2018 Mayıs Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    349
Akşam başım acayip dönüyordu acile gittim.tansiyon normal ateş 38 çıktı enfeksiyon olduğu için normal olabilirmiş stajyer bir doktordu zaten neyse dedim acaba şeker mi yükseldi yemekten iki saat sonra gibiydi 115 çıktı yani düşünüyorum gebelik şekerim olsaydı şayet çok fazla yedim şu değerin daha yüksek olması gerekmez miydi?şekeri olanlar sürekli ölçüm yapıyolar yüksek çıkarsa yediklerine dikkat ediyolar e ben yüklemenin farkını anlayamıyorum
Farzedelim gebelik şekerim var diyet yapıp sürekli ölçüm yapmam gerekmiyor mu?fazlasıyla yitorum tatlısına kadar gidip ölçüyorum hep normal çıkıyor üf kafam da karıştı bıktım valla billa
Taam o zaman şekerin yok demekki.. ama sen yine de fazla şeker ve karbonhidrat tüketme,biz yiyemiyoruz kimse yiyemesin..şaka saka..kilo yapıo diye yeme diyodu doktorum,bebeğe de hiç faydası yokmuş böyle beslenmenin..

Kızlar çok sıkışmış bir şekilde lavaboya koşuyorum, üç dört damla ancak idrar yapıyorum. Dışarı çıkacağımda lavaboya girip çıkıyorum, 5 dk sonra sanki 3 saattir lavaboya gitmemişim gibi tekrar sıkışıyorum. Dışarıda lavabo kullanmaktan hiç hoşlanmam. Bebek mesaneye baskı yapar yazıyor internette, bu kadar çok mu yapıyor, var mı aynı durumda olan?

Bir de alakasız olacak ama lohusa terlik ve tacı için ne düşünüyorsunuz? Benim oğlum olacak ama mavi taç bana yakışmaz, kırmızı takayım diyordum geceliğimin rengi yavru ağzı.. Yine kafamda deli sorular, o kadar çok yapılacak ayrıntılı işler var ki, kapı süsüymüş, terlikmiş, hediyelikmiş:işsiz: bu unutkanlıkla hangisi halledilecek nasıl yetişecek bilmiyorum :110:
Çiş konusunda aynı durumdayim.. hazırlık konusunda bi tık daha altında hatta..ayrıca mavi olmasa bile turkuaz renk tercih edebilirsin ben öyle yapıyorum gecelik v.s. renklerini..en kotu ihtimal beyaz al..yazili bir kurali yok ama kırmızı bence olmaz..

Hahhha seninki de mi öyle yapıyor :KK45: canım istediğinden değil, belki istese ben istemediğimi söyliycem ama uyuz oluyorum, kafama bir sürü şey takılıyor böyle olunca
Öyle deme kiz, kötü kötü şeyler düşünmeyin.. onlar da kiyamiyolar bebislerine... Aslında fedakarlık yapıp düşünceli oldukları için teşekkür edeceğimize bide biz cemkirmeyelim adamlara..:anneadayı::hamarat:

20. Kiloma merhaba dememe ne kalmış şurda.. moralim bozuk kilo konusunda ama napayım gerçekten su içsem yarıyo :)
Bende öyleyim,ilk 3 ay 11-12 kilo .aldım..ne yesem yarıyordu..doktorum tatlı tatlı uyariyodu sallamadim, sonra bı cemkirdi diyetisyende aldım soluğu.. yürüyüş çok iyi geliyormuş ve protein ağırlıklı beslenme,tatlı,hamur işi asla yok(çok canım çekerse tadiyorum),bol su iç,sabah kahvaltıdan önce bir bardak suya yarım limon sıkıp iç..agercekten çok kilo bebeğe çok zararmis.. uyabildigin kadar uy.. bende tam anlamıyla yapamıyorum ama kilo almam durdu yada 1 kilo ancak aliyorum ayda.... vermeye gerek yok zaten şu anda..

Selamlar güzel anneler:KK200:
2017 mayıs annelerindenim. Minnoşum 9 aylık oldu bile. Bir bakayım heyecanınızı paylaşayım dedim. Zaman o kadar hızlı geçiyor ki doğumdan sonra... çok tatlı telaşlar.
Sağlıkla alın kuzularınızı kucağınıza. Sevgiler :anneadayı:
Teşekkürler..:KK68: Allah senin yavrunada sağlıklı huzurlu ömür nasip etsin..hayırlı insanlarla karşılaştırsin...:KK37:

Ben de doktora sordum hamilelikte kilo alıyoruz ya bide ekstra sıvı birikmesi oluyomuş dirseklerimizde bileklerimizde eklem yerlerimizde yani o yüzden oluyomuş.. bi de kiloya bağlıymış seni bilmiyorum kilolu musun ama ben eskiden 110 kiloydum ve her gecem kabustu sürekli uyuşurdum.. sonra 50 kiloya yakın verdim geçti hatta hiç kalmadı. Şimdi yine kilo alınca hortladı.. inşallh doğumdan sonra kilo verebilirsem geçer belki :KK43:
50 kiloyu nasıl verdin.. ben bi ara kalori sayarak ve burada ki bir grupta 16 kilo vermiştim ama spor yaparak verdiğim için sporu biraktigimda aynen geri aldım.. şimdi hamilelikle birlikte tam 110 kiloyum.. burdan yola çıkarak ne çok ortak yönümüz varmış deyip senin gibi 50 kilo versem çok süper olur..

Merhaba dostlar çok yazmasam da düzenli okuyorum yazılanları yine bir soruyla geldim size şükür şeker falan çıkmadı günde minimum 2 çikolata ve yarım kg falan tatlı yediğim oluyor :oha:yemek yemeyeyim tatlı yiyeyim istiyorum kendim baya kilo aldım bu sebepten ama bebişim için sizce zararlı mıdır bu durum en son haftasında uyumluydu ilerde doğduğunda şeker hastası olur mu acayip korkuyorum

Hayırlı sabahlar kızlar benim 27. Haftamda nst de sancı çıktı. Doktor erken Doğum önleyici iğne verdi 5 tane. Hastane çantamı hazırladım hemen. İlişkiyi de yasakladı o haftadan sonra.Karnım top gibi sertleşiyor . O sancıymış işte. Ben bebek dönüyor ondan sertleşiyor dıye düşünüyordum. Var mı aynı durumu yaşayan.

Son düzenleme:
Bende öyleyim,ilk 3 ay 11-12 kilo .aldım..ne yesem yarıyordu..doktorum tatlı tatlı uyariyodu sallamadim, sonra bı cemkirdi diyetisyende aldım soluğu.. yürüyüş çok iyi geliyormuş ve protein ağırlıklı beslenme,tatlı,hamur işi asla yok(çok canım çekerse tadiyorum),bol su iç,sabah kahvaltıdan önce bir bardak suya yarım limon sıkıp iç..agercekten çok kilo bebeğe çok zararmis.. uyabildigin kadar uy.. bende tam anlamıyla yapamıyorum ama kilo almam durdu yada 1 kilo ancak aliyorum ayda.... vermeye gerek yok zaten şu anda..
Geçen ay bende cok dikkat ettim çok sükür sadece 1 kilo aldım.. inşallah doğuma kadar böyle devam eder

Hayırlı sabahlar kızlar benim 27. Haftamda nst de sancı çıktı. Doktor erken Doğum önleyici iğne verdi 5 tane. Hastane çantamı hazırladım hemen. İlişkiyi de yasakladı o haftadan sonra.Karnım top gibi sertleşiyor . O sancıymış işte. Ben bebek dönüyor ondan sertleşiyor dıye düşünüyordum. Var mı aynı durumu yaşayan.
çok geçmiş olsun, sizde sadece sertleşme mi oldu başka bir ağrı da var mıydı? burada hepimizde ara ara ağrılar oluyor ama bilemedim. sizde de inşallah ilaç sancıları geçirir, bebeğinizi vakitlice alırsınız kucağınıza

50 kiloyu nasıl verdin.. ben bi ara kalori sayarak ve burada ki bir grupta 16 kilo vermiştim ama spor yaparak verdiğim için sporu biraktigimda aynen geri aldım.. şimdi hamilelikle birlikte tam 110 kiloyum.. burdan yola çıkarak ne çok ortak yönümüz varmış deyip senin gibi 50 kilo versem çok süper olur..
Dukan diyeti yaptım hergün düzenli yürüdüm spor yaptım hiç kaçamak yapmadım 10 ayda verdim 48 kiloyu sonra güce geçtim 6 ay kadar güç yaptım güç2 ye geçicektim ki hamile olduğunu öğrendim.. ama doğurayım hayırlısıyla hemen devam edicem ben seviyorum protein ağırlıklı beslenmeyi.. şuan hamilelikten sanırı özellikle ilk 3-4 ay çok tiksindim et yumurta ve süt ürünlerinden şimdi biraz biraz yiyorum kilo almam yavaşladı çok şükür

Gecmis olsun canim Arkadas sormus zaten ama ben de sirmus olacagim aynisini Sertlesmeden baska bir sey oluyor muydu yoksa o haftada nst rutim bir uygulama mi

Canim gecmis olsun. Nst ne bilmiyorum ve neler yasiyorsun Tam anlayamiyorum. Yine de mesaj atmakmistedim.
Kendine dikkat et, bol bol dinlen gerekirse surekli uzan. Doktorunu dinle. Yediklerine dikkat et az az ye ( cok yemek beni kotu etkiliyor)

Amerikada 27inci haftadan itibaren dogan bebeklerin zamanla diger bebekleri yakalama sansinin cok yuksek soyluyorlar. Sen zaten 27yi gecmissin. 36inci haftada dogan bebegi de artik premature saymiyorlar. Turkiyeyi tam bilmiyorum.

Sen hep icinde bulundugun haftayi gecirmeyi hedefle. Bir hafta bir hafta daha derken zamanla bir bakmissin 36yi da 40i da gecersin. Umarim daha gunune yakin bir dogum gerceklestirirsin.

Canım 27.hafta NST ye girmek için erken değil mi? Sen bi şikayetle gittin de onun için mi NST ye soktular yoksa doktor ultrasonda falan bişey gördü de mi NST istedi...30-32 den sonra bağlıyorlar genelde şu anda yani bizde öyle bir durum varsa ya da olsa bimeyeceğiz

Back
X