- 3 Kasım 2017
- 4.601
- 7.881
- 158
- 36
- Konu Sahibi ayprensesii
-
- #71.101
Benim de benziyor seninkine canım. Biz dizden yaklaşık 2 saat daha geç yatıyoruz. 3-4 kez kalkıyor ama saat aralıkları 2-4 saat arası değişiyor.. Ben de merak ediyorum ne zaman uzayacakKızlar gece kaç defa uyanıyor sizin bebeler. Misal ben 8civarı gece uykusuna yatırıyorum kurulu saat gibi 11de 1buçuk 3buçuk 5buçuk ve sabah 6buçuk civarları fix uyanıyor. Uzun uyumaya ne zaman başlayacak merak ediyorum. Birde sürekli kıpırdayarak uyuyor derin uykuya dalmıyor gibi acaba doymuyor mu diye düşünüyorum. aynı yatakta yattığımız için bende her kıpırtısına uyanıyorum. İşe başlayınca da böyle olursa yandık.
Canım seni görmüşken, sen o kitaptan almıştın galiba? Tarifleri yapılabilir çeşitlikte mi? Ben de almayı düşünüyorum 45 TL idi galiba...
Bana göre 9 kilo daha az almışsın canım hamileliğinde.. Ben o zaman da yemiştim şimdi de yiyorum. Şuan yeter ki sütüm olsun başka hiçbir derdim yok.. Benim göğüslerim çok küçük psikolojik olarak sanki yetmicek sütüm gibi geldi ( halbuki alakası yok) hep ben de kendimi süt yapan ne varsa onlara verdim.. Hurmadan nefret ederim normalde doğumdan beri günde 7-8 hurma yer oldum..70gunde butun dogum kilolarm gitti hatta 1kilo altina bile dustum. 40indan sonra annem gitti o gittikten sonra gun icinde genelde bende arkadas gibi guzel beslenemedm kizimla ugrasmaktan.genelde goguslerim yumusakti dolu dolu gelmiyodu bana ama hic biseyde olmadi kizimn kilosu normal. Hicte ozellikle sut yapcak seylerde yemedm pekmez fln annem sut yapar die zorla yediricek olmustu yemedm hic sevmem cunku. Canm bazen cok tatli istiyo ozamanlarda fazlasyla tatlida yiyorum. Doktor bana emzirirken vermeye bak kilolari demsti. Ozmn daha kolayms vermek. 40inda gittigmde soylemsti ozaman yaklask 4kilo fazla vardi. Buarada hamilelikte 15 kilo almstm ben
Ben de 30 kilo aldım, geriye 2 kilo fazlam kaldı. O da gider yakındır diye düşünüyorum. Bu kadar yorgunluğa.70gunde butun dogum kilolarm gitti hatta 1kilo altina bile dustum. 40indan sonra annem gitti o gittikten sonra gun icinde genelde bende arkadas gibi guzel beslenemedm kizimla ugrasmaktan.genelde goguslerim yumusakti dolu dolu gelmiyodu bana ama hic biseyde olmadi kizimn kilosu normal. Hicte ozellikle sut yapcak seylerde yemedm pekmez fln annem sut yapar die zorla yediricek olmustu yemedm hic sevmem cunku. Canm bazen cok tatli istiyo ozamanlarda fazlasyla tatlida yiyorum. Doktor bana emzirirken vermeye bak kilolari demsti. Ozmn daha kolayms vermek. 40inda gittigmde soylemsti ozaman yaklask 4kilo fazla vardi. Buarada hamilelikte 15 kilo almstm ben
Uyuma ve uyanma saatlerimiz aynı canım her uyandığında emziriyorsun dimi benim dr. emzirme her seferinde gece en azindan 4 saat arayla emzir dedi. Ben bunu beceremedim hala her uyandığında emiyorlar.Kızlar gece kaç defa uyanıyor sizin bebeler. Misal ben 8civarı gece uykusuna yatırıyorum kurulu saat gibi 11de 1buçuk 3buçuk 5buçuk ve sabah 6buçuk civarları fix uyanıyor. Uzun uyumaya ne zaman başlayacak merak ediyorum. Birde sürekli kıpırdayarak uyuyor derin uykuya dalmıyor gibi acaba doymuyor mu diye düşünüyorum. aynı yatakta yattığımız için bende her kıpırtısına uyanıyorum. İşe başlayınca da böyle olursa yandık.
Ben kaçırdım bu konuyu galiba kitap mı nedir bende ender saraç çocuğunu doğru besle kitabını almıştım ama yeterli gelmedi bana.Yok almadım canım almak istiyorum ama sayfasındaki paylaşımlarına istinaden kolay gibi geldi bana bende ondan niyetlendim bebeklerin dönemsel ihtiyaçlarına göre 5 uzmanla hazırlanmış galiba ..
Forse ben de ütü yapmıyorum canım. Doğduktan sonra bir kere yapabildim bi daha da yapamadım onun kıyafetlerine. Çok kusuyor mama dökülüyor derken yığınla kıyafet çıkıyor elimden gelse utulerdim ama bu şekilde de bir eksiklik görmedim enfeksiyon falan olmadi
hem emzirmekten hem de psikolojik olarak boyle oluyor canim. Bir de beni aklima gelen ama firsatim olmadigindan yapamadigim tatlilar delirtiyor. Demek ki cocuk gunduz uyusa ben bir 10 kilo daha alacakmisim. Bu yonden iyi olmusYa ben şekerden kilo alıyorum, tatlıyı kesemedim eşim de fırsattan istifade tatlı, unlu mamuller alıp alıp geliyor. Artık alma dedim, yeme öyleyse diyor o da spor yap diyor. Çok yoruluyorum çocukla spor nasıl yapayım. Bütün gün kollarım kopuyor onu oyalamaktan. Gel gör ki enerji yakmıyorum demek ki fazla.
al işte bende aynıkan şekerim düşüyor müthiş kahvaltı ediyorum sabahları. Pekmez bal, tahin helvası bazen de
Nasıl yapacapım bilmiyorum, ama ekmeği ve şekeri kesinlikle kesicem inşallah gözüm dönmez. Eşim açken sen sen değilsin diyorçok yiyormuşum.
okudugum kadariyla ilk 1 yil derin uykuya dalmiyorlarmis canim. Anne sutu kolay sindiriliyor ya.Kızlar gece kaç defa uyanıyor sizin bebeler. Misal ben 8civarı gece uykusuna yatırıyorum kurulu saat gibi 11de 1buçuk 3buçuk 5buçuk ve sabah 6buçuk civarları fix uyanıyor. Uzun uyumaya ne zaman başlayacak merak ediyorum. Birde sürekli kıpırdayarak uyuyor derin uykuya dalmıyor gibi acaba doymuyor mu diye düşünüyorum. aynı yatakta yattığımız için bende her kıpırtısına uyanıyorum. İşe başlayınca da böyle olursa yandık.
Tamamen beni anlatmışsın aynı fikirdeyim. Zaten bi gün gelicek hepimiz araştırmaktan uyku uzmanları kadar çok bilgiye sahip olacağız ve bizim bebeler de büyümüş kendi kendine uyuyor olacak. Uyku uzmanlarının İnstagram sayfalarında gezerken aynı şeyi düşündüm senin dediğin mesajlar bana da ilginç geldi. Yalandır demiyorum ama diğer anneleri yetersiz hissettiren paylaşımlar ve tecrübe paylaşımı falan değil de onun yerine kitabı okudum bir mucize oldu uyudu şeklinde. Böyle şeylerde asıl önemli olan deneyim bence ki Tracy Abla bile kitabında herşey mükemmel giderken birden bütün düzen bozulabilir diyor. Bu insta sayfalarında maşallah eğitim alanın bi daha işi ters gitmiyor gibi bir görüntü vardır. Aynen ben de beşikte bi kaç kere deneyeyim dedim eğilmekten belim koptu Tracy Abla hangi akla hizmet bunu öneriyor dedim içimden kendi yatağımda da denedim yatağa almamak lazım denilmesine rağmen hoş bizim bebe şş pat esnasında uyuyor gibi yapıyor ennn fazla durunca gözünü açıyor ya da ben şş pat niyetiyle bişiler yapmaya çalıştığımda gözlerini Cin gibi açıp hareketler yapmaya çalışıyor. Zaten bir grup çocuk doktoru falan da bu uyku eğitimcilerine kıl oluyor galiba çocuk büyüyünce zaten kendi kendine uyuyacak diyor bana kalırsa uyku eğitimi tü kaka değil işimizi çok kolaylaştıracak ama zamana ihtiyacımız var ve de bu yerli İnstagram uyku eğitimcilerinin mucizevari paylaşımları da bazen itici oluyor. Bu uyku eğitiminde teorik olarak hepimiz bilgi sahibi olduk bence okuya okuya ki zaten roket bilimi değil neticede bi kaç temel kitap üzerinden çıkmış hepsi önemli olan deneyimler insanların bu süreçlerde başından geçenler ki buna dair ben pek veri göremiyorum Tracy Abla da kitabında deneyimlere yer vermiş ama hepsi en geç bi haftada hizaya gelen bebekler..
Ben kaçırdım bu konuyu galiba kitap mı nedir bende ender saraç çocuğunu doğru besle kitabını almıştım ama yeterli gelmedi bana.
Ben kaçırdım bu konuyu galiba kitap mı nedir bende ender saraç çocuğunu doğru besle kitabını almıştım ama yeterli gelmedi bana.
Kızlar gece kaç defa uyanıyor sizin bebeler. Misal ben 8civarı gece uykusuna yatırıyorum kurulu saat gibi 11de 1buçuk 3buçuk 5buçuk ve sabah 6buçuk civarları fix uyanıyor. Uzun uyumaya ne zaman başlayacak merak ediyorum. Birde sürekli kıpırdayarak uyuyor derin uykuya dalmıyor gibi acaba doymuyor mu diye düşünüyorum. aynı yatakta yattığımız için bende her kıpırtısına uyanıyorum. İşe başlayınca da böyle olursa yandık.
Bencede psikojik canm. Bak farkettinmi blmiyorum goguslerim bos gibi gelirken bile kizim emdigi zaman doldugunu hissediyorum sanki emdikce biyerlerden gelip doluyo gibi oluoBs
Bana göre 9 kilo daha az almışsın canım hamileliğinde.. Ben o zaman da yemiştim şimdi de yiyorum. Şuan yeter ki sütüm olsun başka hiçbir derdim yok.. Benim göğüslerim çok küçük psikolojik olarak sanki yetmicek sütüm gibi geldi ( halbuki alakası yok) hep ben de kendimi süt yapan ne varsa onlara verdim.. Hurmadan nefret ederim normalde doğumdan beri günde 7-8 hurma yer oldum..
Sen baya kilo alms ve vermissin canm. 30 kilonun yaninda 2 kilo da neymis onuda verirsin.Ben de 30 kilo aldım, geriye 2 kilo fazlam kaldı. O da gider yakındır diye düşünüyorum. Bu kadar yorgunluğa.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?