- Konu Sahibi Homely_angel
- #16.601
Şimdi ayarladım canım öyle denicem bir de bakalım :)telefonuna hatırlatma kur. ben öyyle yaptım.
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Şimdi ayarladım canım öyle denicem bir de bakalım :)telefonuna hatırlatma kur. ben öyyle yaptım.
Benim hatirlaticim esim:))) getirip elime vermese hep unuturum heralde
Cocuk emmezse cok zor gerçekten insan caresiz kaliyor. Ama sut konusunda bi abla bana demistiki sütum az yetmiyo diye dusunme sakin sut olayi psikolojik bisey. Hep sutum var yetiyo de boyle düşün demisti. Yeni dogan bebegin midesi kucucuk olur zaten ona yetecek sutun olur midesi buyudukce artar sutun demisti. Ben de hep boyle dusundum maşallah cok da oldu. Ama o cok sütü kizima emzirmekte zorlandim tutturasiya kırk takla atardim:)İnsan zaten emmiyor diyor üzülüyor bir de öyle konuşunca çok canı sıkılıyor insanın
Cocuk emmezse cok zor gerçekten insan caresiz kaliyor. Ama sut konusunda bi abla bana demistiki sütum az yetmiyo diye dusunme sakin sut olayi psikolojik bisey. Hep sutum var yetiyo de boyle düşün demisti. Yeni dogan bebegin midesi kucucuk olur zaten ona yetecek sutun olur midesi buyudukce artar sutun demisti. Ben de hep boyle dusundum maşallah cok da oldu. Ama o cok sütü kizima emzirmekte zorlandim tutturasiya kırk takla atardim:)
Canım en yakın 5 kişinin sezeryanına şahit oldum. Yengem 38, görümcem 32, eltisi 30, ablam 35, ben 28 yaşımdayken. Bunlardan sadece yengem ve ablam şikayetçiydi, yengem göbek kaldı dedi ablam zayıfladı göbeği yok. Yengemin ilk üçü normal dördüncüsü sezeryandı. Ablamın ilki normaldi sütü 2 gün sonra geldi. Yorgunluktan sütü olmadı . Sezeryan şikayetleri Sanırım yaşla alakalı. Herşeyin normali makbul ama göbek kalması vücudun Toplanamaması 4 kşide yok. Görümcemin sütü hemen geldi. Biraz sancı çekti. Ben 17 saat sancı çektim uykusuzluk yorgunluk moralsizlikle ç güngelmedi sütümKizlar bir sorum var sezeryan sonrasi vucut toparlanamiyormus ozellikle gobekte sarkiklik oluyormus, bir de bikac gun sut gelmedigi oluyormus. Herkes farkli bisey soyluyor sizin tecrubeleriniz nasil?
Ayni seyleri yasamisiz:)) tutamayinca herseyi deniyor insan. Ama benimki 1 aydan sonra alismisti şükür 22 aya kadar da emdiEvet işte yaşamayan bilemiyor ben oğlumu doğurana kadar sanıyordum ki bebek işte hemen yapışır memeye tutar diyordum ama öyle bir dünya yokmuş maalesef :) Eşim koştur koştur sağma makinesi silikon göğüs ucu filan almıştı :)
Katılıyorum cnm ben 30 kilo aldım sıfır göbek kaldı bence sezaryen göbek bırakır tamamen yalan isteyen veriyorCanım en yakın 5 kişinin sezeryanına şahit oldum. Yengem 38, görümcem 32, eltisi 30, ablam 35, ben 28 yaşımdayken. Bunlardan sadece yengem ve ablam şikayetçiydi, yengem göbek kaldı dedi ablam zayıfladı göbeği yok. Yengemin ilk üçü normal dördüncüsü sezeryandı. Ablamın ilki normaldi sütü 2 gün sonra geldi. Yorgunluktan sütü olmadı . Sezeryan şikayetleri Sanırım yaşla alakalı. Herşeyin normali makbul ama göbek kalması vücudun Toplanamaması 4 kşide yok. Görümcemin sütü hemen geldi. Biraz sancı çekti. Ben 17 saat sancı çektim uykusuzluk yorgunluk moralsizlikle ç güngelmedi sütüm
Ben o tip hediyelerin gereksiz israf olduğunu düşünüyorum, bir yere bağış gibi bişey düşünebilirim , henüz araştırmadım ama bir tanıdığımız düğününde darüşşafakaya bağış yapıp temsili olarak bağışın karşılığı taş magnet dağıtmıştı. Bu tip bir şey bilen varsa paylaşabilir. Darüşşafaka sayıca yüksek kalıyor bağış için
Aynen. Normalde çok inançlı biriyimdir ama mevlüde karşıyım. Bidefa komşunun bebek mevlüdüne katıldım. Çocuk mızırdar anne çabalar koca memeli teyzeler bisürü şey söyler herkes çocuğu kucaklar vs vs. Oğlumda yaptırmadım. Basit tadelle alıp hastanedeki çocuklara ver. Sonra ihtiyaç sahibine para bağışlamak bana daha mantıklı geliyor. Herkesin kendi tercihi ama cidden çöp oluyor hepsiBen susleri ve mevludu cok gereksiz bulanlardanim.Dogdugunda gelecek az bi yAkina ağac fidani vericem doğaya katkimiz olsun mevlud yapmayacagim zaten.Tavsiyem kullanilabilir seyler yaptirmaniz hepsi cope gidiyor yoksa
Benimde tam olarak olmasada benzeri hir planim var. Yaklasik 11 sene once kaybettigim canim arkadasim ve dogacak bebegim iciin bir hatira ormani oluşturacağım. Tema ile gorusme halindeyim. Bu konuda. Mevlut yaparmiyim. Sanirim mecbur yapacagim. Ailem daha dogrusu annem buna cok ozeniyor. Kirmak istemiyorum bu yuzden. Ha annem istemese yaparmiydim. Hayir yapmazdim.
https://www.darussafaka.org/bagis/ozel-gun-bagislari/yenidogan/yenidogan-magnet
Bundan en aşağı 100 tane yapılabiliyor, bana miktar olarak çok ama fazlaca dağıtmak isteyenler düşünebilir
Yok canım bnm ki hiç tutmadı 15 gün sağdım emmeyince sütte kesildi gitti :)Ayni seyleri yasamisiz:)) tutamayinca herseyi deniyor insan. Ama benimki 1 aydan sonra alismisti şükür 22 aya kadar da emdi
benim istediğim biraz daha farklı. isimleri o ormanda geçsin istiyorum ben :)Canım biz düğünde yaptırdık, çekül vakfı ile görüşebilirsin.
Mevlüt konusunda ben herkesin inancına bırakıyorum tabi, ben yapmayı tercih edenlerdenim. Kısmet olursa biraz kendine gelip büyüdüğünde yapmak istiyorum. Ama bebeği elden ele gezdiriyorlar filan Mevlüt'te onları saçma buluyorum.
Canim kendini zorlamaya çalış ben öğürerek içiyorum inan ilaçları midemi mahvediyor ama içiyorum yine deAma söyliceklerim bitmedi
Ben ilaçlarımı kullanmıyorum ya sadece iğnemi yapıyorum diğerlerini kullanmıyorum hem şikayet ediyorum kendimi hem de kullanmıyorum niye bilmiyorum ihmal ediyorum değerlerim zaten düşüktü iyice düşmüştür zayıf olcak çocukta nasıl kazanıcam bu alışkanlığı bilmiyorum![]()
Kizimda bende mevlut yapmadim. bende mevlutten hoslanmayanlardanim. Sadece kendi aramizda Kuran okuduk, bebegimizin duasini yaptik. Dogum icin kucuk kavanozlarda seker dagitmistik, ama oyle resimli felan seyler yapmadim. banada gereksiz geliyor. sadece aile icin dagitirsam kucuk yasin dagitirim, kv heves eder biliyorum. yoksa bencede bagis en mantiklisi. yine mevlut yapmak niyetinde degilim, kendimiz dualariz bebisi insallah.
gnaydın kızlar
bende burdaki bazı arkadaşlar gibi kv değil ama eşimden yakınanlardanım.Aşırı sinirli bir halde dolanıyor ve beni sürekli ağlatıyor.Sonrada ağla tabi hamileliğin arkasına sığın sen diyor.
En el üstünde tutulmam gereken zamanda çok kötü ve mutsuz bir dönem geçiriyorum.
Bu kadar ağlamama rağmen genede bebeğimi düşünüp kendimi sakinleştirmeye çalışıyorum.
Ağlamanın bu kadar bebek üstünde bir zararı olurmu diye düşünmeye başladım artık?