallah

Maşallah ya keşke bem de rahat olsam, benim bünye hamilelikleri kaldıramıyor :-)
Evet bazı bünyeler bebeği yabancı cisim olarak görüyormuş bir tanıdık vardı kadın hamileyken resmen zombiye döndü yüzü gözü vücudu hep yara içindeydi Allah korusun

Benim kız çoktan veri baş aşağı hatta şuanda da tepinirken ayakları sağ tarafımda hissediyorum daha kaburgaya çıkmadı benimki zatenzdaha var onun için şimdiden uyuyamıyorum bira daha yükselince daha zor olucak ama biliyorumki sağlıklı dopunca hepsi bitecek inş Rabbim o günleri göstersin.... Arkadaşın bebeği var sürekli görüyorum ya sanurım biraz dikkat etmek lazım büyütürken 3aylık bebek hiç uyumazmı hiç beşiğe konmazmı .. Yenmekte kucakta sürekli bir kahve içmeye fırsat vermiyor .. Resmen işkence kadına ... Eşimin gözü korktu görünce....

Aynen arkadaşım uzerimideki baskıyı anlayan yok.benki abur cubur yemem zararlı şekerli şeyleri sevmem.ona rağmen öyle zorlaniyorumki.mutfaktan çıkamıyorum salata yapmaktan bıktım.bugün ıspanak yaptım öğlene .arabada giderken çok özür dilerim istifra ettim.peşinden doktora girince başladım ağlamaya.bebeğim beslenemezse korkusuyla 15gundur kafayı yedim.cok şükür bi sorun cikmadi ama zor yani gerçekten.Allah yardımcımız olsun.

Evet bazı bünyeler bebeği yabancı cisim olarak görüyormuş bir tanıdık vardı kadın hamileyken resmen zombiye döndü yüzü gözü vücudu hep yara içindeydi Allah korusun
Allah korusun ya bir de o leke olayı var. Geçmiyormuş da Doğumdan sonra ben de Yok şuanlık çok şükür , bana da çok şişmişsin deyip durmuşlardı ben de kendimi öyle hissetmiştim. Bunda da şişeceğim sanırım hayırlısı.

Back
X