- 14 Mart 2009
- 2.206
- 1.934
- 333
- 35
- Konu Sahibi ayprensesii
-
- #61.141
Benim emzirmeleri genelde uzun sürüyor canım 1.5 saat memede kaldığı bile oluyor arada kestiriyor uyanıyor yine memeye saldırıyor bazen 15 dk bile yetiyor. Bir kaç güne kadar 3 saatte bir emziriyordum 3 saat uyuyordu ama artık gündüz uykularımız yok 2 saatte 1 emziriyorum bazen 1 saatte 1 olabiliyor bizim hanımın keyfine göre her şey :) emzirmeyi bitirdikten sonra birdahaki emzirmeye yine aynı memeyle başla canım baştaki sütü içip uyuya kalırsa yararlı sütü içmemiş oluyor. Bizde hep yapışık ikiz gibiyiz :) en son aşı olrken hemşireye sormuştım sütüm mü yetmiyor diye o da daha tokluk nedir bilmezler ne kadar verirsen içerler şuan ihtiyacı sensin göğsünde güvende hissediyor kendini ne zaman isterse durana kadar emzir dedi. Birde doyduğunda emmesine rağmen yanağında biriktiriyor zaten sütü sonra çıkartıyor canımArada yapıyor canım her emmesinde değil. Dediğin gibi akım hızı yavaşlıyor olabilir o zaman. Vermeye devam edeyim alırsa tabi
Ay sadece anne sütü nasıl veriyorsun peki canım?yani kaç saat aralıklarla ve kaçar dk emziriyorsun? Ben de mamayı yavaş yavaş bırakmak istiyorum ama sütün ne kadar geldiğini ne kadar emzirmem gerektiğini bilemiyorum. Ben her seferinde tek göğüs vermeye çalışıyorum 15dk filan emziriyorum. Bazen de o kadar olmadan uyuyup kalıyor oğlum. İyi değil ama hemen uyuması doyurucu sütü içemiyor sanırım. Uyanık tutmaya çalışıyorum ben de olabildiğince. Mesela emse beni 1saat olmadan bazen tekrar aranıyor ağzıyla. Mama verdiğim halde yapışık ikiz gibiyiz vermeden nasıl oluyor mesaj ediyorum. Nasıl sizde durumlar??
chatlax bu sorularım aynı zamanda senin için de :) ben de mamayı kesip sadece sütümü vermek istiyorum yapabilir miyim bilmem. Dediğin gibi göğsümü vermeye çalışcam bende bakalım oğlum ne yapacak.
Arada yapıyor canım her emmesinde değil. Dediğin gibi akım hızı yavaşlıyor olabilir o zaman. Vermeye devam edeyim alırsa tabi
Ay sadece anne sütü nasıl veriyorsun peki canım?yani kaç saat aralıklarla ve kaçar dk emziriyorsun? Ben de mamayı yavaş yavaş bırakmak istiyorum ama sütün ne kadar geldiğini ne kadar emzirmem gerektiğini bilemiyorum. Ben her seferinde tek göğüs vermeye çalışıyorum 15dk filan emziriyorum. Bazen de o kadar olmadan uyuyup kalıyor oğlum. İyi değil ama hemen uyuması doyurucu sütü içemiyor sanırım. Uyanık tutmaya çalışıyorum ben de olabildiğince. Mesela emse beni 1saat olmadan bazen tekrar aranıyor ağzıyla. Mama verdiğim halde yapışık ikiz gibiyiz vermeden nasıl oluyor mesaj ediyorum. Nasıl sizde durumlar??
chatlax bu sorularım aynı zamanda senin için de :) ben de mamayı kesip sadece sütümü vermek istiyorum yapabilir miyim bilmem. Dediğin gibi göğsümü vermeye çalışcam bende bakalım oğlum ne yapacak.
Aynen benimki de öyle yapıyor canım ben de nedenini çok merak ediyorum , bizim gelin benden 2 ay önce doğum yaptı masallah sadece anne sütü veriyor bebek 5 dk emiyor hop bitti bebeği bırakıyor bebek de oynuyor kendi kendine benimki uzunca süre emcek cekisdirecek sinirlencek üstüne mama yiyecek bıraktığım an hemen mizmizlanip ağlamaya başlıycak hemen kucak istiycek evin içinde turlancak beşikte hamakta durmiycak ille kucak istiycekKızlar memede süt biter mi bebek emerken??
Oğlum emiyor biraz sonra göğsümü çekiştiriyor geriye doğru,elleri ayakları kıpraşmaya başlıyor. Göğsümü sıkıyorum az da olsa süt çıkıyor acaba çekemiyor mu oğlum? Ya da az mı geliyor yoksa? 15-20dk emdi,ardından 45cc mama içti. 60 versem de içer yani. Anlamıyorum ben hiç mi doymuyor benim sütümle ya. Yetmiyor mu sütüm?? Sadece anne sütü verenler nasıl yapıyor bu işi ya? Bırakmak istiyorum mamayı artık nasıl bırakıcam böyle olursa???
Bizim verem aşısı yapılmadı haftaya bıraktılar. Bacaklarından 2 aşı yapıldı yapilma anindan 1 saat sonra hep ağladı. Aksama doğru ateşi 37 yi gördü. Calpol verdim sirkeli suyla sildim ateşi düzeldi. 2 gün huzursuzdu ama genel halide öyle olduğundan aşıyı suçlamadım:)Kızlar merhaba
Bebecikleriniz ve sizler iyisinizdir umarım
Ben 3 çocukla evde vakit geçiriyorum bazen çok zor oluyor ama yapacak bişi yok
Bugün kızımın 2. Ay aşısı var öğleden sonra açıkcası biraz tedirginim acır mı ateşi çıkar mı ayağını oynattığında nasıl olacak falan çünkü küçük oğlum aşıdan sonra her bacağını oynattığında ağlama krizlerine giriyordu
Aşı yaptıranlar bi sıkıntı yaşadımı acaba
Gitmeden önce calpol verdin mi pekiBizim verem aşısı yapılmadı haftaya bıraktılar. Bacaklarından 2 aşı yapıldı yapilma anindan 1 saat sonra hep ağladı. Aksama doğru ateşi 37 yi gördü. Calpol verdim sirkeli suyla sildim ateşi düzeldi. 2 gün huzursuzdu ama genel halide öyle olduğundan aşıyı suçlamadım:)
Başka bi şehre taşınmayı düşünüyoruz ama ailelerimizden ayrılmak konusunda kararsısız anne baba sonuçtaSizin adınıza üzüldüm. Şuan borcu ödemeden kurtulamazsınız gibi görünüyor ama bundan sonrası için En iyi çözümü uzak kalabilmek keşke başarabilseniz.
Taşınmak istiyorum ama çekiniyprum biraz yabancı bi şehirden ve anne babalarda var tabi ama bebeğim henüz 2 ay 11 günlük düşündükçe kötü oluyorum imkanı olan herkes 2 yıl ayrılmalıSenin adina uzuldum .Bu sacmaliklarin bedelini kucucuk bir bebek odemek zorunda olmamali ,annesiyle büyümeli .Hele ki normal şartlarda bu mümkünken aile bireylerine yapılan fedakarlıktan kaynaklaniyorsa .Bir sekilde uzaklaşmanın yolunu bulmalisiniz degilse bu gidisle kendinize ve cocugunuza yatirim yapamazsınız.
Canım eşin senin ve bebeğinin rızkını başkalarına yediriyo buna hakkı yok benimkide boyleydi soyleye soyleye bazı gerçeklerin farkına vardı şimdi baya ilerleme var.ben ksrşısına geçtim ve dedimki sen benim hakkım bebeğimin rızkı olanı başkalarına yediremezsin yedirtmem beni onlara karşı ezemezsin ezdirmem eğer.falan dedim bi ara tam uğraştım var düzelme ama tabi tam değil sende ipleri ele almalısın ne demek bezine kadar alıyo ya tatil parası istemek nasıl oluyothayret ettim şok oldum ya insan tatile gitmek için borç mu ister keyif için borç mu alınır ya tabiki tatil parası isteyen geri ödemede yapmazCanim seni cok iyi anliyorum. Ben dogma buyume istanbulluyum. Bu hayatta parayla ilgili bildigim bisey varsa o da aileyle borc alacak isine asla girmemek. Babama bile guvenmem acikcasi. Butun dugun balayi ev doseme islerini hep esimle ikimiz yaptik. Ne onun ailesi ne benimkiler hemen hemen hic biseye ellemedi. 1 ay sonra da kucuk bebegi birakip ise donmek zorundayim. Esimle 8 yildir beraberiz 8 yildir kardesi tarafindan nasil somuruldugunu dolandirildigini gordum bisey diyemedim. Ama akilli esim hala anlamaz tatile gitsinler diye kardesine borc vermis tabi o para uctu geri donmedi. Geri donen tatil keyfi selfileri oldu ve ikinci cocugu yapmislar. İlkinin bezinden mamasina kiyafetine herseyi esimden istediler primadan asagi bez kullanmadilar. 8 ayin var iyi hazirlan diye esimle dalga geciyorum bana kiziyo ama aynisini gene yapcak biliyorum.
Canım nasıl senin altınlarınla ya neden izin evde kim oturuyo şuan tapu kimdeAlalh yardimcin olsun canim esim urfali.
Altin olayını biliyorum
Ama ona ragmen bana da az altin yapılmıştı .
Babamda altin şartı koymadi. Ev alinsin kirada olmayalim istedi .
Evi de benjm altinlarimla aldilar. Hem esimin ustune degil. Hemde yasadigimiz sehirde degil.
Esimde esek gibi calisiyor ama uzerine bir parca bisey yok...
Allah kolaylik versin..
Kesin olarak onlarla baglarinizi koparın.
Yok vermedim belki yükselmez diye bekledimGitmeden önce calpol verdin mi peki
Ben bir sıkıntı yaşamadım cnm iğneyi oldu tabi çok agladi ama babası kucağına alınca sustu uyudu sukurler olsun ateşi fln çıkmadı.Kızlar merhaba
Bugün kızımın 2. Ay aşısı var öğleden sonra açıkcası biraz tedirginim acır mı ateşi çıkar mı ayağını oynattığında nasıl olacak falan çünkü küçük oğlum aşıdan sonra her bacağını oynattığında ağlama krizlerine giriyordu
Kızlar merhaba
Canım nasıl senin altınlarınla ya neden izin evde kim oturuyo şuan tapu kimde
Rezene kimyon tohumu karıştırıp veriyordum. Ama tadını sevmiyor direk tükürüyor hatta kusma noktasina geliyor .Om x diye dereotlu bitkisel surubumuz var.Gunde 4 kez vermek lazimmis ama ben hep unutuyorum iki seferde de ise yaramiyorCanim bikac cay kasigi rezene cayi hatta bazen papatya rezene karisik. Yada gaz ilaci verebilirsin. Benim yontemim boyle
Gunde 3 4 kez gaz sancisi girmeden masaj yagiyla o masajı yapiyorum cikariyor ama bir turlu bitmiyor .Sabahtan beri sadece yarim saat uyudu sonra sanciyla uyandi .Ama benim yediklerim mi yapiyor .Süt alerjisi falan mi var aksam ayran icmistim aksamdan beri boyle .Zeytinyağını ısıtıp karnına ayşe önerin gösterdiği gibi masaj yap cnm. Kasıklarınıda ov sırtınıda ov en son ayak altlarınında ov çoraplarını giydir. Bir saat içinde gazlarını çıkarmaya başkayacaktır hemen. Bende çok işe yarıyor.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?