2018 Mayıs Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    349
Kahverengikus Kahverengikus peki bu diyetin işe yarayıp yaramadığı nasıl anlaşılacak canım? Listem yok ama ben de hayatımdan tamamen çıkardım ekmek hamurişi tatlı pirinç patates...sebze yemekleri et tavuk balık yoğurt kefir bir de çiğ kabak çekirdeği fındık ceviz türevleri yiyorum...her akşam 4-5 km yürüyorum...her gün açlık tokluk ölçüyorum inşallah bir zararı olmaz bebeklerimize...ama yeterli olduğunu nerden bilicez
Birincisi zaten kilo alımım durdu hatta kilo verdim. İkincisi şekeri ölçücez şekerimizin yükselmediğini görüyorsak doğru yoldayız demektir. Bir de doktora gittiğimde bebeğin gelişimi normal haftasına dönüyorsa bu da bi işarettir. Çünkü benim bebeğim 2 hafta önde gidiyo hem kilo hem boy olarak. 25+6 da gittik doktora bebek 28+1 di. 1100 gr ve 37 cm di. Şimdi gittiğimizde nora le yaklaşmışsa diyetle çözüyoruz demektir. Yok şeker düşmüyor bebeğin gelişimi gala ilerideyse insüline başlanır zaten:(( ki bu en kötü senaryo olsun inşallah. Bak bu benim listem inceleyebilirsin.

Eklentiler

• 86CC3535-3C31-4B53-93C2-50B8AEE132EA.webp
    86CC3535-3C31-4B53-93C2-50B8AEE132EA.webp
    20,9 KB · Görüntüleme: 36
Birincisi zaten kilo alımım durdu hatta kilo verdim. İkincisi şekeri ölçücez şekerimizin yükselmediğini görüyorsak doğru yoldayız demektir. Bir de doktora gittiğimde bebeğin gelişimi normal haftasına dönüyorsa bu da bi işarettir. Çünkü benim bebeğim 2 hafta önde gidiyo hem kilo hem boy olarak. 25+6 da gittik doktora bebek 28+1 di. 1100 gr ve 37 cm di. Şimdi gittiğimizde nora le yaklaşmışsa diyetle çözüyoruz demektir. Yok şeker düşmüyor bebeğin gelişimi gala ilerideyse insüline başlanır zaten:KK43:( ki bu en kötü senaryo olsun inşallah. Bak bu benim listem inceleyebilirsin.
Kahverengikus Kahverengikus peki bu diyetin işe yarayıp yaramadığı nasıl anlaşılacak canım? Listem yok ama ben de hayatımdan tamamen çıkardım ekmek hamurişi tatlı pirinç patates...sebze yemekleri et tavuk balık yoğurt kefir bir de çiğ kabak çekirdeği fındık ceviz türevleri yiyorum...her akşam 4-5 km yürüyorum...her gün açlık tokluk ölçüyorum inşallah bir zararı olmaz bebeklerimize...ama yeterli olduğunu nerden bilicez
Eğer istersen değişim listelerini porsiyon gramlarını da paylaşırım

Birincisi zaten kilo alımım durdu hatta kilo verdim. İkincisi şekeri ölçücez şekerimizin yükselmediğini görüyorsak doğru yoldayız demektir. Bir de doktora gittiğimde bebeğin gelişimi normal haftasına dönüyorsa bu da bi işarettir. Çünkü benim bebeğim 2 hafta önde gidiyo hem kilo hem boy olarak. 25+6 da gittik doktora bebek 28+1 di. 1100 gr ve 37 cm di. Şimdi gittiğimizde nora le yaklaşmışsa diyetle çözüyoruz demektir. Yok şeker düşmüyor bebeğin gelişimi gala ilerideyse insüline başlanır zaten:KK43:( ki bu en kötü senaryo olsun inşallah. Bak bu benim listem inceleyebilirsin.
Bu listede ki + hepsi birlikte mi ypksa veya anlamında mı?

Bu listede ki + hepsi birlikte mi ypksa veya anlamında mı?
+ lar birlikte anlamında canım veya olanlar için ayrıca yazıyo. Değişim listeleri de var. Mesela 1 bardak süt yerine 2 bardak ayran. 5 zeytin yerine 2 ceviz gibi. 1 kepçe çorba yerine 1 dilim ekmek. 1 dilim ekmek yerine 3 kasık bulgur pilavı. Ama asla tepeleme kasık değil.

+ lar birlikte anlamında canım veya olanlar için ayrıca yazıyo. Değişim listeleri de var. Mesela 1 bardak süt yerine 2 bardak ayran. 5 zeytin yerine 2 ceviz gibi. 1 kepçe çorba yerine 1 dilim ekmek. 1 dilim ekmek yerine 3 kasık bulgur pilavı. Ama asla tepeleme kasık değil.
Anladım canım benim yarından itibaren bende bunu uygulamaya çalışcam çok kilo aldım şekerimde sınırdaydı zaten çok sağol

Anladım canım benim yarından itibaren bende bunu uygulamaya çalışcam çok kilo aldım şekerimde sınırdaydı zaten çok sağol
Rica ederim canım ama yine bi doktoruna sor istersen. Çünkü bu bana aldığım kiloma göre yazılmış bi liste. Bide benim bebeğim ilerde. Seninki değilse belki bu liste sana az gelebilir. Ya da belki fazladır bilemeyiz. Bi sor yinede. Ama en azından fikir olur.

Canım sadece meyve değil ki:s bi dünya şey yasak. Beyaz unla yapılmış her şey yasak zaten. Elveda kekler börekler poğaçalar akıtmalar:KK43: meyve ise günde 3 porsiyon var ama yanında mutlaka yoğurt yada ayranla. Pek hoş bi ikili olmuyo. Sebze yemeği bile kaşıkla ölçüp yiyorum. En çok da 1 dilim ekmekle 1 kepçe çorbanın eşdeğer olduğuna üzüldüm. Bari çorbayla doysaydık. Yani yaptığımız bazı yanlışlar varmış. Ben hiç ekmek yeniyordum. Yemek lazımmış. Ama bu diyet tamamen keyfimi kaçırdı. Resmen mutsuzum. Dışarı bile çıkmak istemiyo insan. Bi cafeye bile oturmak saçma geliyo. Çayın kahvenin bile şekersiz tadı yok. Allah sabrını verir inşallah diyorm.
Ben yıllardır çayı kahveyi şekersiz severim ve bu hormonlardan mı nedir zaten ekmek hamurişi tatlı pirinc patates yiyemiyorum yesem ağzıma zehir doldurmuşlar gibi kötü bi tat oluyor...sebze et balık yoğurt kefir çiğ fındık ceviz ben hep...ama açlık tokluk ölçümlerimde sorun yok...ve 6 yıl önce oğluma hamileyken de 2-3 hafta önde gidiyordu yüklemede bişey çıkmadı ben 25 küsür kilo almıştım oglum da 4 kilo doğdu ikimiz de gayet sağlıklıydık yani bebeğin önde gitmesi illa ki diyabet demek değil ultrason bile olduğundan büyük gösterebiliyor...ama ben çorbanın içindeki şehriyeye kadar hesaplamaktan gerçekten yoruldum ve evet mutsuz hissediyorum kendimi...gerçekçi de bulmuyorum o kadar tehlikeli bir durum olsa tüm doktorlar yaptırır kimisi sadece açlık tokluk baktırıyor onlarda zaten sorun yok...boşu boşuna strese giriyoruz gibi geliyor bana

o bolgeyi yikayin su ile islak olunca acimaz,sizi olmaz

Canim zaten öncesinde duş aliyoruz. Hele hamilelikte ben kokuya daha hassas oluyorum ama bunun dusla suyla alakasi yok canim. Ayrıca ilişkiyi kolaylaştıran ıslanma dediğimiz şey suyla aynı kimyada degil ki. O yüzden su pek ise yaramıyor.

Ama dışının ıslak veya kuru olması önemli değil ki, önemli olan içi. İçinin yıkanması da pek mümkün değil çünkü vajinal duş asla önerilmiyor; ne hamilelikte ne de normal zamanlarda. Ph dengesini bozduğu için mantar başta olmak üzere bir sürü enfeksiyona sebep oluyor. Keza senin de dediğin gibi kremler de mantar ve dahi tahriş, kaşıntı, enfeksiyon vs sebebi.

Bence kuruluk varsa istek yoktur istek yoksa da zorlamayın arkadaşlar. Tahriş olduğunuz, tahribat aldığınızla kalırsınız. Nacizane fikrimi belirtmek istedim.

Aynen canim doğru söylüyorsun ama istesem bile yine bir anda kuruyabiliyorum
Zaten hamile kalmadan önce 3 kere ilişkide hep kan geldi. Ama az buz değildi. Ben bu yuzden hastaneden randevu aldim. Randevudan 3 gun once gebelik testi yaptim.pozitif cikti. O yuzden doğumdan sonra bi bakıma girmem lazım. :KK70:

Ben yıllardır çayı kahveyi şekersiz severim ve bu hormonlardan mı nedir zaten ekmek hamurişi tatlı pirinc patates yiyemiyorum yesem ağzıma zehir doldurmuşlar gibi kötü bi tat oluyor...sebze et balık yoğurt kefir çiğ fındık ceviz ben hep...ama açlık tokluk ölçümlerimde sorun yok...ve 6 yıl önce oğluma hamileyken de 2-3 hafta önde gidiyordu yüklemede bişey çıkmadı ben 25 küsür kilo almıştım oglum da 4 kilo doğdu ikimiz de gayet sağlıklıydık yani bebeğin önde gitmesi illa ki diyabet demek değil ultrason bile olduğundan büyük gösterebiliyor...ama ben çorbanın içindeki şehriyeye kadar hesaplamaktan gerçekten yoruldum ve evet mutsuz hissediyorum kendimi...gerçekçi de bulmuyorum o kadar tehlikeli bir durum olsa tüm doktorlar yaptırır kimisi sadece açlık tokluk baktırıyor onlarda zaten sorun yok...boşu boşuna strese giriyoruz gibi geliyor bana
Yani ben artık o kısmı geçtim şeker yüklemesi yaptırsammı yaptırmasammı kısmını. Tehlike kısmı da muamma. Açlık tokluk bendede hep normaldi Ama bende yüklemede şeker yüksek çıktı. Ben önlem alayım da gerisi allahın takdiri.

Yani ben artık o kısmı geçtim şeker yüklemesi yaptırsammı yaptırmasammı kısmını. Tehlike kısmı da muamma. Açlık tokluk bendede hep normaldi Ama bende yüklemede şeker yüksek çıktı. Ben önlem alayım da gerisi allahın takdiri.
Tamam yaptırdık da yüklemeyi elimizden geleni de yapıyoruz ama ortada kesin olmayan çok şey var anlamaya çalışıyorum...mesela bu diyetten sonra tekrar yükleme yapılırsa yüksek çıkmayacak mı??? Diyetimizin işe yarayıp yaramadığı açlık toklukta sorun olmadığına göre o şekilde anlaşılamaz...bebeğin kilosu önde olması vs de kesin bir kriter değil...ha açlık 150 çıkıyordur o zaten kesin şeker hastası...

Canım bana diyetisyen kuru üzüm kuru incir cennet hurması muz kavun gibi meyveleri yeme dedi. Kuru kayısı ve kuru hurma içinse bir porsiyon meyve yerine bunlardan 1 tane yiyebilirsin dedi. Bu arada bir porsiyon meyveye çok dikkat etmek lazım ufacık bir elma bile bazen 1 porsiyonu geçiyor. Ben gram usulü hesaplıyorum.

Hassas tartın var sanırım mutfakta. Benim yok o yüzden göz kararı olacak.

Sende gebelik şekerimi çıktı canım?yüklemenin vakti geçti zaten artık

Canim ben dün yükleme yaptırırken 2 hanımla konuşmuştum biri 30 haftalikti ama bebiş öndeymiş diğer hanımın 32 haftalikti. Ikisi de 100 lük yükleme yapılıyordu.

Tamam yaptırdık da yüklemeyi elimizden geleni de yapıyoruz ama ortada kesin olmayan çok şey var anlamaya çalışıyorum...mesela bu diyetten sonra tekrar yükleme yapılırsa yüksek çıkmayacak mı??? Diyetimizin işe yarayıp yaramadığı açlık toklukta sorun olmadığına göre o şekilde anlaşılamaz...bebeğin kilosu önde olması vs de kesin bir kriter değil...ha açlık 150 çıkıyordur o zaten kesin şeker hastası...
Bence tekrarlansa yükleme yine yüksek çıkar. Diyet yapmak hastalığı yok etmez ki. Yükselemyi önler sadece. amaç vücuda o şekeri sokmamak. Yani yükleme sadece vücuda giren şekere vucudun verdiği tepkiyi ölçmek için. Bide yükleme nasılsa bu haftalarda doğru sonuç veriyo falan. Karışık bayağı. Bir de her zaman o kadar şekeri bir kerede vücuda almıyorz ondan tokluk çok yüksek çıkmıyo gibi geliyo bana.

Hassas tartın var sanırım mutfakta. Benim yok o yüzden göz kararı olacak.

Canim ben dün yükleme yaptırırken 2 hanımla konuşmuştum biri 30 haftalikti ama bebiş öndeymiş diğer hanımın 32 haftalikti. Ikisi de 100 lük yükleme yapılıyordu.
Evet canım hassas tartıyla ölçüyorm. Porsiyon yemekleri dolu dolu kasık koymazsan az fok tutuyo ölçü. Ama meyvede ölçüyü kaçırma derim. Ekmek mesela kare tost ekmeği gibi olanlar tam 25 gr onlardan ye.

Allahım bu hamilelik beni çürüttü resmen. Oğlumda hic bir sorun yaşamamıştım ama bu kız beni kocatti resmen. Gebelik şekeri çıktı sağ elimde karpal tünel sendromu oldu bugün varislerimin de şiştiğini farkettim doğuma kadar bakalım daha ne çıkacak
Bendede karpal tunel var berbat bisey.
Insallah kalici degildir.aynen bende oglumda hamile degilmisim diyorum bunda yurumekten sikayetciyim

• Beğen
Reactions: tmz
iyiyim canım,iyiyz hepimiz şükür,yoğun tempoda çalışıyorum hala malum,evde de aynı yogunlukla devam ediyor gün yapacak birşey yok,annelik işte :deli: bella b nin güneş kremini kullanmıştım kızıma markayı ordan biliyorum,mustela minvalinde bir marka o da kaliteli yani ama göğüs kremi konusunda fikrim yok açıkçası.ama sonuçta dermo-kozmetik bir ürün oldugundan lansinosh gibidir o da aynı diye düşünüyorum pek bir işe yaramıyorlar yaa valla.ben hiç kullanmamıştım bile o tarz kremler. burda önceden krem kullanmaya başlayan arkadaşlar da var ama onunda fayda sağlar bir yanı olacagını da düşünmüyorum nacizane o_O burda asıl mesele meme başını tükürükten uzak tutmak.tükürük asidik yapıda oldugu için bebek memeyi emiyor memeden ayırınca meme tükürüklü tükürüklü havayla temas edip kuruyor bu da çatlamasına sebep oluyor,o göğüs kalkanıyla iyileşen memelerin sebebi de bu zaten tükürük yoksa yara da yok :halay:mekanızmayı böyle düşününce çözümü basit.kesinlikle her emzirmeden sonra üşenmicez gidicez mememizi duru suyla yıkayacaz işin %60 lık kısmı bu zaten.onun dışında mekanik olarak çekilmeye bağlı tahrişler için de ben valla sadece bepanthol losyon sürüyordum bol bol pedle de kapatıp 2-3 saat emzirmediğim zamanlarda öyle takılıyordum. losyon yogun nem sağladıgı için enfazla 4-5gün acıdı geçti sonra, karbonatlı suda pamukçuk için şahane ama karbonat kimyasal yapısıyla sebebiyle cildi kuruttugundan o da kuruluğa bağlı tahriş ve acıma yapıyor maalesef,karbonatlı suyu sadece bebğin ağzına sürmek daha mantıklı. son olarakta kendim deneyimlemedim ama çok çok şahit oldum ki ayva çekirdeği muhteşem bir mucize çok güzel nemlendiriyor,acımaya başladıgında sürmek yeterli olaacaktır,o da denebilir.onun dışındaki dermo-kozmetik kremlere ben pek sıcak bakmıyorum maalesef gereksiz maaliyetli :anneadayı:
Canımm öperim uzun uzun yazmıssın sağol ben ayva cekirdeğini yaptım o işe yarıyo ama asıl önemli olan sanırım yara olmadan önlemi almak yara olunca iyileşmesi daha uzun sürüyo kalkan dediğinde bu aventinki mi yoksa göğüs ucunu mu diyosun ben kullanmamıstım kalkan arkadasım verdi bunda oğlum bi ara ememedi o zaman uc kullanmaya basladım o zamanda yara olmustu ama kanıyo filandı ucla emzirmeye baslayınca daha cabuk toparladı

Akşam başım acayip dönüyordu acile gittim.tansiyon normal ateş 38 çıktı enfeksiyon olduğu için normal olabilirmiş stajyer bir doktordu zaten neyse dedim acaba şeker mi yükseldi yemekten iki saat sonra gibiydi 115 çıktı yani düşünüyorum gebelik şekerim olsaydı şayet çok fazla yedim şu değerin daha yüksek olması gerekmez miydi?şekeri olanlar sürekli ölçüm yapıyolar yüksek çıkarsa yediklerine dikkat ediyolar e ben yüklemenin farkını anlayamıyorum
Farzedelim gebelik şekerim var diyet yapıp sürekli ölçüm yapmam gerekmiyor mu?fazlasıyla yitorum tatlısına kadar gidip ölçüyorum hep normal çıkıyor üf kafam da karıştı bıktım valla billa

Back
X