• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Gebeliğe Hazırlık 2018’e Hamile olarak girmek isteyenler burada buluşalım

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.
Ay sorma o batıl inançlar kafa kurcalıyor bugün kuaföre gittim kaş bıyık aldırmaya içime şüphe düştü bebişe bişey olurmu diye sonra dedim yaaaa bişey olmaz Allahın izniyle aldırdım gitti :)
kas biyik ondan bisi olmaz cnm sanmiyorum sac kestirmedenden bisi olacagini 2 kere kestirdim.zaten ama boyalar iste zararli maddeler anne sac koklerinden vucuduna ordanda bebisine geciyo.

Ahhh keşke tecrübem olsada paylaiabilsem sizinle ben de yeni daha Perşembe günğ öğrendim homozigot pıhtılaşmam olduğunu...
gebelik olunca iğneye başlıcakmışım korkuyorum bu süreçten çok inşallah doğru tedaviyle hepimiz yavrularımızı kucağımıza alırız...
Sen şuan bişeyler kullanıyormusum ilaç olarak gebelik öncesi?
Benim gebeyken deil gebe kalayim die igne yapacaklar folic asit kullaniyorum sadece baska birsey yok onuda 5 gundue almiyorum. Ins allahim kimseninn kucagini bos bırakmasın..

kas biyik ondan bisi olmaz cnm sanmiyorum sac kestirmedenden bisi olacagini 2 kere kestirdim.zaten ama boyalar iste zararli maddeler anne sac koklerinden vucuduna ordanda bebisine geciyo.
İşte ne bileyim canım hani meyve değdirirmişsin izi bebekte de çıkarmış falan söylenenler var ya onun gibi olur mu dedim :)) ilk gebelik olunca pimpirikleniyor insan

Canından can gidiyor kolay mı hiç değildir elbet ama işte bende yapabildiğimi görmek istiyorum aaa bak hamile kalabiliyomuşum diyebilmeyi:KK43:
Sen inşallah kucağınada alırsın canım çıkmamış candan ümit kesilmez inşallah banada tekrar nasip olur bilmem ne zaman nasip olur ama inşallah olur ve bu sefer sağsalim kucağıma alırım beraber büyürz yavrumla inşallah hak eden herkeze nasip olur bir gün inşallah her şey duadan geçiyor rabbim tez zamanda nasip eder inşallah sanada banada ve herkeze

İgneye kadar olan kısmı biliyorum. İgne neden olacaksin. Yumurtalar gelissin diye mi. Bu konuda bende bilgi sıfır. Senden ögrenecegim demiştim:KK39: dersimiz başladı.
Eveeeett evlaaadimmm dersimize basliyalim. Igneyi klomenin yerine olacak yani daha etkili bi method deneyecez bakalim benim pkom var cok direncliymis klomenin yumrtalara ulasmasini engelliyormus. Ve yumurtalikler icinde sıkışan minnaklarim gelisemiyormus. Sorunuz varsa alabilirim cocuklar yoksa siradaki konuya gecelim :))

Bu arada bişeyi merak ettim kızlar benim şimdi pıhtılaşma sorunum var ya normal riskli gebelik kadın doktoruna gitmem yeterli olur mu yada yüksek riskli gebelik uzmanına mu gitmeliyim yani bir perinatolog‘a? Daha sıkı ve farklı takip oluyormuş...

İşte ne bileyim canım hani meyve değdirirmişsin izi bebekte de çıkarmış falan söylenenler var ya onun gibi olur mu dedim :)) ilk gebelik olunca pimpirikleniyor insan
Ben gebeyken kurban bayrami vardi et kesioduk kayinvalidem aman bi yerine degdirme kani cocuktanncikar falan deyip duruyodu en son delendim al ciksinda goreyim die kani ayak bilegime surttum ve saka gibi oglumun sol ayak bileginde leke var. Bilimsel bi aciklamasi varmi bilmiyorum ama yasadim bunu yani

Eveeeett evlaaadimmm dersimize basliyalim. Igneyi klomenin yerine olacak yani daha etkili bi method deneyecez bakalim benim pkom var cok direncliymis klomenin yumrtalara ulasmasini engelliyormus. Ve yumurtalikler icinde sıkışan minnaklarim gelisemiyormus. Sorunuz varsa alabilirim cocuklar yoksa siradaki konuya gecelim :))
Çok iyi anladim ogretmenim saygılar:KK52:
O pkoya da edepsiz diyorum. Ceksin gitsin canım aaaa:sinirli:

Ben gebeyken kurban bayrami vardi et kesioduk kayinvalidem aman bi yerine degdirme kani cocuktanncikar falan deyip duruyodu en son delendim al ciksinda goreyim die kani ayak bilegime surttum ve saka gibi oglumun sol ayak bileginde leke var. Bilimsel bi aciklamasi varmi bilmiyorum ama yasadim bunu yani
Amannn dikkat etmek lazım ozaman gerçeklik payı var

Çok iyi anladim ogretmenim saygılar:KK52:
O pkoya da edepsiz diyorum. Ceksin gitsin canım aaaa:sinirli:
Yoktu bende pko mko nerden cikti ne ara oldu ne ara konuslandi anlamadim ama ben dogumdan sonra cok kilo almistim sonra diyetisyenle verdim son zamanlarda yine kilo almaya basladim ve artik veremiyorum buda en buyuk pko belirtisiymis

Vallaa hic bilmiyorum yarin ogrenecem pahali bi ignemi ne nasi yapiiyor tek bildigim gunluk oluyo gobusten oluyo. Baya etkiliymis bide
Rapor yazarlarsa daha ucuza geliyor canım pahalı bi iğne aşılamamda hep onlardan kullandım biliyorum yani ucu ipince zaten hissetmiyorsun göbek deliğinin 3 parmak sağı yada solundan hergün aynı saatte genelde akşamları olsun diyorlar doktorun verdiği dozda kendin vuruyorsun

Saçını kesince ömrü kısalır diyorlar . Totoma kadar uzatıp gül gibi baktığım saçlarımı kestiresin geliyor . Neden zıttını yapmak istiyorum :KK55: Saçlar sapsarı dipleri koyu kahve . Çingene dönerim 9 aya kadar :KK19:
Vallahi ben dün gidip boyattım,hamile olsamda boyatirim zaten ;)
O zman sanatçıların çocuklarının hepsi hastalıklı olmalıydı,platin saçlarla dolaşıyorlar karınları burunlarinda...
ben pek inanmıyorum böyle şeylere,ama tabi tercih meselesi :(

Rapor yazarlarsa daha ucuza geliyor canım pahalı bi iğne aşılamamda hep onlardan kullandım biliyorum yani ucu ipince zaten hissetmiyorsun göbek deliğinin 3 parmak sağı yada solundan hergün aynı saatte genelde akşamları olsun diyorlar doktorun verdiği dozda kendin vuruyorsun
Nasi yani asilama tedavisinemi giriyor bu? Esimde gerekiyormu? Esim istemiyor çünkü ben istiyorum yardimci olacaginida sanmiyorum..

Bu arada bişeyi merak ettim kızlar benim şimdi pıhtılaşma sorunum var ya normal riskli gebelik kadın doktoruna gitmem yeterli olur mu yada yüksek riskli gebelik uzmanına mu gitmeliyim yani bir perinatolog‘a? Daha sıkı ve farklı takip oluyormuş...
Bende de pihtilasma var ve doktorum perinatoloji uzmani. Prof zaten. Benim sorunu o buldu. Kac tane test istedi sayamadim. Esimden bile farkli zamanlarda 2 kere sperm testi istedi. Ben cok memnunum doktorumdan.

Bende de pihtilasma var ve doktorum perinatoloji uzmani. Prof zaten. Benim sorunu o buldu. Kac tane test istedi sayamadim. Esimden bile farkli zamanlarda 2 kere sperm testi istedi. Ben cok memnunum doktorumdan.
Nerdesin peki hangi şehir Ankara dersen mükemmel olacak

Nasi yani asilama tedavisinemi giriyor bu? Esimde gerekiyormu? Esim istemiyor çünkü ben istiyorum yardimci olacaginida sanmiyorum..
Yani genelde aşılama olacağında iğneli tedaviye geçiliyor yumurtaları doktorun istediği dozda yada ne kadar dozda gelişiyor ona göre yeterince geliştirebilmek için. Gelişince de çatlatma iğnesi 36 saat sonra aşılama tabi aşılamadan bi kaç saat önce eşin örnek veriyor o hazırlanıyor falan

Back
X