- 3 Mayıs 2008
- 3.712
- 7.516
- 358
- Konu Sahibi ayprensesii
-
- #60.681
Bizimde 58 günlük canım yaklaşık 2 aylık. Ben sütümü sağıyorum 15-20 cc anca çıkıyor ama bebeğimin vuk vuk çektiğini duyuyorum bazen anlamadım niye bu kadar az çıkıyor. Belkide çok azdır. Belki makinadandır çünkü sağımdan sonra elimle sıktığımda süt çıkıyor. Emin olamıyorum.Bizim bi ölçümüz yok canom, tamamen beyefendinin keyfine bağlı.
2 ay, 2 günlüğüz. Sütüm 3 saatte 100cc çıkıyor. Bizimki sabah bir başlıyor emmeye akşama kadar. Bazem öğlen bazen akşam yaygarayı basıyor o zaman 90lık veriyorum. Ortalama günde 3 defa 90lık veriyorum diyebilirim. Sürekli emdiği için sabah hariç süt birikmiyor. Ben bazen ne kadar süt var diye vermeyip sağıyorum ordan biliyorum süt 100cc var, hatta dinlenirsem geceden sabaha 120 cc falan oluyor. Aslında sürekli emme halinde olmasa 3 saatte bir 100 ccden günlük 800 cc bebeğe yeter ama memesiz durmuyor sıpa ve doymuyor. Hemşire kilo alımı iyi mamayı bırak diyor ama memede süt azalınca çok ağlıyor mecbur veriyorum
Bizimkide eskiden çok kusardı. Aventin biberonunu bıraktım, dr browns aldım, ondan beri kusmuyor. Çok içerse onu kusuyor azcık bazen. Birde çok aç olup hızlı hızlı içtiğinde arada bir biberonu çekiyorum ağzından yutsun diye. Belki o da etkiliyordur kusmasına
Maşallah yaa daha bol olsun inşallah sütünüz imreniyorum böyle okudukca benim 20 cc kadar zor çıkıyor en fazla 30 sağabildim. Sorunum ne anlamadımda.Canım kaç dakika sağım yapıyrsn ve tek memeden mi 100cc çıkıyor?? Bizde mamayı bıraktık pek sağım yapamıyorum ama bazen akşam bu saatlerde sağıyorum ikisinden yarım saatte bu kadar çıkıyor.. acaba mamayı bırakmakla hatamı yaptım diyorum.
Canım kaç dakika sağım yapıyrsn ve tek memeden mi 100cc çıkıyor?? Bizde mamayı bıraktık pek sağım yapamıyorum ama bazen akşam bu saatlerde sağıyorum ikisinden yarım saatte bu kadar çıkıyor.. acaba mamayı bırakmakla hatamı yaptım diyorum.
Canım gündz sürekli memede ben göğsüm yumuşak sütüm yok diye düşünmeden veriyorum yarm saat emip kendisi bırakıyor doyuyor sanırım. Akşam üzeri ağlama saatleri genel bi huysuzluğu oluyor gazdan mı açlıktan mı yoksa saatle alakalı mı bilmiyorum. Ama yinede emzirmeye devam ediyorum. En son yorulup uyuyor. Belkide mama versem ağlamayacak açlıktan ağlıyor bilmyrm. İlk hafta mamasız 150-170 gr arası kilo alımı oldu doktor yeter verme mama dedi ama hala kilo alıyor mu bilmyrm. 2 ay kontrolünde çıkacak ortaya bende meraktan ölüyorum inşallah çocuğumu aç bırakmıyorumdur..Bende yarım saat civarı sağıyorum cnm. İki memeden bu kadar çıkıyor
Sma mamanın arkasında beslenme çizelgesinde günde 5 defa 150 cc tavsiye edilmiş. O mantıkla günde 750/800 cc anne sütü de bebeğe yeter diye düşünüyorum. Bende bırakmak istiyorum ama çok ağlıyor cnm seninki ağlamıyormu açlıktan, nasıl bıraktın, kilo alımı nasıl?
Bende diyet yapıp spora baslamam lazım spor merkezi 3aylik olunca başlamamı önerdi okullar açılınca basliycam sanirimKilo verme çabaları bugün itibariyle başladı bakalım ne olacak inşallah boğazdan kesebilirimde veririm
Bizimde 58 günlük canım yaklaşık 2 aylık. Ben sütümü sağıyorum 15-20 cc anca çıkıyor ama bebeğimin vuk vuk çektiğini duyuyorum bazen anlamadım niye bu kadar az çıkıyor. Belkide çok azdır. Belki makinadandır çünkü sağımdan sonra elimle sıktığımda süt çıkıyor. Emin olamıyorum.
Günde 4-5 kere mama veriyorum bende bazen 60 cc bazen 90 cc. Genelde 90 verince kusuyor. Beni çok emdiği zamanda kusuyor. Fazla geldiğini düşündüm hep etrafımda herkes öyle dedi fazlasını çıkartıyordur dedi belkide az geliyor bilemedim ama ağlamıyorda mamadan sonra. Ağlayınca 30 cc yapıp 90a tamamlıyorum zaten. Doktor normal diyor bana hiç normal gelmiyor. Günde 3 kere mama verdiğim hafta 150 gram aldı. 5-6 kere mama verdiğim hafta 180 gram. Çok bişey değişmiyor benim kızda.
Canım gündz sürekli memede ben göğsüm yumuşak sütüm yok diye düşünmeden veriyorum yarm saat emip kendisi bırakıyor doyuyor sanırım. Akşam üzeri ağlama saatleri genel bi huysuzluğu oluyor gazdan mı açlıktan mı yoksa saatle alakalı mı bilmiyorum. Ama yinede emzirmeye devam ediyorum. En son yorulup uyuyor. Belkide mama versem ağlamayacak açlıktan ağlıyor bilmyrm. İlk hafta mamasız 150-170 gr arası kilo alımı oldu doktor yeter verme mama dedi ama hala kilo alıyor mu bilmyrm. 2 ay kontrolünde çıkacak ortaya bende meraktan ölüyorum inşallah çocuğumu aç bırakmıyorumdur..
Canım ben emzrdkçe sütün arttığna inanyrm.. kaldı ki bu değer yeterli mi blmyrm. MAkinanı blmyrm ama birde hastane tipi makinada sağmayı dene istersenMaşallah yaa daha bol olsun inşallah sütünüz imreniyorum böyle okudukca benim 20 cc kadar zor çıkıyor en fazla 30 sağabildim. Sorunum ne anlamadımda.
Bugun benimkide uyumadı ya toplasan bir saat uyumuştur inşallah gece uyur yoksa işimiz zor
Alla alla senin bebiş neden bu kadar direniyor yaa.. tamm bizimkilerde az uyuyor ama en azndan posta posta da olsa az az uyuyorlar. Onda bile canım çıkıyor babası gelince kucağına veriyorum hemen.. Allah yardımcn olsun cnm çok zor gerçekten ama geçecek az kaldı inşallahh
3 ayi bekliyoruz hasretle
Daha da buyuyunce uyku egitimi veririz canim. Bir suru danisman var buluruz birini.
Böyle yaptığında bebeğim, bana bıkkınlık geliyor malesef
Dediğin gibi eşimizle sohbet edemez olduk öyle ki bebek uyuduğunda hem uyumak istiyorum hem internette gezinmek istiyorum hem de eşimle vakit geçirmek istiyorum tabiki bunların birisi yarım yamalak oluyor, bugun baya bezdim benO kadar uykusuzluk sonunda 9 da esim uyuttu.O uyuturken yemek yedim.Hemen uyudum .Sonuç 10.30 da kalktı. Kaldığımız yerden devam .Esimle bes dk sohbet bile edemedim .
Adam isten geldi Bebek uyuttu.Biz uyuduk .O yemek yedi mutfagi topladi derken basa sardık
Bu durum bende de var cnm hatta bugun sağ göğsümü emzirirken diğerinden süt akmış atletim ıslanmış bebeğim o esnada uyukluyordu hemen diğerini sağayım dedim ne kadar çıktı süt akan göğüsten dersin, bir çay kaşığı kadar ee bu ne şimdi, anlayamıyorum, bazen de umutsuzluğa kapılıyorum artmıyor 5-10-20cc ile uğraşıyorum emzirmeye son vereyim gitsin bile diyorum .Maşallah yaa daha bol olsun inşallah sütünüz imreniyorum böyle okudukca benim 20 cc kadar zor çıkıyor en fazla 30 sağabildim. Sorunum ne anlamadımda.
Anaların hakkı ödenmez diyorlar ya aynen öyle Anne olduktan sonra daha iyi anladım..Biz kadınlar dha küçük yaşta adet görüp sancılarla boğuşuyoruz büyüdükçe ev işleri sırtımıza yükleniyor erkek kardeşimize bile hizmet etmek zorunda kalıyoruz derken evleniyor ilk gece acı çekiyoruz erkek zevk alıyor..erkek her seferinde zevk alıyor kadın her seferinde değil.sonra hamile kalıyor bulantılarla boğuşuyor bebek büyüyor ağırlığıyla boğuşuyor..doğum sürecinde dayanılmaz sancılar çekiyor.yada bıçak altına yatıyor.bebek doğuyor göğüsleri yara oluyor kadının.gecelere kadar bebeği uyutmakla uğraşıyor.erkek uyuyor.gazı oluyor sancısı oluyor bebeğiyle ağlıyor kadın.sonra izni bitiyor para kazanmaya gidiyor arkasında aklının kaldığı el kadar bebe..ne fedakarız..
Eşim bebek uyutmak dışında tüm ev işlerini yapıyor ama bebek bakmak tabiki dha zor buda bunalttı beni bunlar geldi aklıma.o şimdi uyuyor bende beren ela yı yeni uyuttum uyanmazsa uyuyucam.dediğin gibi hakkmz ödenmez..Anaların hakkı ödenmez diyorlar ya aynen öyle Anne olduktan sonra daha iyi anladım..
Kızlar buda benim meleğim 2 gün önce mevlitini okuttuk şükür. 66 günlük olduk bizde. Bi masallahinizi aliriz. :)
Benim eşimde aynı sağolsun lar Bende uyanmasını bekliyorum dürtyorum ediyorum tık yok uyursam sersem gibi olurum inşallah bi uyansa...Eşim bebek uyutmak dışında tüm ev işlerini yapıyor ama bebek bakmak tabiki dha zor buda bunalttı beni bunlar geldi aklıma.o şimdi uyuyor bende beren ela yı yeni uyuttum uyanmazsa uyuyucam.dediğin gibi hakkmz ödenmez..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?