İyi geceler hanımlar ,
Bir hamileye söylenmemesi gereken şeyleri okuyordum, benim de aklıma gelenler oldu bakalım bana katılan var mı aranızda ? :)
1- Tanıdığınız, arkadaşınız dostunuz her kim ise, size hamile olduğunu söyleyip sevincini sizle paylaşıyorsa, bütün hamilelik hikayenizi dinlemek zorunda değil. Saygı duyun ve hamileliğin aşamalarını zamanla anlatacaksanız pozitif etkileyecek şeylerden bahsedin. Ondan daha çok hamileliğinizden bahsetmeyin, ne de olsa siz çocuğunuzu büyütmüşsünüz değil mi ? Sevincine ortak olun.
2- Hamileliğini öğrendiğiniz kişiye , HCG dış gebelikte de yükseliyormuş, keseyi gördünüz mü , kalp atışını duydunuz mu, durun hemen sevinmeyin biz seni düşünüyoruz üzülme boş çıkarsa gibi şeyleri asla ama asla söylemeyin!
3- Çatlak vs sorup moralini bozmayın, belki hiç çatlağı olmayacak veya vücudu ödem yapmayacak. Her tarafı şişip çatlayacakmış gibi kesin konuşmayın. Kullandığı yağlara, illa ki sizin daha önce kullandıklarınızı da ekleyip boş tavsiyelere girmeyin.
4- Eğer ailesi veya yakınlarıysanız ve her kontrole gittiğinde (ilk zamanlar) o sizi haberdar edeceğini söylediği halde zamansızca arayıp ondan çok panik yaptığınızı belli etmeyin, mazallah anne adayı sizin paniğinizle daha da panikleyebilir! Özellikle test ve kontrol zamanlarında daha da gerilim dolu olunuyor.
5- Yediği her şeyi göze batıyormuş gibi izlemeyin. Bırakın afiyetle yesin içsin, doktorunun beslenmesi ile ilgili söylediklerine uyması gerektiğini her anne adayı biliyordur. Bazen kendilerini tutamaz iştahla bir şeyler yerken görürseniz ona oburmuş gibi tuhaf bakışlar atmayın. Yememesi gereken bir şey olduğunu düşünüyorsanız güzelce uyarın.
6- Konu kiloya geliyorsa pozitif şeyler söyleyin, şimdiden böyle olursan 30 kilo alırsın gibi tuhaf şeyler söylemeyin. Dengeli beslenirsen daha sağlıklı kilo alırsın gibi şeyler söyleyin :)
7- Bir de hamilelerin göbeğini açıp aniden ona dokunmayın, dokunmak için izin mizin de istemeyin. Zaten sizin dokunmanızı isteyen kişi size kendisi dokundutturur, onun için hiç yeltenmeyin bile üzülebilirsiniz.
8- Yapabiliyorsanız her gördüğünüzde güzel tatlıcık şeyler getirin hamile yakınınıza, mutlu edin onu. Hele sizin desteğinize ihtiyacı varsa hiç esirgemeyin. Minik bir hediye veya yemek istediği bir şey var ise, sorun öğrenin canım Allah Allah.
9 - Asla ama asla olumsuz gebelik hikayelerini , olumsuz şeyleri kalkıp paylaşmayın kendisiyle, üzmeyin durduk yere endişelendirmeyin.
Şimdilik bu kadar benim kriterler :) Bakalım sizler ne düşünüyorsunuz?
( bu arada madde 9 oldu özellikle bıraktım, doğuruncaya kadar dokuz doğurtmasınlar diye

Bu da bir mesaj içerir

)