2018 Mayıs Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    349
Ya en güzeli eski kadınlar dert yok tasa yok Allah’a teslim ne güzel yaşıyorlarmış burda olan herkes ben dahil çok pirpirikliyiz telaşlıyız meraktayız ne bileyim bu da doğru değil gibi.

Şeker yükletmedim bebeğim 2-3 hafta önde iri tosun şekilde gidiyor açlık tokluk bir iki yaptırdım şekerim varmı bilmiyorum çok dikkat edemiyorum az önce canım helva çekti yaptım yedim belki çok kötü gidiyorum bilmiyorum
Ama hastanesi doktoru herkesin kafasından bir ses çıkıyor ikinci hamileliğim olursa hiç bişeye bakmak istemiyorum ultrasona bile girmek istemiyorum
Canım benimde bebeğim yaklaşık 2 hafta önden gidiyor. Şeker yüklemesi yaptık ve yüksek çıktı.diyetisyene yönlendirdi doktorum. 15 gündür diyetteyim. Bence şekerine mutlaka baktır ihmal etme. Aksi taktirde bebekte ciddi anlamda iriliğe sebep oluyor. Normal doğum zorlaşıyor.

toist toist canim ben yanlis hesaplama yapmisimdir. Ondan vardir 3 gunluk fark. Zaten pek hesaba uymuyor minnoslar galiba bakalim nisan sonu mu olur mayis ortasi mi saglikla gelsinler insallah

Aynen hba1c benim de hep düşük açlık toklukta sorun yok ve belirtide kilo kaybı falan diyor bu kadar dikkat edip yüruyerek bile almışım toplam 9 kilo...korkutup ayarlarımızı bozduklarına değer mi bilmiyorum o zaman zorla herkese yapılması lazım yüklemenin...böyle bebek ölümü nerde ne zaman olmuş tövbe ya rabbim yaaa...bir dilim ekşi elma yesem vicdan azabından kaç km yürüyorum bu ne çiledir...

Aynen canim işte o vicdan azabı için bende gittim alet aldım. Diyetisyenede gideceğim ama diyabet hastası gibi hissetmiyorum dahasi gebelik diyabetim de yok bence aam sadece yemek sonrası biraz halsizlik oluyor bende sonra geçiyor onuda normal karşılıyorum çünkü 2 öğün yiyorum ben.

Kitapçıktan birkaç sayfayı yüklüyorum bilgi sahibi olmak adina belki işinize yarar isterseniz tüm kitapçığı scan da edebilirim

Eklentiler

• Screenshot_20180220-235102.webp
    Screenshot_20180220-235102.webp
    8,5 KB · Görüntüleme: 40
  • Screenshot_20180220-235113.webp
    Screenshot_20180220-235113.webp
    7,1 KB · Görüntüleme: 38
  • Screenshot_20180220-235326.webp
    Screenshot_20180220-235326.webp
    10,9 KB · Görüntüleme: 38
  • Screenshot_20180220-235348.webp
    Screenshot_20180220-235348.webp
    14,1 KB · Görüntüleme: 36
  • Screenshot_20180220-235357.webp
    Screenshot_20180220-235357.webp
    12,8 KB · Görüntüleme: 36
  • Screenshot_20180220-235408.webp
    Screenshot_20180220-235408.webp
    5,8 KB · Görüntüleme: 37
Canım benimde bebeğim yaklaşık 2 hafta önden gidiyor. Şeker yüklemesi yaptık ve yüksek çıktı.diyetisyene yönlendirdi doktorum. 15 gündür diyetteyim. Bence şekerine mutlaka baktır ihmal etme. Aksi taktirde bebekte ciddi anlamda iriliğe sebep oluyor. Normal doğum zorlaşıyor.
Açlık tokluklarım çok iyi çıktı 5-6 defa ölçtürdüm deli gibi yediğimde bile 127 çıkmıştı geçen açlık da 75 çıkmıştı inş bişey olmaz

Ya en güzeli eski kadınlar dert yok tasa yok Allah’a teslim ne güzel yaşıyorlarmış burda olan herkes ben dahil çok pirpirikliyiz telaşlıyız meraktayız ne bileyim bu da doğru değil gibi.

Şeker yükletmedim bebeğim 2-3 hafta önde iri tosun şekilde gidiyor açlık tokluk bir iki yaptırdım şekerim varmı bilmiyorum çok dikkat edemiyorum az önce canım helva çekti yaptım yedim belki çok kötü gidiyorum bilmiyorum
Ama hastanesi doktoru herkesin kafasından bir ses çıkıyor ikinci hamileliğim olursa hiç bişeye bakmak istemiyorum ultrasona bile girmek istemiyorum

Aynen katiliyorum canim
Benim annem yillarca bebek sahibi olamamis Yillar sonra hamile kaldiginda da kotu bir sekilde düsük yapmis Uzerine yillarca daha beklemis toplam 13 yil gecmis bana hamile kalana kadar Yas kirka yaklasmis düsün Ama benim su anki halime bakiyor da kizim sen bizim son sansimizdin ama ben senden cok daha rahat sakindim hamilelikte diyor
Ben de ikinci olursa daha oluruna birakirim diyorum senin gibi ama biz o zaman da manyak oluruz canim bence:)

Ya valla doktorculuk yapmayayım diyorum ama bence sende şeker Yok ya. Okadar yürüyüş yapmışsın 9 kg almışsın. Canan hoca haklı valla bu çektiğimiz stres bebeği yoruyor asıl

tired tired cim bende katılıyorum toist e kendini bu kadar yıpratma yazık. Kaçamak yaptığında şekerin çıkıyor mi hemen ölçümlerde. Zaten yiyemiyorsun ve yürüyüş yapıyorsun. Aslen az yemek daha sağlıklı midelerimiz küçülüyor bu bizi rahatsız etmeye başlayacak az az ama sık yemek en iyisi.
A arpasuyu canim bende sonuç gösterirken ağlamaya başladım. Oradan çıkıp dahiliyeye gittiğimde o doktorun karşısında da ağladım. Seni çok iyi anlıyorum. Ama bu üzüntüler de bebisimizi etkiliyor sende benim gibi çok tatlıya düşkün değilsin bebeğimiz için sağlıklı beslenicez gerisini Allah a bırakacağız.

Bu kitapçıkta kuru üzümü falan yasaklamış ama ben her sabah yiyordum ne yapsak acep kuru kayısı uzum tahin pekmez sizinle yollarımız burada ayrılıyor mu demem mi lazim

Valla bravo nasıl şeker çıkmış anlamadım ben toplamda 14 kilo aldım şuana kadar yirmiyi bulur dye düşünüyorum

Canim birde bebeğim iri de değil geriden geliyor cimcime.
Bugün idrar tahlilide istedi dr. Idrarda da glikoz cıktı doğal olarak hiç birşey yetmemişim şekerli suyu ac karnına içmişim normal değil mi

Ben başladım Can'ım. Dün ütülenecekler bitti :)
Tabi eksikler var biraz. Birkaç güne onlar da hazır olur inş.
ohhh masallah canim benimde bikac eksigim var onkar bitince hazirlayacagin
Ben bi kaç eksik aldım ama daha çok eksik var hastane çıkışı bez ıslak mendil pişik kremi daha onları almadım
aynen benimde kendi ihtiyaclarim kaldi
Ben daha tam değil ama yikayip utulediklerimi koydum tamamlanacak eksiklikler var bir kaç parça hayırlısıyla tamamlariz inşallah
insallh canim eksik bitmiyor gsliba bitmeyecek

BEnim cantam bu hafta gelecek. O gelince yavastan baslarim heralde :) anca. Kiyafetler yikanacak utulenecek vs..

Ben huggies 1 ve 2 numara aldim. Migrosta indirimdeydi. Alir almaz hemen actim ve beze 2 su bardagina yakin su doktum. Hemen emdi resmen kupkuruydu peceteye nemlilik bile vermedi. Bebegim dogsun insallah. Pisik falan yapmazsa devam ederim galiba huggies e.

Babymall de bebek giyiminde kargo ucretsiz. Bir bak istersen. Fiyatlari da uygun :)
ben evde bi valizzin icine koyacagim bakalim nasil sigacagiz cunki esimle oglumada biseyler koyacagim yanimda olacaklati içino_O

Bizimde bugün kontrolümüz vardı 28+2 yim 1100 ve 35 cm dedi doktorun bizim basından beri bi hf geriden geliyo gec döllenme sebebiyle nette baktım 28.hf icinde bizim değerler görünüyo bugünde okudum herkesin dr baska demiş ölcümler cok farkediyo cokta güven olmuyo arkadasıma en son 4 kiloya yakın dedi 3 doğdu mesela banada tam dediği kiloda doğmustu oglum her drun el ayarı baska hersey yolunda cok şükür plesantının arkasındaydı bugün göremedik yüzünü hiç bi ara eliyle ayagını tutuyodu cok tatlıydı uzun zamandır da bası asağıda yine öyleydi farkediyorum zaten ayaklar yukarda hep bi dahada 32 de cagırdı sonrada iki hfda bire düşcek kontrollerimiz dedi

Bide ostecare kullanan arkadaslar var mıydı ekstra d vitaminide kullanıyo musunuz bide günde 1 mi 2 mi kullanıyosunuz

Bunlar çok tatlı ya bildiğiniz kundak aslında canım. Bebek ani hareket edince ilk başlarda çok uyanıyor diye. Ama çok pahalı ya battaniyelerle yarım kundak yapmıştık biz bebişleri :)

Maşallah büyümüş bu hafta kuzular hafi gözünüzaydın :)

Canım tsh var mıydı sende o kalp çarpıntısı yapabiliyor da

Çok memnunmuş kullananlar biz önüne arkasına bişeyler sıkıştırırdık Bebişin yan yatırırdık dönemezdi bu direk yatak hali sanırım

Canım gözünaydın ne güzelmiş kilosu ya olsun büyüsünler de 4.5 kg da bile doğuran var. Olacaksa kilolu da olur olmayacaksa 2.5 kilo ile yine sezeryan olur :)
Yine battaniyelerle yaparim artik onu al bunu al ev esya doluyor.
Kızlar bugün ebebekten emzik almıştım Chicco nun tekli 23 liraya. Gitti gidiyorda setini gördüm şimdi iade mi etsem yaa etiketini falanda yirtmistim uzuldum
Degisim olsa bile iyi olur canim sansini dene derim.
Çatlaklar için Hindistan cevizi yağı kullanıyormuş bir arkadaş hem de organik demişti. Bebeyağında petrol varmış ben de hep onu kullanıyordum

Gratisten aldım canım güya sevgililer gününde indirimde alacaktım ama gidemedim. 20 küsura baya büyük bir şişede aldım gerçekten çok rahatlattı karnımı

Ahahahha :-) ne iyi olmuş senin için valla şu hafta bile çok zor başladı daha nasıl sabredecim 3 hafta bilemiyorum. 31+6 da doktora gidiyorsun Yani canım öyle mi
Petrolmu yok artik ya
Kızlar hani diyodum ya enfeksiyon çıktı diye. Meğer enfeksiyon değilmiş kum ya da taş oluşmuş olabilirmiş böbreklerimde ilaca rağmen hiç azalmadı çünkü.. şimdi ultrasonla bakılcak böbreğime yarın giderim herhalde... gerçi ağrı sızı yapmıyosa önemli değil dedi ama idrar yapamıyorum az az yapıyorum..
Canim gwcmis olsun yarin guzel haberle gel ins .

Kızlar resimdeki nevresim takımını aldım ama eşim bu erkek için diyor iade edlim diyor royal kral dememiş vs vs sizce erkek içinmi iade edeyim mi
Ben olsam degisirdim .erkege daha uyum saglar gibi.
Kizlar hepsi burada'da anne-bebek urunlerinde indirim var bilginize! :KK49:
Kedin kacrdim :(
Bende cuma gidicem kontrole 1 ay oluyor tam acaba diyorum 1 kilo olmusmudur 600 grdi1 ay önce :)
Ins olmustur .canim bnde sabirsizlaniyorum bi muayeneye gitsemde. Haber alsak
Kızlar ayak baş parmağım kaşınmaya başladı mantar gibibişey sanırım çok şaşkınım hiç yaşamamıştım. Annem mantar kremi al yayılmasın diyor ama mantarı olan varmı hiç çok küçük bir nokta bitkisel bir yolu Yok mu acaba
Maalesef benim vucudumda oldu.islak birakmaya calis mantar kremleri yasak ama durumun kotuyse veriyorlar
Kızlar bugün ikinci defa oluyor. Karnım sertleşiyor ve kaburgamın sağ alt tarafına ağrı giriyor. Normal mi bu, doktora gitmeli miyim?
Nezman kontrolun canim .git derim yinede acil degil ama icin rahat eder

Kizlar ya bi yardim edin nolur asiri akintidan sikayet eden benim akintim kesildi 2 gundur kupkuru nerdeyse neden sizce boyle bi durum yasayan var mi

tired tired cim bende katılıyorum toist e kendini bu kadar yıpratma yazık. Kaçamak yaptığında şekerin çıkıyor mi hemen ölçümlerde. Zaten yiyemiyorsun ve yürüyüş yapıyorsun. Aslen az yemek daha sağlıklı midelerimiz küçülüyor bu bizi rahatsız etmeye başlayacak az az ama sık yemek en iyisi.
A arpasuyu canim bende sonuç gösterirken ağlamaya başladım. Oradan çıkıp dahiliyeye gittiğimde o doktorun karşısında da ağladım. Seni çok iyi anlıyorum. Ama bu üzüntüler de bebisimizi etkiliyor sende benim gibi çok tatlıya düşkün değilsin bebeğimiz için sağlıklı beslenicez gerisini Allah a bırakacağız.

Bu kitapçıkta kuru üzümü falan yasaklamış ama ben her sabah yiyordum ne yapsak acep kuru kayısı uzum tahin pekmez sizinle yollarımız burada ayrılıyor mu demem mi lazim
Ölçmem mi canım sabah 1 lokma ekmekle bal yedim ölçtüm 110du...öğlen çok ısrar ettiler çeyrek ekmek arası bişey vardı onu yedim 130du...1 tane o kare misafir çikolatasından yedim 112ydi...en yüksek tokluk 138 çıktı şimdiye kadar böyle denediklerimden...bunlar da en ekstrem örnekler denemek için yaptım yoksa o ekmek benim için en feci yiyeceklerden biri asla yiyemiyorum...sabah peynir zeytin yumurtayla yeşillik akşam yemekle yine salata öğlen okulda ne varsa azar azar...doğal yoğurt kefir çiğ kabak çekirdeği fındık fıstık ceviz...tatlıyı yiyemiyordum zaten unuttum gitti tahini pekmezi falan

Bizimde bugün kontrolümüz vardı 28+2 yim 1100 ve 35 cm dedi doktorun bizim basından beri bi hf geriden geliyo gec döllenme sebebiyle nette baktım 28.hf icinde bizim değerler görünüyo bugünde okudum herkesin dr baska demiş ölcümler cok farkediyo cokta güven olmuyo arkadasıma en son 4 kiloya yakın dedi 3 doğdu mesela banada tam dediği kiloda doğmustu oglum her drun el ayarı baska hersey yolunda cok şükür plesantının arkasındaydı bugün göremedik yüzünü hiç bi ara eliyle ayagını tutuyodu cok tatlıydı uzun zamandır da bası asağıda yine öyleydi farkediyorum zaten ayaklar yukarda hep bi dahada 32 de cagırdı sonrada iki hfda bire düşcek kontrollerimiz dedi

Bide ostecare kullanan arkadaslar var mıydı ekstra d vitaminide kullanıyo musunuz bide günde 1 mi 2 mi kullanıyosunuz
Ben yaklasik 3. Aydan beri osteocare kullaniyorum. D vitaminimde 4 hafta once sınırda cikti. Gerek var mi diye sordum ee devitte kullanabilirsin gebelikte bu degerler hic yuksek olmaz dedi. Söylemesem vermezdi yani. Bnmde 27+1 de 950 gr 33 cm di. Yani aslina bakarsan seninle ayni. Bizde bir hafta geriden geliyoruz. Gec dollenme mi bilmiyorum. Ama ilerlerse diye cok korkuyorum. Ilk detaylida ortaya cikti 1 hafta gerilik. Ondan beri hep ilerledi.

Kizlar ya bi yardim edin nolur asiri akintidan sikayet eden benim akintim kesildi 2 gundur kupkuru nerdeyse neden sizce boyle bi durum yasayan var mi
Canım oluyor öyle bazen, benim iki- üç hafta tek bi damla akıntım olmadı, dayanamadım doktoru aradım sordum güldü kadıncağız genelde akıntı oluyor diye ararlar dedi:) önemli değil, hiç bir şeyin belirtisi degil dedi. Ama sonra yeniden başladı, günde 3 çamaşır değiştiriyorum en az.. olsa mı iyi olmasa mı bilemedim, her şeyden korkar olduk günümüz yaklaştıkça

Canım oluyor öyle bazen, benim iki- üç hafta tek bi damla akıntım olmadı, dayanamadım doktoru aradım sordum güldü kadıncağız genelde akıntı oluyor diye ararlar dedi:) önemli değil, hiç bir şeyin belirtisi degil dedi. Ama sonra yeniden başladı, günde 3 çamaşır değiştiriyorum en az.. olsa mı iyi olmasa mı bilemedim, her şeyden korkar olduk günümüz yaklaştıkça
Aynen oylee yaa. Bnde gunluk ped kullaniyorum 3 tane degistiriyorum. Ve smdi boyle hic akinti olmayinca noluyo ya dedim. Sagol canm rahatladim biraz

Her ne kadar eşim kızsada resmi atıyorum size bahsettiğim beyaz çizgi. Karnımı acmıs oglanın hareketlerini izliyordum ki yine ortaya cıktı ve kayboldu. Bu sefer tam tersi yönde gogsume paralel

Eklentiler

• C273299A-4514-4BA8-A305-8BDDC58FA55B.webp
    C273299A-4514-4BA8-A305-8BDDC58FA55B.webp
    2,3 KB · Görüntüleme: 105
Back
X