40 cıkdıkdan sonra canim annemin evinde kaldım kırk gün sonra evme geldim gelir gelmez kendiliğinde uyumaya alaşdırdim.
Akşam 7 de her şeyi hazır koyuyordum. Sonra hizli hizli banyosnu yaptirip kurulayıp maşaj yapip kolsuz zıbınini giydiriyordum (temmuz başiydi) üstünden ince bir bez ila sadice kolunu kundak gibi bağliyordum(eleri uyandiriyordu sese duyarli bir bebekdi elerinden korkuyordu) sonra yemek öncesi bir ilacı vardi sakinleşdirici gibi (bunu dr yazmişdi kizimin başinda tansıyon vardı) sonra daha onceden hazırladığım mamasni veriyordum tok yatsin diye içiyordu ve son olarak gaz ilacni veriyordum cok gazli bir bebekdi daha sonra gazni cikarıyordum ve iyi geceler kızım tatli ruyalar diyip öpup yatağna koyuyordum emzik kulanıyorduk. Emziği düşdüğünde vermek için yaninda bekliyordum biraz ağlar gibi mizildaniyordu dayanmak lazım o sırada ve uyuyordu gecede emek için uyanıyordu ve sabah gülücüklerle uyaniyordu. Gündüzde rahat bir bebek oldu bu sayede. Tabi bu düzen babanesi ben torunumu salayarak uyutmak isdiyorum ben senin buyuğunum senden iyi bilirim her şeyi bunca yil her kez bebeğni salıyarak uyutmuşlarsa bu böyle devam etmeli diyip kizimi salanmaya alıştırana kadar. Ondan sonra yine başladı zor günler bütün emeğmi mahf eti sağolsun.