2018 Mayıs Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    349
Bugün yeniden lekelenmelerim başladı. Plesanta aşağıda olduğu için dr um uyarmıştı zaten. 30 da yeniden başlayabilir diye. Biz 29+3 olduk. Öğleden sonra nst ye gireceğim. İnşallah herhangi bir şey çıkmazda bebeğimi zamanında kucağıma alırım.

Bnmde plasentam asagida umarim bir sıkıntı yaratmaz. Seninki tamamen mi kapatiyor. Ve hic cikmadi mi yukariya

Cinsellik konusu yaramı deşiyor resmen :) bende risk yok ama eşime sorsan riskin alası var. Bebek bilinçlenmiş, rahatsız olurmuş, ayıp degilmiymiş, ya bi şey olursaymış. Normal Doğum istiyorum, doktorda öyle diyor ama benimkinde tık yok, erkenden uyuyakalma numaraları, sen yat ben birazdan geliyorumlar falan bilemiyorum ne olacak halimiz.. :KK48::KK48::KK45:

Bn tamda eşin gibi dusunuyorum. Hic yapmak istemiyorum. Boyle cok rahat :). Eşimde benim gibi o da cocuga zarar verir yok diyo. Cok iyi anlasiyoruz :)

Bizde de durumlar aynı en son birlikte olalı bi ayı gecmiştir . İlk zamanlar o söylerdi ama karnım çıkmaya başladığından beri ben ses etmesem etmez hatta tam bu günlerde söyleyeyim diyodum hasta oldu hayatta yanaşmaz :olamaz:o iyi oluncada ben isteksiz oluyorum bu böyle aylarca devam etmese bari :KK53:

Bu arada onumuzdeki haftalarda yine yatili misafirim gelecek. Gercekten her hafta her hafta bıktım. Ben de misafir sevmek isterdim ama yapamiyorum o kadar bunaldim ki! Bazen yurt disinda yasayan, hicbir akrabasi yaninda olmayan gurbetcilere o kadar ozeniyorum ki.
Yatılı misafir gerçekten çok zor oluyor. Misafiri severim ama yatılı olmamak kaydıyla.

Bu arada onumuzdeki haftalarda yine yatili misafirim gelecek. Gercekten her hafta her hafta bıktım. Ben de misafir sevmek isterdim ama yapamiyorum o kadar bunaldim ki! Bazen yurt disinda yasayan, hicbir akrabasi yaninda olmayan gurbetcilere o kadar ozeniyorum ki.
Yatılı misafir normaldede zor sana şimdi dahada zor olur insanlarıda anlamıyorum hamile kadının evinde yatıya niye kalınır kendileri nasıl rahat ederki özel durumlar hariç tabi bazen küçük yerlerde yaşayanlar hastane için falan gelebiliyorlar o zaman ayrı ama sırf keyfiyetten karşımdakini zor durumda bırakmayı mantığım ve vicdanım kabul etmiyor

Kızlar çok sıkışmış bir şekilde lavaboya koşuyorum, üç dört damla ancak idrar yapıyorum. Dışarı çıkacağımda lavaboya girip çıkıyorum, 5 dk sonra sanki 3 saattir lavaboya gitmemişim gibi tekrar sıkışıyorum. Dışarıda lavabo kullanmaktan hiç hoşlanmam. Bebek mesaneye baskı yapar yazıyor internette, bu kadar çok mu yapıyor, var mı aynı durumda olan?

Canım idrar testi yaptırmış mıydın? Sistit olmuşsun gibi geldi bana.

Canim birinci saati ucundan kacirmissin doktor diyet verebilir. Bende Tam ucundan tutturmusum ama doktorum rahat diyet filan vermedi. Sana doktorun verirse bana soyle bende senin diyetine uymaya calisirim.

Bunlardan benim degerlerim 75 gr icin
Aclik: 86 standard:65-91
1 saat sonrasi : 178 standard:65-179
2 saat sonrasi:118 standard:65-152
Evet canım doktorum diyet verdi 1 hafta kontrol altında tutacak. Ve bir hafta boyunca sabah öğle akşam hem açlık hem tokluk şeker ölçümü yapicam yani günde 6 kez. Sana doktorumun verdiği listeyi göndereyim becerebilirsem
15192216223201541647697.webp
151922166448293046346.webp
15192217095181657416050.webp
:)

Canim güldüm halinize bizde ise rolleri değiştir ben ona sayiyorum bahaneleri.
Arkadaşımın libidosu hamilelikte tavan yapmıştı. Bana durmadan aklımda cinsellik var erkekleri çok iyi anlıyorum dalan demişti. Bende ise hiç öyle bir durum yok keşke azıcık ucundan olsa da tarihimi sevindirsem. Çünkü isteksiz oldugumda işler daha çok karışıyor.
Canım libidodan değil benimki sinir oluyorum öyle köşe bucak kaçmasına, bahane gibi geliyor, normal halini bildiğim için bu halleri garibime gidiyor, kıskanıyorum da başkasına bakarsa falan diye :işsiz: tuhaf duygular içerisindeyim şapşal kadınlar gibi :KK45:

sofiarya sofiarya canım nasılsın nasıl gidiyo kızçelern nasıl hersey yolundadır umarım sana bişey sormak istiyorum ya şimdi bu göğüs ucu kremlerinin icindeki lanolin göğsü iyileştiren sanırım lansinohtada o var bende oğlumda bi işe yaramadı sanki pek cokta hatırlayamıyorum tavsiye edebilcen baska bişey var mı bide sunu duydum birinden doğal bi ürün buda sen ne dersin bu konuda
iyiyim canım,iyiyz hepimiz şükür,yoğun tempoda çalışıyorum hala malum,evde de aynı yogunlukla devam ediyor gün yapacak birşey yok,annelik işte :deli: bella b nin güneş kremini kullanmıştım kızıma markayı ordan biliyorum,mustela minvalinde bir marka o da kaliteli yani ama göğüs kremi konusunda fikrim yok açıkçası.ama sonuçta dermo-kozmetik bir ürün oldugundan lansinosh gibidir o da aynı diye düşünüyorum pek bir işe yaramıyorlar yaa valla.ben hiç kullanmamıştım bile o tarz kremler. burda önceden krem kullanmaya başlayan arkadaşlar da var ama onunda fayda sağlar bir yanı olacagını da düşünmüyorum nacizane o_O burda asıl mesele meme başını tükürükten uzak tutmak.tükürük asidik yapıda oldugu için bebek memeyi emiyor memeden ayırınca meme tükürüklü tükürüklü havayla temas edip kuruyor bu da çatlamasına sebep oluyor,o göğüs kalkanıyla iyileşen memelerin sebebi de bu zaten tükürük yoksa yara da yok :halay:mekanızmayı böyle düşününce çözümü basit.kesinlikle her emzirmeden sonra üşenmicez gidicez mememizi duru suyla yıkayacaz işin %60 lık kısmı bu zaten.onun dışında mekanik olarak çekilmeye bağlı tahrişler için de ben valla sadece bepanthol losyon sürüyordum bol bol pedle de kapatıp 2-3 saat emzirmediğim zamanlarda öyle takılıyordum. losyon yogun nem sağladıgı için enfazla 4-5gün acıdı geçti sonra, karbonatlı suda pamukçuk için şahane ama karbonat kimyasal yapısıyla sebebiyle cildi kuruttugundan o da kuruluğa bağlı tahriş ve acıma yapıyor maalesef,karbonatlı suyu sadece bebğin ağzına sürmek daha mantıklı. son olarakta kendim deneyimlemedim ama çok çok şahit oldum ki ayva çekirdeği muhteşem bir mucize çok güzel nemlendiriyor,acımaya başladıgında sürmek yeterli olaacaktır,o da denebilir.onun dışındaki dermo-kozmetik kremlere ben pek sıcak bakmıyorum maalesef gereksiz maaliyetli :anneadayı:

Senin nasıl çıkıyor ölçümler düzene girdigini nerden anlıycaz açlık toklukta zateb sorun yok bugün poğaça bir parça çikolata falan biraz zorladım 137 çıktı bunlar şeker mi ya boşuna mı stres yaptırıyorlar bize??? Yükleme yapılsa ama yine çıkar 160-170

ben önce 50 gr yükleme yaptırdım açlık 87 yükleme sonrası (1 saat ) 157
sonra 100g yapıldı. oda yüksek çıkınca diyetisyene yönlendirdi. 20 gün diyet yaptım sonra açlık tokluk bakıldı açlık 83 tokluk 84 çıktı. diyete devam dedi dr.

Canim bakalım bana nasıl bir diyet verilecek. 170 idi boyum yaş ile biraz kısalmış olsa 168 olur kilom su anda 69
63 ile hamile kaldım 61 e indim dün tartıldım 69 um ama tartildigimda tuvalete gitmemiş ve bir ton su içmiştim. Hatta hemşire ile dalga geçtik. Wc ye gitsem o bi sasal suyu içmeseydim kesin 300 gr eksik çıkardım dedim hadi deneyelim dedi :KK66:[/QUOTE]

benimde 1.70 şu an 62 kg hamilelik öncesi 53 idi .

bana dr ilk doğumumda daha masadayken dedi ki; emzirdikten sonra meme ucuna streç film koy. bizim gelin doğum yaptı beni dinlemedi koymadı göğüs uçları hep yara oldu. sen beni dinle dedi. bende öyle yaptım hiç yara olmadı. göğüs emzirmeye alışık olmadığı için ilk dönemlerde yara olabiliyor. siz ilk emzirmeden itibaren yapın inanın çok faydasını göreceksiniz. Sonra zaten göğüste alışıyor :KK48:

2 hafta sonra canim benim kontrolum. Ya sen bacak boyu cok onemli diyosun ya en geri bacak boyu cikiyo. Karin cevresi ileri cikiyo bacaga gore. Bende acaba seker fln mi karin cevresini sisiriyo diye dusundum. Sinirdaydi sekerimde. Gerilikte en onemli sey kilo mu diyosun. Senin nasil gidiyo haftada kac gr aliyo canim hep takipteyim seni dualarimdasin
Pazartesi daha iyi belli olucak benimki 50 gramda olsa alması önemli benim için son kontrolde 2 hafta geriydi bacak karın 1 haftaydı kafa 2 ye yakın ama kilo almıştı şükür eğer kilo alırsa demekki bu gelişim geriliği değil minyon bebek olucak demek olur.... Bakalım Allaha emanet karnımdan anlıyorum zaten büyüme olursa göbüşte büyüyor büyümezse göbüşte büyümüyor şuan için bence kiiii İnşallah öyledir yine azda olsa aldı çünki göbüş birazcık büyüdü.... 1000 gram olmak çook önemli benim için çünki erken doğum riski için kırılma noktası gibi bişey .. Normal şartlar için demiyorum bunu tabiki benim yaşadıklarım ve tecrübem işin diyorum .. Allah büyük ben elimden geleni yapıyorum stres yapmıyorum.... Bol istirahat ediyorum zaten başkada bişey yok yapıcak

Kızlar çok özür dileyerek bir şey sormak istiyorum :KK22:
Eşimle uzun bir aradan sonra bir beraberlik oldu. 2 ay kadar falan. Ama çok Can'ım yandı. İlk kez böyle bir şey geliyor başıma. İlk birliktelikte olduğu gibi. O zamanda çok zor olmuştu.
Sanki orası kapanmış gibi :oops:
Böyle bir durum yaşayan var mı? Normal mi acaba?
Canım bu gayet normal .. 40 dan çıkıncada öyle oluyo facia değil ama ilk yapınca azıcık itina istiyo

es_ese es_ese İki hafta önce yaptırmıştım yoktu canım, yanma falan yok ki, uzanırken de bişi yok, ayağa kalkınca oluyor

Canım ben hamileliğimin başlarında olmuştum da ondan dedim. Bir iki damla yapıyordum, daha lavabodan çıkmadan tekrar geliyordu, geliyordu dediğim de bir damla belki. Tabii his deli gibi sıkışmışlık hissi. Bu arada bende de ne yanma ne kaşıntı ne ağrı hiçbiri yoktu. Doktor yine de sistit tanısı koymuştu.

Bebeğin ağırlığı, baş aşağı olması, mesaneye olan baskı vs. faktörlerden ayakta olunca bu aralar da fazla gidiyorum wc ye ama idrarım damla damla değil, normal.

Ayaklarını sıcak tut canım, geçmezse doktora bi görünürsün.

Canim bende gunkurusunu seviyorum bu beyazlanmışlar kimyasal kokuyor sanki sevmiyorum onları. Bugub 1 tane gun kurusu ile kahvaltiya basladim yuksek cikmadi yarin 2 tane yiyecegim bakalim :) Yarma diye bir sorayim aktara az birşey alıp deneyeyim tadı nasıl cok eksi olmasinda

yarma dediğinde gün kurusu gibi işlem görmeden kuruyo tadıp bakman lazim ben ekşiyi çok sevdiğim için ekşi diyemem.şeker hastaları onlardan tuketiyor.bizde kalmadı son 6 kilo bugün bitti.yoksa kargoyla gönderirdim

iyiyim canım,iyiyz hepimiz şükür,yoğun tempoda çalışıyorum hala malum,evde de aynı yogunlukla devam ediyor gün yapacak birşey yok,annelik işte :deli: bella b nin güneş kremini kullanmıştım kızıma markayı ordan biliyorum,mustela minvalinde bir marka o da kaliteli yani ama göğüs kremi konusunda fikrim yok açıkçası.ama sonuçta dermo-kozmetik bir ürün oldugundan lansinosh gibidir o da aynı diye düşünüyorum pek bir işe yaramıyorlar yaa valla.ben hiç kullanmamıştım bile o tarz kremler. burda önceden krem kullanmaya başlayan arkadaşlar da var ama onunda fayda sağlar bir yanı olacagını da düşünmüyorum nacizane o_O burda asıl mesele meme başını tükürükten uzak tutmak.tükürük asidik yapıda oldugu için bebek memeyi emiyor memeden ayırınca meme tükürüklü tükürüklü havayla temas edip kuruyor bu da çatlamasına sebep oluyor,o göğüs kalkanıyla iyileşen memelerin sebebi de bu zaten tükürük yoksa yara da yok :halay:mekanızmayı böyle düşününce çözümü basit.kesinlikle her emzirmeden sonra üşenmicez gidicez mememizi duru suyla yıkayacaz işin %60 lık kısmı bu zaten.onun dışında mekanik olarak çekilmeye bağlı tahrişler için de ben valla sadece bepanthol losyon sürüyordum bol bol pedle de kapatıp 2-3 saat emzirmediğim zamanlarda öyle takılıyordum. losyon yogun nem sağladıgı için enfazla 4-5gün acıdı geçti sonra, karbonatlı suda pamukçuk için şahane ama karbonat kimyasal yapısıyla sebebiyle cildi kuruttugundan o da kuruluğa bağlı tahriş ve acıma yapıyor maalesef,karbonatlı suyu sadece bebğin ağzına sürmek daha mantıklı. son olarakta kendim deneyimlemedim ama çok çok şahit oldum ki ayva çekirdeği muhteşem bir mucize çok güzel nemlendiriyor,acımaya başladıgında sürmek yeterli olaacaktır,o da denebilir.onun dışındaki dermo-kozmetik kremlere ben pek sıcak bakmıyorum maalesef gereksiz maaliyetli :anneadayı:
Sen yaptırmış mıydın canım şeker yüklemesi? Ne düşünüyorsun bu konuda??? O kadar korkunç tehlikeli bir durumsa neden bazı doktorlar sadece açlık tokluk bakıyorlar onda bizim de sorun yok...diyet tamam yürüyorum ama gerçekten boşuna stres gibime geliyor bazen her şeyden korkar oldum tek başına gebelik şekerinden bebeğe bir şey olmuş mu hiç daha önce öyle bir şey var mı gerçekten???

Canım ben hamileliğimin başlarında olmuştum da ondan dedim. Bir iki damla yapıyordum, daha lavabodan çıkmadan tekrar geliyordu, geliyordu dediğim de bir damla belki. Tabii his deli gibi sıkışmışlık hissi. Bu arada bende de ne yanma ne kaşıntı ne ağrı hiçbiri yoktu. Doktor yine de sistit tanısı koymuştu.

Bebeğin ağırlığı, baş aşağı olması, mesaneye olan baskı vs. faktörlerden ayakta olunca bu aralar da fazla gidiyorum wc ye ama idrarım damla damla değil, normal.

Ayaklarını sıcak tut canım, geçmezse doktora bi görünürsün.
Sağol kuzum, dediğin gibi geçmezse doktora gideyim, teşekkür ederim

Bnmde plasentam asagida umarim bir sıkıntı yaratmaz. Seninki tamamen mi kapatiyor. Ve hic cikmadi mi yukariya

Benim arka ve önü kapatıyor, yukarıya çok az çıktı, rahime yapışık değil en azından. Doktorum sorun çıkarmaz ama 30.haftada kanamalar olabilir demişti. Bugün lekelenmelerim oldu, nst istedi doktorum. Nst sonucumuz şükür iyi çıktı. Lekenmeleri takip edeceğim. Haftayada kontrolüm var. Benim daha önceden iki bebek kaybım vardı, kürtaj olmuştum. Bu sorunu o yüzden yaşıyorum.

yarma dediğinde gün kurusu gibi işlem görmeden kuruyo tadıp bakman lazim ben ekşiyi çok sevdiğim için ekşi diyemem.şeker hastaları onlardan tuketiyor.bizde kalmadı son 6 kilo bugün bitti.yoksa kargoyla gönderirdim

Teşekkürler canim benim düşünmen yeter.
Bulunur buldururum kocisime. Gerçi bende ekşiyi sevmeye başladım bu hamileliğim de. Ye ekşiyi doğur ayşe yi idi demi

Hahhha seninki de mi öyle yapıyor :KK45: canım istediğinden değil, belki istese ben istemediğimi söyliycem ama uyuz oluyorum, kafama bir sürü şey takılıyor böyle olunca
Aynen aynen. Ben de hic istemiyorum zaten. Ama onu oyle isteksiz, surekli bahane uretir hakde gorunce uyuz oluyorum :D
Yatılı misafir gerçekten çok zor oluyor. Misafiri severim ama yatılı olmamak kaydıyla.
Ben artik normalini bile sevmiyorumZ gerci hos bana normal misafir gekniyor. Gelen hep yatili. Mesela simdi de kaynanam geldi. Ve ben eve daha yeni girdim sabahtan beri carsidaydim o kadar yorgunum ki!
Yatılı misafir normaldede zor sana şimdi dahada zor olur insanlarıda anlamıyorum hamile kadının evinde yatıya niye kalınır kendileri nasıl rahat ederki özel durumlar hariç tabi bazen küçük yerlerde yaşayanlar hastane için falan gelebiliyorlar o zaman ayrı ama sırf keyfiyetten karşımdakini zor durumda bırakmayı mantığım ve vicdanım kabul etmiyor
Yok ya gelenlerin hepsi keyif. Her hafta bir yatili misafirim olur. Hem esimin taraftan hem benim taraftan. O kadar bunaldim ki. Bak simdi kaynanam geldi yatili cat kapi habersiz. Carsidaydim eve geldim bes dk sonra kapi caldi. Daha ustumu degismedim yorgunluktan oluyorum. 10 gun sonra benim akrabalarim gelecek. Onlar daha fena. Kesin bir haftadan fazla kalirlar. Off yaa offf.

Back
X