- 6 Şubat 2019
- 721
- 1.463
- 63
- 31
Kendimi dinler oldum artık. Suyum mu geliyor, sancım mı var diye her anBen dedim birniki saate dogururm nasil olsa banyomu yaptim cantami komtrol ettim salonda bekliyodum ne geleen vaaar ne giden oldu 5 gun
5 gündür çanta başında beklerken hayal ettim biran.Ben dedim birniki saate dogururm nasil olsa banyomu yaptim cantami komtrol ettim salonda bekliyodum ne geleen vaaar ne giden oldu 5 gun
Yarına kadar ikinizin de güzel haberlerini alırız inşallahKendimi dinler oldum artık. Suyum mu geliyor, sancım mı var diye her an
Rabbim korusun insallahValla şekerime rağmen karpuz gömüyorum allahım korusunkurabiye çörek mayasız poğaça yapıcam extra taze fasülye var onları atıcam domates biber konservesi yapmam lazım kış için bebişten sonra hiç yapamam.. Bi ara da içli köfte yapıp atarım bebişten sonra pratik çıkar pişir olur hemen.. Şeftali kayısı nektarı yapıcam bu hafta full doluyum
Haha yap yap hareket iyi bize ama yormamak şartıyla.. Her gün birini yapsam tamamdır ama domates biber işi 2 güne anca yaparım yavaş yavaş onu çok yapıcam çünkü çok lazım oluyo bana kışın..Rabbim korusun insallah ♥ Bebisler tombul tombul dogdugunda ‘ne yedin kiz!’ dediklerinde karpuz deriz artik ahaha..
ay okadar seyi nezaman yapicanay taze fasulye dedinde aksam menude o var simdiden pisirsemmi. yattim kalkamadim yine netflixin karsisina. ay dur gaza getirdin kalkip dusa gireyim ardindan kurabiyeye basliim.
Sağlıkla kucağına al inşallahHepinizin duaları için Allah razı olsun diyorum. Hastaneye gittik doktor sezeryan öncesi tekrar muayene edeceğini söylemişti ve şokkk bebek yine dönmüş baş tam aşağıda değil ama sağ alt köşede. Suyum da yeterince varmış istersen biraz daha bekleyelim normal için dedi. Bence normal olmaz ama beklemek istiyosan da risk yok dedi. Çarşamba tekrar kontrole çağırdı. Bende bekleyelim dedim.
İnşikak suresini soyleyen arkadaştan Allah razı olsun. Youtube dan o süreyi açıp hep secde pozisyonunda ileri geri yaptım kalçamı bence bu döndürdü. Yine ara ara sureyi açıp hareketi yapıyorum inşallah bebek yola da girer sağlıkla normal doğar.
Bu arasa kasıklarımda özellikle sağ tarafta kesik acisi gibi sancı var. Bu doğum sancısı mı yoksa yalancı mı sürede tutmuyorum akışına bıraktım artık.
Herkese de haber vermiştik doğum olucak diye kaynanamlar yazliktan geldiler mahcup oldum sanki kötü hissettim yalan söylemiş gibi ama doktor pazartesi kesin doğum olucak demişti. Offff zaten stresliyim
Hakkınızda hayırlısı olsun siz normal Doğum istiyorsunuz diye duyduğumdan beri dua ediyorum inşallah sağlıkla döner normale bebişiniz diye çok sevindim sağlıkla ve istediğiniz gibi kolay ve sorunsuz bir doğumunuz olur inşallah inşikak suresi doğumuda kolaylaştırıyor okumaya devam edin birde inşirah bol bol hepimiz sağlıkla kucağımıza alalım inşallahHepinizin duaları için Allah razı olsun diyorum. Hastaneye gittik doktor sezeryan öncesi tekrar muayene edeceğini söylemişti ve şokkk bebek yine dönmüş baş tam aşağıda değil ama sağ alt köşede. Suyum da yeterince varmış istersen biraz daha bekleyelim normal için dedi. Bence normal olmaz ama beklemek istiyosan da risk yok dedi. Çarşamba tekrar kontrole çağırdı. Bende bekleyelim dedim.
İnşikak suresini soyleyen arkadaştan Allah razı olsun. Youtube dan o süreyi açıp hep secde pozisyonunda ileri geri yaptım kalçamı bence bu döndürdü. Yine ara ara sureyi açıp hareketi yapıyorum inşallah bebek yola da girer sağlıkla normal doğar.
Bu arasa kasıklarımda özellikle sağ tarafta kesik acisi gibi sancı var. Bu doğum sancısı mı yoksa yalancı mı sürede tutmuyorum akışına bıraktım artık.
Herkese de haber vermiştik doğum olucak diye kaynanamlar yazliktan geldiler mahcup oldum sanki kötü hissettim yalan söylemiş gibi ama doktor pazartesi kesin doğum olucak demişti. Offff zaten stresliyim
Sana böyle olumsuz düşünmek hiç yakışmıyor..sakin kendini bırakma sen çok çok güçlü bir annesinn..zor bi süreçten geçiyorsun evet ama bunların hepsi gelip geçici.. hepimizin duaları seninle eminim ki en yakın zaman da evlatlarını da alıp eve geciceksinMerhaba kizlar gunlerdir gelip bakamadim yazamadim size. Mesaj yazip gitmek icin 10 dakikam filan var. Icimi dokup kacacagim.
Oncelikle son sayfadan anladigim kadariyla bir suru yeni dogum olmus @Rzg14 basta olmak uzere hepinizi tek tek tebrik ederim.
Ben olumlu durusumu neredeyse tamamen kaybetmis durumdayim. Bugun cocuklarimin 40i cikti ve biz hala hastanedeyiz. Cocuklarimdan birini taburcu ettiler ancak digeri hala dikkatli bir sekilde takip gerektiriyor. Cikartamiyorlar, ciksa dahi seyahat edemeyecegi icin evimize hemen donemeyecegiz. Surekli makine sesleri, kablolar, gelip giden doktorlar, sayisiz hemsire, kizimin ekseriyetle duran kalbi, tam bu kez toparliyor derken tekrsr geriye gidisleri bitirdi beni artik. Sutum iyi diye sevinirken en son mememdeki kanallar tikandi ve 2 hemsire ve esimin 2 saatlij cabasi sonucu cigliklar atarak aci cekerek en sonunda acmayi basarabildik. Bebeklerimin ikisi de hala cok kucuk olduklarindan emerek meme bosaltmayi birakin, hala duzenli olarak meme emmeyi becrremiyorlar. Haliylr zaten surekli pompa yapmaktan iyice hassaslasan memelerim onlar da ememedikce yara icinde kaldi. Ama en buyuk acim mememdeki yaralardan degil, gonlumde olusan ben iyi anne degilim, bebegimi emzirmeyi bile beceremiyorum duygusundan kaynaklanan acim...
Kimsesiz, desteksiz gecirdigim 40 gunluk bu surede, cocuklarimizin isimlerini kulaklarina okumak bile ancak aklimiza geldi. Esim ezani okurken catlayana kadar agladim. Benim psikolojim tamamen bitti. Artik daha fazla hastane koridoru ve kablo gormek istemiyorum. Allahim bir an once minik kizima sifa versin diye hergun aglayip dua etmekten baska sansim kalmadi.
Bir de unutmak istemedigim bu surecte dik durmak icin insan ustu bir caba sarfettigim halde yarama tuz basan insanlar oldu. Turkiye de guya en iyi arkadasim yakin dostum olanlarin hicbiri bu sure boyunca ne aradi ne sordu. Orada yalniz ne yapiyorsun demeyi bile cok gorduler. Sukur Allah onlara muhtac etmedi ama bu surecte bir de sosyal cevre temizligi yapmak zorunda kaldim. Sagolsun kanimdan canimdan oz annem her aradiginda gerek "nasipleri varsa yasarlar yoksa ölürler.üzülme" diyerek, gerek "lohusanın mezarı 40 gün açık olur" deyip beni ya çocuklarıma bakamazsam stresine sokarak elinden gelen her türlü desteği sağladı.
Bu süreçte, yıllardır tanıdığım insanlardan etimle kemiğimle nefret etmeye başlarken, hic yuzunu gormedigim sizlerden mesaj almak, surekli sizler tarafindan hatirlanmak, beni en cok rahatlatan sey oldu.
Bu surec, hayatimdaki bir cok yanlisi gormem, etrafimdaki insanlari ayiklamam acisindan asiri ogretici oldu. Bunca zorlugun icinde, hastanede aglayarak gecen gunlerin arasinda, normal zamanda bir insandan istenmeyecek beklenmeyecek isler yapmam icin mailler aldim isyerimden ki o da hikayenin ayri bir pis yuzu ama anlatmaya takatim yok.
Sadece sizlere yanimda oldugunuz icin tesekkur etmek, ve her akliniza geldiginde iki minik savascim ve kendim.icin.dua istedigimi hatirlatmak icin yaziyorum. Dusuk riski, kirilan ayagim, kaybettigim disim, gecirdigim envai cesit.enfeksiyonlar da dahil olmak uzere bu hamileligin ve bir turlu tadini cikaramadigim annelik duygusuna duydugum hasretin, sabrimi sinamak icin Allah tarafindan gonderildiginin farkinda olarak verdigim sabir savasindan insallah galibiyet ile cikacagim.
Ve sevgili guzel anneler, dogumun hemen ertesinde cocuklariniza sarildiginizda hissettiginiz o duygulari, hastaneden bebeginizle cikmanin verdigi sevinci sonuna kadar yasayin. Cunku bir yerlerde o duygulari yasayamadigi icin olecek gibi aci ceken, o anneleri gordugunde koridor kenarlarinda cokup hungur hungur aglayan, bebegini dogdugu an bile koklayamamis bir camin arkasindan seyretmek zorunda olan anneler var. Sukredin, mutlu olun.
Bir an once eski pozitif halime donebilmenin ozlemi ile, hepinize en icten dualarimi gonderiyorum. Allah hepinize rahat mutlu ve problemlerden uzak annelik nasip etsin.
Ben de sürekli duş aldığım ve ardından yağlandığım için su samuru ile kırkpınar güreşçisi arasında hissediyorum kendimi..Benim göbeğim çok kaşınıyor ya.Çatlak yağıda sürüyorum ama resmen atletli tv izleyen adamlar gibiyim. Elim göbeğimde. hartıl hartıl kaşıyasım var kendimi zor tutuyoruuuum
Hadi gözün aydın inşallah kendi sancınla bi avazda rahat bir doğumla kucağına al bebeğiniKızlar doktordan biraz önce geldik. Çatı muayenem yapıldı fena değilmiş catım1parmak açılma var dedi.Bebekte iri olmadığı için ayın 17sine kdr bekleyelim.Kendi sancınla gelmezse,suni deneriz olmazsa sezeryana alırım dedi.40ı geçirmeyelim bebek kakasını yapabilir dedi.En geç ayın 17sinde doğum yapmış olacağım.Hakkımız da hayırlısı artık.
Canım taze fasulyeyi nasıl yapacaksın? Ben dana önce buzluğa koymuştum çıkarınca eşim bi daha yapma tadı değişmiş garip olmuş dedi. Gerçekten tuhaftı dolap kokusu sinmiş gibiydi. Geçen sene domatesli taze fasulye kavurup kavanozladım, tadı çok güzeldi. Ama ön aşaması uğraştırmalı oluyor çok. Bamya ve şeker fasulye koydum buzluğa, 10 kilo da vişne koydum. Bebeğe gelenlere soğuk soğuk veririz dedik. Kıymalı börek ve mayasız poğaça attık buzluğa. Tabi dolabım doldu kurban gelmedi daha. Sanırım derin dondurucu alıcaz, gerçi evde yerimde yok amaValla şekerime rağmen karpuz gömüyorum allahım korusunkurabiye çörek mayasız poğaça yapıcam extra taze fasülye var onları atıcam domates biber konservesi yapmam lazım kış için bebişten sonra hiç yapamam.. Bi ara da içli köfte yapıp atarım bebişten sonra pratik çıkar pişir olur hemen.. Şeftali kayısı nektarı yapıcam bu hafta full doluyum
Kalça ağrısının aynısı bende de haftlardır var canım,kalkınca tutunarak zor yürüyorum .Yürüdükçe azalıyor ağrım.biraz mizmizlanmaya ihtiyacim var kizlar.
bu sabah yine kalca kemiklerim sagli sollu agriyarak uyandim. asagilardaki kemiklerde rahatsiz ediyo. uyandiktan sonra yuruyunce kalca agrilari geciyo ama. sizde de var mi kizlar bu durum?
ustune bel agrimda var bugun, o gecmiyo maalesef. utuye basladim yarim kaldi.
yine gunumde degilim galiba. kurabiye yapicam birazdan ama, bebegin gelecegi yok madem
sizlerde ne var ne yok?
Amin canım İnşAllah, hepimiz.❤Hadi gözün aydın inşallah kendi sancınla bi avazda rahat bir doğumla kucağına al bebeğini
Kızlar çarşamba yatışım olcak nasipse suni sancı verilecek dualarınızda benimde unutmayın ❤❤
Ben hafif yağda kavurup poşetleyip dondurucuya atıyorum pişirdiğim zamanda çözünmeden tencereye alıyorum ve domates konservelerimden ekliyorum soğan kıyma ile pişiriyorum çok severiz biz tadı kötü olmadı benimkilerin hiç..Canım taze fasulyeyi nasıl yapacaksın? Ben dana önce buzluğa koymuştum çıkarınca eşim bi daha yapma tadı değişmiş garip olmuş dedi. Gerçekten tuhaftı dolap kokusu sinmiş gibiydi. Geçen sene domatesli taze fasulye kavurup kavanozladım, tadı çok güzeldi. Ama ön aşaması uğraştırmalı oluyor çok. Bamya ve şeker fasulye koydum buzluğa, 10 kilo da vişne koydum. Bebeğe gelenlere soğuk soğuk veririz dedik. Kıymalı börek ve mayasız poğaça attık buzluğa. Tabi dolabım doldu kurban gelmedi daha. Sanırım derin dondurucu alıcaz, gerçi evde yerimde yok amaArkada kapalı bir balkonum var oraya koyarım olmadı.
tek tek alinti yapamadim. hepinize cokkk tesekkur ederim.
dogum esnasinda yani bebek dunyaya gelirken ne dua edersn kabul olur der buyukler. ben de topluca hepinizin dogumu kolay olsun diye dua ettim. eh azcik torpil gectim sizlere..
herkese merhaba
vakitsizlikten yazamadim. daha topigi de okuyamadim. gece bile saat basi emen ve kucagimdan dusmeyen bir kizim var ,)
Dilerim hepiniz saglikla kucaginiza alin.
bize gelince. cuma sabah esim beni hastaneye birakti. oglumu anneme birakmasi lazimdi. hic kimsenin haberi yoktu. elimde valizim yatisimi yaptirdim. yanima eslik edecek personeli de istemedim. odama yerlesince giyindim, nst baglandi son kez. sancilarin masallahi vardi. sasirdik mi hayir.. I ikuayko inanmazsin dogurdum . esim geldi yanima. vakit gelince ameliyathaneye. cokkkk rahat sekilde spinalin ignesi yapildi. daha once de demistim sifir hissetme diye. bu kez cokk hafif hissettim. inanin damar yolu acmalari 10kat daha acili. derken isleme baslamadan aaaa esim basima geldi oglumda girmedi, bu kez de korktu ve istemedi. ama dayanamamis gelmis..nasil iyi geldi bana anlatamam. elini tutmak ayri bir huzurdu. kizim 9.15te dogdu. 3180 g ve 50 cm temizlendi ve ilk bulusmamiz opustuk koklastik sonra babayla odaya gitti. benim islemler de bitince de ben odaya gittigim an sutum gelmisti. minnosum da hemen tuttu. darisi hepinize. ameliyatta bacaklarimdaki dolasim bozuklugu artinca 1 hafta varis corabiyla dolasmam gerekliymis onunla geziyrm bakalim. kan sulandirici igneye de devam. spinal bas agirisi yapmasin diye gunde 3lt su ve 1 hafta boyunca hunde 2fincan istedigin kahve. uyusuklugum 3 saatte acildi. yemek yedikten sonra aaaa pıt diye kalktim ben .. hemsirelerde sasirdi. yurudum. hafif agri da olsun tabi. aksama psikolog geldi. rutinmis orada. aglama, ofke nobeti, degisik duygular var mi dedi gulumseyerek yok dedim. farkindayim olmadiginin dedi sasirdi... sonra sacmaladi biraz. oglunuz babayo kiziniz sizi rol model alacak vs vs.. aslinda hazirladigi konusma lohusa depresyonu ile ilgilydi bence ama ben de birsey gormeyince konu degistirdi .
annemle kaldik gece ama minnos hanim hep bende durdu. kucagimda uyudu. surekli ayakta kalkip gezdirmek zorunda kaldim. sukur dun aksam evimize de geldik. evi sevdi yavrum.simdi 2 cocugumla hayalimi yasiyorum. simdi desinler bir tane daha dogururum. o kadar korkum yok dogumdan...
kendinizi ne kadar motive ederseniz ne kadar pozitif olursaniz o derece kolaylasiyor hersey haberiniz olsun
ayyy cok uzun olmus..sikilmadiniz umarim. her an giremiyrm diye detay vermek istedim sorulara karsi...
tabi sonra giybet timeeeee
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?