- Konu Sahibi ayprensesii
-
- #61.121
Canım arada sütünü sağ kontrol et kaç cc çıkıyor diye. Mamayıda ona göre ayarla. Benden 60 çıkıyor, mamayıda 60 yapıyorumGazı olunca anlıyorum canım memeyi almak istiyor ama alınca çıkarıyor geri. Hızlı hızlı hareketler yapıp ağlıyor. Omzuma alıyorum geğirip çıkarıyor gazını. Ama bu seferki farklı. Çünkü memeyi çıkarmıyor ağzından geriye doğru inatla çekiştiriyor. Sinirlenmeye başlıyor ağlıyor sonra da. Annem de aç çocuk doymuyor sütünle diyor mama verelim diyor. Verdim 45lik gene mızmızlıyor doymadı diyor. Nasıl anlarım ki doyduğunu? İçmez mi fazla olursa? Bebek ne verirsen içer fazlasını kusar diye biliyorum. Yanlış mı acaba?? Doyunca bırakıyor mu biberonu ??
Aynen canım bnm eşimde gel artık diyor 70 gündür annemleyim.yalnız nasıl olacak hiç bilmiyorumDereotu yedn mi canım bol bol. Bira mayasını sen kullanmıştın sanırım işe yaramadı mı ?
Bol su içiyormusun canım benm artk tek umudum bol su oldu hiç içemiyorum adam gbi düzenm yok çocuk yokken baba evinde kalamıyodum şimdi bebekle hiç durulmuyo insan kendi evini istiyo 1 ay sonra dönecektim sanırım bu hafta döneceğim evime eşimde özledm gel deyip duruyor her aradğnda :/ bebekle kolay olur inşallah yalnızlık.
Cnm ben mama vermediğim için biberonu bırakırmı bilmyrm. Ama memeyi kendisi bırakıyor. Senin söylediğin şeyi oğlumda yapıyor sündürüyor göğsümü. Genelde akşama doğru sütümün azaldığını hissettiğimde yapıyor. Ama benm okuduklarımdan öğrendiğim memede süt bitmezmiş sadece akım hızı yavaşlıyor sonra tekrar artıyormuş. Oğlun sürekli mi yapıyor bunu arada mı
Canim benimki gazdan oyle yapiyor. Gaz olunca memeyi bırakıyor demissin ama cok acken hem memeyi cekip hem ikinip tepinip cirpinabiliyor.Eger sute sinirleniyorsa hemen diger memeye gec sonra tekrar aynisina .Sut once hizli sonra yavas ve tekrar hizli akiyor .Sagim yaparken de boyle .Bir sure sonra damlamiyor ya birakmamak lazim eger devam edersek sagmaya 2 3 dk sonra yeniden geliyor.Kızlar memede süt biter mi bebek emerken??
Oğlum emiyor biraz sonra göğsümü çekiştiriyor geriye doğru,elleri ayakları kıpraşmaya başlıyor. Göğsümü sıkıyorum az da olsa süt çıkıyor acaba çekemiyor mu oğlum? Ya da az mı geliyor yoksa? 15-20dk emdi,ardından 45cc mama içti. 60 versem de içer yani. Anlamıyorum ben hiç mi doymuyor benim sütümle ya. Yetmiyor mu sütüm?? Sadece anne sütü verenler nasıl yapıyor bu işi ya? Bırakmak istiyorum mamayı artık nasıl bırakıcam böyle olursa???
Evet bizimkinin oluyor arada öyle. Bazen her gün yapıyor bazen 2-3 gunde birKızlar özellikle 2 aylik yada 2aya yakin bebegi olanlara sormak istiyorum benmki 63 gunluk en son carsamba oglen yapti kakasini yani suan 2.5gun oluyo sizde boyle bir durum varmi yoksa hergun duzenli yapiyomu. Son zamanlar 1gune bir yapiodu ama miktari biraz fazla oluyodu. Buarada suan 2.5gun oldu ama hala yapmadi bekliyorum
Canım arada sütünü sağ kontrol et kaç cc çıkıyor diye. Mamayıda ona göre ayarla. Benden 60 çıkıyor, mamayıda 60 yapıyorum
Asi yaptırdığım gün ve ertesi gün yıkamadim. Sonraki gün yıkadım. Zaten kolunda herhangi bir iz yara kabuk falan olmamıştı.Kızlar acil cevap verebilirmisiniz 2 gün önce 2 aylik aşımızı olduk doktor ve hemşire 2 gün sonra yıkayabilirsin dedi siz kaçıncı günde yıkadınız nette hep 3 gün yazıyor. Bizim ki dus almadan uyumuyor zor uyuyor.
Gazini cikariyo canm massallah hapsururken bile bazen birp yapio ozaman bekleyim bugun yapar heraldeOğlun gaz sıkıntısı yaşıyor mu cnm yani gazı çıkıyor mu gün içersinde? Benmki gaz sıkıntısı çekiyor sonra gazla birlkte kakasınıda yapıyor. Buda günde 3-4 bazen 5 bezi buluyor. Çok sinir bozucu bi durum. Eğer oğlun huzursuz değilse ve kakasını yaparken rahatsa bence normaldir
Tmm canm sagolEvet bizimkinin oluyor arada öyle. Bazen her gün yapıyor bazen 2-3 gunde bir
Kızlar özellikle 2 aylik yada 2aya yakin bebegi olanlara sormak istiyorum benmki 63 gunluk en son carsamba oglen yapti kakasini yani suan 2.5gun oluyo sizde boyle bir durum varmi yoksa hergun duzenli yapiyomu. Son zamanlar 1gune bir yapiodu ama miktari biraz fazla oluyodu. Buarada suan 2.5gun oldu ama hala yapmadi bekliyorum
Canim bikac cay kasigi rezene cayi hatta bazen papatya rezene karisik. Yada gaz ilaci verebilirsin. Benim yontemim boyleKizlar benimki bugun 4 ten beri uyanik .Gazini cikaramadi .Masaj yapiyorum omzumda, dizimde,yuz ustu deniyorum. Cikiyor ama bitmedi .Agliyor da agliyor .Cirpindigi icin havlu da koyamiyorum karnina .Baska ne yapabilirim?
Canim sut bitmiyordur da akisi dustugu icin kucuk bey ugrasmak istemiyodur. Ben sadece anne sutu veriyorum. Emerken bi sure sonra kendi birakiyo artik doydugu icin mi yoruldugu icin mi bilmiyorum. O sutle 2-3 saat takiliyo sonra acikip tekrar emiyo.Kızlar memede süt biter mi bebek emerken??
Oğlum emiyor biraz sonra göğsümü çekiştiriyor geriye doğru,elleri ayakları kıpraşmaya başlıyor. Göğsümü sıkıyorum az da olsa süt çıkıyor acaba çekemiyor mu oğlum? Ya da az mı geliyor yoksa? 15-20dk emdi,ardından 45cc mama içti. 60 versem de içer yani. Anlamıyorum ben hiç mi doymuyor benim sütümle ya. Yetmiyor mu sütüm?? Sadece anne sütü verenler nasıl yapıyor bu işi ya? Bırakmak istiyorum mamayı artık nasıl bırakıcam böyle olursa???
Canim benimki gazdan oyle yapiyor. Gaz olunca memeyi bırakıyor demissin ama cok acken hem memeyi cekip hem ikinip tepinip cirpinabiliyor.Eger sute sinirleniyorsa hemen diger memeye gec sonra tekrar aynisina .Sut once hizli sonra yavas ve tekrar hizli akiyor .Sagim yaparken de boyle .Bir sure sonra damlamiyor ya birakmamak lazim eger devam edersek sagmaya 2 3 dk sonra yeniden geliyor.
Canim benimki gazdan oyle yapiyor. Gaz olunca memeyi bırakıyor demissin ama cok acken hem memeyi cekip hem ikinip tepinip cirpinabiliyor.Eger sute sinirleniyorsa hemen diger memeye gec sonra tekrar aynisina .Sut once hizli sonra yavas ve tekrar hizli akiyor .Sagim yaparken de boyle .Bir sure sonra damlamiyor ya birakmamak lazim eger devam edersek sagmaya 2 3 dk sonra yeniden geliyor.
Konumuzun çok dışında ama içim çok dolu anlatmak istedim..
Ben urfalıyım eşimde.
O doktor ben hemşireyim
Bizim buralarda geline iyi altın yaparlar.ortalama 50-60 bin tl civarı
Eşimle görüşürken kardeşi tefecilere bulaşmıştı onun yüzünden adam daha atanır atanmaz 70 bin tl lik kredi altına girdi.ben ise aileme yine bu miktara yakın kredi çekip yardım ettim ev yapıyolardı.
Bu pislik kardeşi yüzünden babasının dört katlı apartmanını da satmışlar.biz evlilik kararı aldık 1 senw önce.oturuldu konuşuldu ne kadar altın yapılacak rehelde ne alınacak falan(rehel: geline damat tarafının aldığı hediyeler makyaj seti kıyafetler ayakkabılar çantalar vs vs) ama altın alamayacaklarını paralarının yetmeyeceğini soylediler oysa bizim burda altınsız yeni gelin asla olmaz kaldıki biz güya okumuş para kazanıyorduk.ama o kardeşi iliklerine kadar sömürdüğü için kayınbabam bişey yapamadı bana düğünü eşim kredi çekip yaptı balayına kadar herşeyi kendi yaptı ve suan o borçları ödüyo bense ailemin borcunu.altına gelince hayal oldu alınmadı.o adamın canı sağolsun.neyse iyi kötü bir sene gecti bebeğim doğdu ve bu adam yine bi işlere bulaşmış.kendine düzgün bi iş kuracağını söylemişti kurduda bu yüzden eşim 9000 tl kredi çekti verdi her ay ödemesini yapıyodu ama o iş kılıfmış bu yine karanlık işlerle uğraşıyomuş.eşim ve abisi öğrendi bir haftadır fırtınalarla boğuşuyoruz.en son tehdit etmiş hepinizi öldürücem..eşim bu krediyi ödemez nasıl yapıcaz diyo dedimki sana kredi çekme demeye dilim varmadı ama ona güvenmemeliydin.eşim şuan ünivde asistan bu yüzden maaşı az 7000 ( doktor maaşlarına oranla demek istiyorum) alıyo kredilerden ona 1.500 falan kalıyo araba kredisi de eklendi şimdi bedelli ve uzmanlık için dersane masrafı da çktı dersana 12.000.benimse aldığım 3 falan 2 si krediye gidiyo diğeri evi geçindiriyo.sağlık ocağına gectim orda 4000 falan alıcam o aptal kaynımın borcunu ben kapatmak zorunda kalabilirim sinirden patlicam.onun yüzünden hiç altın yapılmadı şimdi ev alabilirdik onun yüzünden daha nelerim nelerim eksik kaldı.biz bu kadar dardayken bide onun borcunu ödemek..off..uzun yazdım farkındayım ama borç içinde yüzmwkten bktım vicdanım sızlıyor 2 yıl ayrılıp bebeğime bakamicam diye..ağlıyorum sürekli oyle minikki
20 şer dakika emiyor cnm iki göğsümüde. Eğer emdiği halde aranıyorsa hemen süt yapıyorum 60 cc içiyor. Uyuyorsa 4 saati bulur uyanıp acıkması. Uyanıksa 2.5 saatde tekrar emmek istiyor. Mesela dün gece emdi sadece mama istemedi ama sabah kalktığında ikisinide verdim. Arada sadece emdi ve uyudu. Şimdi uyandı daha açlık belirtisi vermiyor.Sağma makinem evde kalmış ben memleketteyim canım. Mamayı kaç kere veriyorsun peki sen?ben 4 kere 60lık veriyorum. 90lık versem yine içecek. Mamadan sonra önce beni de emiyor güya. Gün içinde hep emiyor zaten. Sen nasıl ayarlıyorsun emzire ve mama işini?? Sadece emzirdiğinde kaç dk emiyor ne kadar duruyor sonraki öğüne kadar??
Kızlar memede süt biter mi bebek emerken??
Ben de aynısını yaşıyorum bir taraftan emiyor bir taraftan kıvrılıyor kıvranıyor memeyi bırakıyor tekrar alıyor bunu her zaman olmasa da yaşıyorum ve sorun süt azlığı mi gaz agrısı mı bilemiyorum, zaten hiçbir zaman göğsümde sütün olup olmadığını anlamıyorum, cocuk doktoru bu durumu bilir mi acabaKızlar memede süt biter mi bebek emerken??
Zeytinyağını ısıtıp karnına ayşe önerin gösterdiği gibi masaj yap cnm. Kasıklarınıda ov sırtınıda ov en son ayak altlarınında ov çoraplarını giydir. Bir saat içinde gazlarını çıkarmaya başkayacaktır hemen. Bende çok işe yarıyor.Kizlar benimki bugun 4 ten beri uyanik .Gazini cikaramadi .Masaj yapiyorum omzumda, dizimde,yuz ustu deniyorum. Cikiyor ama bitmedi .Agliyor da agliyor .Cirpindigi icin havlu da koyamiyorum karnina .Baska ne yapabilirim?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?