Cnm selam, benim bayadır catı agrım var aksamları eve geldikten sonra ve sabahları uyandıgımda oluyor. Doğurana kadar bu böyle gider artık:) corapları ve ayakkabıları oturarak giyiyorum. Ayakta giyeceksem ayakkabımı eşim bağlıyor ya da çömeliyorum, tutunarak kalkıyorum sonraGünaydın kuzular ve anneleri
Kadir gecemiz hayırlı olsun, bereketli geçsin inşAllah.
Yine Çok sıcak ve nemli bir Bursa sabahı
Neyse ki bugün son iş günü zor duruyorum yerimde. Her an izin alıp kaçabilrim
Bayram da ne giyeceğim le kafayı bozmuş durumdayımBayram sonu da 3 gün Bozcaada ya gideceğiz ve benim pamuklu rahat salaş giysilere,, şık, rahat terliklere ihtiyacım var.
Çatı ağrım aldı başını gidiyor. Kontrolü yarına çektik oğlumu da götürmek için.
Freshh canm sen de de vardı çatı ağrısı nasıl oldun geçti mi.? Ayakkabı giyip çıkarırken sızım sızım sızlıyor, pubik midir nedir onun kemiği işte
Benım doktorum olcmuyor 11. Hafta ıdrar yaptırmıstım bır de bu hafta yaptırdm. Evde kendım takıp edıyorım kılomu
benim dr.um her gidisim de kilo, tansiyon olcuyor. idrar yerine kan tahlili yapiyor her ay. demir vs iyi mi diye. takviye gerekirse veriyor...Aaa..Zorunlu burda.. Hatta not aldığımız bir yer var. Hiç sevmiyorum tartılmayı. her kontrolde idrar, tansiyon ve kilo zorunlu. Arada bir de kan tahlili istiyorlar. Sanırım o Türkiye'de tarama testi diye geçiyor.
58 kilo mu ben daha tombikim vallaKarısı ıyı bakmıs derler ısteenıstem yıllardır 58 kılo 58 kılı erkek mı olur.
Tarama testlerinde kandaki bazı hormon vs düzeylerinde bakarak benekte olabilecek down sendromu genetik problemler triZomi çeşitli anormalliklerin risk oranları hesaplanıyor. Risk yüksek çıkarsa amniyosentez ya da genetik testlere yönlendiriliyor. Şeker yükleme yani gebelik diyabeti taraması da yapılıyor. Tarama testleri dışında kan alıp rutin olarak Demir, tiroid,karaciğer ve böbrek fonksiyonları gibi sonuçlara da bakılıyor. Yani tarama testi bebekte olası problemleri tarama anlamında. Bunları yaptırmayı tercih etmeyenler de yaptırmayabiliyor. İdrar konusuna gelince benim 8/9 haftalık gittiğimde 1 kez bakıldı. Rutin bakmadı doktorum. Kiloyu da tartıyor ve biraz hızlı mı gitmiş ne diyerek fazla bulduğunu belirtiyor ama allahtan bir şey demiyor. Burada bir de tetanoz aşısı yapılıyor ısrar ediyorlar ama zorunlu değil.Aaa..Zorunlu burda.. Hatta not aldığımız bir yer var. Hiç sevmiyorum tartılmayı. her kontrolde idrar, tansiyon ve kilo zorunlu. Arada bir de kan tahlili istiyorlar. Sanırım o Türkiye'de tarama testi diye geçiyor.
Alttan kontrol etmedi doktorum, 2 doktora sordum 2si de normal dedi canım. Ben de paniklemedim o yüzden. Aksamları uzanıyorum mesela tv izlerken fln,sonra yerimden kalkarken o kadar cok hissediliyor ki sanki o an doğuracakmışım gibi agrıyan yeri tutarak yürüyorum evdeCanım bizim vajina ağrısı dediğimiz şey araştırdığıma göre çatı ağrısı oluyor. Pelvik, pubik kemiklerindeki ağrı. Ayakkabı çıkarırken, yataktan kalkarken, özellikle sol ayağımı attığım da ben de de aşırı oluyor. Ve iki ayağımı birbirinin üzerine atmaya çalışınca sızı şeklinde oluyor. Oğlumda hiç yaşamamıştım. Erken Doğumdan korktum ama iri bebeklerde zayıf annlerde ( ben zayıf değilim) daha sık görülüyormuş. Yarın kontrole gidicem muhtemelen alttan kontrol eder. Umarım açılma vs yoktur. Haber ederim sana. Hatırladığım kadarıylaFreshh ile birlikte 2-3 kişi daha var ağrı yaşayan
ayni benAlttan kontrol etmedi doktorum, 2 doktora sordum 2si de normal dedi canım. Ben de paniklemedim o yüzden. Aksamları uzanıyorum mesela tv izlerken fln,sonra yerimden kalkarken o kadar cok hissediliyor ki sanki o an doğuracakmışım gibi agrıyan yeri tutarak yürüyorum evde
Evet, normali takibin olması bana göre de.benim dr.um her gidisim de kilo, tansiyon olcuyor. idrar yerine kan tahlili yapiyor her ay. demir vs iyi mi diye. takviye gerekirse veriyor...
Tarama testlerinde kandaki bazı hormon vs düzeylerinde bakarak benekte olabilecek down sendromu genetik problemler triZomi çeşitli anormalliklerin risk oranları hesaplanıyor. Risk yüksek çıkarsa amniyosentez ya da genetik testlere yönlendiriliyor. Şeker yükleme yani gebelik diyabeti taraması da yapılıyor. Tarama testleri dışında kan alıp rutin olarak Demir, tiroid,karaciğer ve böbrek fonksiyonları gibi sonuçlara da bakılıyor. Yani tarama testi bebekte olası problemleri tarama anlamında. Bunları yaptırmayı tercih etmeyenler de yaptırmayabiliyor. İdrar konusuna gelince benim 8/9 haftalık gittiğimde 1 kez bakıldı. Rutin bakmadı doktorum. Kiloyu da tartıyor ve biraz hızlı mı gitmiş ne diyerek fazla bulduğunu belirtiyor ama allahtan bir şey demiyor. Burada bir de tetanoz aşısı yapılıyor ısrar ediyorlar ama zorunlu değil.
aksama ne pisirsek de yesek
Rabbim yardımcınız olsun sizin içinde dua edicem bugünRahim Agzi Yetmezliği
Merhaba arkadaslar 23 haftalik hamileyim ilk bebegim:anneadayı: 2 gun once pembe bir akıntı ve karnımda hafif bi kasilma gerilme başladı. Doktorumu aradım, dinlenmemi ve sıkıntılarım artarsa tekrar haber vermemi istedi. Akıntı devam etti, ama karnımda fazla bi sıkıntı yoktu. Doktorum o akşam...www.kadinlarkulubu.com
Hanimlar bana ve ogluma dua eder misiniz lütfen
lütfen et canim bebeğime bir sey olmasin dursun daha kucukRabbim yardımcınız olsun sizin içinde dua edicem bugün
Ben aşı karşıtı değilim canım. Sadece bir doktorun dediğine takılıp kalmıyorum. Araştırıp bilgi sahibi olmak her zaman iyidir. Kesinlikle kolay değil. Sağlıkla doğsunlar inşallah :)Canım haftalrdr içimi kemiryrdu kan uyusmazlik ignesi. Kac doktora sordum ettim ama ben aşı karşıtı bir anneym zaten 2 yaşına kadar çocuğuma da asi yaptrmycgm o yuzden normale gore daha takıntılıydim icim rahatladi.
Dedgm gibi bebegiicin en iyisini annesi bilir biz araştırmakla mukellfz. Ben yavruma karnimda zarar verecek hiç bir şey yapmamlym doğunca da tabi ki.
(_) kan grubu olmak kolay değil
Kıyamam ya, ağırlık yapıyor artık işte:) sağlıkla doğsunlar da razıyım böyle ağrılara.ayni ben...
dun aksam disari cikmak zorunda kalmistik. dedim simdi cikiyorrrrr yuruyemiyorum. oturdum baya buldugum yere.
Tetanozu yurt dışında kimse duymamış oluyor zatenEvet, normali takibin olması bana göre de.
Şeker yüklemesi dışındaki herşey yapılıyor. Ancak bir rutinin içinde olduğu için ekstra bir stres yaşamamış oluyorum :) Sonuçlarda söylüyorlar herşeyi. Bu testler zorunlu.
Tetanozu hiç duymadım ama :)
TeşekkürlerKızlar herkese hayırlı kandiller :) sudocremin sitesine girip https://www.sudobebek.com/sudocrem-tanisma-paketi-formu/ bunu doldurup ücretsiz deneme ürünü gönderiyolar faydalanmak isteyenler olur diye düşündüm :) bugün bizde kontrole gideceğiz çok heycanlıyım çok özledim oğlumu yüzünü hiç göremedik bugün görme ümidiyle :)
Allah yarfim etsin insalalh insalalh durabildihi kadar durur benim yefenim 26 haftalik dogmustu umitsizlige kapilmalütfen et canim bebeğime bir sey olmasin dursun daha kucuk
bende yaptım bakalım :) teşekkürler.Kızlar herkese hayırlı kandiller :) sudocremin sitesine girip https://www.sudobebek.com/sudocrem-tanisma-paketi-formu/ bunu doldurup ücretsiz deneme ürünü gönderiyolar faydalanmak isteyenler olur diye düşündüm :) bugün bizde kontrole gideceğiz çok heycanlıyım çok özledim oğlumu yüzünü hiç göremedik bugün görme ümidiyle :)
aminn insallah canim güçlü durmaya çalışıyorumAllah yarfim etsin insalalh insalalh durabildihi kadar durur benim yefenim 26 haftalik dogmustu umitsizlige kapilma
Suşi yemeye izin var mı oralardabiz dışarda yiyerek akşam yemeği faslını 5 saat önce kapattık :)
Ama öğlen ıspanak yemiştim, belki fikir olur..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?