- 2 Haziran 2014
- 715
- 522
- 123
- Konu Sahibi Homely_angel
-
- #35.141
Tamamen sırtımı duvara mi dayayacagim sıraya girer gibi
Canim benim bebeğin de kilo alımı yavaşladı son bir ayda oldu onun öncesinde ondeydi. Doktor geçen hafta kan akışına filan baktı . Kan akışı normal sıkıntı yok dedi. Olabilir böyle sen yemene ve dinlemene dikkat et haftaya gel dedi. Yarin gidicem tekrar . Sende de kan akışı filan normalse almak mantığı değil sanki. Internette bakmıştım üç hafta geri ise gelişimi o zaman sıkıntı oluyormuş sezeryana aliyorlarmis filan yaziyordu. Çünkü anne karnında olması dışarıda olmasından iyi değilmis o durumda. Bence bu hafta sen de yeme icmene dikkat et haftaya gidince belki de daha güzel kilo almış olur.Kızlar ben şimdi doktordan çıktım. Dr baktı kan akışı kalp hızı suyu falan gayet iyi ama kilo alımı çok yavaş gelişimi 2 hafta geride dedi. Nst de sancı çıkmadı. 36+3 te 2400 gr çıktı. Haftaya tekrar gel yine böyle giderse sezeryan la alırız dedi. Sizce bu dediği normal mi? Bi çocuğun hiçbir problemi yokken sadece çok yavaş kilo alıyor diye sezeryan yapılır mı? Yaşadığım şoku ve üzüntüyü anlatamam. Normal doğum istiyordum bana kesip alırız demesi sinirleri mi zıplattı. Başka bir doktora gitmemi önerir misiniz?
Maşallah seninki çok iyi. Ben çok kilolu olmasını beklemiyorum. Kendim de eşim de öyle değiliz. Ama sadece kilosu yüzünden almak istemek insanın aklına acabaa para için mi böyle yapıyor diye düşündürüyor.2 hafta gerilik cok degil sanki. Benimde 36. Haftam 3.150 gr 50 cm cikti bebis. Gelisimi 10 gun onde dedi. Haftaya gittiginizde kilosu degismezse belki beklemek isteneyebilir.oyle durumda bebisleri kuvozde buyutmek daha mantikli geliyor doktorlara.
Normalde 3 hafta fark olursa her doktor aliyor zaten. Belki o yuzdenn haftaya bakacaktir. Gelisim varsa zatennbirsey demez.ama gerilik 3 haftaya cikarsa mudahale edebilir.Maşallah seninki çok iyi. Ben çok kilolu olmasını beklemiyorum. Kendim de eşim de öyle değiliz. Ama sadece kilosu yüzünden almak istemek insanın aklına acabaa para için mi böyle yapıyor diye düşündürüyor.
Bende öyle düşünüyorum. Hepsi de evet bu çocuk geri derse o zaman yapacak bişey yok. Ama Hemen de teslim olmak istemiyorum.Tabi gene de başka bir doktora görünmelisin cnm. Beslenmene daha çok dikkat et bakalım belkide kilo alımı hızlanır
Kızlar ben şimdi doktordan çıktım. Dr baktı kan akışı kalp hızı suyu falan gayet iyi ama kilo alımı çok yavaş gelişimi 2 hafta geride dedi. Nst de sancı çıkmadı. 36+3 te 2400 gr çıktı. Haftaya tekrar gel yine böyle giderse sezeryan la alırız dedi. Sizce bu dediği normal mi? Bi çocuğun hiçbir problemi yokken sadece çok yavaş kilo alıyor diye sezeryan yapılır mı? Yaşadığım şoku ve üzüntüyü anlatamam. Normal doğum istiyordum bana kesip alırız demesi sinirleri mi zıplattı. Başka bir doktora gitmemi önerir misiniz?
Kızlar ben daha önce boş keseden kürtaj olmuştum. Şimdi normal doğumdan çok korkuyordum. Ama normal doğum olması için hiçbir sakınca görünmüyor. Tabi son ana kadar herşey değişebiliyor ama şimdilik bir sorun yok. Doktoruma normal doğum yapmak istediğimi söyledim. Haberin olsun o sancı seni yerlere yatırır dedi. Haydaaaa... bu ne şimdi... cesaret vereceği yerde ettiği lafa bak. Ya bana güvenmiyor ya da kendine güvenmiyor. 2 gün sonraki kontrolde bu işi netleştirmem lazımnasıl doğum yapacağım hala belli değil
Canm kilosu gayet iyi gibi bnmkide o haftada 2450 gr idi doktorum gayet iyi demisti bugun tam 37+6 yim bnmkide 3000 gr bana kucuk geldi ama doktoruma gore haftasiyle uyumlu birde dogdugunda 3200 civari olur dedi doktorum he birde kan akisi iyiyse plasentede yaslanma yoksa sknti olmaz diye biliyorum eger kan akisimi yavas olsaydi plasente bebege besleyemediginde gelisim geriligi olurdu sen baska doktorada gorun benceBende öyle düşünüyorum. Hepsi de evet bu çocuk geri derse o zaman yapacak bişey yok. Ama Hemen de teslim olmak istemiyorum.
Aynen canim bana herkes diyor ki vakit buldukca uyu sonra bu günleri çok ararsin. Ben aksama kadar temizlik yapip sabaha kadar da agrilardan uyuyamiyorumAcaba Çatıya kafa sigar mi diye yumruk sokmaya kalktı anlamadım kafamız büyük bizim ondan olabilir mi diye düşündüm ama haftaya gidince soracağım
Aynen ya keske su veya dogum sancısı gelene kadar bakmasalar
Ben çağıracağım haftaya 37 giriyorum sanırım giriyorum ya da bitiyor :) o ara çağıracağım bi de arkadaşım olacak oda olursa rahat olur diye düşündüm baktım bebek 40 a kadar gelmiyor yarım gün çağırırım son hafta
Yeni birimi deneyeceğim bakalım son gelen bayan beni sinir etmişti arkasını topladıktan sonda lekelenmem olmustu bu sefer pipomu hiç kaldırmayacağım
Kuzum hiç korkma arkadaşım 3 cm açılmayla 2 hafta gezdi 38 de mk neydi açılması 40+3 de doğurdu
Annem 3 cm açılmayla 3 hafta geçmiş bakan hocası demiş ki hala ne diye geliyorsun o açıklıkla annem hala sınavlara giriyormuştu o halde ki sabah sınava girmiş akşam suyu gelmiş bana1 cm çok normal valla bende 4 parmağı düşününce kendimde acaba baya açılmam mi var diye düşündüm ama bsy demedi
Tamamen sırtımı duvara mi dayayacagim sıraya girer gibi
Güney Alp ulamalı güzel kuzenimin adi güney çok severim
Sizin doktor son anda mi catiya bakıyordu valla bu cati yüzünden doktor değiştireceğim sabahlara kadar kabusum oldu çok etkilendim
Ay masallah dimdik benim bacaklar görünmüyor su kapaklar belirli sadece herkes ikiz sanıyor iyice büyüdü
Sana artık kızıyorum :) kendini çok yoruyorsun bi ayağını uzat dinlen bak agrin sizin oluyor dinlen biraz lütfen ben seni gördükçe yoruluyorum silme yapma bsy keyif yap kahveni iç pinekle bebis gelince bu enerjine ihtiyacın olacak
Cnm ben sana ne diyim şimdi. Bu ağrılar sana müstehakŞu an o durumdayim valla sabahtan beri siliyorum minderleri yuzleri makineye atip asiyorum öğlen yemegi hazirlayamadim tost makinesine ekmek koydum oturdum kalkamiyorum kramp girdi sanki kasiklarima bebek de masallah ne gece rahat veriyot ne gündüz az kaldi kolu bacagi fırlayacak karnimin bi yerlerinden
Aynen canim bana herkes diyor ki vakit buldukca uyu sonra bu günleri çok ararsin. Ben aksama kadar temizlik yapip sabaha kadar da agrilardan uyuyamiyorumama anlamiyorum bu işler neden bitmiyor. Ya insanlar bana göre çok hızlı hemen bitiriyorlar ya da insanlar bosverip yapmiyorlar bu işleri:)) neyse bu haftasonuna kadar böyle gider de ondan sonra ev işi yapmicam canım. Yufka alıp dolaba birkac paket sigara böreği atacagim ve birkac tencerelik yaprak sarmasi. Dogumdan sonra pratik yemeklere ihtiyacimiz olacak
Sen benden önce davranmışsın kızAynen canim bana herkes diyor ki vakit buldukca uyu sonra bu günleri çok ararsin. Ben aksama kadar temizlik yapip sabaha kadar da agrilardan uyuyamiyorumama anlamiyorum bu işler neden bitmiyor. Ya insanlar bana göre çok hızlı hemen bitiriyorlar ya da insanlar bosverip yapmiyorlar bu işleri:)) neyse bu haftasonuna kadar böyle gider de ondan sonra ev işi yapmicam canım. Yufka alıp dolaba birkac paket sigara böreği atacagim ve birkac tencerelik yaprak sarmasi. Dogumdan sonra pratik yemeklere ihtiyacimiz olacak
Aynen canim bana herkes diyor ki vakit buldukca uyu sonra bu günleri çok ararsin. Ben aksama kadar temizlik yapip sabaha kadar da agrilardan uyuyamiyorumama anlamiyorum bu işler neden bitmiyor. Ya insanlar bana göre çok hızlı hemen bitiriyorlar ya da insanlar bosverip yapmiyorlar bu işleri:)) neyse bu haftasonuna kadar böyle gider de ondan sonra ev işi yapmicam canım. Yufka alıp dolaba birkac paket sigara böreği atacagim ve birkac tencerelik yaprak sarmasi. Dogumdan sonra pratik yemeklere ihtiyacimiz olacak
Aha bi deli dahaDün kızımın tüm kıyafetleri yıkadım ay baktım ki çoğu kurutma makinasına atılmıyor ilk yıkamada risk almayım ceker dedim asıp kaldırmaktan belim koptu ama bundan sonra çekerse çeksin atarım kurutma makinasına 5 kere çalıştı makina şimdilik daha da var neyse yıkadım her şey bitti astım hepsini bazıları katladım demez mi eşim mobilyası geliyor haydaaa çamaşır kurutmalı bebeğin odasında mi adamlar gelecek mi kufur ederek çamaşırları 5 kazan çamaşır kaldırdım kurutmalıgi yatak odasına aldım tekrar astım mi odayi süpürdüm odada ki gereksiz seyleri taşıdım mi bende bi aynalık vardı yatak odasında büyük e kullanışsız eşime onu sat demiştim adamlar gelmişken onu da alacak dedi mi hayda dedim çekmecelerini boşalttığım tüm makyaj malzemeleri parfümler her şey onun üstünde mi kaldırdım çekmeceleri boşalttıp onlara yer buldum içini dişini sildim mi halıyı kaldırdım mi dedim madem bugün getireceklerdi bileydim çamaşıra hiç girişmezdim
Neyse getirdiler asagida ki dolap yukarı çıktı o dolabı da ayakkabılık gibi kullanıyordum onu da boşalttım mi
Eşim geldi kurmaya da geldiler esimle adam kuruyor ama bsyker tutulması gerekiyor süpürülmesi gerekiyor ki getiren adamlar eksik vida getirmiş mi başka seyler denediler mi tabure cektim oturarak tuttum artık eşyaları saat 9:30 du oturduğumda geberdim cati ve bel agrisindan
Sabahta köpeğimi kemoterapiye götürdük mü 9 da sürünerek kalktım ordan da 1 de geldim deri altına kaçmış ya serum ya kemo panik oldu mu veteriner sıcak sular masajlar vs onla uğraşıp tekrar damar yolu açıldı mi
Aksama da misafirim var çok güzel değil mi
Allah’tan arkadaşlarımız yabancı değiller ama ev dunden dandini yine süpürülmesi az toplanması lazim eşim ben gelince yaparım dedi zaten gelmişim uyumuş kalmışım yeni kalkıp yemek yedim kendime geldim
Bu gidişle doğururum ben :) zaten daha fazla çatı muayenesine maruz kalmadan doğurmak istiyorumdoğururken kim parmaklarsa parmaklasin gözüm görmez
Bebek 1.5 hafta ileride demisti gecen hafta doktor canim. Artik kas agrilarimi önemsemiyorum kemiklerim agriyor gecenin 4 de 1 ini uyumuyorum. Dedigin gibi en çok da düşünmemek icin yapiyorum bu işleri. Ben dogum yaptigim zaman bu kadincagiz yalnizdi işlerini yapamamış demezler yerde bir toz görseler evini b...k götürüyor derler.. Neyse canim bu haftasonuna bir işim kalmayacak inşallah.Cnm ben sana ne diyim şimdi. Bu ağrılar sana müstehak
Şaka bi yana bu işleri yapmak zorunda değilsin. Kendine eziyet ediyorsun.
Ya da o kaynana kaynata bozuntusu sıyırttırdılar seni. Evden hırsını çıkartıyorsun belkide.
Ama ciddi söylüyorum haftan ileride diye hatırlıyorum. Öyle 33-34-35 değilsin artık. Bir hafta vardı aramızda. Allah korusun. Bide bu günleri cidden arayacaksın. Uyku depola. Mutlu olacağın şeyler yap. Ben bugün örgü oya işlerini keşfettim. Gidip gelip tırtıklıyorum ipi. Telefona oyun yükledim. Pek huyum değil ama oynadım. Cem yılmazın bir iki gösterisinden parçalar izledim. Oğluşun geldikten sonra vaktin olmayabilir. Sen o silinen minderlerden daha değerlisin. Bırak kız pis kalsın. Yusuf mikroplara alışık büyür fena mı.
Maşallah canım kilolarda gayet iyi inş küveze gerek kalmazSağol canım inşallah son kontrolde 2300 biri 2100 biri çıkmıştı
İlk bir yıl sıcak çay içememiştim hep soğuyordu.Ay evet aksilik ya hepsi üst üste geldi 7 de misafir gelecek ben hala oturuyorum :)
Kayınvalidene geçmiş olsun canim insallah hemencecik iyileşir kötü olmuş 3. Ameliyat hemen kalkabilir mi ki zor olur biraz yaşlılar da geç iyileşiyor son dakika golü olmuş sana artık o iyileşene kadar annen yarım gün gelir yanına valla yardım edecek birinolmayinca çok Lr diyor iki Doğum yapan arkadaşım da çocuğu bırakıp duşa bile girilmiyor diyorlar
Allah yardimcimi olsun
Aynen canim icim rahat etmiyor dün aksam eşimle kavga ettim ağladım. Üstüne bir de komşu teyze geldi ona da eşimin yaninda derdimi anlattim agladim. Kadin diyor ki hormonlardan böyle oluyorsun senin evin gayet temiz üzülme sana börek de acariz sarma da yapariz. Benim ailem uzak ve herkesin çoluk cocugu var annem desen 71 yaşında gelip bana iş mi yapacak. Eşimin ailesinden kimseden destek görmeyince iyice sinirlerim gerildi. Doguma geleceklermiş zahmet olacak onlara da. Sirf onlara muhtac oldugumu zannetmesinler diye hem her hazirligimi yapmak hem de normla dogum yapmak istiyorum ki hastaneden gelip hemen mutfakta çorbami yapabileyim.Bak hala yaprak sarma diyo ya...maşallah diycem ama yorma artık kendini. Tabi o içten gelen bişey, yapamadıkça benim gözüme batıyo
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?