2018 Şubat Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak?

• Ankete Katılan
    286
Kızlar sizinde bebeğinizin burnu sık sık tıkanıyormu?habire serum fizyolojik döküyorum
Aynı canım bizim de tıkanıyor bende damlatiyorum emzirmeden önce. .
Kızlar ne yapacağımı şaşırdım bebeğim 3 günlük daha hiç emmedi. Ucunu küçük buluyo aslında çok küçükte değil ama ağzına sokunca kriz gecirir gibi ağlıyo. Pompayla sağmaya çalışıyorum daha okadar süt gelmiyo. Silikon uç aldım onlada süt çıkmıyo. Sürekli su ve süt çayı içiyorum ama daha hiç emziremedim. Sarılık olacak diye korkup mama veriyorum ama acaba kessem mi mamayı
Canım önce elinle saymayı dene ucunu sonra ağzına ver sütü çekmiyorsa ondan ağlar..benimde çok büyük değil uçları hatta sol göğüs ucum çok küçük ama emince çıkıyo silikon ucu hemen almayabilir bende bir iki gün uğraştım sonra baktı süt geliyor içinde birikiyor emmeye başladı uçla süt sağıyorum bende benim de okadar fazla gelmiyor benim kız 10 günlük oldu daha yeni yeni artmaya başladi senin daha artacaktır..mamayi kesme canım bence doymuyorlar çünkü sen söyleyenlere bakma ver 30ml mama ben öyle yapıyorum beni de emiyo mama da veriyorum yoksa deli gibi kendini sıkarak ağlıyo kıpkırmızı oluyo

Ca
Canlar benim bebiş emmiyor sut var ama ne yaptıysam olmadı mama veriyorum aranizda mama veren varmı neler kullanıyorsunuz ben sma kullanıyorum her mamada olduğu gibi kabız yapiyor
Bende sma veriyorum bende sut yok debecek kadar az ilk once zorla birkac dk emiyor sonra mamaya geciyoz bizde kabizlik yapmadi ama bir aydan sonra kusmaya basladi mamaylami alakali bilmiyorum

Bizimki de kusuyor bir ayligiz.her emzirmeden sonra biraz kusuyor ki bu normal,5-6 sefer falan da fiskirir tarzda kustu.gazi oldugu gun cok emmek istiyor o yuzden de fazlasini kusuyor sanirim.doktora sormustum 1 haftalikken gunde 4 ten fazla fiskirir tarzda kusarsa o zaman sorun var demektir dedi.

Fışkırır tarzda olmadı hamd olsun. Ama çok kustu. Saat bŞı emiyor uyanıp fazla mı geldi diyorum. E isteyince mecbur veriyorum. Ne yapacağımı şaşırdım. Zaten ucumu tutmuyor silikon Uçla emiyor. :(

Yok canım öyle yapmadı ama 4 gün falan yapamadigi oldu simdi birazdaha iyi bende o mamadan almayı düşündüm ama sma alıştı diye yapmadı
canim 4 gunde bir yapiyo benimkide o kabızlık degilmis ilk defa bu hafta 3 gunde 1 yaptı benim dr gore bebegin gelisimi iyiyse kaka yapmaması sorun degil tabi belli bir sureye kadar mamayı oneririm bide gaz problemi varsa dr braunun biberonunu oneririm biz bi nebze rahatladık

Doktor dedi de sen alacaksın başka kimsenin kokusunu almayacak dedi de ten tene temas edeceksiniz anneniz islerle ilgilensin siz çocukla de al elinden yatacam kızımla de
Dr dedi zaten kendi de duydu ama kendi duymak istedikleri kısmını duyuyorlar malesef:KK43: ten tene temas evet olması gereken o ama bugün dedim anneme sen gidince yatak odasında beraber yatarız dedim güldü bana ezersin dedi olmaz öyle dedi akşam üstü kedim yüzünden yine tartıştık kızmış galiba bana evin düzenini niye değiştiriyorsun tarzı bişey dedim kedime takmış durumda çünkü beşikte yatan kızıma kedi yaklaşıyor karşından bakıyor karşıdaki koltuktan depar atıyor atlayacak diye tamam kızım zaten bikac gün daha kalır giderim dedi bişey demedim bende acaba beni mi denedi ki bilemedim ama artık cidden tepem ciddi ciddi atmaya başlamıştı kanguruyu alcam onu bile gereksiz görüyorlar alma diyorlar:(

Fışkırır tarzda olmadı hamd olsun. Ama çok kustu. Saat bŞı emiyor uyanıp fazla mı geldi diyorum. E isteyince mecbur veriyorum. Ne yapacağımı şaşırdım. Zaten ucumu tutmuyor silikon Uçla emiyor. :KK43:
Benimki de cok sık emiyor. Bazen oyalamaya calisiyorum aglayana kadar vermemeye cabaliyorum.bu meme isteme sesi varya onu hep yaparmis bebekler.emzirdikten sonra yarim saat dik pozisyonda tutup bebegi de cok hoplatmamaya calisinca oncekine gore biraz daha azaldi bizim.ilk 6 ay bu kusma bebeklerde olabiliyor ilk bebegimde ayniydi

Ya kızlar neolur yardım edin bu lohusalıkta bu negatif düşünceler sürekli vesvese içinde olmak birtek bendemi var habire dönüp dolaşıp sütüm olmasına rağmen olumsuz düşünüyorum korkuyorum ya biterse ya azalırsa diye cidden düşünmekten kafayı yiycem benim gibi olan varmı

Kizlar gogsunuzu sagdiginizda kac cc sut cikiyor?. Demin sagdim bir gogsumu rahatlasin diye 70 cc sut cikti. Az geldi bana. Ucunu sikinca hala sut geliyor ama makina sagmiyor artik. 10 dk sagdim sonra gelmedi birsey. Az geldi sanki. Ustelik gogsum hala sis ve sert.

Birde lansinohun 2 li gogus pompasini kulanan varsa kullanim klavuzunun resmini cekip atabilir mi bana?

Ben sağmayı hiç düşünmüyordum ama meme taş kesilince işler değişti. Önce bebeği emziriyorum sonra kalanı sağdım 30-40 ml çıktı. Bence seninki de normaldir.

Din ağlamaktan helak oldu uydu sarılık YÖKmus ama gözlerde var ondan mi uyuyor ağlayıp helak oldu ondan mi bilmiyorum ama uzun Emince daha uzun uyuyor sanki

Bana 3 saat dışarda 3 saat buzdolabı tadında 3 ay buzlulara dediler ama çocuk doktoru 8 saat dışarda durur 3 saat dışarda dururu kim söyledi dedi kızdı hatta
Ama sağdigin sütü karıştırma dedi ayrı ayrı poşetle dedi

Ayağına takayım diyorum ama bileklik olarak bulamadım kolye var hep

Amaninnn
Sut korur olayı da yalan is yerinden bi kız emzirirken 7. Ahında hamile kaldı

Bacım patla artık Esin’le aran yalnız kalmadığınız icin oluyor annen seni geriyor onu da geriyordur senin gerginliğin Esin’e de yansıyordur anneni gönder bacım
Valla gidicem dio bakalım ama belki benim ağzımı arıyordur kendince sonra da beni istemiyo der her işimi yapiyo Allah bir değil bin kere razı olsun bugüne kadar eşimle evlenmem konusu hariç hiç bu kadar ters düşmedik çok iyi niyetli saf kalpli insandır annem normalde ama huysuz ve inattir net..hamileligimin 7.ayindan beri eşimle böyleyiz ve öyle de gidiyo ve gidecek sanırım psikoljim acayip bozuldu dışarı çıktığı zaman bile beni aldattığını düşünüyorum kimle konuştun görüştün geldin bakkala gidicem deyip bahane buluyosun diyorum boşanmak bile geciyo kafamdan doğal olarak sevgi ilgi bekliyorum..Allah büyüktür bakalım inşallah düzelir ama yokmuş gibi davranmayı düşünüyorum en ağrına giden şeydir o da...

Hadi bakalim :) bizde 29 martta istanbul dusunuyoruz. Ama bebekle 6 7 saat araba yolculugunu gozum kesmiyor pek :) ote yandan notre dame de paris muzikali var zorluda ustelik orjinal dilinde. Turkiyede ilk kez oluyor ve bir daaha olur mu bilmiyorum. Kacirmak istemiyorum acikcasi :/

Canim bir arkadasin filan yok mu? Yanina gitsen bebegini alip sanada degisiklik olur. Yada yanina cagirsan.
Annenle konus ben surekli mudahale ediyorum anneme. 2 dakika arkama donsem hemen cocugu yatirip sallamaya basliyor alıştırma dedikce. Sonunda kizdim bugun aldim elinden. Surati asildi ama cokta umrumda degil. Senin artik duruma mudahale etmen lazim. Kontrolu eline al. Esin konusuna gelince bu donemde hormonlar cosuyor bizim birkac ay sabret oyle karar ver.
Evden cikmama hayatta izin vermezler 40 ı çıkamadı diye arkadaşım da hiç yok malesef burda :( ya yapma dediğimi yapmiyo ama kedi konusunda beni cileden çıkardı sadece başından müdahale etmeseydi şimdi aliscakti hayvanda...dedigin gibi zaten hormonlar tavan herseyde bişey arıyo insan..zaten hemen değil de biraz zaman geçsin bas basa kalalım düzelmezse eşim konuşacam adam gibi bakalım..

inşallah canım çok teşekkür ederim. lohusalığın da zorlukları var, inşallah sabır ve metanetle atlatırsın. bazen insanın ilişkileri tamamen denge değiştiriyor ama zaman.... herşeyi her an yaşamamız olası. inşallah güzel şeylere dönüşür bazı olumsuzluklar, meleğinizle beraber:dua:
Amin canım inşallah bu günler de geçecek...

canım lohusa psikolojisi ile sevmediğini düşünüyor olabilirsin, belki senin bunaldığın gibi o da bunalmıştır annenin müdahalelerinden. annen de en kısa zamanda sizi başbaşa bırakır umarım. en kısa zamanda toparlarsınız inşallah, biraz sabır... ama aklına takılan şeyleri eşinle de paylaş, içine atma, konuşun, tabi demesi kolay diyeceksin belki ama... hiç belli olmaz, belki onun da sana söylemek istedikleri vardır...
Sanmam ben sinir olup eşime şikayet ettikçe annemi tutuyor araları iyi olmamasına rağmen konuşmazlar bile hatta ama annem hamilelikte de çok koşturdu temizlik falan bide çok masraf ettiler ondan bişey demiyo...inşallah canım toplanırız da gerek kalmaz başka şeylere...esim sormadıkça ne söyler ne anlatır malesef ama başka taktik deniycem esim üzerinde :)

Evden cikmama hayatta izin vermezler 40 ı çıkamadı diye arkadaşım da hiç yok malesef burda :KK43: ya yapma dediğimi yapmiyo ama kedi konusunda beni cileden çıkardı sadece başından müdahale etmeseydi şimdi aliscakti hayvanda...dedigin gibi zaten hormonlar tavan herseyde bişey arıyo insan..zaten hemen değil de biraz zaman geçsin bas basa kalalım düzelmezse eşim konuşacam adam gibi bakalım..
Kedi konusuna cok takilma.bir omur ayni evdeler illaki alisirlar. Benimkiler bi gelip koklayip dibine kıvrılıyor. Ertesi gun yine yabanci gibi davranıyor. Zamanla alisirlar illaki. Az daha sabir.

Kizlar gogsunuzu sagdiginizda kac cc sut cikiyor?. Demin sagdim bir gogsumu rahatlasin diye 70 cc sut cikti. Az geldi bana. Ucunu sikinca hala sut geliyor ama makina sagmiyor artik. 10 dk sagdim sonra gelmedi birsey. Az geldi sanki. Ustelik gogsum hala sis ve sert.

Birde lansinohun 2 li gogus pompasini kulanan varsa kullanim klavuzunun resmini cekip atabilir mi bana?
Benim de aynı çıkıyor canım ve bi süreden sonra süt olduğu halde sagmiyor bende biraz bekleyip öyle devam ediyorum...

Kedi konusuna cok takilma.bir omur ayni evdeler illaki alisirlar. Benimkiler bi gelip koklayip dibine kıvrılıyor. Ertesi gun yine yabanci gibi davranıyor. Zamanla alisirlar illaki. Az daha sabir.
Ya benlik sıkıntı yok annem takmış durumda alışacaklar ama annem geciktiriyo müdahale ettiği için malesef :(

Benimki de cok sık emiyor. Bazen oyalamaya calisiyorum aglayana kadar vermemeye cabaliyorum.bu meme isteme sesi varya onu hep yaparmis bebekler.emzirdikten sonra yarim saat dik pozisyonda tutup bebegi de cok hoplatmamaya calisinca oncekine gore biraz daha azaldi bizim.ilk 6 ay bu kusma bebeklerde olabiliyor ilk bebegimde ayniydi
Sürekli meme de olmak istiyor napıcağımı şaşırdım. Şimdi yatağına yatırdım. Emzik verdim artık. Onu aldı ama tükürecek şimdi. Bende bittim artık uykusuzluktan Uyusa hemen yatıcam ama uyumuyor. Ihlayıp ahlayıp kıvranıyor :( çok yorgunum :(

Back
X