2018 Mayıs Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    349
Hadi gözünaydın canım benim kız hep önden giderdi ama 40+1 de geldi valla :-) bu da gününe yakın gidiyor inşallah sürpriz yapmaz bana ya :)suyu iyiymiş dönmüş de maşallah hastaneye gidince stres mi yaptın acaba tansiyon için
saol cnm tsk ederim ben de erken gelmesinden korkuyorum :))seninkide sana supriz yaparsa sasirma :))) sanirim stres oluyorum tansiyon olculurken yoksa evde hep normal cikiyor..

B
Bizimde bugün kontrolümüz vardı 28+2 yim 1100 ve 35 cm dedi doktorun bizim basından beri bi hf geriden geliyo gec döllenme sebebiyle nette baktım 28.hf icinde bizim değerler görünüyo bugünde okudum herkesin dr baska demiş ölcümler cok farkediyo cokta güven olmuyo arkadasıma en son 4 kiloya yakın dedi 3 doğdu mesela banada tam dediği kiloda doğmustu oglum her drun el ayarı baska hersey yolunda cok şükür plesantının arkasındaydı bugün göremedik yüzünü hiç bi ara eliyle ayagını tutuyodu cok tatlıydı uzun zamandır da bası asağıda yine öyleydi farkediyorum zaten ayaklar yukarda hep bi dahada 32 de cagırdı sonrada iki hfda bire düşcek kontrollerimiz dedi

Bide ostecare kullanan arkadaslar var mıydı ekstra d vitaminide kullanıyo musunuz bide günde 1 mi 2 mi kullanıyosunuz
Ben de kullanıyorum canım. Gunde 1 tane.fazlası da zararlı. D vitamini de kullanıyorum. 9 damlaydi hatta sonuç düşük çıkınca 15 damlaya cikardik

kizlar gunaydin herkesler iyidir umarim gecmis yazilardada okuyorum herkes hemen hemen göğüs kremi almis ne icin aldiniz anlamis degilim cunki ben ilk oglumda goguslerimin ucu acayip yara olmustu ve hicbirsey fayda etmemisti ve dr son 2 ay göğsüme meme uclarima bilhassa vazelin surmemi onermisti bende oyle yapiyorum iki gunde bir vazelin suruyorum cunki onemli olan memeyi yumusak tutmak bebek emecegi zamanda ben ayva cekitdeki attim buzluga onuda bir kavanoza koyacagim jel yapip gogdume surecegim inşallah size duyecegim oki bosuna gogus kiremi falan almayin vazelin surun bolbol amac gosus yumusak kalsin yara olmasin inanin yara olduktan sonra toparlamasi bi hayli zor bir durum

Hiç yemem abur cubur zaten şekerli ve karbonhidratlı yiyecekler ağzımda zehir gibi oluyor oğluma hamileyken de böyleydim ekşi severim sulu sebze yemekleri çorba vs oğlum da hep öndeydi 4 kilo doğdu ben onda 25 küsür kilo almıştım ikimiz de çok sağlıklıydık...zaten birçok şeyi yiyemiyorum bir lokma ekmek ağzımda çamur gibi oluyor...hep çiğ kabak çekirdeği fındık ceviz yoğurt kefir benim atıştırmalarım...oğlumda pekmez içerdim kanım hiç düşmedi kuru üzüm kayısı yerdim tabi bu sefer hiçbiri yok...hele okulda bişey yenirken ben yemeyim dokunur diyorum ya ne dalga geçiyorlar...ye işte hamilelikte yemezsen ne zaman yicen sen de bi garipsin falan filan...hepsi de benden şişman bu arada...yürüye yürüye parmaklarımda nasır olmaya başladı...hiç mi kaçırmayalım arada ufacık bişey ya bu nasıl iş
canım senin açlık tokluk değerlerin süper, sen neden bu kadar stres yapıyorsun ki? ben şeker hastasıyım, benim şekerim 200'ü görüyor bazen, inan ben bile o kadar stres yapmıyorum. elimden geleni yapmaya çalışıyorum. keşke herkeste seninki gibi olsa değerler. sana tavsiyem biraz içini ferah tut, yürüyüş de yapıyormuşsun, hem stres de şekeri etkiler aklında olsun

Arkadaşım 5 ay önce doğum yaptı doktoru hep bebek önde gidiyor 3500-4000 gram doğar demişti 2900 doğdu...yani o da tartışılır
Aynen oylesinide çok duydum. Fakat soyle bisi var ben oglumda da ayni doktora gittim. Makinasi filanda aynı. Oglum 38+5 te 4100gr dogdu. Yani genetik olarak iri benim bebisler. Doktorda boyle karşılıyor.

kizlar gunaydin herkesler iyidir umarim gecmis yazilardada okuyorum herkes hemen hemen göğüs kremi almis ne icin aldiniz anlamis degilim cunki ben ilk oglumda goguslerimin ucu acayip yara olmustu ve hicbirsey fayda etmemisti ve dr son 2 ay göğsüme meme uclarima bilhassa vazelin surmemi onermisti bende oyle yapiyorum iki gunde bir vazelin suruyorum cunki onemli olan memeyi yumusak tutmak bebek emecegi zamanda ben ayva cekitdeki attim buzluga onuda bir kavanoza koyacagim jel yapip gogdume surecegim inşallah size duyecegim oki bosuna gogus kiremi falan almayin vazelin surun bolbol amac gosus yumusak kalsin yara olmasin inanin yara olduktan sonra toparlamasi bi hayli zor bir durum
Bende sizlerden duyup ayva çekirdeği sakladım ama nasıl yapılacağını bilmiyorum. Günlük mu yapılacak kaç günde jel kıvamına geliyor. Ne kadar çekirdeğe ne kadar su konulması gerekiyor. Ne çok soru sordum sabah sabah:olamaz:

Şeker varmı sende baktırdınmı?
Canım şöyleki ben evde takip ediyorum şekerimi. Sabah ogle akşam bakıyorum. Degerlerin normal dedi doktor. Tatli ekmek vs seyleri yemiyorum. Canım cok çekerse cikolata yiyorum sekerimi yinede yukseltmiyor. Mesela dun pirinç pilavi canm istedi yedim yine sinirin altında. Bu sebepten doktor seker yüklemesi istemedi benden. Ama hep takip et dedi. Zaten genel olarak diyetli gibi besleniyorum. Birde ilk bebegim 4100gr dogdu. Seker yüklemesi yaptirmistim çıkmadı. Doktorum yine aynı. Genlere bağlıyor iriliği.

Bende sizlerden duyup ayva çekirdeği sakladım ama nasıl yapılacağını bilmiyorum. Günlük mu yapılacak kaç günde jel kıvamına geliyor. Ne kadar çekirdeğe ne kadar su konulması gerekiyor. Ne çok soru sordum sabah sabah:olamaz:
canim 7 .8 tane cekirdegin uzerine birazcik ilik su dokmen yeterli 1 gece onceden yaparsan jel kivamini daha iyi olur

canim zaten odada buzfolabi oluyor kullandikca buzdolabina koyarsin ben az az yapmayi dusunuyorum yani 8. cekirdek .8 cekirdek sirayla zaten ilk bikac gunu sorunsuz gecirfikmi tamamdir insallh

Bizimde bugün kontrolümüz vardı 28+2 yim 1100 ve 35 cm dedi doktorun bizim basından beri bi hf geriden geliyo gec döllenme sebebiyle nette baktım 28.hf icinde bizim değerler görünüyo bugünde okudum herkesin dr baska demiş ölcümler cok farkediyo cokta güven olmuyo arkadasıma en son 4 kiloya yakın dedi 3 doğdu mesela banada tam dediği kiloda doğmustu oglum her drun el ayarı baska hersey yolunda cok şükür plesantının arkasındaydı bugün göremedik yüzünü hiç bi ara eliyle ayagını tutuyodu cok tatlıydı uzun zamandır da bası asağıda yine öyleydi farkediyorum zaten ayaklar yukarda hep bi dahada 32 de cagırdı sonrada iki hfda bire düşcek kontrollerimiz dedi

Bide ostecare kullanan arkadaslar var mıydı ekstra d vitaminide kullanıyo musunuz bide günde 1 mi 2 mi kullanıyosunuz
Haftana göre ideal kiloda canım bebiş zaten darısı başına 1000 gramı görsem bu hafta uça uça gelirim heralde hastaneden Rabbim esirgesin bıdıklarımızı

Ben yaklasik 3. Aydan beri osteocare kullaniyorum. D vitaminimde 4 hafta once sınırda cikti. Gerek var mi diye sordum ee devitte kullanabilirsin gebelikte bu degerler hic yuksek olmaz dedi. Söylemesem vermezdi yani. Bnmde 27+1 de 950 gr 33 cm di. Yani aslina bakarsan seninle ayni. Bizde bir hafta geriden geliyoruz. Gec dollenme mi bilmiyorum. Ama ilerlerse diye cok korkuyorum. Ilk detaylida ortaya cikti 1 hafta gerilik. Ondan beri hep ilerledi.
Merak etme canım eğer bebek bi şekilde kilo alıyorsa tehlike yok demektir şükür srnin minnakın alıyor hatta 900 küsürü gördün... İçin rahat olsun inşallah.... Önemli olan Allah korusun kilo almaması çok tehlikeli düşün ki ben diğer bevekte 6 haftada 70 gram aldı 470 gramda takıldı resmen Allah bidaha göstermesin İnş kontrolün nezaman benim 5 gün kaldı :dua::dua:

Ayva çekirdeğini bende biriktirmeye başladım kızlar zaten sürülen yer azıcık biyer ama günde Kaç defa sürülecek o var tabi ben çok az az yapıp sürekli yenilemeyi düşünüyorum çünki karbonatlı suyu muhakkak yapıcam pamukcuk ve mikrobu önlüyor 2 oğlumdada yaptım hiç pamukçuk olmadık şükür sizede tavsiye ederim 1 çay bardağına 1 çay kaşığı karbonat koyucam ağzı kapalı bi cam kutuya sonra her emzirme öncesi sürüp memeyi öyle vericem İnş.. Denenmiş ve onaylanmıştır...

Belirtisiznesne Belirtisiznesne canım sen aynı doktora devam demi malesef ben bıraktım mecburiyetten şimdi araştırma ya devam ediyorum son doktorda öyle diyince mecbur kaldım biyandandd oranın yoğun bakımını biliyorum Allah düşürmesin İnşallah ama her ihtimali düşünmeliyiz dedi doktorlar ve bende biliyorum tabiki... Bakalım mevlam neyler...

Previt pozitive kullanan varmı arkadaşlar aranızda ben vitamin olarak onu alıyordum bitti onun yerine decavit kullansam olur heralde zaten kullanacağım 7 hafta kaldı yazık Bidaha vermeyeyim diyorum evde decavit te var....

@tired cim bende katılıyorum toist e kendini bu kadar yıpratma yazık. Kaçamak yaptığında şekerin çıkıyor mi hemen ölçümlerde. Zaten yiyemiyorsun ve yürüyüş yapıyorsun. Aslen az yemek daha sağlıklı midelerimiz küçülüyor bu bizi rahatsız etmeye başlayacak az az ama sık yemek en iyisi.
@arpasuyu canim bende sonuç gösterirken ağlamaya başladım. Oradan çıkıp dahiliyeye gittiğimde o doktorun karşısında da ağladım. Seni çok iyi anlıyorum. Ama bu üzüntüler de bebisimizi etkiliyor sende benim gibi çok tatlıya düşkün değilsin bebeğimiz için sağlıklı beslenicez gerisini Allah a bırakacağız.

Bu kitapçıkta kuru üzümü falan yasaklamış ama ben her sabah yiyordum ne yapsak acep kuru kayısı uzum tahin pekmez sizinle yollarımız burada ayrılıyor mu demem mi lazim
Saol guzel arkadaşım.Evet tatliya hiç düşkün değilim.ne guzel ki.kuru meyvelerin şeker oranı cok yüksek.bana yeme dedi diyetisyen.zaten onuda yemezdim:))sevmiyorum kurutulmuş meyve.daha cok et sebze ve yoğurt yenmeliyiz.bu dongude gidersek bir sorun olmaz .birde ceviz fındık badem.

Belirtisiznesne Belirtisiznesne canım sen aynı doktora devam demi malesef ben bıraktım mecburiyetten şimdi araştırma ya devam ediyorum son doktorda öyle diyince mecbur kaldım biyandandd oranın yoğun bakımını biliyorum Allah düşürmesin İnşallah ama her ihtimali düşünmeliyiz dedi doktorlar ve bende biliyorum tabiki... Bakalım mevlam neyler...

Evet canım devam ediyorum hatta bugün randevum var. Sende sıkma canını her şeyde bir hayır vardır. Bebeğin sağlıklı sıhhatli doğsun da hastane hiç farketmez. Onlarda tedbir amaçlı seni yönlendirmiştir sonuçta. Hep dua ediyorum sizlere Allah yavrularımızı korusun sağ sağlim kucağımıza almayı nasip etsin inşallah.

Back
X