2018 Mayıs Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    349
Ay bizim durumda oyle. Esim annesinin karininda sakinmis ama mizmiz uyumayan bir bebekmis.

Ben annemim karninda nasildim bilmiyorum ama uykuya duskunmusum :KK70: hatta 2 yasinda filan artik ogrenmisim uyku saatimi ben uyucam diyip yatiyormusum 2 saat ohh anneme kolaylik.

Insallah bize cekerler :KK66:
İnş Can'ım yaa.

Merak etme canım eğer bebek bi şekilde kilo alıyorsa tehlike yok demektir şükür srnin minnakın alıyor hatta 900 küsürü gördün... İçin rahat olsun inşallah.... Önemli olan Allah korusun kilo almaması çok tehlikeli düşün ki ben diğer bevekte 6 haftada 70 gram aldı 470 gramda takıldı resmen Allah bidaha göstermesin İnş kontrolün nezaman benim 5 gün kaldı :dua::dua:
2 hafta sonra canim benim kontrolum. Ya sen bacak boyu cok onemli diyosun ya en geri bacak boyu cikiyo. Karin cevresi ileri cikiyo bacaga gore. Bende acaba seker fln mi karin cevresini sisiriyo diye dusundum. Sinirdaydi sekerimde. Gerilikte en onemli sey kilo mu diyosun. Senin nasil gidiyo haftada kac gr aliyo canim hep takipteyim seni dualarimdasin

Kızlar çok özür dileyerek bir şey sormak istiyorum :KK22:
Eşimle uzun bir aradan sonra bir beraberlik oldu. 2 ay kadar falan. Ama çok Can'ım yandı. İlk kez böyle bir şey geliyor başıma. İlk birliktelikte olduğu gibi. O zamanda çok zor olmuştu.
Sanki orası kapanmış gibi :oops:
Böyle bir durum yaşayan var mı? Normal mi acaba?

Bence bosuna pimpirikleniyoruz diyorum dusunmeyeyim normaldir ama ilk bebek iste boyle heyecan yapiyorum.. Eminim senin de doktorun hersey yolunda diyecektir :KK66:

Bence de çok heyecan yapıyoruz birde yaklaştı ya sanırım farketmeden stres ve telaş yapıyoruz. Her kafadan bir ses çıkıyor ya bir de aman takmayayım desende içten içe kuruntu yapıyoruz kesin. Eskiler ne iyiymiş gerçekten hiçbir stres yapmadan doğuruyorlarmış. Eski zamanda yaşamayı çok isterdim mis gibi. Benim annem ultrasona bile girmemiş cinsiyetini bile doğurunca öğrenmiş. Herşeyden önce Allaha emanetler sağ sağlim doğacaklarına inanalım yeter bize. :anne:

Eşimle uzun bir aradan sonra bir beraberlik oldu. 2 ay kadar falan. Ama çok Can'ım yandı. İlk kez böyle bir şey geliyor başıma. İlk birliktelikte olduğu gibi. O zamanda çok zor olmuştu.

Normal canım benimde aynısı oldu, hiç telaş yapmadım. Benimde ilk birliktelik faciaydı onun gibi oldu, uzun zaman sonra yapınca benimde çok acıdı.:oops:

Son düzenleme:
Canım benimki çok hareket ediyor ve bende acaba birşey mi var diyorum herkes azalması lazım diyor ama benimki aksine her zamankinden daha çok hareket ediyor tekmeliyor halen döndüğünü hissediyorum kafası bazen yukarda elimle hissediyorum bugün doktoruma soracağım. Herkesin farklı olabilir. Herkes erkek çok hareket etmez deyip duruyor. Bende diyorum acaba bir sıkıntımı var bu kadar çok hareket ediyor. Akşam doktorumla konusunca yazarım sanada.
Canım aksine erkekdaha fazla hareketli olur oğlum doğuma kadar hiç azalmadan devam.etti hareketlerine canım bile.yanardi ama kızım çok nazik hareket ediyor gerçi her bebek farklı ama bence erkekdaha hareketli

Kuzum araya zaman girince öyle oluyo bende yaşadım.ayni durumu daralmış gibiydi resmen sonra düzelir haftada 2 ye çıkın bence :)

Canım aksine erkekdaha fazla hareketli olur oğlum doğuma kadar hiç azalmadan devam.etti hareketlerine canım bile.yanardi ama kızım çok nazik hareket ediyor gerçi her bebek farklı ama bence erkekdaha hareketli

Benim ilk bebek bana hep erkek bebek hiç hareket etmez tembel olur doğunca hareketlenir dediler. Cidden her bebek farklı bence de. Gece bile uyandırıyor uykumdan tekmelerle gündüz desen çok nadir zamanlarda hareket etmiyor bazen diyorum oğlum hiç yorulmuyor musun? Karnım sürekli eğriliyo şekil değiştiriyor. Annelik duygusu şimdiden oluştu mu bilmiyorum ama hareket etmezse de bu sefer yine bişeymi var diyorum çok hareket etse birşeymi var diyorum :D Yok biz bu yeni nesil anneler çok pimpirikliyiz bence. Geçen gün acı yedim çocuğuma birşey olurmu diye nete bakarken buldum kendimi sonra dedim napıyorum :anneadayı::oha:

Normal canım benimde aynısı oldu, hiç telaş yapmadım. Benimde ilk birliktelik faciaydı onun gibi oldu, uzun zaman sonra yapınca benimde çok acıdı.:oops:

Kuzum araya zaman girince öyle oluyo bende yaşadım.ayni durumu daralmış gibiydi resmen sonra düzelir haftada 2 ye çıkın bence :)
Yani bebek tedavisi başında da ara vermiştik 1.5 ay kadar. Onda böyle olmamıştı.
Sanırım hamilelikle vücud savunmaya geçiyor :KK45:
Normal Doğum içinde bu yüzden önemli sanırım beraberlik. Neyse bir tek ben de olan bir şey olmaması rahatlattı. Sağolun kızlar.

Benim ilk bebek bana hep erkek bebek hiç hareket etmez tembel olur doğunca hareketlenir dediler. Cidden her bebek farklı bence de. Gece bile uyandırıyor uykumdan tekmelerle gündüz desen çok nadir zamanlarda hareket etmiyor bazen diyorum oğlum hiç yorulmuyor musun? Karnım sürekli eğriliyo şekil değiştiriyor. Annelik duygusu şimdiden oluştu mu bilmiyorum ama hareket etmezse de bu sefer yine bişeymi var diyorum çok hareket etse birşeymi var diyorum :KK70: Yok biz bu yeni nesil anneler çok pimpirikliyiz bence. Geçen gün acı yedim çocuğuma birşey olurmu diye nete bakarken buldum kendimi sonra dedim napıyorum :anneadayı::oha:
Ah ah annelik :)) oğlum.karnimda nasılsa doguncada öyle hareketliydi :dondurma:cocuklar oynasa niye çok oynuyo oynamadan niye oynamıyor biz pimpirikli anneler dogumumuzu gelsede rahatlasak :KK76:

2 haftadır ev temizlemedim adama.yalvar yalvardı baktım tık yok yapmaya karar verdim ev temizlendikce içim rahatladı valla şimdi çay koydum azıcık dinleniyim :kahve:

Ah ah annelik :)) oğlum.karnimda nasılsa doguncada öyle hareketliydi :dondurma:cocuklar oynasa niye çok oynuyo oynamadan niye oynamıyor biz pimpirikli anneler dogumumuzu gelsede rahatlasak :KK76:

Gerçekten bende aynı şeyi düşünüyorum ah diyorum doğursakta en azından gözümüzün önünde olacak. Karnımızda ne olduğunu bilmiyoruz ki :) Kucağımıza hayırlısıyla inşallah. :anne:

Valla bende de oluyodu hatta inan ilişkiden sonra ben direk 2 hafta mantar oluyodum şişlik kaşıntı. Bende biraz kuruluk oluyodu sanırım ki normalde oyle olmaz. Bende çözümü krem sürmekte buldum inan çok kolay oluyo hiç anlamıyosun bile.

Valla bende de oluyodu hatta inan ilişkiden sonra ben direk 2 hafta mantar oluyodum şişlik kaşıntı. Bende biraz kuruluk oluyodu sanırım ki normalde oyle olmaz. Bende çözümü krem sürmekte buldum inan çok kolay oluyo hiç anlamıyosun bile.
Ayyy olmaz inş Can'ım bende öyle bi şey. Krem de kimyasal ya zararı olmaz mı? Ben hiç kullanmadım şimdiye kadar.

2 haftadır ev temizlemedim adama.yalvar yalvardı baktım tık yok yapmaya karar verdim ev temizlendikce içim rahatladı valla şimdi çay koydum azıcık dinleniyim :kahve:
Ah bu erkekler :( bizimkine de hamileliğin başında 2 haftada bir yarım gün yardımcı alalım dedim. Tamam falan dedi. Ama nerdeeeee. Ben yaparım diyor. Onun yapması ayı buluyor. Arada annem geliyor Zaten. Arada ben yapıyorum. Hatta birazdan kalkıp benim de yapmam lazım ama halim Yok. Artık iyice yorucu oluyor bizim için Can'ım

Saol guzel arkadaşım.Evet tatliya hiç düşkün değilim.ne guzel ki.kuru meyvelerin şeker oranı cok yüksek.bana yeme dedi diyetisyen.zaten onuda yemezdim:))sevmiyorum kurutulmuş meyve.daha cok et sebze ve yoğurt yenmeliyiz.bu dongude gidersek bir sorun olmaz .birde ceviz fındık badem.

Adacim ben sabah ac karnına kayısı ve kuru üzüm yiyorum. Kuru üzüm kan için kayısı kabızlık için. O biraz zorlayacak sanki. 1 kaç gün yiyip bakıcam ölçümlerde ne çıkacak. 140 altı yeter benim için diyabet hemşiresi bu değerleri söyledi sonuçta. Kitapçık da da bu değer verilmiş.
tired tired cim senin de kaçamak yapsan da değerin 140 in altı çıkıyor sıkma germe kendini bu kadar.

Bugün ilk açlık tokluk baktım 72 -120 cıktı
Kahvaltıya 1 kuru kayısı 3 kuru üzüm 1 yumurta roka dereotu 3 domates 4 zeytin ufak bi peynir 1 dilim kaşar peyniri tam buğday ekmeği büyük dilim ve tatlı kaşığı tahin pekmez. Ilk lokmadan 1 saat sonra ölçtüm 120 cıktı. Bir kaç gün böyle deneyeceğim diyetisyen gidene kadar.

Bende sizlerden duyup ayva çekirdeği sakladım ama nasıl yapılacağını bilmiyorum. Günlük mu yapılacak kaç günde jel kıvamına geliyor. Ne kadar çekirdeğe ne kadar su konulması gerekiyor. Ne çok soru sordum sabah sabah:olamaz:
Valla ben 3 cekirdege iki yemek kasigina yakin su koydum daha jellesmedi. Sanirim daha fazla cekirdege koymak lazim 2 gun olacak. Haftada bir surmeye baslamayi dusunuyorum.
Merhaba kizlar
Neredeyse bir hafta olacak hareketlerinin azaldigini hissediyorim bebegin yani bu haftalardan itibaren gunde 10 tane tekme hareket saymamiz lazim degil mi?

Gecen haftalarda saysam 100 filan olan hareketleri 5 gundur filan zarzor 10 oldu. Doktoruma mesaj attim bugun yokmus hastanede. Sizce ne yapayim bekleyeyim diyorum gereksiz ultrasona girmeyeyim. Ama ya bir sikinti varsa. Sizin bebekler ne kadar ve saat kac gibi hareket ediyor?
Benimkide bu ara oyle. Dun doktora sordum. Suan gayet hareketli dedi gosterdi hatta oynuyordu ama ben hissetmedim. İc tarafa falan vuruyor herLde :)
canım kokusu var, rahatsız olur musun bilemedim, beni rahatsız etmiyor, diğer arkadaşlarda gratisten başka bi marka almışlar fiyatı daha uygunmuş orayada bak istersen

benim sağlık ocağındaki dr ve hemşire 32. haftaya kadar aşı yapıyoruz dediler kendi dr bana gerek yok olma demişti ben de peki 35. haftada elime bişey batsa aşı olabilir miyim demiştim olursun demişti , herkes bişey söylüyor canım ben de güvenemedim aşımı oldum ilk dozu , 2. doza daha var
2. Dozu vurulunca korumasi 5 yila cikiyormus. İlk dozu vurulduysan dogumda seni koruyacaktir. 5 doz vurulduyumuzda hayat boyu koruma sagliyor. Ebe bana 3. Dozun tarihini bile verdi. Haziranda :D
Aramizda 4 gün var. Kiloları nerdeyse aynı. Benim doktorum hic sorun yapmiyor iriligine hatta cok cok iyi maşallah filan diyo. Oglum 38+5 te doğdu 4100gr. 40 i gorseydik 4500 olurdu rahat. Bence korkma en kötü benim gibi sezeryan oluyorsun birde yenidogan kiyafetleri olmuyor :) birde ilk zamanlar süt yetmiyor mama takviyesi gerekiyor iki hafta kadar. Yani bende oyle olmuştu.
Yaa:( ozelde mi yaptin dogumu devlette mi? Ben normal istiyorum. Ama galiba bebim bebis de iri gelecek. Devlet hastaneleri iri gelse bile normal dogum yaptiriyorlarmis diye duydum.
@Zeynosrkn84 aynen canim bende emziğini hep karbonatlı suda bekletiyordum. Tabii bir kere olduktan sonra. Doktor ilaç vermişti ama ilaci hiç kullanmadım 2 günde 1 yapıyordum 1 çay bardağı kaynamış suya 1 çay kaşığı. Bu suyla ağzının içini silmem söylendi ama ben emziği hep bu suda belirttiğim için ağzını hiç temizleme gereği duymadım.
Tekrar bebege emzigi verirken yikayip mi veriyodun peki?
Ben de doğum olduğu gün oğlum nerde kalacak diye düşünüyorum. Nasipse annem hastanede benimle kalacak ama oğlum 3 yaşında ve 1 gece bile bensiz uyumadı. O gün nasil olacak eşim eve götürse uyumaz beni ister biliyorum :KK43: e benimle hastanede kalsa sezeryan zaten zor geçiyor. Bebek,oğlum, bir de ben o halde nasil olur bilemiyorum
Bence dogumdan once bir iki gece yalniz birakin babasiyla. Hastanede sizle kalmasin. Sizi yatakta hasta gibi yatiyor gorunce kardesini suclayabilir, annem onun yuzunden hasta gibi dusunebilir. Siz minigi emzirmek icin kucaginiza aldiginiz da o da kiskanip gelmek isteyebilir. E o zaman sezeryan dikisleriniz zorlanir. Almazsaniz buyuk olan yine uzulebilir. Bence hastanede sizinle kalmasin. Direk dogum gecesi yalniz birakmamak adina oncesinde farkli gunlerde ayri kalmayi deneyin bence.
O kadar stres hepimizde var Can'ım üstelik yıllar sonra tedaviyle kavuşanları düşün bir de. Hep iyi düşünelim iyi olsun.
İnsallah canim.
Eki Görüntüle 2113992
Kızlar bizim biberon emzik bundan.
Ama biberon cam değil. Nasıl steril hale getiririm? Ben kaynatmayı düşünmüştüm ama biberona zarar verir mi bilemedim.
Yıkayıp çantaya koymayı düşünüyorum.

Ayrıca şu kalın battaniyeler var ya. Onlardan hastane çantasına koyacak mısınız? Ben almadım onlardan. Ama bi arkadaşımın oğlu Mayıs başı doğmuş ve o battaniyeye sarıp çıkardık dedi. Serin oluyor yine hava bebek için dedi. İnce yumuşak battaniyelerden bi tane bi tane de penye battaniye koydum ama. Kalınlardan da alsam mı bi tane?
Ben de karar veremedim battaniye konusunda ama alirim heralde ya. Cunku ogleden once cikartiyorlar hastaneden. Kayserideyim bir de ne kadar sicak desek te bir ayazi olabilir.
Canım benimki çok hareket ediyor ve bende acaba birşey mi var diyorum herkes azalması lazım diyor ama benimki aksine her zamankinden daha çok hareket ediyor tekmeliyor halen döndüğünü hissediyorum kafası bazen yukarda elimle hissediyorum bugün doktoruma soracağım. Herkesin farklı olabilir. Herkes erkek çok hareket etmez deyip duruyor. Bende diyorum acaba bir sıkıntımı var bu kadar çok hareket ediyor. Akşam doktorumla konusunca yazarım sanada.
Gecen hafta benimki de oyleydi resmen iceride top koşturuyordu:)
Cok normal :) yalniz degilsin :D bence kuruluktan kaynakli oluyor ama. Ben cok isteksiz oluyorum, resmen kupkuru oluyorum ister istemez canim cok aciyor.
Bence de çok heyecan yapıyoruz birde yaklaştı ya sanırım farketmeden stres ve telaş yapıyoruz. Her kafadan bir ses çıkıyor ya bir de aman takmayayım desende içten içe kuruntu yapıyoruz kesin. Eskiler ne iyiymiş gerçekten hiçbir stres yapmadan doğuruyorlarmış. Eski zamanda yaşamayı çok isterdim mis gibi. Benim annem ultrasona bile girmemiş cinsiyetini bile doğurunca öğrenmiş. Herşeyden önce Allaha emanetler sağ sağlim doğacaklarına inanalım yeter bize. :anne:
Bence de insan fark etmeden asiri stresleniyor. Bazen diyorum keske su foruma hic bulasmasaydim. Burasi bile inan bizi strwse sokmaya yetiyor. Bak iki saattir surda iyi kotu biriken mesajlari okuyorum. Tamam faydali seyler gordugum kadariyla moralimi bozacak seyler de goruyorum.
Puff benim ev de oyle ama asla yapacak halim yok. Mecbur yine esimin tatil gununu bekleyecem. O da eskiden ara sira yapinca guzel yapardi. Simdi ben yapamadigimdan hep o yapiyor bastan savmaya basladi :D iki kisiyiz iste evde. Duzgun yapsan bu kadar kirlenmez ev ama di mi :110: sen de ben de rahat ederiz.

Oyle canim az kaldi geleceek o guzel gunler

Back
X