2018 Temmuz Anneleri Paylaşım Alanı

Bizimde 58 günlük canım yaklaşık 2 aylık. Ben sütümü sağıyorum 15-20 cc anca çıkıyor ama bebeğimin vuk vuk çektiğini duyuyorum bazen anlamadım niye bu kadar az çıkıyor. Belkide çok azdır. Belki makinadandır çünkü sağımdan sonra elimle sıktığımda süt çıkıyor. Emin olamıyorum.
Günde 4-5 kere mama veriyorum bende bazen 60 cc bazen 90 cc. Genelde 90 verince kusuyor. Beni çok emdiği zamanda kusuyor. Fazla geldiğini düşündüm hep etrafımda herkes öyle dedi fazlasını çıkartıyordur dedi belkide az geliyor bilemedim ama ağlamıyorda mamadan sonra. Ağlayınca 30 cc yapıp 90a tamamlıyorum zaten. Doktor normal diyor bana hiç normal gelmiyor. Günde 3 kere mama verdiğim hafta 150 gram aldı. 5-6 kere mama verdiğim hafta 180 gram. Çok bişey değişmiyor benim kızda.

Maşallah yaa daha bol olsun inşallah sütünüz imreniyorum böyle okudukca benim 20 cc kadar zor çıkıyor en fazla 30 sağabildim. Sorunum ne anlamadımda.

Bende yarım saat civarı sağıyorum cnm. İki memeden bu kadar çıkıyor

Sma mamanın arkasında beslenme çizelgesinde günde 5 defa 150 cc tavsiye edilmiş. O mantıkla günde 750/800 cc anne sütü de bebeğe yeter diye düşünüyorum. Bende bırakmak istiyorum ama çok ağlıyor cnm seninki ağlamıyormu açlıktan, nasıl bıraktın, kilo alımı nasıl?

Canım gündz sürekli memede ben göğsüm yumuşak sütüm yok diye düşünmeden veriyorum yarm saat emip kendisi bırakıyor doyuyor sanırım. Akşam üzeri ağlama saatleri genel bi huysuzluğu oluyor gazdan mı açlıktan mı yoksa saatle alakalı mı bilmiyorum. Ama yinede emzirmeye devam ediyorum. En son yorulup uyuyor. Belkide mama versem ağlamayacak açlıktan ağlıyor bilmyrm. İlk hafta mamasız 150-170 gr arası kilo alımı oldu doktor yeter verme mama dedi ama hala kilo alıyor mu bilmyrm. 2 ay kontrolünde çıkacak ortaya bende meraktan ölüyorum inşallah çocuğumu aç bırakmıyorumdur..

İmkanın varsa emzirme kampı yapabilirsin cnm sütünü arttırmak istiyorsan. Ben sürekli emzirerek ona yakın bi şey yapıyorum ama uyku yok, iş çok :) sürekli emzirererk arttırdım bende sütümü.

Haftada 180 grama normal diyeceklerdir doktorlar çünkü ayda 600 grama da normal diyorlar. Kızın çok zayıf değilse bence kafana takma. Benim oğlan baya etlenmeye bAşladı mesela ben şişman bir çocuk olmasını istemiyorum o yüzden mamayı bugün 2 defa verdim. Hatta şu an emiyor, gece mamasını vericem 90lık :)

Bu arada benimse her sıktığımda mememden sür geliyor sağdıktan sonra da emdilt

İştw ben o ağlamada mama veriyorum:) gaz sorunu yok bizimkinin, ya açlıktan ağlıyor ya kucak/gezme istediğinde.

Aç değildir cmm merak etme, aç olsa benimli asla susmuyor, aç bebek zannetmiyorum ki uyusun.

Maşallah yaa daha bol olsun inşallah sütünüz imreniyorum böyle okudukca benim 20 cc kadar zor çıkıyor en fazla 30 sağabildim. Sorunum ne anlamadımda.
Canım ben emzrdkçe sütün arttığna inanyrm.. kaldı ki bu değer yeterli mi blmyrm. MAkinanı blmyrm ama birde hastane tipi makinada sağmayı dene istersen

Iyı geceler kızlar
Benim hala kanamam devam ediyor kırkımız da çıktı var mı yasayan normal mi acaba

O kadar uykusuzluk sonunda 9 da esim uyuttu.O uyuturken yemek yedim.Hemen uyudum .Sonuç 10.30 da kalktı. Kaldığımız yerden devam .Esimle bes dk sohbet bile edemedim .
Adam isten geldi Bebek uyuttu.Biz uyuduk .O yemek yedi mutfagi topladi derken basa sardık
Bugun benimkide uyumadı ya toplasan bir saat uyumuştur inşallah gece uyur yoksa işimiz zor

3 ayi bekliyoruz hasretle
Daha da buyuyunce uyku egitimi veririz canim. Bir suru danisman var buluruz birini.

Böyle yaptığında bebeğim, bana bıkkınlık geliyor malesef

Dediğin gibi eşimizle sohbet edemez olduk öyle ki bebek uyuduğunda hem uyumak istiyorum hem internette gezinmek istiyorum hem de eşimle vakit geçirmek istiyorum tabiki bunların birisi yarım yamalak oluyor, bugun baya bezdim ben

Bu durum bende de var cnm hatta bugun sağ göğsümü emzirirken diğerinden süt akmış atletim ıslanmış bebeğim o esnada uyukluyordu hemen diğerini sağayım dedim ne kadar çıktı süt akan göğüsten dersin, bir çay kaşığı kadar ee bu ne şimdi, anlayamıyorum, bazen de umutsuzluğa kapılıyorum artmıyor 5-10-20cc ile uğraşıyorum emzirmeye son vereyim gitsin bile diyorum .

Çoğu kişi uyutamamaktan şikayetçi bende tam tersi uyandıramamaktan en azından uyanık olsa emer kilo alımı iyi olur bizimki kilo alımı çok az uyandırıpta emziremiyorum önceden mama tıkıyordum ağzına biberonla şimdi onu bile emmiyor resmen baygın gibi uyuyor oturdum ağladım az önce niye uyanmıyor bu çocuk diye en son akşam 8buçukta emdi hala uyuyor kafayı yicem az kaldı

Biz kadınlar dha küçük yaşta adet görüp sancılarla boğuşuyoruz büyüdükçe ev işleri sırtımıza yükleniyor erkek kardeşimize bile hizmet etmek zorunda kalıyoruz derken evleniyor ilk gece acı çekiyoruz erkek zevk alıyor..erkek her seferinde zevk alıyor kadın her seferinde değil.sonra hamile kalıyor bulantılarla boğuşuyor bebek büyüyor ağırlığıyla boğuşuyor..doğum sürecinde dayanılmaz sancılar çekiyor.yada bıçak altına yatıyor.bebek doğuyor göğüsleri yara oluyor kadının.gecelere kadar bebeği uyutmakla uğraşıyor.erkek uyuyor.gazı oluyor sancısı oluyor bebeğiyle ağlıyor kadın.sonra izni bitiyor para kazanmaya gidiyor arkasında aklının kaldığı el kadar bebe..ne fedakarız..

Anaların hakkı ödenmez diyorlar ya aynen öyle Anne olduktan sonra daha iyi anladım..

Anaların hakkı ödenmez diyorlar ya aynen öyle Anne olduktan sonra daha iyi anladım..
Eşim bebek uyutmak dışında tüm ev işlerini yapıyor ama bebek bakmak tabiki dha zor buda bunalttı beni bunlar geldi aklıma.o şimdi uyuyor bende beren ela yı yeni uyuttum uyanmazsa uyuyucam.dediğin gibi hakkmz ödenmez..

Ya gun içinde bebısın agzından beyaz putur putur seyler gelıor süt kalıntısı mı kusuor mu anlamıorm sızde de oluor mu normal mı bırde tükürüklü baloncuk akıtıor diş olamaz daha 1aylık onuda anlamadm

Benim eşimde aynı sağolsun lar Bende uyanmasını bekliyorum dürtyorum ediyorum tık yok uyursam sersem gibi olurum inşallah bi uyansa...

Bir bebe esner esnerde niye uyumaz, salla salla alem oldum kizlar her gece ayniyiz biz, valla gozlerim yaniyor artik, gunduzleri uyandiramiyorum gece uyutamiyorum, bu gunlerde gecicek diyorum ama zorluyor bu kizce beni Allahim sen bize guc kuvvet ve sabir ver...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…