2019 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin cinsiyeti ne 😌

• Kız

• Erkek

• İkiz kız

• İkiz erkek

• İkiz kız ve erkek

Oylama sonuçları oy kullanıldıktan sonra görülebilir.
Cnm selam, benim bayadır catı agrım var aksamları eve geldikten sonra ve sabahları uyandıgımda oluyor. Doğurana kadar bu böyle gider artık:) corapları ve ayakkabıları oturarak giyiyorum. Ayakta giyeceksem ayakkabımı eşim bağlıyor ya da çömeliyorum, tutunarak kalkıyorum sonra

Benım doktorum olcmuyor 11. Hafta ıdrar yaptırmıstım bır de bu hafta yaptırdm. Evde kendım takıp edıyorım kılomu

Aaa..Zorunlu burda.. Hatta not aldığımız bir yer var. Hiç sevmiyorum tartılmayı. her kontrolde idrar, tansiyon ve kilo zorunlu. Arada bir de kan tahlili istiyorlar. Sanırım o Türkiye'de tarama testi diye geçiyor.

Aaa..Zorunlu burda.. Hatta not aldığımız bir yer var. Hiç sevmiyorum tartılmayı. her kontrolde idrar, tansiyon ve kilo zorunlu. Arada bir de kan tahlili istiyorlar. Sanırım o Türkiye'de tarama testi diye geçiyor.
benim dr.um her gidisim de kilo, tansiyon olcuyor. idrar yerine kan tahlili yapiyor her ay. demir vs iyi mi diye. takviye gerekirse veriyor...

Tarama testlerinde kandaki bazı hormon vs düzeylerinde bakarak benekte olabilecek down sendromu genetik problemler triZomi çeşitli anormalliklerin risk oranları hesaplanıyor. Risk yüksek çıkarsa amniyosentez ya da genetik testlere yönlendiriliyor. Şeker yükleme yani gebelik diyabeti taraması da yapılıyor. Tarama testleri dışında kan alıp rutin olarak Demir, tiroid,karaciğer ve böbrek fonksiyonları gibi sonuçlara da bakılıyor. Yani tarama testi bebekte olası problemleri tarama anlamında. Bunları yaptırmayı tercih etmeyenler de yaptırmayabiliyor. İdrar konusuna gelince benim 8/9 haftalık gittiğimde 1 kez bakıldı. Rutin bakmadı doktorum. Kiloyu da tartıyor ve biraz hızlı mı gitmiş ne diyerek fazla bulduğunu belirtiyor ama allahtan bir şey demiyor. Burada bir de tetanoz aşısı yapılıyor ısrar ediyorlar ama zorunlu değil.

Alttan kontrol etmedi doktorum, 2 doktora sordum 2si de normal dedi canım. Ben de paniklemedim o yüzden. Aksamları uzanıyorum mesela tv izlerken fln,sonra yerimden kalkarken o kadar cok hissediliyor ki sanki o an doğuracakmışım gibi agrıyan yeri tutarak yürüyorum evde

ayni ben ...
dun aksam disari cikmak zorunda kalmistik. dedim simdi cikiyorrrrr yuruyemiyorum. oturdum baya buldugum yere.

benim dr.um her gidisim de kilo, tansiyon olcuyor. idrar yerine kan tahlili yapiyor her ay. demir vs iyi mi diye. takviye gerekirse veriyor...
Evet, normali takibin olması bana göre de.

Şeker yüklemesi dışındaki herşey yapılıyor. Ancak bir rutinin içinde olduğu için ekstra bir stres yaşamamış oluyorum :) Sonuçlarda söylüyorlar herşeyi. Bu testler zorunlu.
Tetanozu hiç duymadım ama :)

Rabbim yardımcınız olsun sizin içinde dua edicem bugün

Ben aşı karşıtı değilim canım. Sadece bir doktorun dediğine takılıp kalmıyorum. Araştırıp bilgi sahibi olmak her zaman iyidir. Kesinlikle kolay değil. Sağlıkla doğsunlar inşallah :)

ayni ben ...
dun aksam disari cikmak zorunda kalmistik. dedim simdi cikiyorrrrr yuruyemiyorum. oturdum baya buldugum yere.
Kıyamam ya, ağırlık yapıyor artık işte:) sağlıkla doğsunlar da razıyım böyle ağrılara.

Bu hafta hiç bakamadım kızlar, bayram haftası aşırı ama aşırı yoğun bir hafta gecirdim. Haftaya dogum iznine cıkıyorum. Bugün son iş günümdü. Yerime bakacak bir kız aldılar bu hafta hem ona iş öğretmekle uğraştım hem de kendi işlerimi aksatmadan devretmeye çalıştım. Kabus gibi bir haftaydı çok şükür her şey geride kalıyor artık. Son 2 ayım nasıl geçecek bakalım , bayramdan sonra hepppp burda olurum:)

Tetanozu yurt dışında kimse duymamış oluyor zaten ya bu tetanoz mikrobu sade bizim milleti hasta ediyor ya da aklıma getirmek istemiyorum ama üzerimizde mi deniyorlar. aklıma komplo teorileri geliyor. Bütün doktorlar da ağız birliği yapmış gibi ille de aşı aşı. Kendi ablam bile dedi. Demek ki onları da gerekliliği konusunda ikna ediyorlar. İlginç.

biz dışarda yiyerek akşam yemeği faslını 5 saat önce kapattık :)
Ama öğlen ıspanak yemiştim, belki fikir olur..
Suşi yemeye izin var mı oralarda
Burada izin yok. Doğumdan sonra dışarı çıkabildiğimde ilk yiyeceğim şey midye-kokoreç ikincisi suşi. Çok özledim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…