2018 Şubat Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak?

• Ankete Katılan
    286
Benim kız bu hafta akşam dokuz da uyanıyor gece 2 de uyuyor :anne: Gündüzleri zateb doğru düzgün uyumuyor :anne:

Oğluşumda hasta oldu bugün 39,5 derece ateşi vardı oyy zordu bugün

Bizimki de öyle canım, şimdi bu çocukların hepsinin alerjisi mi var
Ya normal o zaman gazla birlikte çıkarıyorlar bence o yüzden o ses çıkıyor göz kanalları da tıkalı zaten yavrumun allah bilir tabi yine ama lütfen şimdilik başk bir şey çıkmasın sürekli masaj ypıyorum gözlerine açılsın diye

Canim ayni seyleri tekrar yazacaģim ama bana kızma benim oglum 4 günde 1 kaka yapiyo bugun dr gittim bugun 50 gunluk 4.420 gr olmuş 25 gunlukken 3.410 gr dı senin yazdigina gore benim kuzunun hic beslenmemis olması lazım bence rahatla bağirsakla ilgili bisey bence ve sürekli fitil kullanmakda doğru degil tembellige alistirma ıkınarak kendisi yapsın ayrıca gazi kokmayan bebek yoktur bence hele mama aliyosa daha çok kokar.
Bende bazen 4 saatte bir emziriyorum bu konudada vicdan yapma acikan bebek ağlar uyanır zaten ama yinede elinden geldigince 4 saati geçirmemeye çalış
Çok ikindi agladi ikindikca kustu ve emmek istemedi o yüzden doktor fitil verdi aç kaldı çünkü dünde 5 saat ıkininca yine fitil verin sonra zinco kullanın dedi hatta fitil yapmamak icin çok direndim zeytinyağı içirdim ama yine de yapmadık mecbur yaptık zaten hafif bordo bi yer vardı zorlamaktan sanırım tahriş olup kanamış doktor yarın getirin dedi biz götürene kadar tekrar yaptığımız fitilden sonra normal olunca kakası o zorlamaktan olmustue getirmeyin dedi
Yok kuzum niye kızayım :)
Anusune kukusuna müdahale etmekten yana değilim zaten paikojik anlamda riskli çünkü ikinmasa ağlamasa emse hiç önemli değil 4 günde bir yapsin ama zorluyor kendini ve emmiuor iki dk emiyorsa onu baya bi şekilde kusuyoe

Bende öyle yapıcam şimdilik sanırım. Yoksa meme arayıp duruyor, ağlıyor. Başka türlü bi uyutma yolu bulmam şart. Göğsümde omzumda da uyumuyor. Kanguru alıp denemeyi düşünüyorum nemesis nemesis gibi. Az önce okudum belki bizde de işe yarar.

Canım benim annem hastanede 2gece benle kaldı eve geldik çarşamba gündüz beraberdik akşam eve yolladım. Git dinlen dedim valla ben bakıcam bu bebeğe. Hastanede de 2.gün gündüz yolladım gece gel dedim. Sorumluluk aldığımı gördü o da bana bıraktı çoğunlukla. Şimdi yarın gece görümcem ben gelip kalayım diyor bakarız gerekirse çağırırım seni dedim. Bence sen bebeğine bakarsın artık ufaktan daha önce onun yaptığı şeyleri sen yapmaya başla ki sana bıraksın.
Ah canım hiç gidecek gibi durmuyo sanmam yani daha 1 ay falan kalır 40 çıkana kadar :( bana birakmiyo ki yaptığımi görsun yapılacak basit karnıni doyur altını ac değiştir uyut...sadece gece kalkmak zorlar onada telefonu kurar kalkarım bakamayacagimi düşünüyorlar aslında bişey desem annem çok alıngan küser gider çantasını alıp bidaha da gelmez inattir isim biraz zor benim :(

Ya normal o zaman gazla birlikte çıkarıyorlar bence o yüzden o ses çıkıyor göz kanalları da tıkalı zaten yavrumun allah bilir tabi yine ama lütfen şimdilik başk bir şey çıkmasın sürekli masaj ypıyorum gözlerine açılsın diye
Kuzum hepsinin göz kanalları tıkalı bizim birinden yas geliyor çapaklanıyor diğerinde hiçbir şey YÖK hepsi tıkanık doguyor bildiğim kadarıyla arkadssim sormjs doktor zamanla masajla açılır o Pınar’lar demiş

Bizimki günde 1 defa kaka yapiyordu pazartesiden beri 3 gün yapmadı Çarşamba fitille baya dolu dün tekrar fitille yaptırdık yine doluydu pirtlatiyor kokulu kayınpeder de kokuyorsa üşütmüş bu çocuk Gazi kokuyor dedi işkillendim
Bir de beslenme ile alakalı günde 2 kez en az kaka yazmışlar bizimki beslenmiyor mu acaba ondan mi kaka yapamıyor ya da günde bir kez yapiyor anlamadim
Bol cis yapiyor ama hepte dolu oluyor bezi her emzirmede değiştiriyorum 3 saate bir dolu oluyor bezi

Ayrıca nette 3 ay bitene kadar 2-3 saate emzirin yaziyor pişman oldum şimdi 4:30 saat sonra emzirdiğime :KK43:
Canim 10gune kadar kaka yapmamasi normal.Benim kizim 6gun yapmamıştı doktorumuz hic korkmatin on gun yapmayabilir demisti.Hatta sütunun yaradığını yagli oldugunu gosterir gosterirmis

45 dakıka dedıgın canımm uyuyor heralde meme de dimi yalancı emzik gibi tutuyorlar sonunda aktif bir emme değil
Yok emiyor ilk 25 30 dk surekli emiyor. Son 10 15 dk 2 3 cekip 1 yutuyor anlıyorum sut kalmamis ama agzindan atana kadar cekmiyorum. O son 15 dksinda keyif yapıyor :) arada yapiyor onu bazen. Bszende 10 dk emip birakiyor. 45 dk emerse uzun uyuyor az emerse 1 saat sonra yine kalkiyor.

Beklerim o zaman :) bence gelebilirsiniz, ben burada 2 saatlik yollara çıktım. Dün arabada çok ağladı, çektik bir benzinliğe emdi sakinledi devam ettik.
Ooo müzikal güzelmiş ama kime bırakacaksın da gideceksin.
Iste ikinci sorunumuz o. Aslinda arkadaslae var emanet edilesi ama daha 2 aylik olmamis bebeyi birakmaz abest olur. Halamlar filanda orada ama yinede cok ucuk bir fikir gibi geliyor.
Esimde dalga geciyor benimle zamaninda bu muzikal icin babamla kavga edip fransada bulmustum kendimi izleyeceğim diye. Dondugumde uzuuun bir sure sikiyonetimde kalmistim. Şimdi coluklu cocuklu biri olarak burnumun dibine gitmeye korkuyorum :D

Çok ikindi agladi ikindikca kustu ve emmek istemedi o yüzden doktor fitil verdi aç kaldı çünkü dünde 5 saat ıkininca yine fitil verin sonra zinco kullanın dedi hatta fitil yapmamak icin çok direndim zeytinyağı içirdim ama yine de yapmadık mecbur yaptık zaten hafif bordo bi yer vardı zorlamaktan sanırım tahriş olup kanamış doktor yarın getirin dedi biz götürene kadar tekrar yaptığımız fitilden sonra normal olunca kakası o zorlamaktan olmustue getirmeyin dedi
Yok kuzum niye kızayım :)
Anusune kukusuna müdahale etmekten yana değilim zaten paikojik anlamda riskli çünkü ikinmasa ağlamasa emse hiç önemli değil 4 günde bir yapsin ama zorluyor kendini ve emmiuor iki dk emiyorsa onu baya bi şekilde kusuyoe
anladım kuzum seninki biraz farkli olmuş demekki ama sakin kal beslenmedigini dusunme eminimki besleniyo usutme konusundada bebekler kolay kolay usutmezlermis terlerlerse hasta olurlarmiş kendini sakin tut bende cok stres yaptım simdi allahim sana emanet diyorum yine elimden geleni yapiyorum ama stres yapmiyorum yoksa sutum azaliyo doyuramiyorum stresi oluyo ben bu sekilde çozüm buldum

Aldım canım çokk memnunum yaralarım toparlandı arada kendi meme ucumu veriyorum unutmasın diye
Emzirmek çok güzel bi duygu :)
Kesinlikle canın yanmadan emzirmek çok güzel ama benim tosbik ağlamaya basladimi el kol durmuyor kendisini sıka sıka hirslanip ağlıyor o sırada göğüs ucu çıkıyor biraz ugrastiriyo hala...aynen dr da dedi kendi memeni emsin o daha iyi diye unutur dedi yoksa şimdi çok fazla kullanmıyorum ama yara olmaya başlayınca tekrar takicam bakalım...

Hayır canım almadım. Ama nasip olursa ikincide kesinlikle istiyorum. Çünkü 5 cm ye kadar hiç bişey o sancı. Bu arada ben son haftalarda hep çok sıcak duş aldım uzun durdum duşta. Duşa kabinin küvet kısmını tıkadım ikibacağımı ayırdım oturdum kaynat suyu da açtım belime tuttum. Çıktım belime sıcak su torbası koydum ve hergün en az 5 tane hurma yedim. Yalancı sancım bile olmamasına rağmen hastaneye yatış için gittiğimde 4-5 cm açıklık var dedi doktor. Tansiyonunuza ve enfeksiyonunuza dikkat ederk deneyebilirsiniz
Yasiniz kac insaAllah ya ven istilrum epedural ama konustumda insaAllah sorun olmau

40 gun sonra hormonlar normale dönüyor ama neticede hamilelikte vucudunda ki herseyi bebek sömürdü. Kan degerlerin d vitaminin magnezyumun kalsiyumun vs vs. 2 hamilelik komple yikim yaratir senin vucudun icin. o yuzden tavsiye edilmiyor. Bende sordum cerene bu soruyu. Hem ssvd icin hemde sezaryende ne kadar ara gerekir diye. 1 sene tibbi olarak yeterli senin icin dedi. Ama ilk reglden sonra hamile kalsanda sorun olmaz sadece seni zayif dusurur. hormonlar sutun tadini bozar bebegin emmeyebilir vs gibi seyler soyledi.
Hemen ikinciye dusunuormusunuz oeki nezaman ikincie istiorsunuz

Kac cocuk istiorsunuz peki kizlar toplamda
Ve bebeyiniz kac yasindan sonra ikinciye istiorsunuz ben insaAllah iki evlat istiorum yetistirmek maddi manevii cok dusunuomm bu dunyada tamam bir sekil dogar ama ahirettini dusunuom.simdiktem

Canim 10gune kadar kaka yapmamasi normal.Benim kizim 6gun yapmamıştı doktorumuz hic korkmatin on gun yapmayabilir demisti.Hatta sütunun yaradığını yagli oldugunu gosterir gosterirmis
sağol canım içim rahatladı bugün çok ikinmadi düne ve Çarşamba’ya göre Çarşamba felaketti zaten 5 saat ikindi

M MelekDiliyorum sağol kuzum ikinmazsa sorun yok bekliyoruz aka ıkınıp emmezse sıkıntımız oluyor bugün emdk şükür ama dünün rahatlığı mi bilemiyorum

Oda sıcaklığında 24 saat diye biliyorum canım ben. Bende sağıyorum hiç almıyo ama öyle biberona koyacak kadar çıkmıyo :KK61:
Benimki de emmiyor slikon uc kullanıyorum onda da kafasına gore bazen emiyor bazen emmiyor . Bende sagiyorum her defasında az az çıktığı için biraz aralıklarla sağmak mantıklı . 24 saat duruyosa iyi o zaman gün içinde sagarim bayağı .

Canım oda sıcaklığında 2 saat durur ama biriktirmek istiyorsan ; sağıcan dolaba koycam sonraki saydığını da ayrı kapla dolaba koycan 1 saat geçince ikisinin ısısı aynı oluyor o zaman birleştircen , benmari usülü ısıtıp içircen evlerimiz sıcak olduğu için 2 saaat durabilir soğuk bir odan varsa 4 saat durabilir ama dediğim gibi birleştirmek için ısılarının aynı olması lazım
2 saat mi :-( ay ay zor islermis ya . Sağol ama bu bilgiler önemliydi böyle de deneyecegiz artık napalm . Doyana kadar onlar biz ne olsa yapcaz :-)

3 3 3 kuralı gecerli. 3 saat oda sıcakliğında 3 gün buzdolabinda ama raflarda olmalı 3 ayda derin dondurucuda. Eğer çogaltip vereceksen ben şöyle yapıyorum sağıp dolaba koyuyorum sonra yine sagıyorum onuda koyuyorum ikisi ayni sıcaklık olunca birlestiriyorum böyle böyle birikiyor.dısarda beklemesinden iyi oluyor.
Mantıklısı dolaba koymakmis o zaman . Biraz birikmesi açısından .

Benimki de emmiyor slikon uc kullanıyorum onda da kafasına gore bazen emiyor bazen emmiyor . Bende sagiyorum her defasında az az çıktığı için biraz aralıklarla sağmak mantıklı . 24 saat duruyosa iyi o zaman gün içinde sagarim bayağı .
Cnm oda sicakliginda 3 saat duruyor. Dolaptada 3 gun fazlasi onerilmiyor ki 24 saat oda sicakligi cok uzun bir sure

Back
X